Vatten..

Haha, blev lite otydligt kanske. Vattnet gick inte igår.. menade att jag börjat samlat på mig lite vatten i kroppen, hihi ;) Dock försvinner det när man ligger och så så det är ingen fara än så länge.
 
Nu har jag kört igång en liten "tävling". Folk har fått gissa när bebis ska komma och än så länge har det vart allt mellan igår till och med 21a november.. kommer nog trilla in fler datum så kommer dela med mig sen så får vi se vem som lyckas pricka datumet! Om någon lyckas, höhö.
 
16 dagar kvar nu ♥
 

37+5

För er som läste att bebis ska komma idag. Ännu har jag inte sett till någon skrutte.. däremot har mina vader svällt upp lite, jippe here comes the water!
 
Mat nu, see ya!

Päändy!

Amanda har spenderat hela helgen här. Det var trevlans! Gjorde väl inte så mycket egentligen, tjockade lite framför film/tv, gick lite promenad här i området och sen avslutade vi helgen med att kolla på Sebbe när han böt till vinterdäck på min pärla och sen drog vi alla tre till IKEA.
 
Köpte lite dubbletter till bebis och lite annat smått och gått. Köpte även lite inredning till bebis rum, var ju inte direkt planerat. Men så myys!
 
På tal om rum så har dom idag varit här och börjat renovera rummet som sen ska bli barnrum.Imorgon ska dom hit och tapetsera och sen ska det nog vara klart. Härligt!
 
Enligt Linn på jobbet kommer bebis komma 37+5. Hon kan tyda det på färgen i ansiktet.. Idag är det 37+4 ;) höhö

Vecka 37 ♥

Kroppen: Livmodern sjunker nu något och ger mer plats åt magen och lungorna. I gengäld kan trycket på urinblåsan bli starkare och man måste kanske kissa oftare. Barnmorskan mäter tillväxten och lyssnar på barnets hjärtljud. Normalkurvan för symfys-fundusmåttet ligger vid denna tidpunkt mellan 31-37.
Hos förstföderskor brukar huvudet snart fixera sig i bäckeningången. Ligger barnet med stjärten neråt kommer man att vilja göra ett försök att vända barnet. Hos omföderskor är det vanligt att huvudet förblir mer rörligt innan det slutligen fixeras.
Gå gärna igenom förlossningsbrevet du har skrivit med din barnmorska och gör en avstämning.

Barnet: Barnet fortsätter att lägga på sig hull, vikten kan variera mer nu, i början av den sista graviditetsmånaden är det vanligt att barnet väger omkring 2750 gram och huvudet är cirka nio centimeter i diameter. De resterande veckorna fram till födseln ökar vikten vanligtvis till 3000-3500 gram och barnets längd brukar hamna på mellan 47-50 centimeter. Av någon anledning brukar pojkar väga mer än flickor och det andra barnet likaså.
 
Taget från familjeliv.se

Egna tankar: På jobbet har jag en kollega som säger att jag nog kommer få inom de närmsta dagarna. Det ser tydligen ut så i ansiktet på mig. Hm... Återstår att se då :) Annars så knallar allt på lugnt och stilla. Bebis pressar och buffar så att jag ska veta att h*n finns där inne fortfarande. Annar så... en vecka kvar av jobb nu. Sen blir det till att vila resten av tiden så jag orkar föda någon bebis. Om jag nu klarar mig en vecka till då ;)
 
Bild kommer kanske sen. Blir så kasst när det är mörkt och just nu orkar jag inte gå upp och hämta sladden för att få in bilden i datan..

21 oktober 2012

 Vill börja med ett stort grattis till min älskade sambo som fyller 22 år idag ♥
 
Igår hade vi besök utav föräldrar och svärföräldrar. Mor och far för att fira Sebbe och Sebbes mor och far + lillebror för att fira Sebbe + mig, de tog två flugor i en smäll men mamma och dom väntar med mig till senare ;) Vilket är sak samma för mig, haha. Är ju Sebbe som fyller år nu så.
 
