Vill inte sova..

Just nu ligger lillan och sover sin första dagsvila, ja, hon har visserligen redan sovit i ungefär 1,5 timme så hon kanske vaknar snart. Det visar sig. Emil står och ritar lite just nu och babblar med sig själv "Emil rita med rosa, Emil rita där.. så!" låter det, och så lite annat babbel där i mellan, haha!
 
Annars så rullar dagarna på, vi har äntligen fått lite finare väder och de senaste dagarna har spenderats med att för det mesta leka med Alice på baksidan/inne hos någon av oss. De kan leka fint mellan varven och ibland bråkar de mest med varandra, men det är väl så ibland kan jag tänka mig ;)
 
Emil har förövrigt börjat bråka vid läggdags den senaste tiden. Han liksom vägrar lägga sig så han märker av att han är trött. Antingen ska han sätta sig upp eller så ska han ligga och slå på mig, hur som helst resulterar det i att han bara ligger och skriker/grinar och det har verkligen inte gått att söva honom. Igår däremot så hade Ellie sovit sin sista vila alldeles för sent så hon var inte så sugen på att sova i sin normala tid, därför blev det svårt för mig att lägga Emil samtidigt som jag försökte få Ellie att komma till ro (Sebbe var i duschen).
 
Så när Sebbe kom ut fick han ta med sig Emil och prata lite med honom. Tillslut lugnade sig Ellie och jag la ned henne så då gick jag också in till Sebbe och Emil. Det slutade med att Sebbe läste saga för oss (ja jag låg bredvid Emil som sällskap bara ;)) och Emil låg så fint och lyssnade. Tillslut vaknade Ellie igen så jag smög iväg och när jag vart inne hos Ellie i kanske en minut så kom Sebbe ut, då hade Emil trots allt somnat. Så ja, kanske är det helt enkelt läsa saga som behövs för honom.

Jag har därför beställt hem "Kaninen som så gärna ville somna" och den borde nog ligga i postlådan idag. Så nu hoppas vi att det ska gå bra och lägga honom på kvällarna igen :)
 
Ellie fick hur som helst följe med oss ner, hon fick vara på golvet och leka av sig lite och tillslut blev hon gnällig så då gick jag upp med henne igen och då somnade hon gott igen. Hon behövde väl helt enkelt leka av sig lite energi tillsammans med mamma och pappa. För hon var såå glad när hon kröp fram och tillbaka mellan oss i soffan och dammsugaren. Hon ställde sig liksom upp (på knä ;)) mot soffan varje gång hon kom fram och sken upp som en sol och skrattade, haha!
 
Men oj så mycket babbel det blev. Nu ska jag slänga in lite tvätt och vika lite tvätt innan lillan vaknar igen.
 




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig!

E-postadress: (publiceras ej)

Din bloggadress:

Säg vad du vill säga:

Trackback
RSS 2.0