Vårshopping

Sebbe blev tvungen att dra till jobbet en sväng idag så jag och Emil hoppade in i bilen och tog en tripp till Västerås.
 
Jag såg nämligen ett par fräna skor på Barnens land sist vi var där (Blåa med ljusgrön snörning på) så jag ville kolla in dom igen och se om de fanns i Emils storlek.
 
På vinterskorna hade han ju storlek 20 och jag har anat att de börjat bli små så nu har han börjat använt ett par gympadojor som är i storlek 21. Så när jag fick se att minsta var storlek 22 på dessa skor blev det till att hoppa dom och istället åka till Din Sko.
 
Där bad jag dom mäta fossingarna för att dubbelkolla så vi hittar ett par i rätt storlek. Två par skor följde med hem, då jag fick lite beslutsångest + att det var "köp två och få 20% rabatt" + att jag ju fick ett presentkort där när jag fyllde. Just för tillfället krävs inga nya skor till mina egna fötter så jag tog det till Emils istället. Så för två par fick jag betala ynka 158kr. Värt! Hihi.
 
Efter det kilade vi in på Kappahl och hittade en vårjacka till korven också. Så nu är det klart!
 
Men nej, nu ska jag vänta in sambon och sen måste vi åka och storhandla - som nämnt tidigare; det ekar tomt!
 
Så vad blev det för storlek på skorna? Jo, 22! Haha...

Innedag

Idag har det blivit en innedag för oss. Drog upp rullgardinen och möttes utav grått väder och under dagen har det även trillat ner några regndroppar så jag har helt enkelt inte känt för att gå ut.
 
Men inte måste man väl gå ut varje dag va? ;)
 
Jag hoppas förövrigt att min käre sambo är ledig imorgon så vi kan umgås lite igen. Så tråkigt när han jobbar så långa dagar. Men jag ska väl vara glad eftersom långa dagar=lediga fredagar. Hihi. Vad som hittas på i helgen vet jag dock inte. Det återstår att se. Men innan helgen (gärna redan idag) så måste det storhandlas. Det ekar tomt fasen överallt!
 
Men nejni. Nu ska jag glo vidare på den här dumburken och se om det finns något kul. Antagligen inte.
 
 

Onsdag

Igår kom ju min käre bror förbi. Han kom när jag var ute och lät Emil vandra omkring lite så för att vi skulle komma in sen fick jag lov att bära Emil för annars går han ju aldrig hemåt ;) Haha.
 
Vi babblade en massa i alla fall tills John var tvungen att rulla vidare, men jag är så glad att vi har börjat ses lite mer nu igen. Är ju så många mil mellan oss och det är väldigt synd. Men men, vi båda har ju bil och körkort så ;)
 
Idag så kom även min mamma, pappa och bror Robert förbi en snabbis. Dom hade vart i Köping så dom ville bara hälsa på lite innan de rullade hemåt igen. Dom busade lite med Emil och vi fikade innan dom sen åkte hemåt igen. Så Emils middagsvila blev lite framskjuten, för hur kul är det att sova med besök här? Hur som helst så sover han nu i alla fall, men om han inte vaknar själv snart blir det till att väcka honom. Han måste ju kunna sova ikväll också, höhö.
 
Men nej, nu börjar jag bli lite hungrig i magen så får nog ta och runda av här.
 
 

Tråkmånsar

Ni som läser här inne är ena riktiga tråkmånsar! Jag ser ju att det är folk som läser, men INGEN kommenterar ju något? Haha.. Ja, kanske för att jag inte skriver så mycket kul, men ändå. Nästan så jag borde tvinga ALLA som läser detta att skriva "jag har läst" bara för att!
 
Korvis ligger och sover en sväng just nu och om ett tag, kanske en timme eller så, så kommer John förbi en snabbis och hälsar på. Skoj med lite besök, haha.
 
Förövrigt så är jag SÅ sugen på att flytta till ett hus nu igen. Kollar titt som tätt om det kommit ut något kul (fastän jag vet att vi inte har råd ännu..) men som tur är så har jag inte fastnat för något än. Men jag längtar efter att få ha något eget, något som vi får göra precis vad vi vill med.
 
Men jag får stå ut ett tag till. Några år eller så...
 
Liten mage.
Liten Emil.

