Emil å griseknoa

Jag vill se Fast & the furious 6 men inte direkt så vi tar med skruttungen på bio! Får snällt vänta ett tag, men jag längtar.
 
Emil somnade halv nio idag förresten, återstår och se hur våran morgon kommer att bli imorgon, höhö ;) Men är man trött så är man. Jag är bara glad så länge han inte håller på och är vaken ända till sena kvällen jämt.
 
Men alltså nej. Som ni märker, har inget att skriva. Bjussar istället på en bild där Emil stirrar ut pappa och säger "får jag inte mer?!" efter att han fick smaka lite grädde från tårtan ;)
 
 
Men nejni, nu ska jag fortsätta prata med Elin och titta på Chicago Fire.
 
Juste: En suddig bild på "Emil och griseknoa" ♥
 

Kärlek

Jag började min morsdag med att åka och hämta en bakis pappa i Uppsala. Ja för det var ju roligt... Haha. Väl hemma försvann han upp i sovrummet och somnade medans jag plockade undan och gjorde en tårta i sällskap utav Emil. Efter ett tag somnade även Emil så då satt jag där, själv vaken.
 
Men tillslut vaknade mannen i huset och då tog han tag i att laga hemmagjord pizza, mums. Medans vi åt satt Emil i gåstolen bredvid oss och pratade/gnällde om vart annat men tjoff så bara stog det någon i hallen som han kunde titta på och busa med. Mormor, morfar och morbror.
 
Vi åt tårta, drack lite kaffe och de passade på att gosa och busa med deras lilla buse-barnbarn.

Emil har vart lite "ur rutin" här ett tag då han liksom somnat först vid 23, vaknat runt 8-9 för första maten och sen somna om till typ 11-12! Inte okej... Att sova SÅ länge jämt, för då kan han ju inte somna tidigare och han kan ju inte vara vaken ända till 23 varje kväll, haha. Men han hade även snuva och kunde inte sova i sin egen säng under två nätter utan det dög bara i våran säng med våra kuddar och så.
 
Men natten till söndagen dög i hans säng, bara han fick en kudde från oss, haha! Sen igår somnade han vid 22.30 och vaknade för första maten vid 06 och sov sen till 10 igen. Alltså är hans rutin nu igång igen! För nu sover han även middag på sin vanliga tid. Skönt. Tänk vad mycket lite snuva kan ställa till med!?

Igår var det även den 26e och det betyder att jag och älskade sambon, fästmannen å ja, bara mitt allt, hade varit tillsammans i 3 år och 7 månader. Tiden flyger och då slog tanken mig även att jag helt glömde bort att nämna den 17e (Emils halvårsdag) att vi då endast hade en månad kvar tills vi firar 3(!) år som förlovade. Kan ni fatta? Om exakt tre veckor är det alltså tre år sedan som jag fick min ring på fingret! Helt sjukt.
 
Men fortfarande så underbart. Upp och nedgångar har vi alla men vad fasen gör väl det, jag älskar honom minst lika mycket i alla fall och i min värld finns det inget annat än att leva med honom och våran fina son. Jag älskar er.
 

25e maj 2013

Har spenderat min halva dag här hemma och att storhandla medans andra halvan av dagen spenderades hos svärföräldrarna där grabbarna höll hus mestadels i garaget och mamman jobbade. Jag fick nöja mig med att rulla vagn för att hålla Emil nöjd och frysa pga. dumma vindar. Ja för det om solen var framme så vart det ju aldrig varmt, piss skit.
 
Sebbe är kvar där, dricker öl med vänner. Emil försöker somna, men han verkar inte vilja - jag ger mig inte. Bara ett problem, jag ska sova nu! Håll tummarna på att han somnar han också så jag får sova.
 
Imorgon är det morsdag. Min första. Undrar om någon kommer se till att jag får fira den?
 
