Besök x2

Nu har vi haft besök både igår och idag.
 
Igår kom min fina gamla vän Elin på besök med ett av barnen i alla fall. Så Emil och Eddie röjde järnet här hemma men fick snällt städa undan alla leksaker innan det var dags för dom att åka hemåt. Så stolta mammor som faktiskt fått i våra barn att man städar efter sig och att dom faktiskt gör det också. Ja, nu ska jag inte dra våra små upp i skyarna för det är ju inte så att det alltid funkar smärtfritt, några gånger av alla gånger man säger att det ska städas - så måste man faktiskt tjata lite ;) Haha!
 
Men det är ändå skönt. Att Emil lärt sig att man får städa efter sig. Lite kul var det dock här om dagen när Alice var över och dom lekte ute på baksidan. Efter en stund så ville Alice gå in och leka här istället så hon gick in och så ropade hon efter Emil och sa "kom, vi leker här inne". Vad säger Emil då? "Neej... jag har precis städat" hahaha! Så bara för att han precis hade plockat undan sina leksaker så ville han inte gå in och leka just då. Så Alice fick minsann gå in och leka själv..
 
Idag kom istället John på besök. En överlycklig Emil såklart och säkerligen en aningens trött John som åkte hem efter några timmar ;) När John är här är det nämligen så att han knappt hinner sätta sig ner och få en kopp kaffe framför sig innan Emil kommer och drar i honom "bygga hus", "ramla" osv. Så kul för mig att se min son avguda min bror som jag alltid sett upp till. Så kul att se glädjen i Emil så fort han vet att John ska komma. Men, också väldigt jobbigt i den situationen då vi vill kunna dricka upp kaffet utan en unge som ska flyga runt i famnen honom och dra honom i armen för att bygga lego liksom. Ibland vore det ju bra om han kunde ta det lite lugnt ;)
 
Ellie är det i alla fall full fart i om dagarna. Hon kryper omkring mest överallt och ställer sig än så länge på knä mot det hon vill resa sig mot. Upp på fötterna kommer hon sällan själv, hon är väl för svag än så länge, hihi. Men med och leker är hon i den mån hon kan.
 
Så fort Emil sätter sig med legoplattan och ska bygga lego så är hon där direkt och ska vara med och riva ner allt. Så det brukar tyvärr sluta med att Emil tar sin platta och lådan med legot och sätter upp det i soffan istället. Haha. Stackars lillsyrran!
 
En annan favorit är om badrumsdörren är öppen, då slinker hon in där direkt och börjar leka med Emils potta (som tyvärr används aaaaalldeles för sällan - läs aldrig). Och såklart, om altan dörren är öppen, då vill hon ut direkt.
 
Hur som helst. En massa babbel nu bara. Ni kanske undrar hur det gått med sagan för Emil? Igår började jag med Kaninen, hann läsa ut hela boken och Emil var fortfarande vaken. Hoppade på Sagoboken istället men Emil vägrade typ lyssna. Sebbe tog över och efter en stund så sov han.
 
Idag läste jag Kaninen till en början, Emil lyssnade någorlunda bättre idag - men somnade inte. Så jag hoppade på Sagoboken och efter en saga så sov han. Återstår att se hur morgondagen blir.
 
Förövrigt så inbillar jag mig att han dock sovit bättre under nätterna? Han brukar ganska tidigt under natten (eller sen kväll) tassa över till oss. Men igår dröjde länge och idag kom han in först vid sju tider - med andra ord när han hade vaknat för morgon. Kanske bara tillfälligheter, men vore ju bra om det gav honom en bättre sömn - som det faktiskt står att det ska göra.
 
Men nej. Nu säger jag godnatt!
 

Kommentarer
Postat av: John

Vad gullig du är, man blir ju lite rörd ju 😊 Men roligast av alla har nog faktiskt jag 😜

Svar: Haha ja jag hoppas det, så du inte bara blir trött på allt "tjatande" :D
Evelina Fahlström

2015-08-14 @ 10:37:37

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig!

E-postadress: (publiceras ej)

Din bloggadress:

Säg vad du vill säga:

Trackback
RSS 2.0