Hur som helst. Åt massa gott, cheesecake, tårta och sen blev det tjockismat och folket begav sig inte hemåt förrän nio på kvällen! Hujedamig, haha.

Vilket fall som helst. Visade "barnrummet" och börjar inse att fan snart ska det faktiskt ligga en bebis i den där sängen. Snart kommer jag ta vagnen ut på en promenad för att få bebis att sova i den friska luften. Snart är h*n här. Ni ser ju till höger, endast 26dagar kvar. Är inne i 37e veckan och egentligen så KAN skrutt komma när fan som helst. Fast det kan ju lika mycket dröja en månad till. Helt omöjligt att veta.

Men ja, det börjar i alla fall närma sig. Därför tänkte jag nu bege mig upp, kolla lite på det mysiga som finns och kanske plocka ner lite kläder som får följa med till BB. En BB-väska kanske borde vara packad från och med nu? Har inte tänkt på det riktigt. Nu ska jag i alla fall kolla på alla bebiskläder och längta lite ;)

Vecka 36 ♥

Kroppen: Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen.
Under hela graviditeten har säkert tankar runt förlossningen funnits mer eller mindre. Det känns säkert som om du har varit gravid bra länge nu och förlossningen börjar kännas allt mer aktuell. Vissa ser med spänning fram emot förlossningen medan andra har blandade känslor. Det är bra att ta reda på vad som händer under de olika skedena under förlossningen. Till exempel hur du kan hantera och möta smärtan och vilka smärtlindringsmetoder som finns att tillgå.
Det kan kännas skönt att ha en väska färdigpackad när det är dags att åka in till förlossningen. I den kan du packa saker som journal från barnmorskemottagningen, olja till massage, tjocka strumpor/tofflor, mjukisbyxor, tandborste och tandkräm, hårborste, hårsnoddar, tvål och schampo, amningsbehå och amningskupor, matsäck och kamera.

Barnet: Nu väger barnet mellan 2200-2500 gram och längden är ungefär 45 centimeter. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Tänk på att det är karaktären på fosterrörelserna som ändras, dock ej frekvensen. Vid avsaknad av eller minskade fosterrörelser ska du ALLTID kontakta förlossningen eller din MVC. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man till exempel puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen.

1 månad <3

Idag har vi bara en månad kvar tills lillhjärtat "ska" finnas hos oss!

Frukost

Här hemma har jag precis ätit lite kräm till frukost. Ingenting jag blir mätt på plus att det var så lite och tråkigt (finns ju ingen mjölk) så jag sitter här nu och längtar efter en god frukost. Ni vet en sån frukost där det finns massa gott att välja på. Mums..
 
Men men, finns inget massa gott att välja på. Känns som om det inte finns någonting hemma. Mjölken är slut. Brödet är slut - finns rostbröd i frysen, men neeeej.. Inga goda pålägg finns. Ingenting finns helt enkelt.
 
Just nu har jag heller ingen ork att sätta mig i bilen för att åka och handla. Tråkigt. Jag är hungrig.. Får bli en kopp med någon varm dryck istället. Latte Macchiato? Chai Latte? Varm choklad? Hm..
 

Duktig?

På något sätt känner jag mig så stolt över mig själv. Jag får i alla fall en liten sån känsla inom mig ibland. Bara sådär, poff.
 
Kortfattat liksom;
* 2009 träffar jag Sebbe
* December 2010 flyttar vi från alla - till eget
* Februari 2011 får jag en praktik genom Arbetsförmedligen
* I maj slutar den och jag börjar jobba 60%
* 2012 har jobbet växt (och växer) så då ökas jag till 80%
* Helt plötsligt får vi ett plus på stickan
* Då inser jag att ja, jag måste göra som Sebbe alltid "tjatat om" ta ett körkort - kör en intensivkurs och vips. Kan ibland inte fatta än idag att jag faktiskt HAR ett körkort, även om jag kör fram och tillbaka till jobbet varje dag
* Jag köper mig en helt egen bil, som även är relativt ny för att vara "förstabil"
* Jobbet växer fortfarande och jag jobbar idag 100%
* Nu har vi flyttat från våran 2a till ett radhus med 4rok
* Bebis kommer snart
 
