Det är för hemskt..

Jag börjar inlägget med att svara min bror. Du skulle ha bytt skift med någon ;)


Sen till mer tråkigheter än roliga saker..
Jag hörde lite hastigt igår på radion att en flicka hade blivit påkörd här i Enköping. Klickade mig in på Aftonbladet idag eftersom att jag hörde att det var vid en skola, ville mest veta vilken skola eftersom att jag fick upp en skola i huvudet direkt när jag hörde det. Det var visst den skolan också.



Länk till texten ovan finns här och länk till en till text om detta finns här.

Jag tycker det är så sjukt hemskt. Det gör väl säkerligen varje människa som hör om något sådant.. För det första så kan jag inte ens föreställa mig hur dåligt busschaffören mår just nu och speciellt hur han mådde just då. Att han gör allt för att få stopp på bussen men inte lyckas utan istället kör på tjejen. För det andra så kan jag heller inte ens tänka en tanke på hur illa hennes vänner mår, dom som fick se allt. Jag gick över stan strax innan nio igår. Hade jag kollat uppåt efter den gatan kanske jag hade sett något, jag är bara glad att jag aldrig gjorde det. Jag är bara glad över att jag inte såg något över huvudtaget. Det finns inget värre än att se något sånt - inte i mina ögon i alla fall.

Sista tanken går självfallet till hennes familj. Jag har nyligen misst min gamla underbara morfar. För sex år sedan miste jag även farmor. Jag kan ju bara drömma om hur hemskt det är att mista sitt egna barn. ♥



För inte sålänge sedan så läste jag detta på min väns blogg. Hon var det enda vittnet till ett självmord. Eller i vilket fall så var det så jag förstod det. Hon såg en äldre man ställa sig framför ett tåg vid tågstationen. Hon skulle med det tåget men hennes dag blev långt ifrån som planerad. Tåget kunde ju självfallet inte fortsätta sin resa (även om det kunde det så tror jag inte att Louise hade haft sådan stor lust att åka iväg med något tåg just då - hon såg ju precis någon ta sitt eget liv mitt framför ögonen på henne). Det är hemskt. Och att personen i fråga hade hjärta att göra det, mitt framför någons ögon.

Jag har svårt för detdär med självmord över huvudtaget. Jag tycker det är lite själviskt. Men om man nu så gärna vill göra det så tycker jag åtminstonne att man kan göra det på något vis så att andra inte blandas in. En person jag pratade med förr gjorde det. Ett försök att ta sitt liv, men helt utan att blanda in andra. Personen tog sin bil och körde rakt in i en bergsvägg. Dock klarade personen sig men hamnade i koma ett par månader. Men envisa personen lyckas nog tillslut. Personen finns inte längre i denna värld ♥

Nej fy och usch. Hur kunde jag ens skriva ett helt inlägg om en sådan tragisk sak. Det här bara hemskt helt enkelt..


Kommentarer
Postat av: Emmie

sv: Idag har vi städdag hemma :) Allt väl med dig idag? :)

2011-02-03 @ 13:34:43
URL: http://emmiev.blogg.se/
Postat av: nathalie.

Och på det så försökte våran granne ta sig liv igår ikväll :o Utanför!!!!

2011-02-03 @ 14:23:20
URL: http://nathalieelfstrom.blogg.se/
Postat av: Sara

Intressant det där med självmord tycker jag. Jag har själv en bror som tog livet av sig. Jag kan inte se det som något själviskt, jag har snarare lärt mig en hel del och hur sjukt det än låter så har det fört med sig en massa positiva saker. Sen blir ju folk alltid inblandade eller drabbade på något sätt oavsett om man är helt själv när man genomför självmordet. Sedan ska någon hitta personen, ringa efter polis osv. kroppen ska obduceras, polisen ska underrätta anhöriga osv. Det "perfekta" självmordet finns inte. Det är alltid någon som drabbas. Jag tänker än idag på den stackars person som hittade min bror och polisen som fick plocka ner honom, läkaren som fick dödförklara honom osv. Vart jag ville komma med detta? Inte en aning, jag ville väl bara förklara min syn på det hela =)

2011-02-03 @ 20:33:31
URL: http://jagoverlevde.blogg.se/
Postat av: michelle

all död är egentligen hemsk.

En kompis till mig försökte ta självmord för två-tre år sedan.

Hon ringde mig och var ledsen, sa att hon tagit massa piller. Jag fattade inte riktigt, utan sa mest att hon skulle sova eller något. Så att ångesten skulle gå över, så sa hon förlåt, sedan la hon på.

Så försökte jag ringa igen, men mobilen var avstängd och DÅ, då blev jag så jävla rädd.

Ringde polisen och grät och skrek och fick dem att köra hem till henne.

Tack vare det överlevde hon, och ja. jag vill inte ens tänka på att hon kunde varit borta idag om hon inte ringt mig.

2011-02-03 @ 21:24:14
URL: http://xfakesmile.blogg.se/
Postat av: Sara

Jo jag förstår precis hur du tänker =) Jag tar inte illa upp eller så. Enda gången jag kan bli arg på människor är när dom ska envisas med att försöka övertyga mig att det är själviskt, att dom inte bara kan acceptera att jag inte tycker det. Då är alla val vi gör i livet själviska eftersom vi i stort sett alltid gör det vi anser är det bästa för oss själva. Vissa vill helt enkelt inte leva och jag tycker att det är upp till var och en att få bestämma detta. Det är skitjobbigt för anhöriga och närstående men även den smärtan går över. Jag vill inte ens tänka på hur alla lokförare mår efter att ha kört på en människa. Det är verkligen ett hemskt sätt att ta livet av sig!

2011-02-04 @ 01:10:54
URL: http://jagoverlevde.blogg.se/
Postat av: Elin =) 18 år och mamma till Molly <3

Jag tycker också att självmord är ganska själviskt... Men usch nej det finns inget som är så hemskt som sånt här :/ <3

2011-02-04 @ 10:38:32
URL: http://elinskogsberg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig!

E-postadress: (publiceras ej)

Din bloggadress:

Säg vad du vill säga:

Trackback
RSS 2.0