Onsdag

Här trillar det visst in inlägg varje dag. Eller hur var det nu? Ja, kanske inte riktigt så då, haha.
 
Hur som helst så har vardagarna rullat på rätt så bra kan jag tycka. Emil lämnas på förskolan och jag åker till jobbet, jag jobbar och åker därefter och hämtar Emil. Försöker få in som rutin att Emil får mat i magen när vi kommit hem och så och sen försöka lägga honom runt halv sju. Har funkat ibland och ibland inte.
 
Ena stunden är han liksom trött och helt plötsligt har han blivit övertrött och då går det inte alls att lägga honom ju! (Det exemplet tog jag från igår) Kl. 22 gav han upp ;)
 
Men det kommer nog bli bra snart, han måste bara ställa om sin lilla kropp på alla nya rutiner. Vilket nog inte ska dröja så länge till hoppas vi!
 
Idag fick han dock en liten paus från förskolan mitt på dagen då det var dags för BVC-besök. Vågen stannade på 11315gram och längden blev 80,5cm. Om jag minns allt rätt vill säga. han växer på för fullt i alla fall! :)
 
Men nej, nu börjar Emil bli kinkig här hemma så dags att göra honom redo för sängen!
 
Älsklings hjärtat!
 

Back to normal

Nu är ordningen återställd här hemma. Ja, än så länge i alla fall ;)
 
Emils vad-det-nu-varit-för-prickar-prickar torkar bort mer och mer och med andra ord så fick han åka tillbaka till förskolan igår och jag kunde återgå till mitt jobb.
 
Känns än så länge ganska segt för mig. Jag har inte riktigt kommit in i den här nya rutinen ännu. Ni vet, tidiga mornar, jobba hela dagen osv. Men snart så!
 
Det är hur som helst väldigt skönt att få komma ut. Träffa folk och faktiskt göra någonting annat än att bara vara hemma med Emil på dagarna :)
 
Men nej, nu ska jag runda av här. Ville bara visa att vi lever!

Soligt

Känns mindre kul att jag sitter inne i soffan halvt under en filt medans jag ser att det är i princip sommar utanför fönstret. Men känner mig inte så pigg på att dra med mig en liten med vattkoppor och speciellt inte när jag själv inte är helt pigg heller.
 
Vore ju taskigt att skicka över baciller till grannbebisen också ;)
 
Pappan är hur som helst hemma i garaget och gör nytta på sin bil. Återstår att se när han kommer hem, sånt vet man aldrig. Emil sover i alla fall just nu så vad ska jag hitta på?
 
Tidigare ville jag att han skulle somna så jag också kunde slumra lite på soffan. Men just nu känner jag mig inte så trött så jag får väl kolla om det är något spännande på tv istället.

Sjukstuga och 1½ år! ♥

Igår kväll låg jag med feber här hemma, ja varför inte passa på att bli sjuk jag med när korvis är sjuk men börjar bli piggare. Kunde inte passa bättre.
 
Men idag mår jag lite bättre, ont i halsen men ingen feber för tillfället i alla fall. Emil mår som sagt också lite bättre och hittills har hans koppor inte verkat störa honom så himla mycket faktiskt. De verkar inte klia eller så, så vi får hoppas på det bästa - att han kommer rätt lindrigt undan!
 
Förövrigt så har vi redan haft våran lilla älskling hos oss i 1½ år idag! Kan ni förstå? Det är verkligen helt sjukt vad tiden flyger iväg när man får barn, ja - det är inget man bara säger, för det stämmer ju verkligen, haha.
 
Men nej, nu börjar Emil bli lite kinkig här så dags att fixa lite lunch.
 
 ♥  ♥  ♥
 

Hemma

Vi blev hemma idag. Emil var sig inte riktigt lik igår kväll så jag misstänker att han på ett eller annat sätt påverkas utav prickarna så jag bestämde att vi skulle prova vara hemma.
 
Han satt nämligen bara i soffan/min famn från att vi kom hem till att vi gick och la oss. Han åt ingen mat utan fick istället hälla i sig lite nyponsoppa och senare somnade han av sig själv på soffan. Med andra ord, inte som han brukar ;)
 
Imorse när Sebbe gick upp (runt fem) då vaknade Emil ledsen och bara grät. Gav en Alvedon och strax efter slappnade han av och sov vidare.
 
Idag under dagen har han dock varit ganska sig själv ändå. Spenderat lite tid på golvet eller busandes i soffan. Men jag tror ändå vi ska vara hemma den här veckan då det inte känns så bra att lämna iväg en bus som faktiskt inte är helt frisk. Men vi får se, känns ju inge bra att ha honom hemma såhär i början på förskolan heller. Men det är väl som det är.
 
Men nej, nu börjar det bli dags för mat så måste kila!

