Massa bus

Nu har jag precis kollat igenom filmerna som min käre bror gett mig och Sebbe i julklapp de två senaste jularna. Förra julen, en film med enbart Emil när han gör sina små hyss och bus och får oss att skratta så enormt. Våran lilla guldklimp! Och filmen från i julas, en stor Emil som vuxit massa sen sist och helt plötsligt även blir storebror mitt i allt och en liten Ellie får komma med i bild, helt otroligt att John lyckats få ihop dessa två filmer på de få gånger vi faktiskt träffas. Är så enormt tacksam åt dessa julklappar, man kan liksom inte få något bättre.
 
Förövrigt så kom John förbi en sväng idag, Emil som vanligt stod i fönstret och nästan blev ledsen när jag sa "men Emil, han kommer inte riktigt än, han kommer senare" - vadå senare liksom, det finns inget senare i hans värld ju plutten! Hur som helst busade dom massa innan vi åt mat och Emil däckade på soffan. Så fort John hade rullat hemåt så bar jag upp lillen i sängen.
 
Annars har vi inte gjort så mycket idag, efter att jag hämtat Emil på dagis så var vi ute ungefär en timme och lekte lite. Emil hade dock inte lekt klart när jag tyckte att vi skulle gå in, så han blev arg (kan ju tillägga att han hade bajsat, annars hade vi såklart vart ute längre ;)
 
Sen när vi kom in så sov Ellie fortfarande så jag tog med mig Emil upp så han fick bada. Sen när Ellie vaknade fick även hon bada medans Emil busade med Lilly. Förresten, har jag nämnt att Emil och Lilly typ är bästa vänner? Gud så dom två busar! Hon springer inte och gömmer sig heller så jag tror faktiskt att hon tycker det är lite kul hon med, missan.
 
Men nej, nu ska jag nog ta och bege mig upp i säng så jag får sova, som resten av familjen redan gör.
 
Tre senaste från instagram @evelinafahlstrom
 

Cheesecake

Skickade sms till Sebbe idag och frågade vad jag skulle baka. För att jag behövde lite hjälp att komma på det. Då svarar token cheesecake! Som vi båda tycker supermycket om så jag kunde ju inte neka honom trots att jag alltså blev tvungen att hoppa in i bilen för att åka in och handla ingredienser, haha.
 
Mamma och Robert kom även förbi så dom hann slänga i sig en varsin bit innan dom åkte hemåt sen igen också. Emil blev i alla fall superlycklig när han såg att någon stod och knackade på köksfönstret och sprang genast och öppnade dörren. Lilla pojken vad du växer upp fort, nästan så du växer ifrån mamma.
 
Ellie var på glatt humör och låg i gymmet och babblade när dom kom så hon blev säkert också glad för att dom kom ;)
 
Annars har inte mycket speciellt hänt. Sebbe kom i alla fall hem sen och så fort Emil hade somnar så slank resten av cheesecaken ner i våra magar. Alltså. lite mer än halva fanns kvar från början, så jag tror att den blev godkänd, haha!
 
Idag gick Emil förövrigt NÄSTAN över till övertrötthet då han vid halv åtta (han satt i soffan innan dess för att ta det lugnt innan läggdags) helt plötsligt la ifrån sig napp och filt och skulle upp och leka. No way tänkte jag och drog upp honom i sängen, klockan 20 sov han som tur var :)
 
Men nej, nu ska jag fortsätta babbla med Elin innan vi båda ska hoppa i säng så vi kommer en dag närmare lördagen :D Åh så jag längtar efter en heldag med resten av "familjen" igen!
 
Godnatt!
 
 
 

Hosta!

Jag har en hostande lite korv här bredvid mig på soffan. Hon halvt somnar men börjar sen sprattla och ha sig, kanske för att hålla sig själv vaken vad vet jag. Hur som helst, hosta och snuva har båda våra busar just nu. Denna årstid alltså..
 
Emils kvällar har blivit lite knas. Kanske mest mitt fel dock. Jag har gått upp och lagt Ellie i sin säng halv elva vid två tillfällen och det har resulterat i att Emil vaknat och kommit ner. Tänker inte göra samma miss ikväll, så får vi se om han fortsätter sova eller ej.
 
Men annars rullar dagarna på bra. Emil orkar med att inte sova middag och somnar runt sju på kvällarna så allt gick enligt planerna när det gällde det i alla fall, haha. Än så länge ;)
 
Idag tog jag även en sväng in till stan och offrade några kronor för att köpa pyjamas och strumpbyxor till Ellie, det behöver hon verkligen så jag fick lov att köpa lite trots att plånboken inte riktigt tillåter det. Haha.
 
Men nej, jag har egentligen inte mycket att bjuda på så nu ska jag fortsätta babbla med min bästa på facebook istället!
 
Utebus efter dagis och Emils fina dukning + iplock i diskmaskinen ♥

Så var ännu en helg över

Ja, timmarna rullar förbi och snart är denna söndag och även då denna helg över.
 