Min mamma kommer i alla fall på besök imorgon tillsammans med pappa och en av bröderna. Ska nog köpa hem något gott så jag i alla fall får fira min mamma.

Lite nytt

Igår fick Emil en skvätt välling innan han skulle sova, men eftersom att vi hade helt fel napp på flaskan (för litet hål) så gick det inte alls så han blev bara arg, men han fick i sig lite och sen gav jag honom ersättning istället. Men trots det så sov han till halv åtta imorse och somnade om.. Somnade om jag med då och tänkte att han såklart skulle vakna vid nio-tio som vanligt.
 
Kan ni gissa när jag vaknade? Halv tolv!? Liksom hallå.. var tvungen å kolla så han andades där bredvid mig och ja, det gjorde han. Fick lov att väcka honom, tröttbuse!
 
När han fått lite gröt och jag fått i mig frukost så tog vi oss en tripp över till Västerås i hopp om att hitta en keps (ska det vara så jävla svårt????) och lite nya dregglisar.
 
Någon keps fann jag inte, de går tydligen åt - nej menar du? Men detta följde med hem;
 
 
Och här sitter han nu och vill inte alls sova ;) Men ska göra ett nytt försök nu, hihi.

VARMT!

Idag har det varit sådär suuuupervarmt igen. Grannen kom över för att vi tänkte fika lite, men eftersom att vårat bord stod på tork då vi nyligen oljat in det, så blev det så vi gick över till dom sen istället i alla fall, haha. Vi ville ju hellre sitta ute ;)
 
Väl där så hade jag Emils vagn som han fick sitta i och han var ju mer eller mindre gnällig efter en stund eftersom att det blev SÅ varmt, men efter ett tag somnade han en liten sväng innan han en pyttestund senare vaknade och det droppade svett från nacken på honom. Jag som tänkte att vagnen skulle vara skuggig och så, vem vet - kanske blev det mer som en bastu?
 
Men men, efter att vi käkat lite jorgubbar där ute i solen så upptäckte jag att klockan helt plötsligt var efter fem, så då blev det till att knalla tillbaka till oss (- en dörr bort ;) Alltså bor vi vägg i vägg - haha, lagom långt borta sådär.) för att börja med lite mat.
 
Men nejni. Nu ska jag spela sluta på lite candy-liv sen blir det till att sova!

Godnatt!

I fredags så spenderade lilla familjen här hemma, dagen med att bara vara hemma. Handla lite mat, tog en promenad, kollade film, kollade Let's dance och avslutade med ännu lite mer film. Slappdag, hihi.
 
Igår blev det istället att åka hem till svärföräldrarna. Medans Sebbe sysselsatte sig så tog jag och svärmor en sväng med Emil i vagnen.
 
På 6-månadersdagen så böt vi från liggdel till sittdel på barnvagnen, så när vi gick iväg så fick Emil sitta upp, lite roliga kan jag tänka mig, när han inte bara vill sova. På vägen hem däremot av våran en-timmes promenad började han bli trötter så då lutade jag tillbaka ryggstödet och han fick sova och det fortsatte han med enda tills vi en timme senare satt och åt. Frisk luft gör susen!
 
Väl hemma igen blev det lite Euorovision och Emil tyckte även han att han skulle få vara med och titta, blev inte sängen för honom förrän vid 23, buse!
 
Och nu är även söndagen förbi. En slappdag även idag, lite handling - ja idag igen! - Sebbe oljade utemöbler medans jag bakade cheesecake, Robin kom förbi med tre kiddos (varav en var söta Melissa som bara växer på) på lite kaffe, lasagne till middag, film, avslutade med cheesecake. Mums!
 
Men men, alla i huset sover som vanligt och ja jag ska krypa ner bredvid min stora älskling nu. Godnatt!
 
Ska jag avsluta med ett grattis Sverige också kanske? Bara för att tv:n stått på i bakgrunden medans jag suttit och knappat på datan (hade ju inte behövts med tanke på att Facebook finns;))

Ett halvt år!

