Mamma

Åh här står det stilla. Bjuder på en lista då jag inte har så mycket annat på hjärtat just nu.
 

Hur gammal var du när du blev mamma? 21 hann jag bli innan Emil kom till oss.
Hur många barn har du? Än så länge har vi bara ett :)
Hur många barn vill du ha? Åh, har alltid sagt tre förr, men kanske nöjer jag mig med två? Ärligt talat så vet jag inte det ännu, en självklarhet är ju att Emil får syskon, men hur många återstår att se :)
Har könet någon betydelse för dig? Jag har alltid önskat mig att få ett av varje, men innerst inne så är det ju utan tvekan skit samma! Oavsett kön så kommer jag älska mitt barn över allt annat. Tror det mer är en grej jag tänkt bara; att jag vill att min dotter ska få ha en storebror liksom ;)
Vad tycker du om att ta reda på kön vid ultraljud? Jag själv har alltid tänkt att jag inte vill ta reda på det utan istället få det som en överraskning. Dock kan det till andra barnet kanske vara mer av praktiska skäl om man tänker på att ärva utav första barnet (ja man kan ärva blått till tjejer också men ni fattar vad jag menar..)
Hur var din reaktion när du fick ett positivt graviditetstest? Eftersom att mensen var seg och vi planerade Emil så var det ganska väntat, men självfallet blev vi väldigt glada! :)
Har graviditeten/graviditeterna varit planerade? Som skrivet ovan så var den ju det ja.
Hur har din omgivning reagerat? Endast glada reaktioner :)
Vad kan jämföras med en förlossning? Hmm, finns det ens någonting som kan jämföra det? Vissa säger att skita ut en melon, men vad vet dom, har dom testat ;) höhöh. Nej men ärligt talat, även om jag (som jag också sagt förr) trodde att allt skulle göra 10 gånger ondare så finner jag inget som kan beskriva en förlossning, inte bara smärtmässigt utan även känslomässigt. Det är något utöver det vanliga!
Vilka tips kan du ge till andra gällande en graviditet? Oj, tyvärr har inte jag många knep då jag hade allt så lindrigt och enkelt.. MEN, under tiden jag hade pytte till illamående så var mariekex värsta grejen ;) Och ryggen var ju envis ibland och sa ifrån, så ja tipset är väl kanske mer lyssna på din kropp! Säger den ifrån så släpp allt och lägg dig och vila :) Helt okej med magen i vädret ;)
Vilka tips kan du ge till andra gällande en förlossning? Åh, jag skulle säga att inte bestämma för mycket, att låta det bli lite som det blir. Att punkta upp en lista innan att såhär och såhär vill jag ha det, kanske inte alltid funkar. Så låt det komma vart efter när allt väl är igång! :)
Har du planerat namn till dina barn redan innan du fött eller är det något som fått komma efteråt? Dessa satans pojknamn alltså, så sjuuukt svårt att komma på någonting hade vi. Men, Emil var vi överrens om och det var också det namnet han fick när han väl var ute. Att helt 100% bestämma innan skulle vi nog inte kunna, tänk om barnet inte alls ser ut som en vad-man-nu-kommer-på-för-namn?
Vad är det värsta/bästa med att vara gravid? Bästa; Känslan. Att ha någon som buffar, som påminner om att det faktiskt ÄR någon där inne. Så omöjligt att tro på det annars, haha. Värsta; Det skulle väl vara alla komplikationer som kan tillkomma, illamående, ryggont, ja you name it!
Vad är det värsta/bästa med att vara mamma? Bästa är på ett eller annat sätt allt. Men, för att vara lite realistisk här så självfallet finns det negativa saker, som t.ex. att inte kunna trösta sitt eget barn. Finns fasen inget värre..
Tycker du att det är orättvist att människor som inte vill ha barn blir gravida jätte enkelt medan par som längtar efter barn måste försöka jätte mycket och ibland utan resultat? Ja men självklart! Vet inte vad jag ska skriva, men jag lider så med personer som verkligen kämpar men aldrig får det att funka.. Och att det sen finns dessa som använder abort som "skydd", liksom ja det säger ju sig självt…
Är det fel eller rätt att adoptera? Rätt självfallet, tänk om alternativet inte fanns?
Vad är dina bästa tips när det kommer till trotsåldern? Tyvärr inga då jag inte kommit dit själv ännu. Men i mina tankar så skulle det väl vara att kämpa på och envisas. Har du sagt en sak så håll kvar det oavsett vad ditt barn har att komma med.
När är det okej att skaffa barn och när är man för gammal? Självfallet kan jag ha åsikter innerst inne, men samtidigt så skiter jag fullständig i hur gamla andra är när de får sina barn. Vad har jag med den saken att göra? Dock kan jag sätta en gräns på mig och Sebbe då jag inte vill att våra barn ska få "för gamla föräldrar". Jag har dock inte tänkt själv att efter (t.ex) 35 vill jag inte ha fler barn, men eftersom att jag fortfarande är så ung och vill ha relativt tätt mellan barnen och max tre så kan jag ju inte bli allt för gammal ;)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig!

E-postadress: (publiceras ej)

Din bloggadress:

Säg vad du vill säga:

Trackback
RSS 2.0