Som ni vet så skulle Amanda komma hit. Och det gjorde hon, vi glodde lite film, käkade onyttigt, köpte lampa på McDonalds (Ja okej, hon jag köpte av jobbade på donken, hon kom ut på rasten. Men jag frågade i alla fall om vi kunde ta den i drive in, hon skrattade bara och sa att jag nog fick komma på rasten istället - men det hade ju varit lite kul ;))
 
Hur som helst så åkte hon hem på lördagseftermiddagen och när Sebbe kom hem drog vi igång dum och dummare 2 tills melodifestivalen började. Sen fortsatte jag att kolla på filmen efteråt, Sebbe hade somnat på soffan ;)
 
Annars då? Idag kom prästen förbi och snackade lite om dopet. Bara två veckor kvar nu sen är det dags :) Men innan det ser jag fram emot nästa helg! Då ska vi till Elin med familj igen, tjoho! Och vet ni vad som händer då? Nej det vet ni inte... jag ska få göra fiiiina naglar till dopet :D Wiho!
 
Men nej, nu ska jag runda av. Ge Ellie (som sover på soffan just nu) lite mat innan vi hoppar i säng. Godnatt!
 
 

Skruttan ♥

Tänker jag tillbaka, då fick Emil inga biverkningar alls efter vaccinationen, mer än att han var lite öm runt sticken, men det förstår man ju. Ellie då? Som ni redan vet sov hon ju en massa på dagen, fick en halv Alvedon och somnade sen om.
 
Medans vi satt och käkade så var hon nöjd och satt så glatt med där. Sen somnade hon på soffan strax innan sju (samtidigt som Emil förövrigt) och sov en sväng. Sen låg hon i min famn, vaken, men extremt lugn, tills hon somnade om. Klockan nio var det dags för mat och jag började mata, efter kanske hälften ätet, så ville hon inte ha mer.
 
Byte av blöja och jag kände att hon var rätt varm, tar temp och se där. 39,2 graders feber på lillan. I med Alvedon och nu sover hon (nästan nästan nästan) på soffan här bredvid mig. Hade ingen lust å gå upp så hon fick somna själv i sängen när hon hade feber så blev lite annat idag, hihi.
 
Men men, imorgon ska Amanda komma hit, ska bli skojigt med tanke på att hon ju vill träffa Ellie innan hon blir alldeles för stor, hallå... hon blir tre månader imorgon?! Hur fan kan tiden flyga iväg så jäkligt.. Haha det bara fick mig att fundera nu, tänker jag tillbaka så tror jag det är typ 7 månader sen som vi träffades jag och Amanda, kan det verkligen stämma?! Helt otroligt vad dåliga vi är.
 
Tänk vad dagblind man blir. Det känns liksom som att det går kanske någon liten månad mellan träffarna, men sju?! Nåja, vi träffas ju i alla fall. Haha.
 
Men nej, nu ska jag runda av. Snart blir det hopp i sängen så jag orkar upp i tid imorgon så jag kan försöka hålla Emils rutin hela helgen igenom, ingen middagsvila och somna bra på kvällen. Idag gick det bra, hoppas det fortsätter!
 
Det svåra under helgen lär väl helt klart vara att hålla honom vaken och sysselsatt hela dagen..
 
Tre från dagen.
Ellie innan BVC, Emil målar och Ellie nu ikväll ♥
 
 

Ledsen flicka

Nu är bvc's tremånaderskontroll överstökat och just nu ligger min lillskrutta på mig och sover. Hon har sovit sen vi kom hem, med ett undantag för mat klockan 13. Med andra ord blev hon helt utslagen av detta. Först sov hon själv i vaggan men för en stund sen dög det inte längre. Hon fick en Alvedon (läs en halv för den gick av....) och somnade sen om på mig. ♡

Hon fick förövrigt massa beröm och växer på bra gör hon också. Sprutorna var inte populära men det är ju ganska förståeligt. Vågen stannade hur som helst på 5280g och längden blev 60,5cm. Tänk, imorgon är hon redan tre månader :)

Men nej, nu ska jag se om det går att lägga ner lillan så jag kan sätta igång med lite mat :)

Tyvärr kan jag aldrig ladda upp bilder när jag skriver från mobilen, vet inte varför? 

Nya planer

Idag kom min käre mor förbi en sväng, vi bjöd henne på mat också när Sebbe kom hem så hon slapp åka hem hungrig. Haha. Hon hade ju köpt med sig fika till oss så det var väl bara rättvist kan jag tycka.
 
Förövrigt så kom jag och dagis fram till att vi ska prova att skippa Emils middagsvila. Emil är ju trots allt väldigt segsövd på kvällarna och han har självmant kortat ner sin vila från typ 2 timmar + till endast 1 timme. Idag vaknade han till och med när jag parkerade vagnen, då hade han bara sovit 30minuter, så jag tror han borde fixa det.
 
I början kommer det väl antagligen betyda SYSSELSÄTTNING x3000 som Elin så fint förberedde mig på. Vore ju illa om han börjar somna klockan fyra helt plötsligt ;)
 
Men nej, har inte mycket att bjuda på just nu så istället ska jag ta och babbla lite med Elin innan jag går upp och lägger mig.
 

Fettisdagen

Ja, så var även denna tisdag förbi. Emils två år och tre månaders dag för övrigt, haha. Tänk, snart är även lillskruttan tre månader. På fredag närmare bestämt. Så på torsdag är det dags för BVC med rutinkollen och sen även vaccination.
 
Idag har vi inte gjort så mycket. Tog en sväng till affären för att köpa semlor, ja för det måste man ju äta idag har jag hört ;) Sen kom det hit två gubbar å kollade en grej och eftersom att våran toalett låter när vi spolar (typ kalk i den eller något) så sa dom att dom skulle beställa en ny toalettstol åt oss också, tjoho!
 