Idag har våran son funnits hos oss i hela sex månader. Kollade tillbaka i inlägget om då han kom till oss och det känns som ett helt annat liv och man blir så paff, har han verkligen varit liten? Jag menar, han växer ju det ser vi (och känner vi) men såååå mycket, nja.. Något är det nog som inte stämmer, hihi.
 
Hur som helst, bjuder på en bild per varje månad av hans långa liv. Tyvärr inte exakt på dagarna men det får ni leva med ;)
 
12-11-17 - nyfödding!
 
12-12-22 - en månad
 
13-01-19 - två månader
 
13-02-17 - tre månader
 
13-03-25 - fyra månader
 
13-04-17 - fem månader
 
13-05-17 -  idag!

Duktiga du!

Fick lov att väcka skrutten vid halv åtta imorse för att hinna göra honom redo innan vi for in till BVC, ja men inte blev väl han nå sur för det heller, nejdå! Såklart han var lite trött å seg men trots det så skulle han le och vara glad, fina barn.
 
Väl på BVC stannade vågen på 7260g och måttet blev 68,3cm. Sprutorna blev han, som sist, ledsen utav - men den här gången gick det över direkt och sen var han som vanligt igen. Våran duktiga pojke!
 
Nu har han somnat så sött här på soffan, ja, man blir ju trött av att bli väckt på morgonen.
 

2013-05-15

Lugn dag idag - ungefär som alla andra kanske jag ska säga då.
 
Dammsuga, tvätta, busa, mata, busa osv. Ingenting speciellt alls.
 
Men snart blir det sängen för mig, precis som för resten av familjen. Imorgon bär det nämligen av till BVC för Emils 6-månaderskontroll,  japp - 6 månader! Var fasen tog dom månaderna vägen egentligen? På fredag är det hans dag, våran lilla stora älskade pojke!
 
6-månaderskontoll innebär i alla fall åter igen vaccination, får se hur han kommer må efteråt denna gång, sist var han som vanligt helt utan feber eller andra biverkningar. Får hoppas på det bästa, för hans skull.
 
Men nejni, nu ska jag runda av. Titta datan en liten sväng till, sen blir det hopp i säng!
 
Bus med mormor när hon och morbror Robert var och hälsade på i måndags.
 
 

23:02

Så var även denna helg över.
 
I fredags jobbade Sebbe på dagen och så fort han kommit hem så gjorde vi oss redo för att åka över till Uppsala en sväng för att fira hans storebror. Var lite folk så Emil blev lite blyg till en början, men fick han sitta hos mig så gick det okej ändå. Efter ett tag blev han dock trötter så vi åkte hemåt ganska fort och kanske var det lika bra eftersom att det på vägen hem låg två sovande män i baksätet, alltså min fina son OCH käre sambon, haha..
 
På lördagen var klockan ställd på åtta, men efter att Emil vaknade för mat vi sju och var lite vaken och somnade om strax innan 08, ja då blev man ju rätt trött där på morgonkvisten så vi råkade visst ligga kvar i sängen till nio! Men men, vi kom i tid till banan och efter lite bus hos mormor och morfar och lekande på en filt så sov Emil nästan under hela tiden vi var där. Dock blev det inte till att se några finaler för våran del med tanke på att vi skulle vara hemma en viss tid.
 
Amanda och Victor var här när vi kom hem så blev till att sätta igång och grilla så fort de kom. Måste jag säga att när vi började lasta upp våran mat på tallrikar så utbrister Sebbe "men vad ska vi ha till då? Vart är pomfriten?" Men vadfan! Vi alla hade helt glömt bort dom... Var bara att sitta snällt och vänta på dom det, men det var det värt, maten var mums och till efterrätt blev det goda jordgubbar som nötterna hade köpt med sig.
 