Ut en sväng till

Efter att Emil hade sovit sin middag och vaknat till liv igen så drog jag på honom det fodrade regnstället och tog med honom ut igen. Glad blev ju han så han kunde springa runt lite överallt utan att jag var tvungen att svänga bort honom från alla blöta ställen.
 
Lät han vandra lite som han ville så då gick han ut på fotbollsplanen som ligger här bredvid. Han bara gick och gick och sket fullständigt i mig. Kul var ju också att hela gräsmattan var blöt så mitt val av skor (converse) var väldigt dumt.... Men hur som helst. Gick upp till gungorna som fanns där och sen när jag tog ur honom ur gungan för att gå hemåt igen så fick jag bära honom en bit därifrån för annars vände han bara och gick tillbaka. Han blev förbannad för att han inte fick sitta och slappa vidare i sin gunga ju. Stackarn ;)
 
Haha, men men, efter några svängomer hit och dit så kom vi tillslut hem. Jag tror han gillar att vara ute och gå själv nu helt enkelt.
 
Blir skönt nu när våren och sommaren kommer så att man slipper alla jobbiga kläder som måste på och av bara :)

Elin ♥

Igår åkte vi över till Eskilstuna. Min bästa Elin och hennes familj har ju nämligen flyttat så vi ville ju såklart åka dit och kolla in nya huset.
 
Så vi spenderade hela dagen där och tog även en sväng över till Elins mamma för att hämta lite grejer och för att hon skulle få träffa Emil för första gången. Gud vad det var förändrat där sen sist jag var hos henne, haha! Hon hade renoverat en massa så det gav mig ett tydligt täcken på att det var mååånga år sen jag var där, haha..
 
Hur som helst så busade ungarna runt båda ute och inne och grillen sattes igång två gånger, både till lunch och till middag. Sen stack tiden iväg så strax efter åtta fick vi lov att rulla hemåt eftersom att Sebbe skulle upp och jobba idag.
 
Tack bästa (och Jocke, Eddie och Molly) för ännu en dag!  ♥
 
Idag har jag och Emil inte gjort så mycket. Jag har kört en maskin tvätt, Emil har badat en sväng och sen vandrade vi iväg för att kolla posten. Måste ju få lov att säga att det är väldigt skönt att Emil kan gå själv bort dit nu så jag slipper ta fram vagnen bara för att gå och kolla post ;)
 
Hur som helst så tog vi en liten sväng om så Emil fick vandra omkring lite. Han tycker nog att det är väldigt skoj nu, nu när han kan gå dit han själv vill (ja oftast då, vissa gånger byter jag riktning på honom om vi ska komma fram någon gång ;)) och på vägen tillbaka från postlådan så ville han in och leka lite vid rutschkanan och gunga. Dock blev det ju bara en snabbis då han skulle hem och sova middag också.
 
Men nej. Nu bjuder jag på lite bilder från gårdagen och en från idag.
 

Lördag

Idag åkte Sebbe över till Uppsala tidigt på morgonen. Jag och Emil åkte också dit runt lunch så Emil fick träffa sina farföräldrar en sväng :)

Men nu är vi hemma i soffan allihopa och kikar på melodifestivalen med massa gott.

Imorgon ska vi åka över till Elin med familj för att kika in deras nya hus också! Tjoho! :)

Men nä, nu ska jag umgås lite här hemma istället för att klicka runt på mobilen ;)






Förlossningen

Åh. Jag kan "råka" läsa igenom min förlossningsberättelse lite då och då. Det känns så overkligt att det är mig jag läser om. Det känns så overkligt att Emil vuxit och skapats inne i min mage! Än mer overkligt att han även har kommit ut ur min kropp. Min lilla kropp liksom, haha.
 
Allt känns så overkligt. Samtidigt som jag minns allt som om det vore igår. Nu är våran pojke inte alls liten längre. Men gud vad jag längtar tills jag får gå igenom allt detta igen. En graviditet och även förlossningen såklart.
 
Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge som de brukar säga ;)
 
 

Helg

Nu är det helg och den har börjat väldigt lugnt. Sebbe blev tvungen att åka till jobbet en sväng ändå, men han var hemma runt lunch ändå så det var väl okej ;)
 
Sen tog vi en sväng in till stan för lite bankärenden och typiskt nog var detta precis i samma tid som Emil brukar sova middag. Men jag tänkte bara "Han somnar väl på vägen hem. Annars lägger vi honom när vi kommer hem". Vi skyndade in på H&M också för att köpa två par byxor då vi insåg att hans byxor börjar bli lite korta, haha!
 