Emil tog för övrig en och en halv timme på sig att somna så han sov 20.30. Men från och med nu tänker jag inte skriva mer om det, först om det blir något bakslag - alltså att han börjar krångla. För som sagt, jag skriver ju mest denna update för mig egen skull att kunna se tillbaka på.
 
Förövrigt så är det en sak som är sämst med att kämpa med dessa rutiner. Då Emil ändå inte verkar vilja komma in i att somna på max 30minuter så förlorar jag istället i princip all tid jag kan få med Sebbe under en dag. Ja, för han åker hemifrån efter att ha pussats hejdå klockan fem på morgonen, halv sex kanske det är. Jag minns inte. Hur som helst, hemma är han igen klockan sex på kvällen. Då käkar vi middag och klockan sju går jag upp för att lägga Emil.
 
Då förstår ni ju själva? Som idag då Emil somnade halv nio, då betyder det att jag fick en halvtimme med Sebbe eftersom att han måste lägga sig klockan nio.. inte ett dugg kul kan jag ju säga. Jag vill ju få rutiner på Emil delvis för att jag och Sebbe ska få egentid tillsammans också.. Jag saknar min finaste sambo.
 
Därför så tänker jag nu gå upp och lägga mig och kramas med honom, trots att sover. Godnatt!
 
 

Allting är inte perfekt.

Jag börjar med att säga att Emil somnade efter en timme idag. Klockan 20 sov han som en stock :) Och bara så ni vet, jag skriver det lite för min egen del det här också, haha!
 
Dagen idag har bestått av inte mycket alls. Tog en sväng förbi jobbet för att hämta två böcker jag ska låna av en kollega då jag helt plötsligt har kommit in i en läsbubbla och vill läsa en massa bra böcker, alla "naaaw"-ade och blev lite kära i lillan, som vanligt när alla brudar där får träffa bebisar ;) haha!
 
Annars har jag dammsugit en sväng och tvättat en maskin tvätt. Lagom sysselsättning.
 
Men nu över till något helt annat. Ibland får jag en känsla av att jag skriver i den här bloggen om allt som är så bra och puttinuttigt, att mina barn är helt perfekt och aldrig är jobbiga eller skrikiga. Ibland får jag även lite dåligt samvete då någon säger att deras barn vaknar på nätterna, skriker mycket och alltid och dom frågar hur Ellie är. Jag får då lite svårt att säga att hon är snäll och sover hela nätterna, det känns som att jag lindar in allt jag säger i rosa bomullsmoln.
 
För mig känns det som att detta inlägg och detta är det enda "negativa" som skrivits i min blogg, men så kanske det inte riktigt är. Men det känns som att resten lindats in.
 
Men, så är inte fallet.
 
Att jag skriver om hur mycket kärlek jag känner kan jag tänka mig är fullt förståeligt då man hamnar i sin lilla lyckobubbla. När jag sitter själv med en sovande Ellie så skulle jag kunna sitta och stirra mig blind på henne. Igår kväll när jag gick upp och la mig bredvid Emil i sängen så hade jag lust att krama honom hårt resten av natten för att bara hålla om min älskade pojke!
 
MEN, sen kommer det bakslag. Klart som fan att det kommer bakslag. Alla barn kan inte ALLTID vara 100% nöjda. Emil var en lugn bebis ansåg vi, han hade sin mini släng av något kolikliknande, men i övrigt så snäll så. Men sen kom Ellie och är om möjligt ännu lugnare. Bortsett från att hon ibland gärna vill ligga nära, Emil kunde lika gärna ligga själv på soffan och sova mest hela tiden.
 
Emil har nu växt upp en liten bit, han trotsar, han häller ut leksaker på golvet och när man säger åt honom så säger han bara nej eller halv ignorerar en. Jag kan få tokspel på att behöva TJATA(!) så jäkla mycket som man får göra, men.. sen kommer den där gången som idag. Han hällde ut alla leksaker, jag sa inget då jag inte orkade ta fighten just då för jag satt och matade Ellie. Kort därefter börjar han plocka tillbaka allt, ställer upp sakerna på sina platser i hyllan och fortsätter sen att städa undan alla leksaker han tidigare hade dragit ut, utan att jag ens sa någonting till honom. Då övervägde den lilla gesten allt det andra och helt plötsligt "glömmer jag bort" att skriva om hans jobbiga stunder.
 
Han är även en jäkel på att kunna peta i maten, någon bit kastas ner på golvet och tar man bort tallriken från honom så kommer tårarna för han vill ha "baaaaat!!" Ja, ni fattar grejen. Idag kom det. Då sa vi åt honom att om han skulle ha mera mat då fick han äta duktigt och inte hålla på och kasta. Han tog två stora fina tuggor, puttade bort tallriken och sa "batte baten" Ja, tack för maten om ni inte förstår. Så där kom det igen, en liten grej som väger över och man "glömmer bort" den där trotsiga pojken.
 
Ellie är inte bara superlugn och sover exakt hela dagarna, hon kan gnälla - i annat fall än om hon är hungrig, trött eller vill ha närhet. Hon kan få magknip och det enda som duger är att gå omkring - "mamma, du skulle bara våga gå mot soffan", tro på fan inte att du kan sätta dig ner med henne om hon är på det humöret. Men se, dom stunderna sker så sällan så jag "glömmer bort" även dessa.
 