Ja, kubbspelande behöver jag inte nämna så mycket. Får skylla på att Sebbe drack öl och att jag hade Emil på ena armen under halva spelandet..
 
Men det var supertrevligt och blev en del skratt, måste helt klart göras om snart!
 
Idag har dagen bestått av - soffan!
 

Trött

Helt slut efter en lång dag nu. Berättar mer imorgon :)
 

Grown ups

Sitter här och småtittar lite på Grown Ups tillsammans med Sebbe. Han ska väl snart upp och sova eftersom att han ska jobba imorgon. Eller ja, nu blev det reklam så nu gick han upp. Emil ligger uppe och håller på och försöker somna han med. Är lite seg, men snart så ;)
 
Idag har han minsann vart lite kinkig, när det har varit dags att sova för att han varit så trött så har han liksom inte velat sova. Hur går det ihop? Haha. Resulterar i alla fall i en gnällig bebis som inte är nöjd med något. Men tillslut så somnade han, på mage - på mig. Så fick det bli andra gången han somnade också, haha. Inte kul att sova nu för tiden heller. Han växer för fort.
 
 
Imorgonkväll blir det till att ta en sväng över till Sebbes storebror för lite fika och säga grattis eftersom att han fyller... 24 blir det väl va? Ja, 24.
 
Sen blir det lördag och då ska vi börja dagen med att fara över till Strängnäs för att köra en premiär i rallycross-tittande. Kusin ska köra, lite folk Sebbe känner ska köra och förhoppningsvis kanske lite annat kul folk också. Är SM så det är ju lite värre klasser med också, då kan det bli lite mer action ;)
 
Sen när vi kommer hem så ska Amanda och Victor komma hit på grillat och (förhoppningsvis) lite kubbspelande. Ska bara lyckas övertala Sebbe ;)
 
Men nej. Ska runda av här nu. Har inte så mycket intressant att bjuda på.
 
 
 
 

Okej, sommar på riktigt.

Jag ger mig. Gårdagen var inte sommar, men idag serrni, då var det sommar! Promenaden igår började med en tröja som jacka som efter ett tag åkte av men då hade jag fortfarande en kortärmad tröja under, kände att det blåste för mycket för att ta av till linne.
 
Men idag så, då åkte tröjan av redan efter en bit - en så pass kort bit att jag inte ens hade behövt ta på mig den - och under hade jag bara ett linne. Det blåste, men var varma vindar! Emil somnade typ direkt också och sov ända tills han stått still ute på altanan någon minut, så blev en timmes sömn för honom och en timmes promenad för mig. Skönt.
 
När vi kom hem böt jag direkt om till shorts och linne - behövligt! Så ja..
 
Plocka fästing från katt, check
Shorts och linne, check
40º i solen, check
20º i skuggan, check
Lovely, check!
 
Avslutade dagen med marinerad kyckling ute på altanen och sist men inte minst en smulpaj med innehåll av hallon och blåbär. Receptet finner ni här.
 
♥ ♥ ♥

Sommar!

Idag har det känts som sommar ute, helt underbart!
 
Maya var buse och kom aldrig hem under gårdagen och kvällen. De brukar normalt sett springa ut, in, ut, in och så ut och så in för natten, ja - ungefär så. Men igår syntes hon aldrig till och hon ville inte heller komma in för natten. Tänkte att hon kanske skulle sitta här imorse då, gjorde hon det? Nej. Hon syntes inte till under hela dagen. Men lugn bara lugnt, mot kvällningen så kom hon äntligen hem. Lite hungrig och jamig, men annars den samma.
 
Jag och Emil tog en promenad i solen idag och sen har vi vart ute på altan och njutit av värmen. Men annars har vi inte gjort något speciellt. Har velat ta tag i att baka - idag igen - men det blir aldrig av. Jag vill men tänker hela tiden, tänk om Emil blir ledsen mitt i och vägrar blir nedsatt sen. Haha ja, vilka problem.
 