Hur som helst. Väl hemma så somnar ju självklart inte Emil! Så jag ger upp och säger att han får vara vaken till sju eller något. Då kanske han somnar sött sen.
 
Men se så länge orkade visst inte herren. Medans jag skalade och skivade potatis, så var Sebbe in till affären för lite "helgshopping" och under den tiden så busar Emil med Maya på köksstolarna, men sen serni. Sen var han helt tyst och där somnade han! På köksstolarna, under bordet! Haha.. lilla plutt!
 
Jag bär upp honom och så fort han läggs i sängen uppe så vaknar han. Ledsen och trött, men vägrar somna om. Vad f***n! Men men, han sover i alla fall nu så ;)
 
Men nej, lite bilder från gårdagens utebus och dagens tupplur. Hihi!
 

Snö och pappan är hemma tidigt

Idag blev jag lite överraskad när jag sprang runt och busade med Emil. Helt plötsligt såg jag Sebbes bil rulla in på parkeringen och jag lyfte upp Emil och sprang till fönstret för att han skulle se när pappa kom fram bakom förrådet.
 
Så jag blev glad och nöjd åt att min fina kom hem klockan ett istället för klockan typ, halv sju. Ännu mer glad åt att han nyss sa att det inte blir något jobb imorgon som det var planerat (han brukar alltid vara ledig på fredagar egentligen). Mys!
 
Just nu ligger lillkorv och sover och vi latar i soffan. Dock börjar jag bli lite hungrig så jag kanske ska slänga in lite mat i micron.
 
Förresten, vi som varit utan snö ganska länge nu. Hade helt vitt ute imorse, ni vet sådär vitt som det är dom där finaste vinterdagarna. När alla träd är helt vita och sådär? Haha. Jag som trodde våren var på väg ;)
 
Visserligen såg jag ju igår kväll innan vi gick upp och la oss att det var vitt ute, men inte lika vitt som idag.
 
Skitsamma. Kul information ni får. Alla kan väl säkert bara kolla ut genom sina egna fönster och se själva...
 
Men nej, lunch var det!
 

Sover

Killarna i mitt liv ligger och sover. Kanske ska tillägga att katterna sover också? Haha. Är rädd att Emil vaknar snart (han brukar vakna några timmar efter att han somnat för natten och somnar om så fort han läggs i våran säng) så jag får snabba på detta inlägg nu innan även jag kryper till sängs.
 
Som jag skrev sist så fick vi besök. Slängde ihop min kladdkaka så fort de kom och den åts tillsammans med grädde och hallon. MUMS! Jag bara älskar hallon!! Enormt gott, hihi ♥
 
De var här några timmar och busade järnet med Emil och det är så kul att dom faktiskt får vara med och se hans utveckling så pass bra som dom får, trots att dom bor ca tio mil ifrån oss.
 
Så fort Emil somnade för natten så hoppade jag in i duschen och sen slog jag igång en film, som jag tråkigt nog fick se själv sen då Sebbe var tvungen att lägga sig. Men men, skönt ändå att få sitta vaken själv några timmar på kvällskvisten. Egentid kan vara skönt ibland det med :)
 
Men nejni, nu säger jag godnatt.

Kladdkaka

Idag väntas besök utav mamma, pappa och Robert. De kommer på min begäran, haha. Vill man inte sitta själv och inte har råd att tanka bilen då får man helt enkelt ringa hit folk ;) Nädå, då hade nog så gärna kommit ändå. Haha.
 
Hur som helst så tänkte jag bjussa på kladdkaka så jag bad dom dra med sig lite grädde hit. Så efter min lilla promenad med Emil tänkte jag slänga ihop kladdkakan och vad då? Jo vi hade inget margarin! Så jag fick ringa upp och snällt be dom fixa med sig det också!
 
Mina föräldrar har det inte lätt heller, höhö.
 
Men nej, nu ska jag slänga i min lite lunch här innan korvis vaknar och innan dom kommer hit.
 
 
1. Alla hjärtans dag-blommor från hjärtat. 2. Full fart på ungen, snart omöjlig att få på bild. 3. Söndagsmys!
4. Emil skrutten. 5. Cool kille!

15 månader ♥

Idag blir våran lillkorv hela 15 månader, tiden flyger verkligen iväg. Som om man inte hört det förr, tror jag säger det lite för ofta? haha!
 