Men nu vill jag nämna dom, för att jag inte vill att allt ska verka som fluff fluff. Jag vill inte att folk ska tro att jag förvränger vårat verkliga liv till något perfekt, för nej, ingenting är perfekt. Även om det i mina ögon nästan är det, men det är bara för att jag är så jävla lycklig åt vart jag har kommit i mitt liv.
 
Så åter igen för att få avsluta detta långa inlägg någon gång. Tro inte allt är fluffiga moln här hemma, för ibland har vi jobbiga fighter, tjatande, skrikande, gråtande, trotsande, bråkande, vägrande, envishet, ignorans, osv. Men, sen kommer det som vi också har, som överväger allt detta. Kärleken.
 
 

Vet inte om jag vågar nämna det här..

Linn och jag sa idag att detta med att säga någonting till någon, som exempel nu att en bebis sover hela nätter, ofta kan få det att vända. Har du väl sagt (eller i vissa fall skrivit) det så börjar bebisen sen vaknar och vilja ha mat. Ni kanske förstår hur vi menar?
 
Hur som helst. Detta blev alltid med Emil, han somnade fint klockan 20 kanske tre nätter i rad förr när vi kämpade med rutiner. Sen kommer den där tredje dagen, jag skriver "Emil har förresten äntligen börjat somna klockan åtta på kvällarna nu!" och sen slutade han...
 
Så detta är en chansning. Jag nämnde ju i förra inlägget att han somnade kvart i sju här i soffan. Ellie hade somnat på mig som vanligt, så jag fick försiktigt flytta henne till vaggan och sen bära upp Emil till sängen. Tanken var i princip, han vaknar väl om en timme eller två och vägrar somna om, men att somna sju är ju rena drömmen för mig så jag hoppades väl innerst inne.
 
Klockan blev halv nio och Sebbe kom hem, och Emil sov fortfarande! Klockan blev kvar över nio och Sebbe gick och la sig, och Emil sov fortfarande! Klockan blev halv tio och jag gick upp och la Ellie i sin säng, och Emil sov fortfarande! Ja, klockan är nu tjugo över elva och han sover. Tänk, ikväll gick det bra :)
 
Men nej, jag vet att han inte kommer somna redan kvart i sju imorgon. Men för ikväll är jag nöjd och glad. Nöjd åt att han somnade tidigt idag, nöjd åt att han somnat tillslut de senaste dagarnas rutin-fightande. Nöjd åt att han helt enkelt är lite snällare mot mig, haha ;)

Men vet ni, nu tänker jag gå upp och lägga mig. Pussa på mina alla tre älskade och sova gott bredvid dom. Fyfan vad jag är glad åt detta!
 
Att kalla sig mamma känns fortfarande overkligt, men när jag ser bilder som dessa och hör Emil ropa "mamma?" så kan jag i alla fall förstå det lite. Lite!

Våran helg

I fredags tog Emils nattning en och en halv timme, dock gick vi upp redan vid 19 för att börja istället för 19.30, så han sov alltså 20.30. Hur som helst, när jag kom ner till soffan hade Sebbe somnat också så jag glodde lite på tv och datan och sen blev det sängen, lite tidigare än andra dagar ;)
 
Igår var det ju alla hjärtans dag, en dag som jag faktiskt egentligen brukar vilja ge någon lite gest - ja, nu har jag ju extremt dåligt med pengar (som jag nästan alltid har när jag VILL ha pengar ;)) - typ baka något som Sebbe tycker om eller köpa någon liten enkel sak. Men i år blev det ingenting alls. Dock kom våran andra halva av familjen hem till oss och umgicks.
 
Ja, våran andra familj är Elin, Jocke, Molly och Eddie. Jag har insett att vi blir lite halvt som en enda stor familj när vi ses. Helt otroligt vid vi smälter ihop på något vänsters ;) Jag är i alla fall överlycklig åt detta och njuter fullt ut när vi ses.
 
Innan dom kom så var vi i affären en sväng och Emil fick för första gången gå med en egen kundvagn, så stolt han var som fick gå och vi la alla sakerna i hans vagn. Följde så fint vart vi än gick. Blev också väldig paff över att han var så duktig som han var. Han såg yoghurt i kylen när vi gick in och skulle ta mjölk och sa "häär" men när jag sa "nej Emil, vi ska inte ha någon yoghurt nu" så gick han bara vidare. Sen såg han juice och ville ha den, men när jag sa nej gick han vidare även där. Helt superduktig!
 
Dock gick han fram och tog ett kinderägg som så dumt var i hans höjd och frestades precis vid kassan. "Ja, den kan vi väl köpa då, men du får lägga den i vagnen för vi måste betala den först" och han lägger så fint ner den, tjoho! Inge gap å skrik för att han inte fick det han ville och inge för att han inte fick ta ägget direkt. Haha.
 
Hur som helst. Anda hälften var kvar till sena kvällen och Emils rutin sprack direkt, haha! Alla ungar härjade runt och busade tillsammans.
 
Vi alla var sugna på att beställa mat också, men eftersom att vi inte var så sugna på att lägga pengar på sånt just nu så slutade det med att Sebbe ställde sig och gjorde lasagne. När vi alla väl sitter vid bordet och Sebbe ska ställa fram Emils tallrik för att vi alla sen ska börja äta, vad händer? Jo, Sebbe råkar slå tallriken rakt in i lampan så den for rakt ner på bordet och med tanke på att den var i glas så var det ju bara å slänga all mat. Hur jävla typiskt?!
 