Nu sover alla och jag ska nog snart göra detsamma.

Fint besök i sängen

Igår när jag kom upp för att kolla till Emil innan jag själv gick till sängs, så fann jag en liten barnvakt i hans säng. Så sött, men ändå lite irriterande. Jag bäddar rent för att de hårar ner, åh vad rent och fint det är, tjopp så ligger de där igen. Sen blir det samma visa - om och om igen.
 
Lägg märke till att Emil ligger och ler lite på bild nr. 1. Älskade du!
 
På tal om igår så hade jag så sjukt svårt att somna, sista gången jag kollade på klockan så var den 02.11. Dööööö. Så ja, inte var jag väl så jävlans pigg när Emil (efter kanske en timmes prat inne på sitt rum) började bli gnällig för mat runt 07 i morse. Gick upp i halvt koma och gav han mat i våran säng. Ville han somna om sen då? Nej, han verkade ganska pigg.
 
Men efter ett tag var klockan helt plötsligt halv nio och Sebbe gick upp medans jag och Emil låg kvar. Jag trött, Emil pigg. Men se, vi somnade om båda två och Sebbe sysselsatte sig med eget medans vi sov ända till kl. 10, skönt!
 
Blev en tripp till Uppsala idag igen, svärmor har vart på kryssning hela helgen så henne har vi inte träffat på ett tag så åkte dit för att träffa henne lite också. Blev till att svänga förbi Gränby på vägen också, Emil behövde uppgradera sin dregglis-garderob! Två nya blev det och fler blir det säkert inom en snar framtid.
 
 
Men nej, dags att börja runda av för att krypa ner under täcket.
 

2013-05-04

Blev en sväng hem till svärisarna idag, dock var inte svärmor hemma då hon är på kryssning med en väninna, men Sebbes pappa och bröderna var i alla fall hemma. Blev dock inte en allt för lång stund där eftersom att vi tillslut bestämde oss för att åka hem hit och grilla, haha ja.. vad säger man?
 
Värt att åka hela vägen hit bara för grillat, när de också har en grill? Men men, nu har vi gjort om här hemma, köpt en grill och så, så då vill man ju bjuda hit folk, hihi.
 
Hur som helst så blev det lite fika efter maten och de åkte hemåt igen vid sju-tiden.
 
Emil med pappa på farbror Jonas moped.
 
Men nej, nu vill Emil ha lite mat innan sovdags!

Solen

 
Visst är det väl skönt när solen håller sig framme hela dagarna? Tråkigt nog är jag väl inte ute allt för mycket ändå, men sen var det ju det - sa jag inte att jag skulle ut och gå så fort vädret blev finare? Jo, så sa jag. Får ta tag i det, haha.
 
Men men, gräsmattan har vattnas även idag, kartongerna har blivit slängde, en tvättmaskin har tvättats och min garderob har rensats så nu är en IKEA kasse redo att slängas iväg. Skönt att få bort sånt som alltid ligger där, tar sin plats, men aldrig används.
 
Emil ligger ute i vagnen och sover på altan, precis som på bilden ovan ^ Men nej, nu ska jag gå ut i köket och se till att det är klart med mat tills min fina älskling kommer hem ♥

Allt och inget

Idag kom Sebbe hem lite tidigare från jobbet för att han skulle förbi banken, jag och Emil följde med också eftersom att vi ville träffa pappan i huset lite extra när vi hade chansen. Vi tog även en sväng förbi soptippen idag igen, men de sista soporna, äntligen!
 
Det ända som är kvar nu är lite större kartonger som är från utemöblerna, dom tar jag nog in i bilen imorgon och kör iväg till en sopstation som ligger här i närheten. Så nu äntligen börjar det bli ordning här hemma igen. Saknas lite blomster ute i trädgården, men det får komma när det kommer.
 