Gasch, mitt liv flyter ju faktiskt på ganska bra ;)

På tal om jobb, i helgen kommer House of Lola stå på Underbara barn mässan i Älvsjö. Är det någon som ska dit och är insatta i detta så står dom i monter C06:29 :)

Nu börjar det bli dags för mat i magen skulle jag tro. Höres!

Bättre bild på älskade vagnen.

Vecka 35 ♥

Kroppen: Nu ökar du snabbare i vikt, upp till drygt ett halvt kilo varje vecka. Av det går cirka 300 gram till barnet. Om du ökar väldigt mycket i vikt kan det bero på att du samlar på dig vätska. Det är oftast normalt men kan även vara ett av flera tecken på en komplikation. Mot slutet av graviditeten går du på fler besök hos barnmorskan för att till exempel upptäcka om blodtrycket stiger. Många får halsbränna, magen känns ofta full och det är svårt att hitta sköna ställningar på natten. Du får räkna med att vakna några gånger per natt för att kissa och vända dig i sängen.
Vid den här tiden gör barnmorskan en sammanfattning om hur din graviditet har varit. Du kan skriva ett förlossningsbrev där du skriver lite om dig själv och dina förväntningar på förlossningen, samt vilken form av stöd som du tror att du och din partner kommer att behöva.

Barnet: Fingernaglarna har nu vuxit ut helt och hållet på barnet. Barnets benmärg börjar producera röda blodkroppar. Du känner nu varje dag hur barnet rör på sig och det är inte ovanligt att du lagt märke till att ditt barn har en speciell dygnsrytm, som ofta fortsätter efter att barnet är fött.
 
Taget från familjeliv.se
 
Egna tankar: Finns inte mycket att säga längre, tiden går och ingenting förändras här. Växer lite, får lite värre tryck under bröstet, satans mage att ta plats ;) Och ja ryggen är den samma. Men annars knatar dagarna på. Bjussar på en bild istället som är tagen idag. 35 fulla veckor är nu fixade, bara fem kvar ♥
 
 
Fick önskemål om utan tröjan på så här har ni ;) Dock blir det inte så bra bilder, lite för mörkt..

Så dålig

Jag har blivit så dålig på dehär med att uppdatera min blogg. Jag har visserligen inte mycket att skriva och det känns som att när jag väl är hemma från mitt jobb på eftermiddagarna och efter att vi har ätit våran middag, då har jag varken ork eller direkt stor lust att skriva någonting. Men men, jag försöker, ibland..
 
Hur som helst. Vi har börjat släppa ut våra katter lite på kvällarna när vi kommer hem. De uppskattar dom nog väldigt mycket då de nu för tiden alltid står vid dörren och vill ut, haha. Dock är jag fortfarande lite för feg av mig så vågar inte riktigt släppa ut dom ordentligt och utan att försöka ha koll på dom. Blir liksom lite nojig när dom faktiskt är borta utom synhåll ett tag.
 
Som här om dagen, då kommer Maya lita småspringandes och jamar - ser jag genom fönstret - så jag går och öppnar dörren och då kommer hon ynkligt jamande springades mot mig. Hon hade ju ingen koll på var hennes syster var! Så ja. Jag tog in Maya för kvällen och hoppades på att Burken skulle komma vandrandes snart. Maya gillade dock inte dedär med att vara inne utan att ha koll på syrran så hon gick bara runt och jamade, men men.
 