Ja, vi fick beställa mat trots allt. Hur som helst en helt perfekt dag. Tack ♥
 
Idag kom även min gamla klasskompis Linn förbi med sin lilla Elsa. Ja, hon föddes lite tidigare än BF och kom NÄSTAN på Ellies BF, bara någon timme över tiden så det råkade istället bli den 8e, haha. Hur som helst så kom dom hit. Emil ville gå ut så vi tog vagnarna och tog en promenad, Emil gick själv tills han tröttnade, då fick han hoppa upp och sitta på vagnen - kanske inte det smartaste, men eftersom att jag inte hade ståbrädan på, så fick det bli så. Ingen plan på att bära honom hem, haha! Det var i alla fall supertrevligt att träffas igen, efter x antal år! ♥
 
Förövrigt så däckade Emil i soffan kvart i sju och efter en stund bar jag upp honom i sängen. Så vi får väl hur det blir med det här ;)
 
Mina älskade hjärtan ♥
Morgonmys, "nya" lampan och hela familjen samlad framför mello, allt på alla hjärtans dag ;) ♥

Du kan falla 100 gånger, jag ska rädda dig. Du kan slå mig 100 gånger, jag ska älska dig.

Just nu sitter jag återigen med en sovande groda på mig. Emil röjer ut alla leksaker och ligger just nu på golvet och räknar. Ja, 3,4,5,6,8,10 - 8,10,4,5,6 ;) Något i den stilen, haha.
 
Dagen har hur som helst flutit på. Gick upp strax efter åtta, åt frukost och efter det fick vi ut en sväng. När vi kom in igen så satte jag igång med lunch, slängde in tvätt och började gå igenom lite av Emils gamla kläder. Ja för det slog mig ju att Nina kan få kläder av oss eftersom att vi fick av dom. Haha! Deras son är nämligen typ 1 år yngre än Emil så då finns det ju några storlekar som kan passa honom :)
 
Sen åt vi lunch och medans jag la Emil för att sova middag så matade jag Ellie - två flugor i en smäll serni ;)
 
Emil brukar ju inte sova middag när vi är hemma, men just nu under första tiden med rutinkämpandet så vill jag som sagt försöka köra på samma rutiner oavsett om han är hemma eller inte. I alla fall nu i början.
 
Men men. Nu ska jag fortsätta vänta på att Sebbe ska komma hem (igen, han har redan kommit hem från jobbet men drog till skroten direkt) sen får vi se om vi hittar på något skoj med resten av dagen - antagligen inte ett dugg. Haha!
 
Angående rubriken så är det från låten Frank, med Albin. (Ja ni får väl söka på spotify eller något..)
 
 

Godnatt.

Så var dagisveckan över. Ja, som ni kanske vet är ju Emil ledig på fredagar eftersom att han bara går 15timmar/vecka. Men men, eftersom att jag kämpar med att få in rutiner här hemma så blir det inget sova ut imorgon utan upp och hoppa senast 08 (lite sovmorgon får gå) och sen får dagen rulla på ungefär som på dagis. Får hoppas att det kommer gå bra det med :)
 
Idag har jag i alla fall gjort lite hemmasysslor. Lovade ju karln att baka, så det gjorde jag efter att jag vart in till stan och köpt hem ersättning till skruttan. Samtidigt så snurrade en maskin med sängkläder. Dock blev det ju bara en sån maskin och en med barnkläder, för vi saknar ju torktumlare! Hur fan ska allt få plats att hänga hade jag tänkt? Haha. Blir helt enkelt att fortsätta imorgon.
 
Dessutom dammsög och torkade jag bakom runt spisen. Kan ju säga att det behövdes, hihi..
 
Men nej fasen, nu börjar jag bli trött så jag rundar av nu så jag kan gå upp och lägga mig med alla älskligar där uppe.
 
Förresten, 20.30 blev det idag, hejaheja. En kvart snabbare, haha!
 
Mina små hjärtan imorse, gud så jag älskar er!

Rosa, rosa, rosa

Ni vet ju redan vad jag gjort idag. Mitt "göra någon nytta" blev att byta sängkläder i alla sängar och flytta tillbaka våran säng till det normala. Vi sköt ju in den till väggen när Ellie var alldeles färsk för att vi alla fyra skulle kunna sova i sängen, ja jösses ja...
 
Nu sover hon i sin egna säng (till skillnad från storebrorsan som minsann ska sova med mamma och pappa) om nätterna så nu ställdes sängen åter i mitten ;) Blev lite ledsen i ögat när jag kom på att vi inte har ett enda rosa påslakanset till hennes säng, hur löjlig kan jag vara egentligen?! Haha.. ja, jag får helt enkelt erkänna att jag vekligen VILL ha rosa till min lilltös när det är jag som väljer det. Vill hon sen ha gult, blått, svart, grönt eller vitt när hon blir större så varsågod min lilla dam!
 
Hur som helst. Morgondagen blir därför full av tvättning eftersom att det blir massa sängkläder. Dessutom ungarnas kläder som måste tvättas. Dessutom på det så har jag lovat Sebbe att baka mockarutor. Får hoppas Ellie är på min sida och tillåter mig att dona lite ;)
 
Elin skriver 1000 smilisar till mig nu också bara för att jag ska svara henne i chatten på facebook, löjligaste kvinnan jag vet.
 
