Vardag

En vanlig dag här hemma är ganska lik den andra vanliga dagen. Sebbe är borta på jobbet hela dagen, jag och Emil försöker underhålla oss själva under den tiden.
 
Oftast röjer Emil bara runt här hemma medans jag sitter med och bara sitter. Han behöver liksom inte mig, han kommer till mig och klättrar/kramas mellan varven men annars är han bäst på att bara kuta runt här hemma, från en sak till en annan. Kuta på knän och händer alltså, kryp-kuta.
 
Jag tänkte på det idag, jag tror han har rört allting på nedre plan - eller ja, allting som han faktiskt KAN nå. Det är rätt sjukt.
 
Annars fick vi snabb besök utav mormor, morfar och morbror Robert. De var i närheten så de kom förbi och hälsade lite. Bortsätt från det har vi gungat.
 
Alltså, vi gör inte ett dugg speciellt om dagarna. Men vad gör väl det ;)
 

2013-08-27

Nu njuter jag av tystnaden. Emil har kommit på att han kan skrika ett rättså jobbigt skrik, som gör att mina öron bara ropar efter tystnad efter en stund. Så nu när han sover, Sebbe sover och ja - ingenting låter, då njuter jag och mina öron. Taskigt va.
 
Nej men ärligt, fasen vad less jag blir på Emils nya läte. Det låter förjävligt. Men men, lär man sig något nytt så måste man låta så. Det vet ni väl. Det gör väl ni också när er lär er något nytt? Mm tänkte väl det....
 
Hur som helst. Hjälpte grannens lillasyster (grannarna är bortresta) med starthjälp till hennes bil då den var död. Eller okej, jag hjälpte egentligen inte till så mycket men jag höll henne sällskap och försökte så gott jag kunde. Höhö, inte min bil så inte vågar väl jag pilla på den.
 
Men lätt som en plätt fick vi igång den och hon rullade iväg. Eller hur var det nu?
 
Inte så detaljerat så kom och iväg i alla fall. Nog om det.
 
Efter det tog jag och Emil en snabbsväng till affären. Köpte mat för närmaste dagarna så åker vi och handlar mer mat på torsdag. Onödigt tänker ni, men vad fan. Eftersom att Sebbe kommer hem så sent så missar vi ju idol om vi ska handla när han kommer hem. Det funkar inte. Så är det bara, hihihih!
 
Annars då? Emil röjer runt hela dagarna. Kastar ut alla dvd filmer på golvet hela tiden, jag kan börja ställa upp dom men då kommer han fort krypandes dit och ska dra ner dom jag precis ställde upp. Jag antar att dom helt enkelt ligger bättre på golvet?
 
Ja för han går där ifrån så fort han rivit ner dom.
 
En annan grej är att Maya idag kom hem efter att ha varit borta sen i Lördagsmorse då Sebbe släppte ut henne. Skönt att hon är hemma igen.
 
Hmm, har inte mycket vettigt att skriva så istället för att skriva massa skit avslutar jag med att jag älskar min sambo till tusen och våran son lika så. Dom är det bästa jag har, finaste grabbarna i världen ♥
 
 

Orsa Björnpark

I helgen så har jag och Emil spenderat våra dagar tillsammans med hela min familj. Vi tog två husvagnar och begav oss upp till Orsa.
 
På fredagen så var vi hos mamma och pappa vid tre-halv fyra och sen var det bara att vänta in mamma som skulle sluta sitt jobb. Så fort hon var hemma och allt var klart rullade vi uppåt och var framme först runt 22-23 på kvällen.
 
Får äta kaka av morfar :)

Busar hos morfars bror.
Redo att åka!

Vi två åkte tillsammans med John :)

Kvällsbus ;)

Först matade dom lodjur.
Emil tittar med mormor.
Emil med mormor och morfar.
Brunbjörn som skulle klick-tränas :)
Stora isbjörnen!
Alla backar var ju inte såå roliga ;)
Sen somnade Emil sittandes då han vägrade ligga ner ;)
Tittar på leoparden.
Sen de stora tigrarna!
Tiger igen.
Ute och går.
Ute och kryper.
Undersöker stenar innan hemfärd.
Efter parken så spelade vi lite minigolf och umgicks :)
 
Sen på söndagen så åkte vi mot norberg så jag och Emil kunde byta bil och åka hemåt så vi kunde åka hem till saknade pappan! ♥
 
En liten del av bilderna fick ni se.

