Alltid så sent..

Här sitter jag, på natten - och vill skriva något litet, är det inte nu man ska sova? Haha.. Nåja, jag vet att jag får sova ut rätt bra på morgonen för Emil så då kan jag sitta här i min tysta ensamhet och skriva lite :)
 
Idag kom förresten kort och tv-modul till tv:n från Boxer, snabba puckar? Ja, som fasen! Jag ringde ju liksom dom igår! Men sånt gillar vi :)
 
Hur som helst, imorgon blir det en liten svängom in till "stan" här för att besöka H&M. Bara jag och Emil ;) Men nej, har inte så mycket intressant att skriva egentligen så jag kör en intressant Barn-lista igen....
 
Vad heter ditt barn?
John Emil Mikael (John efter min ena bror och Mikael efter Sebbes storebror)
När var du beräknad att föda?
Den 15e November - fick sagt den 16e vid UL men de sa nog fel eftersom det i sådan fall skulle bli 40+1
Föddes barnet på utsatt datum, om inte när?
Nej, det blev två dagar över så den 17e
Hur stor var barnet vid födseln?
3670gram och 51cm lång!
Hur lång tid tog förlossningen?
Från att vi kom in på förlossningen så ca 4 timmar :)
Tog du någon smärtlindring?
Nej, det hans aldrig med. Provade lustgasen men det var inget för mig
Är du tillsammans med barnets pappa?
Ja, det är jag. Förlovade sen ca 2år & 8månader och sambos sen strax över 2 år :)
Tog ni reda på könet?
Nej det gjorde vi inte, men vi tyckte oss se själva på UL och vi hade ju rätt :)
Om nej, vad trodde ni att barnet var för kön?
Ja, ni ser ju svaret ovan.
Hade ni bestämt vad barnet skulle heta?
På flicknamn hade vi förslag men på pojknamn stod det rätt stilla.. så typiskt ;) Men vi kom överens om ett pojknamn vi gillade och det fick det bli :)
Hade du en svår graviditet?
Haha nej, inte för en sekund :) Lite trötthet/ond rygg vid längre sittstunder och liiiiite illamående vid t.ex stinkande kompost. Men annars inte ett smack :)
Kan du tänka dig att skaffa fler barn?
Det kommer fler! Utan tvekan :)
Har du fått några bristningar?
Syftas det på mage eller vid förlossning här? Bristningar vid fl. uppstod men de är idag återställt så gott som skulle jag tro och angående mage så dök det upp några "runt" min navel under sista veckan - varför just då!? Hur som helst, de är kvar än och om de försvinner återstår att se :)
Var du nervös inför förlossningen?
Aldrig för en sekund. Jag vet att vi kvinnor är skapta för det och jag visste att folk som var kunniga skulle vara runt mig hela tiden så nej, barnet skulle ut hur som helst så det var ju liksom bara köra :) Och kommer inte vara ett dugg nervör inför nästa heller skulle jag tro - med tanke på att allt gick så smärtfritt och smidigt denna.. Eller ja, smärtfritt är det ju inte, men som jag nämnt förr så var jag inställd på så mycket värre smärta.
Hade du några cravings?
Neej :( Jag som så gärna ville ha det, haha!
Hur reagerade du/ni när du plussade?
Jag var ju rätt inställd på något sätt eftersom att mensen var sen, men test efter test ville inte funka för mig så jag köpte en annan sort och när det då funkade och visade ett två små streck så var det bara så skönt att få se att jag hade rätt. Vi blev självklart glada men vi gick ju liksom bara och "väntade" på det så det var inte så himla mycket till reaktion egentligen.
Hur långt gången var du när du förstod att du var gravid?
Åh, jag vet inte exakt men om man tänker att vi fick + den 15e mars och han var beräknad till den 15e november så är det ju en månad bort, alltså kanske v.4 då :)
Hur mycket gick du upp i vikt?
Vet inte exakt där, de vägde mig ju när vi kom in till förlossningen men jag minns inte alls vad det stod! Vilket jag gärna vill veta..  Men runt 10kg tror jag.
Hur länge ammade du?
Skrutten får ersättning då jag aldrig kom igång med amningen på BB och kände att det inte alls kändes bra. Kanske var jag inte tillräckligt envis men nu i efterhand så är jag ändå glad att vi kört med ersättning då det är så smidigt! Bäst var det i början då jag hade ont och mest bara ville ligga still hela tiden, då var det skönt att Sebbe kunde ta Emil och mata honom när jag inte orkade och vi har också alltid tyckt det varit så skönt att se att han verkligen får i sig mat, vilket kan vara svårt att se då brösten inte är direkt genomskinliga ;)
Vem är barnet mest lik?
Tråkigt nog så är han inte speciellt lik någon utav oss tycker jag. Rätt ofta det skrivs på vissa bilder att han är lik mig så kanske är han det i vissa vinklar eller något då :)
Vad är det bästa med att ha barn?
Åh, det är så mycket. Själva upplevelsen att för första gången få se barnet, första gången man ser det le, höra det skratta och prata och ja, bara allt helt enkelt!
Vad är det sämsta med att ha barn?
Sämsta, låter ju tragiskt. Men klart det säkert finns negativa saker. Tröstlösa gråt då ingenting hjälper är något jag hittils tyckt varit jobbigt, även om det inte alls hänt ofta.
Är ditt barn döpt?
Nej, men det ska han snart bli! Den 2a mars :)
Hur gammal är barnet nu?
3 månader och 3 dagar :)
 

Kommentarer
Postat av: Elin =) 20 år och mamma till två små busungar <3

Han är jätte lik dig Evve :P <3

Svar: Åååh vad kul när folk säger så :D <3<3
Evelina Fahlström

2013-02-21 @ 21:49:25
URL: http://elinskogsberg.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig!

E-postadress: (publiceras ej)

Din bloggadress:

Säg vad du vill säga:

Trackback
RSS 2.0