FÖRRESTEN! Rutin idag? Samma som igår. Ca. en timme och en kvart att somna. Ja, han somnade precis som igår prick 20.45, haha. Nåja, han somnar ju i alla fall.

Bilderna

 

Tacksam!

Idag var jag som nämnt tidigare över till grannen för att kolla igenom lite kläder som deras dotter vuxit ur (för ett tag sen ;)). Fick hur som helst med mig en del hem som jag dessutom FICK! Hur snällt som helst!
 
Bland annat så var det en sån överall som hon redan har fast i rosa och en storlek större, så det var ju helt perfekt! Tusen tack än en gång Nina :)
 
Just nu sitter jag fast i soffan med en sovande groda på mig och Emil bygger tågbana och babblar med sig själv, haha.
 
Tänkte att jag ska försöka göra någon nytta sen, men jag vet bara inte vad. Har sån god lust att plocka i ordning här hemma men har inget bra sätt att lösa alla "problem" på. Inte lätt alla gånger.
 
Men då! Nu tänkte jag lägga upp bilder men det funkade visst inte? Får prova sen i nytt inlägg..

10 februari 2015

Ja, nu börjar även denna dag rulla mot sitt slut. Ni kanske undrar hur det har gått idag med rutin-kämpandet?
 
Han sov sin middag på dagis, vilket jag var rädd för att han inte skulle göra. Dock var han segsövd vid nattningen, tog typ en timme och en kvart så han sov inte förrän klockan var 20.45. Men han somnade i alla fall utan att ge upp efter ett tag och vilja gå ut från sovrummet liksom, håller fortfarande tummarna ;)
 
Annars då? Jag har dammsugit av en snabbis här hemma idag men annars har jag inte gjort något speciellt alls? Haha, konstigt dedär att dagarna bara flyter förbi utan att man ens gör någonting..
 
Imorgon är det i alla fall tänkt att jag ska smita över till dörren bredvid våran dörr, haha. Man kan ju liksom inte bo närmare. Ska i alla fall få kolla igenom lite kläder som Ellie kanske kan ha, så vi får hoppas det finns något som kan passa då hennes garderob börjar sina ur lite..
 
Bjuder på någon bild jag tog idag så ska jag fortsätta babbla med Elin.
 
Egentligen vill jag bara fortsätta skriva, men jag har ingenting mer att skriva ju? Haha!
 
´Världens finaste ni!

Och du..

.. jag älskar dig världens bästa vän. För det var ju det, oavsett om jag pratar med dig eller inte så är du ju ändå alltid vid min sida. På något vänster. Oavsett om det går alldeles för lång tid mellan både prat och träffar, så kommer jag aldrig släppa dig. Liksom blodiglar håller sig fast.
 
Så sjukt glad åt att vi fann varandra den där dagen för... (Elin, jag orkar inte tänka nu.. var det 07 eller 06? Hm... ) och att vi var de ända som höll fast i varandra, de andra kunde slänga sig i väggen direkt för där fanns det ingenting som var lika bra som vi var!
 
Du hajar grejen och jag tror inte jag behöver nämna att våra familjer tillsammans är som världens bästa lilla dubbelt-upp familj. Två dryga gubbar som går oss på nerverna, två störda kvinnor som försöker hålla ordning på alla, två grabbar som är värst av alla och två flickor som är lugna som lugnet själv - ja, oftast i alla fall. Helt perfekt ju!
 
Och alla datum ;)
 
 

Dag 2.

Dag 2 i "försök till rutin" är här och hittills har det gått bra. Ja, vid den här tiden borde ingen vakna heller, men man ska aldrig säga aldrig.

Så hur gjorde vi nu idag?

- Upp och hoppa (lite för sent då jag råkade slumra förbi alla snoozar...) 07.30
- På dagis 08.45
- 12.30 hämtade jag en sovande Emil som hade somnat 11.45
- Ca. 13.00 så vaknade han då det lyckat nog rullade en traktor fram och tillbaka bredvid vagnen ;)
- 17 börjar Emil bli astrött, han vill mys i soffan och ögonen börjar hänga. Jag försöker sysselsätta honom genom att gå ner på golvet å bygga tågbana och sen ska vi börja med mat så jag drar med honom till köket.
- Strax innan 18 däckar han på köksbordet medans jag lagar mat.
- Fem minuter senare kommer Sebbe in genom dörren så han får väcka Emil genom att fråga om han är hungrig och ge honom mat osv.

Här kan jag ju säga att jag trodde hela kvällen var förstörd, inte fan hade jag räknat med att ungen skulle bli stentrött och somna sittandes den tiden....

- Efter maten satte vi på pyjamas och han fick nappen och varva ner i soffan
- Ca 19.20 gick jag upp med Emil och läste en bok innan vi sa god natt och jag låg kvar tills han sov (kanske 20min?)
- Och när Sebbe klockan 21 gick och la sig så la jag även in Ellie bus i sin säng!

Vill inte lägga in henne tidigare utifall att hon börjar babbla och Emil inte hunnit somna in ordentligt ännu, haha.