Mormor och morfar

Idag började jag och Emil dagen med att rulla över till Västerås för att köpa en lära-gå-vagn. Dom är ju egentligen rättså värdelösa om man tänker efter, med tanke på att dom är så lätta och liksom rullar iväg så fort så i början blir det ju lite jäkla svårt! Haha..
 
Hur som helst, efter det åkte vi vidare till Norberg för att hälsa på hos mormor och morfar och morbror Robert. Vi hann bara träffa morfar en snabbis (läs en halv minut) eftersom att han var tvungen att åka till jobbet, men morbror John kom också förbi en sväng så dagen blev bra ändå ;)
 
Väl där fick Emil provåka nya trehjulingen som de hade köpt till Emil, sen fick han provgå med gå-vagnen, gå upp i trappan, käka mat, busa lite, gunga lite, och sen somna sött direkt när jag åkte där ifrån. Supertrött!
 
Bjuder på lite bilder som togs med Roberts kamera.
 
 

Krångel..

Emil har vart såååå krånglig hur många nätter som helst nu. Kanske är någon vecka till och med. Liksom, förr har vi kunnat lägga honom i sängen med flaskan och sen sover han.
 
Har kunnat göra det nu också, men efter en pyttestund så har han vaknat ledsen och det har inte funkat att bara ge napp och vrida igång mobilen utan då har han bara ställt sig upp och skrikit rakt ut så fort man vänt ryggen för att trippa ut ur hans rum.
 
Kanske ville han inte vara ensam? Det har oftast (läs, typ alltid) slutat med att han fått somna hos oss, jag har burit in honom i hans säng, han vaknar 2-3 timmar senare, ledsen, så får han komma tillbaka till oss och sova resten av natten.
 
Dumt, jag vet.
 
Jag måste tillägga att jag blivit lagom less. Jag är ju van att få min "egentid" då resten av min familj sover, men nu har det liksom inte funkat.
 
Jag måste också tillägga att jag provat att lägga honom till sängs och jag sitter i stolen bredvid medans han ska somna. Men nej, då ställer han sig bara upp och står och glor på mig.
 
En annan sak är ju om han är rädd för mörkret. Men det har inte heller stämt in då det inte har funkat att lägga honom under dagen heller. Då blir det i princip samma sak. Han somnar i min famn, jag lägger honom i sängen, han vaknar efter ett tag, ledsen, han somnar om i min famn och kan sen sova på soffan bredvid mig istället.
 
Så frågan är ju vad som varit fel. Vill han bara inte vara ensam? Eller kan det vara någonting annat..
 
Hur som helst. Idag somnade han i famnen i stolen i hans rum. Jag la ned honom och detta var nu för över en timme sen (sent jag vet). MEN, han sover fortfarande. Nu vågar jag inte säga mer för då vaknar han antagligen.
 
Vi får se vi får se. Men nu vet ni om jag är sämst på att blogga, vad anledningen är.
 
Nu ska jag kolla runt lite här innan jag också går upp och lägger mig. Godnatt.

Instagram

 
 
Blandade bilder från senaste dagarna.

Uppsala American Car Show!

I lördags rullade vi till Uppsala för att spendera dagen där bland bilar och massa andra människor. Istället för att berätta så bjuder jag på lite bilder.
 
Förresten så har Emil fått flyttats fram i bilen istället då skriket fortsatte ändå trots att vi köpte ny stol. Att sitta fram är självfallet mer självklart då man åker själv med honom, han vill ju ha sällskap!
 
Kvällens sista bild!
 
På söndagen brummade vi först till Sigtuna för att hälsa på Sebbes barndomsvän och därefter åkte jag och Emil till min morbror Ari med familj medans Sebbe tatuerade sig :) Igen..
 
Hemma på kvällen :)
 

Tankar

Har lite fundering på hur jag(vi) ska göra i hallen uppe. Hittils har vi alltid haft endast en garderob stått där, en övertråkig garderob som tillhör lägenheten dessutom.
 
Efter att de var här och bytte mattor i hall uppe och nere så har inte garderoben flyttats tillbaka pga. att jag vill ha någon sorts förändring i den.
 
Vad sjutton kan man göra med en hall?!
 
Testade ta en byrå och mattan från Emils rum i hopp om att det skulle bli bättre. Det känns sjukt mycket bättre, men jag tycker minsann att det är någonting mer som kan förbättras. Men frågan är bara vad? Och vad ska jag ha för färg på mattan som köps dit? Som sagt, den gröna på bilden nedan är alltså till Emils rum..
 
Någon som har något kul förslag, till väggar, golv och byrå?
 

