Vecka 22 (21+0) ♥

Barnet: Barnet är nu ca 19cm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 370g i början av veckan och ca 450g vid veckans slut. Barnet växlar mellan sömn- och vakenhetsperioder och har redan en egen dygnsrytm. När du vilar är barnet kanske som mest aktivt medan det vaggas till söms när du håller igång. Den del av hjärnan som tillverkar hjärnceller utveckals mycket under den här tiden.
 
Mamma: Ditt hår känns kanske tjockare än vanligt, det beror på att du inte tappar speciellt mycket hår under graviditeten. Efter att barnet är fött tappar du hår som vanligt igen. En del upplever till och med att de tappar mer hår än vanligt under amningsperioden. Ditt tandkött kan svullna och det är viktigt att du sköter din tandhygien noga. Även fräknar, födelsemärken och vårtgårdarna kan påverkas. Undvik stark sol.
 
Egna tankar: Om jag jämför med graviditeten med Emil så känner jag redan bebisen, till och med så pass mycket att man kan se magen buffas ut i mellan varven. Kanske beror det på att moderkakan den här gången ligger bak mot ryggen och inte i framvägg som med Emil.
 
Annars så är allt rätt lugnt just nu. Illamåendet finns dock fortfarande ibland, när fasen ska det ge med sig helt? Kanske aldrig? Haha. Hur som helst så är det lindrigt just nu i alla fall i jämförelse med hur det har varit.
 
Tagen idag, vecka 21+0

Kommentarer
Postat av: Elin :) 22 år och mamma till två busungar! <3

fina lilla magen <3<3

Svar: Hihi :D <3<3
Evelina Fahlström

2014-06-29 @ 19:40:06
URL: http://elinskogsberg.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig!

E-postadress: (publiceras ej)

Din bloggadress:

Säg vad du vill säga:

Trackback
RSS 2.0