Men i alla fall, sen när Sebbe kommer och jag säger att Burken inte synts till på ett tag och Maya är "orolig" så går vi ut och kollar oss omkring lite. Inte det lättaste kanske med tanke på att det faktiskt vid det här laget var mörkt ute. Vi går i alla fall runt och kollar lite. Tillslut ser vi henne på en "gata" längre upp och jag sätter mig på huk och pratar glatt "där är du ju".. hon jamar och börjar springa mot oss men svänger sen av, fan. Så ja.. vi jagar runt lite på henne och det dyga var att det kändes som om hon kände igen oss, fast ändå inte. Hon liksom på håll jamade och kom mot en men så fort hon kom nära så svänge hon bort så man fick ju aldrig tag på henne..
 
Till slut hade vi lyckats få henne i rätt riktning så när hon sen satt i en buske som inte är långt ifrån dörren så öppnade vi våran dörr och höll oss reda på att försöka få in henne. (vi stängde in Maya på toaletten också så att hon inte skulle smita ut igen). Kanske var det tack vare det som Burken tillslut kom in. Maya satt ju där inne och jamade och när Burken gick runt utanför oss och liksom nosade på allt, så hörde hon ju Maya och blev nyfiken. Inte så att hon bara kutade in, utan hon var fortfarande osäker som om hon inte var säker på att det var hennes hem. Men tillslut var hon innanför dörren så då stängde jag den. Pust!
 
Ni kanske tycker det är lite löjligt, katten hittar väl liksom alltid hem tillslut. Men ändå, jag hade nog inte kunnat sova så lugnt om katten inte kommit in. Jag är som sagt inte så van, de har ju varit innekatter sen de föddes, haha. Men men, vi släpper ut dom mer och mer så snart så ;)
 
Men nej, nu ska jag nog tömma diskmaskinen sen tror jag faktiskt att jag ska lägga mig i ett bad. Känner att in kropp behöver det idag.
 
Nu blev det minsan långt...
 

Vecka 34 ♥

Kroppen: Under slutet av graviditeten är det vanligt att värkarna ändrar sig en aning, ibland kan det kännas som om lungorna trycks uppåt och man får svårt att andas för en stund. Det kan vara svårt att skilja förvärkarna från riktiga värkar. De kan komma tätt och upplevas som intensiva, ett sätt att särskilja dem är att ta ett varmt bad, det får förvärkar att avta medan riktiga värkar fortsätter.
Många börjar fundera allt mer på förlossningen. Det är vanligt att man är orolig för att något ska hända. Du kan vara orolig för att du har mått ”för bra” och tänka att ”det får inte vara så här lätt”. Eller så tänker du motsatsen, ”allt har varit så jobbigt, det kanske inte är meningen att jag ska få vara glad”. Det är vanligt och helt normalt. Även som partner kan man ha många funderingar. Det är svårt att förbereda sig på att vara ett bra stöd när man inte vet vad som väntar. En del blivande pappor eller partners kan uppleva tanken på förlossningen som skrämmande.

Barnet: Barnet är väl medveten om förvärkarna, men det tycks inte vara obehagligt på något sätt. Huden har antagit en mer rosa ton genom inlagring av underhudsfett, vid denna tidpunkt kan barnet utan vidare överleva utanför livmodern. Nu reagerar barnet olika på mammas, pappas/partners samt främmande personers röster.

Taget från familjeliv.se
 
Egna tankar: Ja vad ska jag säga, imorgon går jag in i den 35e veckan av 40. Det betyder att det är jäkligt nära. Fast på något sätt så känns allt fortfarande så långt borta. Folk på jobbet kan fråga "har du/ni kollat upp/fixat det?" och till svar får dom något i stil med, "nej inte ännu". Då reagerar alla lika, "eeeh ni kanske ska börja med det? Du är höggravid nu så bebis kan egentligen komma när som helst!" Hm... vadå när som helst? Haha.. så sjukt vad nära men ändå långt borta det kan vara.

Barnvagnen är hemma nu. Spjälsängen är bäddad (dock fattar jag inte hur IKEAS spjälskydd kan passa så dåligt till en utav IKEAS sängar?!). Ja, de stora grejorna är klara. Kvar är blöjor och småsaker. Men det ska nog hinnas med ;)
 

RSS 2.0