Inte så roligt längre

Idag runt två så ringde dom från förskolan och meddelade att Emil fått fler prickar (han hade några under blöja imorse men trodde det berodde på irriterad rumpa) så det slutade med att jag fick åka och hämta honom och så fort vi åkt från förskolan så rullade vi mot BVC i hopp om att någon skulle kunna kika på prickarna och se om de kunde se vad det var.
 
Det första hon kom att tänka på innan hon ens tittat, var vattkoppor, eftersom att de tydligen går nu. Sen när hon väl tittat så sa hon att det var svårt att se men vad hon trodde så var det i alla fall vattkoppor.
 
Så nu blir det helt enkelt bara att vänta och se vad det blir av det här.
 
På förskolan när jag ringde och meddelade dom efter BVC, så sa de dock att det är nya regler idag så nu för tiden måste de inte vara hemma pga. vattkoppor utan man nu ska gå på allmäntillståndet - alltså pigg och självfallet feberfri. Så vi får helt enkelt se hur Emil mår om han får lov att stanna hemma eller ej.
 
Hittills syns ingen feber till men han vill bara sitta i soffan/min famn å mysa så helt pigg är han kanske inte trots allt - om han inte bara saknat mig under tiden på förskolan då ;)
 
Men nej. Nu ska jag börja göra i ordning lite mat här hemma så jag kan sitta och mysa med lillkorven sen ♥
 
Våran plutt förr när han var sjuk..
 
 

En massa...

I fredags så hade ju Emil sin första ensamma dag på förskolan och allt hade gått så bra så. Han ville inte säga hejdå till oss när vi skulle gå (troligtvis för att han inte förstod att vi faktiskt skulle gå). Han hade blivit lite gnällig innan lunch men då var han både trött och hungrig så de hade bara gett honom nappen så var han nöjd tills det var dags för maten.
 
Under tiden Emil var på förskolan så åkte jag och Sebbe in till stan för att köpa hem lite nya kläder till Emil och efter det tog vi en lunch ute, ensamma. Inte direkt ofta det sker ;)
 
Sen när vi kom och hämtade honom så tittade han på Sebbe och sa "papa" och kom fram till mig därefter.
 
Så en första dag blev en lyckad dag!
 
I lördags så åkte vi först och lämnade Emil hos hans mormor och morfar för att dom skulle vara barnvakt medans vi åkte på kryssning. Anledningen till att vi helt plötsligt skulle åkta på kryssning också var för att Sebbes bror fyllde 25år.
 
Annorlunda att vara ifrån Emil nästan hela lördagen, under natten och sen nästan hela söndagen också! Men det var ändå skönt att få komma iväg och bara vara Sebbe och Evelina en stund.
 
Idag däremot har en ordentlig vardag kommit igång igen. Emil lämnades på förskolan strax innan åtta och därefter åkte jag till jobbet. Jag spenderade alltså min dag på jobbet och Emil sin på förskolan. Nu är det såhär det kommer se ut för japp, min föräldraledighet är nu över!
 
Det om något känns ju extremt konstigt. Men det var såklart väldigt härligt att hämta busen när han kom fram till mig och ville upp i min famn direkt, skönt att veta att han faktiskt saknat mig lite ;)
 
Dessutom somnade han redan runt åtta ikväll så det kanske kommer bli bra det här, haha!
 
Men nu dör datan snart här så nu ska jag fortsätta glo på Talang med min stora älskling ♥

Inskolning dag 3 - sista dagen!

Idag har jag varit med min sista dag på förskolan! Hoppas vi? Haha..
 
Hur som helst så har allting gått bra även idag. Han är en liten kyckling i hallen när man kommer in å fröknarna hälsar och så, men när han väl kommit förbi hallen och är inne liksom, då kör han på. Idag var det även en i personalen som tog upp honom ur vagnen och satte honom i sitt knä och klädde av honom och han sa inte ett ljud där fastän han såg att jag satt bredvid, så det är ju bra!
 
Men men, imorgon blir första dagen han lämnas själv. Blir dock en mjukstars-dag så han kommer vara där från 9-14, så att han i alla fall får äta lunch och sova där så vi vet att det funkar som det ska. Både jag och Sebbe kommer lämna så Sebbe vet vart det ligger, så personalen får träffa honom och lite så. Det är ju trots allt han som kommer hämta på fredagar så.
 
Men nej, vi håller tummar och tår på att allt ska gå bra. Men det tror jag! (hoppas jag!)
 
Nejni, nu är det nog dags att sätta sig och märka lite kläder, fick hem klädlappar idag, roligt? ;)

Inskolning dag 2

Dag två har också gått bra. Tänker inte skriva detaljerat vad som hänt, med tanke på att det var ungefär detsamma som igår ;) Dock tänker jag rätta mig själv då jag idag läste att jag skrivit att han åt "även lunch och middag där" nej, han åt inte sin middag där, han åt MELLIS, men ni kanske förstod? ;)
 
I övrigt har hans näsa redan börjat rinna så det tog ju inte många dagar, haha! Men vi får hålla tummarna att han får hålla sig frisk ett tag i alla fall så att han kan få hinna komma in lite i förskole-rutinen innan han måste vara hemma igen. Men det återstår att se.
 