Hur som helst så är jag sjuuuukt sugen på någonting gott. Inte för att vi inte har ätit godis eller annat gott på länge för det vet ni ju att vi åt i fredags. Både hallonpaj och lösgodis och lite Coca cola till det.
 
Men jag är sugen på typ cupcakes eller cheesecake hade också varit gott. Men nu har inte jag grejer hemma så jag kan baka det så jag får allt gilla läget. Och kanske är det lika bra för man ska ju inte hålla på å käka massa gottegrisigt hela veckorna också ;)
 
Men nej, nu vaknade lillkorven så nu ska jag avsluta här.
 
 

Hemmadag

I fredags när min bror kom så stack han och Sebbe iväg till Västerås direkt för att Sebbe skulle kolla på en bil. Så medans dom åkte fick Emil i sig lite mat och jag började med middagen till oss andra så det var klart lagom tills dom kom hem.

Vi satt och babblade och småglodde på tv/film tills John rullade hemåt runt tolv eller vad klockan nu blev. Supertrevligt var det alla fall :)

Idag har vi en mysdag hemma tillsammans men annars inget planerat, vilket kan vara skönt det med. Men nej, nu ska jag fortsätta umgås här hemma ♡












Alla hjärtans dag.

Ja, alla lär ju veta vad det är för dag idag? Haha.
 
Som vanligt så lyckas ju jag alltid vara ganska fattig eller som idag, extramt fattig så jag har inte kunna köpt något alls till mina fina pojkar.
 
Men jag har i alla fall bakat en smulpaj med hallon i som vi ska äta senare när min käre bror John även kommer på besök. Så det får bli min gåva till min bror, min fästman och min son helt enkelt. Bara hoppas på att den är god också ;) ♥
 
Annars har inget speciellt hunnit hända idag. Sebbe var tvungen att åka till Uppsala på lite jobb men han är påväg hem igen nu så snart får Emil busa lite med pappsen också. Men nej, nu ska jag nog gå och hämta posten om inte min bror kommer vilken sekund som helst. Får skicka ett sms och höra :)
 
Förra årets alla ♥-ans dag så skrattade Emil (ljudligt alltså) för första gången. Gud så fort tiden går!
 
 

Innan och efter

 
Sitter just nu och väntar på att min käre mor och ena brodern ska komma förbi och Emil ligger och sussar så att han orkar busa med dom sen ;)
 
Men ja, jag tänkte bjuda på lite ordentliga före och efterbilder på vårat hem då lite småsaker har gjorts om, nej, inte renoverats utan bara möblerats om eller ny möbler liksom. Har väl lagt in någon snabb mobilbild men nu tog jag tag i det idag och använda kameran, pluspoäng till mig!

VARDAGSRUMMET INNAN


VARDAGSRUMMET EFTER
 
Inom någon tid i vårat liv så ska självfallet resten av de svarta hyllorna ut och bytas mot vitt. Men vem vet, kanske blir det först den dagen vi flyttar till hus, det återstår att se ;)

SOVRUMMET INNAN
 
SOVRUMMET EFTER

EMILS RUM INNAN

EMILS RUM EFTER


TREDJE SOVRUMMET INNAN


TREDJE SOVRUMMET EFTER
Det har blivit ett gym! Haha!
Hm, det var nog allt :)
 
Har jag förresten helt missat att skriva här vad Emil gjorde i söndags? Jag satte honom på pottan efter middagen och efter en liten stund så både kissade och bajsade han på pottan! Stolt mamma, tjoho! :)
 
Tyvärr har det inte hänt någon mer gång sen dess, men ändå, haha.

Men nej, nu ska jag passa på att läsa lite andra bloggar här innan besöket kommer.

Leos lekland

Idag var Sebbe ledig helt på jobbet så vi tog oss en tripp till Västerås för att besöka Leos lekland. Första gången för oss och såklart även för Emil.

Väl där var det väldigt lugnt, alltså en helt perfekt tid att åka sådär mitt på dagen en vardag, haha. Men av de få som var där så lyckades våra grannar vara där med deras småkottar också så vi körde något halvhjärtat race i rutschkanan som jag och Emil vann typ varje gång ;)

Blev två ynkliga bilder då det är rätt svårt att fånga något bra i farten. Men för att vara ärlig utan bildbevis så är var Emil helt neutral under de timmar (nästan två) som vi var där och gav endast ifrån sig något halvhjärtat töntflin i kanan medans han skrattade lite lätt på studsmattan. Haha!


