Besök och åter igen besök + äckligare än äckligast...

Nu har vi haft lite besök här hemma ett par dagar. Först så kom bästa vännen Elin och hennes familj (minus största tösen Molly som hellre ville sova hos mormor ;)) i torsdags.
 
Vi åt först lite lunch och sen slank vi förbi vattnet för att bada men eftersom att Emil är fjant just nu så vägrade han och bara stod och grät när jag ville ställa honom i vattnet vid strandkanten - och nej, det var inte för kallt vatten - så vi gav ganska snabbt upp så papporna tog sig varsin öl på "krogen" istället medans mammorna å barnen delade på en varsin slusch. Hur härligt som helst!
 
Sen blev det en sväng förbi affären på vägen hem så att allt som saknades till maten kunde inhandlas. Väl hemma togs det ganska lugnt sen, blev såklart mat och våra två buspojkar busade runt som 100 ungar. Helt galna.......
 
Men tillslut somnade dom och vi fortsatte kvällen med lite yatzy, haha!
 
Igår så kom även Amanda hit, då åkte vi till stranden igen så hon och Sebbe fick bada medans jag satt och glodde med en sovande Emil bredvid mig i vagnen, höhö. Men men, nu har Amandapanda åkt hemåt igen och nu sitter jag och väntar in nästa besök - mamma, pappa och ena brodern.

MEN!! Vet ni någon extremt jävla äckligt?! Vill ni inte veta så kan ni sluta läsa. Hur som helst. Igår morse när jag gick ner för att äta frukost så kände jag att det luktade en svag doft av någonting. Kunde verkligen inte koppla vad det var och kunde inte heller lokalisera var det kom ifrån.
 
Men det luktade mest vid hallen och köket så misstanken var i alla fall att det var någonting där någonstans. Först tänkte jag bara att det kanske var lillkissen som hade råkade kissa eller bajsa på helt fel ställe - även om det inte alls stämde med doften, men ändå.
 
Lite senare så börjar Sebbe babbla om att det luktar lite som död råtta så han fick kolla så det inte låg någon bakom soputrymmet och som tur var så fanns ingenting där. Vi kollade alla skåp och alla lådor och alla sopor togs ut plus att hela sopskåpet skurades rent. Sen blev det inge mer med det, vi åkte som sagt iväg och badade med Amanda där och spenderade då några timmar utomhus och var hemma först igen vid halv sex på eftermiddagen.
 
Vad tror ni att vi möts av?
 
En vägg av extremt äcklig stank som fortfarande var HELT jäkla omöjligt att lokalisera varifrån den kom. Stanken fanns fortfarande bara i hall/kök så vi fortsatte leta runt som tokar. Sebbe tog bort kåpan på lysrörslampan för att kolla där och då säger han helt plötsligt "alltså det måste ha dött en råtta eller någonting på vinden" men sen kommer vi ju på att nej, vi har ju en övervåning där i mellan så istället kommer han fram till att det måste ligga någon i bjälklagen (alltså i taket!).
 
Jag vägrar tro på det då det låter så jävla vidrigt att det ska ligga en död jävla råtta/mus i taket och stinka ner hela vårat hem! Så istället ställer jag mig på en stol för att kolla uppe på kylskåpet om något ligger där men nej, ingenting ligger där utan istället så möttes jag bara utav att stanken luktade tio gånger värre uppe vid taket så jag börjar helt enkelt tro på det Sebbe snackar om. Hur vidrigt det än låter.
 
Jag tar upp telefonen för att ringa hyresvärlden men de har såklart stängt klockan sex en fredag. Ringer tillslut till Anticimex men där får jag bara till svar att hon ska meddela Västerås kontor så ringer de upp.
 
Jag: Men alltså blir det så någon kommer ut direkt idag då alltså?
Kvinnan: Nej de har stängt för dagen nu och du vet dom jobbar ju inte på lördagar och söndagar så det blir ju först på måndag i så fall
Jag: Så du menar att det inte finns en chans att få ut någon alls innan helgen?!
Kvinnan: Ja, det går inte.
 
Vägrade få det till svar så jag gick istället och letade upp något journummer till hyresvärlden så efter kanske en timme hade vi någon från Securitas här. Han höll helt med om att det stank död råtta och tröstade oss med att det bara var att försöka dölja lukten. Ända chansen annars är och bryta upp allt tak/golv för att leta på den lilla stinkbomben och sånt kan ju vara en stor process med tanke på att man aldrig vet exakt vart den ligger.
 
Han skulle hur som helst meddela EHB och får vi se om dom kontaktar oss på något vis sen.
 
Så resultatet? Ja, vi bor just nu i ett hem som stinker död råtta. Vi hoppas innerligt att det bara är en liten mus (vilket det troligtvis är) då dom ruttnar bort snabbare och är glada åt att det är så varmt så att den även därför ruttnar snabbare. Men mindre glada blir vi ju om vi får bo i detta under en längre tid. Jag hade hoppats på att stanken skulle avtagit redan imorse men nej. Allt är sig likt.
 
Värst av allt är att inget funkar att dölja lukten med. Eldar doftljus för fullt men det känns inte ens och igår tog Sebbe doftsprayen från toaletten och dränkte hela hemmet men det försvann lika snabbt så ja, ingenting hjälper....
 
Oj jäklans vad långt det blev...

Kommentarer
Postat av: Elin :) 22 år och mamma till två busungar! <3

Tack för en trevlig Torsdag :D

Usch stackare... Testa lägg fram citronskal eller ställ fram några glas med ättika det dödar dofter :)
<3<3<3

Svar: Tack själva! :D <3
Evelina Fahlström

2014-07-26 @ 20:39:04
URL: http://elinskogsberg.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig!

E-postadress: (publiceras ej)

Din bloggadress:

Säg vad du vill säga:

Trackback
RSS 2.0