Utflykt

Jag och Emil stack över till Västerås och mötte upp mina päron plus ena brodern. De skulle nämligen hämta hem deras nya husvagn som dom hade köpt utan att berätta, vilka busar!
 
Efter att vi hämtat den tog vi en svängom för att köpa en matstol som kan finnas hemma hos mamma och pappa. Det blev en hederlig Antilop från IKEA, alla har väl en sån? ;) Hur som helst köpte dom en blå åt honom. När vi vandrade runt där inne så somnade tussen i morfars famn också, så söt så.
 
Annars har vi inte gjort något spännande idag. Imorgon tar vi kanske en tripp in till våran lilla stad här i Enköping för att checka lite affärer. Men vi får se.
 
Nu ska jag bara kolla runt lite snabbt här innan jag säger godnatt.
 
Ruska på huvudet när mamma tar kort blir ju fint det med...

Nytt

Blev en sväng till Västerås idag. Jag ville köpa mig ett par nya skor ett par converse, dock inte äkta.. lite för fattig (eller snål?) för det.
 
Med oss hem kom även lite nya kläder till Sebbe, äntligen! Tre(ja tre!) par jeans och lika många t-shirts. Något slog slint i huvudet på karln tror jag, men jag säger bara äntligen. Nu kanske det dröjer ett tag innan jag slipper klaga på att han behöver nya kläder ;)
 
Annars har vi inte gjort något speciellt. Det har regnat fram och tillbaka mest hela dagen så vi har hållt oss inomhus.
 
Mina favoritgrabbar ligger redan till sängs, brudarna ligger här i soffan och tvättar sig och jag ska väl ta å krypa ner i sängen nu jag med.
 
Bjuder på en bild Sebbe la upp på facebook nu ikväll efter att ha tittat till Emil innan han själv gick och la sig.
 

Sötpojken däckade med huvudet i fotändan istället, på griseknoa ♥

Dagens

Åkte mot Uppsala, tog en sväng i på Gränby för att handla lite nytt till Emil. Sen hem till svärisarna för att kolla upp felet på min bil. Torkarmotorn hade bränt upp hela kretskortet(?) där inuti. Till och med så att det smält igenom plasten å allt. Kändes ju tryggt..
 
Så ja, nu är den urkopplad och jag kan har vindrutetorkare på bilen. Nu måste bara en ny motor införskaffas.
 
Klicka för större.
 
Min cooling med nya kläderna ♥

Inte längre så lätt

Igår började jag dagen med att trippa in till grannen. De har skaffat sig en ny (en till) kattunge som jag var tvungen att gosa med. Såååååå liten! Vägde ingenting! kanske något gram då men kände knappt att jag kände av. Men super-duper-mega-söt var hon och deras Tarzan är knappt någon kattunge längre fastän han bara är sex månader.
 
Sen kom mamma och Robert förbi och efter att mamma matat Emil lite så rullade vi över till Västerås för att köpa en ny bilbarnstol till Emil - i stort hopp om att det ska bli bättre för honom att åka bil! - gick även in i lite andra affärer och Emil fick sina första skor utav mormor.
 
Jag köpte ju ett par förr men dom är överdrivet stora så jag räknar dom inte som hans skor då han aldrig ens kunnat använda dom.
 
Hur som helst så har jag inte tagit några kort med kameran men bilder på instagram finns där både stol och skor syns :)
 
Klicka så ser ni dom större.
 
Och här har ni mitt dagsförsök till att fota korven. Nej, det är inte lätt längre. Han är aldrig stilla. Hur som helst har han en fin frisyr!
 

Långhårig börjar han bli också ;)

Amanda

Blev inte en allt för lång dag hos Amanda eftersom att dagen började med strul.
 
Emil vaknade runt 7.30-8, kände att det kanske var lite väl tidigt men ja då kunde man göra allt i sin egen takt så skulle vi ändå komma hemifrån i lagom tid tänkte jag.
 
Efter att ha åkt en bit känner jag hur konstigt det börjar lukta i bilen. Störande? Jo kanske lite. Ingen aning om det kom utifrån eller inifrån. Stannar efter vägen för att öppna motorhuven. Inte därifrån. Luktar utanför bilen utifall att det är något ute. Inte där. Tänker att det kanske märks snart annars, ska kolla till Emil innan jag åker vidare och där luktade det typ 10 gånger värre och ser i solljuser sen att det är lite rök. What!?
 
Öppnar bakluckan och ser att det ryker ut ur bakluckan. Ni kanske förstår att man får lite halv panik. Jag kan ingenting, jag har inga verktyg, tänk om det brinner - jag har ingen brandsläckare.. ska hela min bil brinna upp då eller?
 
