Kortslutning

Usch vilken morgon.
 
Jag vaknar, tänder ena lampan i hallen som är utanför toaletten/sovrummet och går sen på toa, upptäcker att jag pga. min ständigt täppta/snuviga-natt-näsa (är lite förkyld....) att jag blöder lite näsblod. Fine det är väl skit samma, det brukar hända. Hur som helst. Ska sen tända den andra lampan i hallen som ligger utanför köket och vad händer då?
 
PANG! Säkringen stängs av för hallen, vilket vissa kanske vet att dom kan göra ibland? Men det var inte som det brukar. När jag tröck på knappen så liksom "dunkade" till i knappen så det var verkligen en smäll och inte nog med det så ryker det från den! Jag är ju inte kunnig för fem öre och blir mest bara typ panikrädd.. Brinner det innanför lampknappen tro? I väggen liksom?
 
Jag skyndar mig såklart att ringa min bästa älskling och berättar. Han lugnar mig med att det inte är någon fara så länge säkringen är av. Okej tänker jag och beger mig tillbaka för att plocka fram min frukost men självklart så var ju hall-säkringen densamma som till köket och toaletten så med andra ord kan jag ju inte åka hemifrån med säkringen av för då förstörs ju allt i frys/kyl! Suck..

Ringer upp min fina igen och han säger att jag ska prova trycka på säkringen igen för att kolla. Inget kan hända mer än att det slår ifrån igen säger han och det vet jag ju inners inne. Så ja, jag lyssnar, trycker upp säkringen och i samma sekund så smäller det till ännu högre och det liksom fyger några gnisor från lampknappen tillsammans med ytterliggare lite rök. Då brast allt och jag kunde inte hålla emot. Livrädd blev jag för att jag var själv hemma, så jag brast i gråt och Sebbe bad mig bara ringa upp EHB (hyresvärden) och be dom komma dit.
 
Så jag lägger på, samlar mig lite och knappar in telefonnr. "Felanmälans öppettider är 7.30-..) döööda mig, 10 minuter kvar... Får sen tag på dom. Hon frågar samma gamla vanliga fråga "kan de gå in med nyckel eller är du hemma?" Jag frågar då om de kan komma på en gång? Säger också att jag tänker inte åka hemmifrån förrän de varit här (jag var ju fortfarande nojig över att det kunde ligga och pyra i väggen och vem lämnar det på det viset?) Hon kan inte lova något men säger att hon ska kolla om de kan komma direkt..
 
Tio minuter senare så ser jag bilen rulla upp utanför fönster, aah vilken lättnad!
 
Han böt ut lampknappen som satt eftersom att det hade blivit kortslutning i själva knappen. Tack för det. Efter det kände jag mig rätt lugn och kunde bege mig till mitt jobb - en halvtimme senare en vanligt, men det var väl bra ändå ;)
 
Kan ju påpeka att det var lite drygt att jag liksom var tvungen att blöda näsblod mitt i allt detta krångel. Jag var ju tvungen att äta min frukost också, haha!
 
Gud vad jag är rolig. Skriver väldigt dåligt nu för tiden och när jag väl skriver är det korta små snuttar men nu, ja nu kom ett megalångt inlägg om vadå? Jo, en liten kortslutning..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig!

E-postadress: (publiceras ej)

Din bloggadress:

Säg vad du vill säga:

Trackback
RSS 2.0