Nu bjuder jag på två bilder från igår istället, han saknade visst sin pappa då med ;)
 
 

Inskolning dag 1

Idag har första dagen på förskolan kommit och gått. Vi kom dit till nio och efter ett tag blev det lite frukt och sen var det dags att gå ut och leka.
 
Jag var med i ungefär 20minuter sen skulle förskolechefen ha möte med oss nya föräldrar så jag smet ifrån och de sa att dom skulle komma in med Emil om någon hände eller om han blev för ledsen, men det var aldrig någon som kom in med honom så jag antar att allt gick bra, fast jag försvann ;)
 
Resten av dagen gick också bra, han sov sin middag där och åt även lunch och middag där. Våran stora pojke börjar dessutom lära sig att dricka ur glas, än är han inte helt hundra på det då han ibland är lite för snabb och häller hälften i haklappen innan han ens hunnit fram till munnen, eller så häller han för snabbt så han får kallsup, haha. Men snart så!
 
Men nej, nu ska jag gå upp och sova så jag orkar upp imorgon. Är ju inte van att behöva gå upp runt halv åtta, haha!
 
Våran busunge igår efter förskolan. Någon som saknar sin pappa? ;)

Förskolan

Idag var jag och Emil iväg till förskolan och hälsade på under en timme. Imorgon börjar en inskolning på tre dagar och sen ska han klara sig själv där, våran älskade lilla bebis - vart tog du vägen?!
 
Först blev Emil lite blyg för personalen när de sa hej, han liksom försökte klättra över min axel för att komma ifrån dom och närmare mig - ja, ni som är föräldrar fattar säkert hur jag menar ;) Men barnen sket han i princip fullständigt i, alltså han var ju lite nyfiken och tittade på dom och så, men han var inte ett dugg blyg för dom.
 
Han gick iväg och lekte direkt, gick runt i alla rum och undersökte, struntade i mig helt och hållet nästan. Ibland kom han och gav mig någon leksak och gick iväg igen, men inte mycket mer. Så jag tror detta kommer gå kanon!
 
Tanken är alltså att från och med imorgon (tis) till och med på torsdag så ska det vara inskolning från 9-15 och då ska jag vara med helt. Jag ska "ta hand om honom" men vi ska vara med i gruppen precis som om han går där. Sen när dessa dagar är slut så kommer han få spendera en liten tid där ensam på fredag och på måndag ska vi vara redo att köra igång.
 
= Han lämnas där 7.30-7.45 och jag åker vidare till jobbet.
 
Det är ju helt sjukt. Att våran lilla pojke ska spendera sina dagar med massa små kompisar och andra vuxna som tar hand om honom, istället för oss - mamma och pappa ♥
 
Men nej, nu ska jag läsa lite bloggar och se när lillskrutt vaknar igen :)

Helg

Nu är vi mitt i helgen och jag sitter på soffan här med en trött Emil bredvid mig som blev väckt av någonting (troligtvis damp-katten) medans jag var inne och duschade, så jag fick allt skynda mig ut och springa upp och hämta honom och halvt somnade han om på mig tills Maya kommer nedspringandes för trappan och dampar med sitt jamande, typ så högt hon kan.
 
Sen dess sitter Emil bara och glor storögt - som att han försöker hålla sig själv vaken från och med nu. Så ja, någon lång dagsvila blev det inte idag, om han inte väljer att somna om snart igen. Det märker vi.
 
Annars då? I Torsdags så åkte vi hem till Sebbes föräldrar, Sebbe höll på med bilen och jag och Emil spenderade dagen inne med farmor och Tilde. Ute låg ju snön (lite i alla fall) och graderna hade sjunkit ganska lågt, så att gå ut kändes inte så frestande.
 
När vi väl var på väg hem igen så blev det storhandling och väl hemma var klockan runt nio på kvällen så mycket mer blev inte gjort den dagen.
 
Igår blev det dock en sväng till Västerås för att kolla efter regnbyxor till Emil och en t-shirt följde med hem också. Sen smet vi in på IKEA och köpte med oss sådana där vakuumpåsar som man kan lägga kläder eller dylikt i för att hålla dom fräscha.
 
Annars glodde vi på film - Road Kill (Joy ride) 1&2 under tiden Emil sov middag, det var ju ett tag sen som vi satt och kollade på film själva om vi säger så ;) haha!
 
Nu bjuder jag på Emils outfit från igår, eller i alla fall halva, haha. Vi försöker lära honom att ha keps, men det går sisådär...
 
 

RSS 2.0