 
Satt och läste tillbaka lite under den här tiden och sommaren 2012, så härligt att läsa om när vi gick i väntans tider. Känns fortfarande inte riktigt troligt att det faktiskt var just Emil som låg där, att jag födde honom till världen. Så sjuk känsla, än idag - snart 6 månader senare. Men se, det måste ju vara sant. Hur skulle han annars kunna vara hos oss? Haha.
 
Men än en gång vill jag bara säga hur mycket jag älskar min bästa fästman. Att han är det bästa som hänt mig har nog inte undgått denna blogg, men nu är det så att jag skulle kunna säga det om och om igen hur många gånger som helst, men det vore ju tröttsamt för er.
 
Men tänk, i sommar så firar vi tre års förlovning. Tiden flyger iväg och glad är jag att vi fortfarande är vi, tillsammans, bäst och ännu bättre. Jag älskar min fina familj - utan er vore jag ingenting ♥
 
 

Kladdkaka i ugnen

Ja, idag sover Emil ute så nu har jag slängt ihop en kladdkaka. Är fortfarande skitsugen på att baka, massa olika saker. Paj, bullar, chokladbollar, ja bl.a. Men nja, nå måtta får det vara ;) Kanske tar det en annan dag.
 
Största anledningen till att jag vill baka är för att fylla frysen med fikabröd och då kan jag ju i alla fall plocka bort chokladbollar och paj direkt för jag vet inte om det är så gott att frysa? Finns ju dock fryst paj i affär? Hm..
 
Nog om bakning. Nu ska jag bara kolla runt lite här på datan och se om tvättmaskinen hinner bli klar innan Emil bestämmer sig för att vakna.
 
Äta själv i pappas famn ♥

Ledig mitt i veckan

Valborg kom och försvann. Igår när Sebbe kom hem från jobbet så firade vi inte Valborg på något speciellt sätt, rättare sagt inte på något sätt alls!
 
Jag gick runt här hemma och hade ström, strömlöst, ström, strömlöst och så vidare kanske 5-6 gånger på tio minuter, enda tills det bara sa tjoff och så försvann strömmen och höll sig borta bra länge. Klockan började närma sig "dags att börja med maten" så jag skickade iväg ett sms till Sebbe om att han kanske skulle köpa med sig någon färdig mat hem, men se, kanske tio minuter efter det så kom strömmen tillbaka och vi fick behålla den resten av kvällen. Snällt ;)
 
Kanske ska lägga till att vi blev utan ström i måndagskväll också så vi satt här några timmar utan ström då också. När den väl kom tillbaka hade jag tänkte klicka in här och lämna några rader men så då ville inte internetet gå igång istället. Men idag så.
 
Vi har spenderat dagen idag med att fixa lite på baksidan. Började med att åka över till Uppsala för att hämta ut Sebbes nya förlovningsring. För jag har väl berättat att han fick köpa en ny eftersom att hans gick av? Efter det så åkte vi över till Plantagen för att köpa hem jord för att kunna så nytt gräs och även kolla efter några roliga blommor eller liknande.
 
Väl hemma tog Sebbe tag i att fixa gräsmattan men det visade sig att våra fyra säckar med jord tydligen inte räckte, men som tur var skulle mamma, pappa, bror R och mormor komma på besök så de fick köpa med sig åtta säckar till på vägen hit, höhö.
 
Så nu är gräsmattan sådd, kommer ju dock bara vara en tråkig jordgård denna vinter, men det är som det är det. Grillpremiär blev det idag också, mums. Måste få lov att säga att jag är riktigt nöjd med våran fina altan nu, soligt, öppet, helt klart superbra! Måste berömma min fina fästman som gjort allt detta. Ja, för även om jag hela tiden skriver Vi, så är det helt klart han som gjort exakt allt. Ja förutom jag idag då som satte ihop dynlådan ;) Haha!
 

RSS 2.0