I väntan på lunch.




På sista bilden sitter han och vinkar till pappan som smet upp till nästa ställe :)

Melodifestivalen

Igår blev det en sväng över till svärföräldrarna. Sebbe ville ju hem och fortsätta med sin bil så jag, Emil och farmorn tog oss en promenad så Emil fick sova och vi fick i oss lite frisk luft och senare efter middag och lite spring efter Emil så blev det även så vi stannade kvar och kollade på Melodifestivalen.
 
Och på tio minuter så fick farfarn Emil att somna i deras säng, utan välling å allt. Förstod inte alls vad som hände där? Haha. Men skönt var ju det för då kunde vi sitta lugnt och stilla och kolla på tvn innan vi sen åkte hemåt.
 
Idag har Emil lärt sig något skojigt. Han fick ju en bil utav Amanda och Victor i doppresent förr och den har ju liksom typ aldrig blivit använd om inte vi puttat honom framåt ;) Men ju äldre han blivit desto intressantare har ju bilen varit, att gå dit och sätta sig på den och i alla fall backa har ju gått finemang. Men idag vetni, idag lärde han sig att gå framåt med den! Stora pojken!
 
Annars har vi inte gjort något speciellt, bara suttit på golvet hela dagen och lekt med diverse leksaker. Emil kommer först med småbilslådan och vill att man ska öppna den och så fort man öppnat den går han och hämtar väskan med bowlingfigurerna och när man öppnat den hämtar han legoväskan.
 
Så ja, jag får i uppgift att öppna alla tre men inte för att han vill leka med de skulle jag tro, för han brukar bara gå vidare till något annat sen när de väl är öppnade ;) Möjligtvis att han slänger ut bilarna på golvet, men sen är det bra så, haha.
 
Men nej. Nu ska jag spela lite candy crush innan det är dags för lillkorven att vakna.
 
En gammal vild på Emil och hans dammiga brumbil.

Nytt och fräscht

Idag är det fredag och då betyder ju det som vanligt att Sebbe varit ledig. Visserligen har den här veckan varit en mjukstarsvecka, men ändå.
 
Hur som helst så tog vi därför en sväng till Västerås. Refillpåsar till blöj-hinken behövdes och även fler galgar till Emils garderob. Hem råkade vi komma med något som tog lite väl stor plats i bilen och lite annat smått och gott också.
 
Dock orkar jag inte lägga in bilder som är tagna med kameran nu så det blir någon sådär halvkass mobilbild bara ;)
 
Vi köpt även med oss en potta till Emil så vi får se om han kommer fatta något intresse för den och vill börja träna på pottanvändning snart, hihi.
 
Äh, bjuder på en liten snabb bild nu så får ni se vårat nya köp. En tv-bänk för er som inte kan tyda bilder, höhö.
 
Påväg hem, Sebbe sitter ju med såååå mycket plats ;)
 
Före och efterbild.
 
Bilderna är klickbara.

5e februari 2014
















Back to normal

Idag var jag och Emil förbi en snabbis på jobbet, ja tänk att jag inte kunde hålla mig därifrån längre va? ;) Haha. Nädå, var och hämtade ett linne bara och Emil passade på att gå omkring bland alla kartonger så att jag till och med tappade bort honom, hur illa är inte det? Mellan varven kröp han istället och det resulterade ju i fina byxor....... Smutsgök.
 
Just nu ligger Emil och vilar lite middag och jag har slängt in lite tvätt i maskinen så länge. Vet inte vad vi ska hitta på sen dock. Finns ju inte allt för mycket att göra ;)
 
Det var ju så skönt igår för då hade vi pappan hemma efter halva dagen då han mjukstartade sitt jobb, mysigt det hade varit om vi hade det så jämt :)
 
Men nej, nu ska jag kolla runt lite innan det är dags för buskorven att vakna igen.
 
Grisbebis ♥
 
 
 

houseoflola.se

Gårdagens gott efter att bebis hade somnat.
 
 
Emil i badet idag (i väntan på mormor, morfar och morbror Robert)
 
 
Jag kör jobbets kläder från topp till tå. Bättre bilder kanske kan komma en annan dag ;)

RSS 2.0