Hur som helst. Alla sover, jag har druckit min kaffe och jag får nu sitta och babbla med min bästa vän om allt mellan himmel och jord. Jag saknar min finaste vän, men vi ses ju snart då vi ska skämma bort våra naglar och lite sånt också! Lyx ;)

Dock kan jag tänka mig att bakslaget kommer redan imorgon. När han nu fått sova nästan 12 timmar under natten så kanske han inte har lust att sova middagen på dagis och då finns chansen att han kommer ur fas direkt. Men då får vi helt enkelt bara fortsätta kämpa så kommer det nog in ordentligt snart. Kanske slutar det med att han helt enkelt slutar sova middag, det visar sig.

Men nej, fortsätta babbla med bästa och glo lite på datan innan jag kryper till sängs.


Dagens skruttar. Som jag älskar er mina finaste små hjärtan!


Ensamtid

Här sitter jag. Äntligen ligger alla tre människor uppe i sovrummet och sover! Ja okej, jag längtar inte efter att Sebbe ska gå och lägga sig på kvällarna, men eftersom att han ska upp och jobba så måste han ju, missförstå mig rätt där ;)
 
Hur som helst. Emil somnade strax efter 20. Medans jag gick upp och la Emil så matade Sebbe Ellie och när jag kom ner så låg hon på soffan och kikade runt tills hon somnade. Sen när Sebbe skulle gå upp och lägga sig vid 21 så gick jag upp och la Ellie i sin säng med. Visserligen vaknar hon ju till när man flyttar henne, men hon somnar så fint om i sin säng sen så :)
 
Så nu har jag avnjutit en kopp kaffe uppkrupen i soffan. Äntligen! Ja, att en sån enkel grej kan göra en så glad. Detta är alltså något jag ser framför mig varje vardagskväll och på helgerna ser jag det dock med en sambo bredvid  mig i soffan. Vi kan ju få behöva sitta vakna i lugn och ro tillsammans någon gång vi med.
 
Men men, detta inlägg är inget jag ropar hej med. Inte än, när dagis är igång så ska rutinerna hållas då med. Tillslut så, tillslut så kommer det gå.
 
Sen hamnar man här. När man sitter själv vaken och allt är lugnt omkring en så slås hjärnan av alla tankar kring livet. Att jag träffat en människa att dela mitt liv med, som jag älskar trots brister som man ogillar - (ja alla människor har ju brister), att jag burit två barn i min lilla kropp, att jag sen även fött dessa två, fullt friska, barn till världen, att jag nu får glädjas och trilskas med alla dessa tre människor i min vardag.
 
Dagarna rullar förbi och ingenting betyder mer än att jag får somna och vakna med mina tre hjärtan hos mig. Jag älskar dom så sjukt mycket så ibland vet jag inte vart jag ska ta vägen. Vad vore jag utan dom? Min käre sambo, fästman - min älskade son - och min finaste lilla dotter.
 
Så lycklig över hur långt jag har kommit här i livet. Men än serni, än är det långt kvar ;)
 

Kärlek! Dag in, dag ut

Det där med rutiner.

Ja, ni minns kanske att jag skrev mitt "jag känner mig som världens sämsta mamma"-inlägg som handlade om att Emil aldrig fått några rutiner. Helt och hållet mitt ansvar (ja Sebbe i den mån han kan bidra) att se till att han ska få rutiner i sin vardag så därav blir det att jag helt enkelt skyller allt på mig. Inte direkt så att jag kan skylla på Emil. Han är ju inte tillräckligt gammal för att säga "Äh, jag är trött så nu går jag upp och lägger mig. Godnatt" varje kväll klockan 19 och sen gå upp och lägga sig i sin säng liksom.
 
Hur som helst. Från och med måndag ska jag verkligen försöka ta tag i detta. Han blev ju liksom sjuk där veckan efter att jag skrev det å då fanns det inte på kartan att försöka dra igång rutiner mitt i det. Och att göra det nu i helgen är inte heller optimalt. Därför så startar jag på måndag.
 
Jag är ju en riktig liten tv nörd på kvällarna. Jag och Sebbe sitter ju liksom alltid i soffan på kvällarna och kollar på diverse program. T.ex. farmen, familjen annorlunda, arga snickaren VIP, osv. osv. Därför kommer jag få det lite jobbigt i början då jag ju så gärna vill se vissa program och så måste jag helt plötsligt ligga uppe i sängen och trilskas med Emil, haha. I-lansproblem I know! ;)
 
Men men, på måndag får ni helt enkelt hålla tummar och skicka pepp-tankar till mig så att jag lyckas få ordning på detta OCH jag hoppas att Ellie kommer gå med på allt detta också och inte bara vara extremt mammig och vägra någonting annat än att ligga på mitt bröst å vara nöjd liksom..

Nåja, dags att värma på lite lunch innan jag ska försöka få Emil att slumra en sväng (hur ska jag lyckas med det på annat ställe än dagis? haha).
 
Min morbror med en nöjd Ellie. Och Ellie med stora ögonen ♥

Efterkontroll

Idag var det dags för den normala efterkontollen som ska göras efter förlossningar. Prover tas, vikten kollas, och lite frågor (och om man vill så kan man kolla så allt ser bra ut där nere ;)) osv.
 