Ringer Sebbe och han misstänker något fel med kablarna där inuti. Ja jo men dom kommer jag ju inte åt så jag tänker att jag plingar på lite snällt hos husen där för att se om de kan hjälpa mig. Tre hus, bilar på gården, ingen öppnad. Dööda mig!
 
Ringer grannen i hopp om att han kan komma och hjälpa. Han ska bort, ja, han ska bort just precis DÅ! Alltså nej jag skojar inte.
 
Ringer min bror medans jag fipplar bort en säkring så det inte finns ström till kablarna där bak. Ingen rök men vadå, ska jag åta utan vinrutetorkare också? Nej.
 
Åker hemåt med bilen, i hopp om att ingen ny rök ska komma ut. Går in och hämtar Sebbes extranyckel till hans bil, åker in till Enköping och tar hans bil som (äntligen något positivt) står där idag eftersom att han samåker. Ställer dit min bil och lägger bilnyckel på bakdäcket. Saknas väl bara att någon kommer och stjäl bilen.
 
Väl iväg skriker Emil hela vägen till Fagersta. Någon som tröttnat på att åka bil? Skoja inte med mig.
 
Hos Amanda är allt underbart och vi gick även upp till Kim och Emelie och hälsade på bebis och busMoa. Sjukt längesen jag träffade Emelie, minns inte ens sist? Så det var superkul, trist att Emil just då var kinkipinka och tillslut däckade i min famn, får väl ta om det en annan dag helt enkelt? :)
 
Men men, hemåt igen - Emil skriker hela vägen.
 
Men nu har jag det så lugnt och skönt. Min bil står på parkeringen, inte stulen. Sebbes bil står på parkeringen, hel och fin. Emil sover (han skriker inte!), Sebbe sover, katterna sover och nu ska jag också sova.
 
Mina öron måste vila om vi säger så.
 
Finaste underbaraste barn. Tänkt vad vi lyckats bra! ♥
 
Bild tagen från Amandas instagram.

Kaffe

Sitter och avnjuter en kopp kaffe nu på kvällskvisten. Saknar min finaste Elin här vi datan på kvällarna, men så blir det lätt när arbeten för männen i huset ändras. Haha, semester eller ändrade arbetstider kan sabba mycket i vardagen.
 
Men men, snart kanske vi hörs här igen. Återstår att se när det blir ;)
 
Men en annan vän träffar jag imorgon då jag och buspojken hoppar in i Audin och rullar över till Fagersta för att mysa med Amanda. Vad vi hittar på får vi se, ingenting planerat - det är det aldrig. Höhö.
 
Nej, ska kolla runt här nu och fortsätta dricka min kaffe innan jag kryper ner bredvid min stora älskling.
 
 

Back to normal

Skruttbebis ligger just nu och sover en skvätt. Sebbe är tillbaka på jobbet och det betyder att jag kanske också kan komma igång med att skriva lite här inne igen.
 
Sen sist så har jag haft min finaste vän Elin på besök TVÅ gånger - på en och samma vecka till och med! Helt lovely, hihi.
 
Men istället för att skriva en massa om föregående dagar så bjuder jag på lite bilder istället :)
 
Från i lördags när Elin var på besök med kottarna och Jocke. Här har vi finaste Molly :)
Bilden är tagen av Molly, duktig flicka ;)
Och dom två tagna av Elin ;)
Och så tagen av Molly igen!
Denna är tagen tidigare idag :) Upp och stå hela tiden jämt och ständigt är vad som gäller nu för tiden.
 
Bjuder på lite instagram-bilder också!
 
Hade Amanda på besök några dagar ju och då bakade vi, vinbärskaka och rabarberpaj!
 
Emil mumsar glass efter en runda med äventyrsgolf (innan vi skiljdes från Amanda)
Min snyggaste ♥
Emil var glas medans pappa, farbror och farfar åker rutschkana på Berkingebadet.
Tog en dagstripp med Eckerölinjen tillsammans med Sebbes familj (inte hans storebror dock)
Krocketmatch med Sebbe, utklassning? Nej men inte alls...
Busen som kröp in i badrummet och satte sig och plaskade duschvatten medans pappan duschade ;)
Igår åkte vi och hälsade på Robin och Maddis och Melissa och täffade då nyaste tillskottet Kevin. Såååå liten, men ändå ytepytte större än vad Emil var när han föddes, inte så troligt känns det som nu. Men men, vikten ljuger väl inte ;)
Nej, nu ska jag se om jag kan ta och baka lite innan Emil vaknar.

RSS 2.0