Proverna visade bra, så det var ju skönt :) Vikten var också positiv. Jag vägde lika mycket nu som på inskrivningen. Visserligen har jag redan vägt mig här hemma strax efter att Ellie föddes så jag visste ju redan att mina graviditetskilon hade ramlat av. Men ändå, det är så sjukt. Hur fort kroppen kan återgå till sitt normala. Ja, sen att magen har blivit lite utav en degklump med en touch av russin, det får jag överleva. Haha!
 
Strax efter att Emil hämtats på dagis så kom mamma och bror Robert förbi en snabbis. Emil busade på som vanligt och Ellie babblade och babblade och babblade och skrattade lite på det. Så härligt att se :)
 
Men nej, nu ska jag fortsätta läsa lite bok i väntan på att det är dags att börja med maten.
 
Kanske ska tilläggas att ett halvt kilo måste ha försvunnit från mina bröst, hahaha!

Rensning

Igår tömde jag mobilen på bilder, la in alla på hårddisken och tog även bort lite annat onödigt. Så istället för att ha ett fullt minne i mobilen så är det nu halvt. Skönt!
 
Annars då? Emil är på förskolan nu, Ellie sover och jag tar det lugnt. Ska nog sätta mig och läsa lite bok istället då 3e boken i "Fifty shades of grey"-serien liksom har halkat efter lite sen Ellie kom. Senare ska även min morbror komma förbi med julklappar som barnen skulle fått i julas. Ja jag fick ett meddelande och han frågade om vi var hemma något då han måste få ge julklapparna innan barnen växer ur dom, haha! Lät ju ganska smart ;)
 
Förresten, till er som kommenterar. Jag kom fram till att jag inte orkar svara på kommentarer i inlägg som jag gjorde nu sist utan jag valde istället att svara direkt under kommentaren. Jag vet inte om ni får något meddelande om att jag svarat er? Hur som helst, nu vet ni ;)
 
Kanske kan jag sätta mig och bjussa på lite gamla mobilbilder sen också nu när jag har rensat den, men det får bli en annan dag/senare idag eftersom att jag ska läsa bok nu, haha!

3 februari

Skönt att äntligen börja komma in i rutinerna igen nu efter att Emil varit sjuk. Nu lär vi väl också försöka se till att få in en RIKTIG rutin för Emil, somna i tid, somna i sin säng (viktigaste är att somna i tid först och främst) och sen är jag nöjd, haha.
 
Men rutinen för Ellie kan jag inte klaga på. Hon sover så sött hela nätterna, trots att hon ibland fått sista målet mat vid åtta på kvällen så sover hon tills vi ska gå upp vid sju med Emil bus. Oftast brukar jag försöka ge sista målet mat runt tio-elva istället dock, känns bäst så :) Känner mig hur som helt ganska bortskämd, att båda våra barn sover gott hela nätterna. Får se om det håller i sig för Ellie, hittills har det ju rullat på såhär några veckor nu.
 
Igår kom min käre bror förbi en sväng också. Jag sa till Emil att John skulle komma och efter det tjatade han som en tok. Han drog genast fram motorcykeln och ställde sig vid altandörren och pekade bredvid sig och sa "Nån". Då menar han alltså att John ska sätta sig på den andra motorcykeln, ställa sig bredvid Emil och sen ska som säga "klara, färdiga, gå!" och köra iväg in i köket och sen tillbaka. Sen fortsätter dom så, haha.
 
Jag sa hur som helst till Emil att "John kommer senare, ska du sitta kvar där och vänta på motorcykeln ända tills han kommer eller?!" och som svar på det fick jag ett klart ja. Dock höll han sig inte till planen, haha. Lite senare stod han i köksfönstret och väntade och väntade och väntade. Det kom till och med två bilar in på parkeringen innan honom och varje gång hoppade han ner från stolen och sprang mot dörren för att öppna. Men tillslut så, tillslut kom den efterlängtade morbrorn och de kunde busa till Emils förtjusning, hihi.
 
Avslutar med ett svar på en kommentar här sen ska jag se om Ellie godkänner att jag dammsuger av lite här hemma :)
 
 
Svar till Pauliina om I väntan på besök:
Letar ni också hus? :)
 
Ja det gör vi. Eller ja, vi håller koll på hemnet för fullt, men har egentligen lite mer pengar som ska sparas innan vi kan ha råd med husen här i Enköping, men vi kollar runt ändå :) Inte så att man ska köpa första bästa heller ju, allt ska ju kännas helt rätt också! :)
 
I väntar på besök och sen våran gladfis ♥

I väntan på besök

Just nu busar Emil runt, kör lite bil överallt och leker tro´t eller ej ganska lugnt just för stunden. Ellie ligger och sover i vaggan, hon vevar lite på armarna ibland och gnäller till ibland men fortsätter ändå sova. Får väl se hur länge det varar, haha.
 
Senare så kommer morbror John förbi och hälsar på också, Emil längtar ;)
 
Igår hade vi förövrigt mormor, morfar och morbror Robert på besök. Även farfar var förbi en snabbis för att han skulle med oss för att kolla på ett hus, även pappa följde med sen också. Huset var dock ingenting att ha, alldeles för mycket att göra då bilder är rätt bra på att ljuga, tyvärr. Men men, tredje husvisningen vi var på så än finns det många hus kvar här i världen som förr eller senare ska säljas. Haha.
 
Men nej, nu ska jag runda av och se om jag kanske ska slänga ihop något gott tills John kommer :)
 
Högra bilden är på busarna idag :)
 
 

RSS 2.0