29 januari 2015

Nu är Emil piggare igen, inte alls helt 100 ännu, men mycket bättre. Han har dock somnat på soffan nu och jag låter honom självfallet sova, att sova är ju bland det bästa när man är sjuk så.
 
Ellie har också börjat få hosta och snuva nu, men vi alla har i alla fall sluppit någon magsjuka. Så frågan är om det ens var det? Får vi väl aldrig veta ;) Haha.
 
Annars då? Dagarna har rullat på. Emil har ju som ni kanske förstår, varit hemma från dagis hela veckan och vi har inte gjort mycket annat än att sysselsätta oss inomhus. Igår gick vi dock ut en sväng, frisk luft är ju liksom också väldigt bra. Men känns inte bra att gå ut när han inte varit helt pigg.
 
Idag kommer Sebbe hem senare också, han ska iväg och byta hjullager på min bil. Ja, vad skulle jag göra utan min käre sambo som fixar allt som behövs med min bil? Och självklart enormt tacksam åt Sebbes bror som hjälper till varje gång eftersom att han jobbar på bilverkstad. Känner mig väldigt lyckligt lottad!
 
Men nej, nu ska jag runda av här och bjuder på senaste instagram-bilderna istället.
 
Klickbara bilder.

Bamse

Nu sitter jag här med skrutten bredvid mig i soffan (ja, lillskruttan ligger på mig också). Har slagit på en Bamsefilm som får gå så länge Emil har lust och ork att titta på den. Han är fortfarande sjuk, feber och helt matt. Kanske inte så konstigt när han kräktes åtta gånger i fredags, åt dåligt både fredag och lördag, hade hosta och snuva hela lördagen, fortfarande hosta och snuva på söndagen och även en till kräkning mitt på dagen.
 
Så idag är det fortfarande detsamma, feber, hosta, snuva, ingen matlust. Vi har köpt hem vätskeersättning för att han verkligen ska få i sig, problemet är bara att vatten inte är det roligaste att dricka. Nu sitter han istället med en mugg med juice och tar någon klunk då och då.
 
Inte alls samma kille när han mår så här. Sitter bara och stirrar på tv:n under en filt. Lilla hjärtat.
 
Men ska till å ta tempen igen nu för å se om det sjunkit någon efter alvedonen.
 

Igårkväll ♥

Sjukling

Förvarnar för kräk-inlägg så läs på egen risk om ni är känsliga :D
 
Och så var det Emils tur att bli sjuk (jag tycker att det har varit grannarna/deras barn som fått alla sjukdomar, men nu kom den även hit ;))
 
Hur som helst. Emil är ju ledig på fredagar och tur var väl det, runt fyra på morgonen kom första kräken och strax där efter kom en till. Fram till klockan åtta på morgonen hade det kommit fem stycken! Han åt frukost (ingenting i jämförelse mot vad han brukar äta) och strax innan två ville han minsann gå ut.
 
Jag började klä på Ellie och kom på mig själv att fasen, hon måste ha mat innan vi går ut. Så jag började blanda mat medans hon låg halvt påklädd på golvet. Emil stod och skulle plocka fram sin mössa i byrålådan och då kom den. En fontän rakt ner i byrålådan och av ren chock ska han kolla på mig (samtidigt som han kräks alltså) så han kräks rakt över Ellie också...... Så jag lyfter undan honom för att sätta honom på en stol och då kommer resten av fontänen ut över golvet. Kul... var bara slänga in allt från lådan och båda ungarnas kläder i tvättmaskinen och börja skura golv och låda å allt. FYYYYY!
 
Sen får i alla fall Ellie sin mat och Emil går runt och säger att han vill gå ut, kan meddela att vi aldrig gick ut.
 
Till lunch (klockan 15, haha!) åt han en halv pannkaka (han brukar äta typ två och en halv) och tackade sen för maten. Annars var han precis som vanligt hela dagen. Först mot kvällen märkte vi att han tempo var liiiite segare än vanligt, han liksom satt tyst och lekte på golvet med saker istället för att springa runt och så.
 
Sebbe köpte hur som helst hem blåbärssoppa. Mitt i allt slår det mig att vad sjutton, kräks han nu då förstörs ju allt han kräks på?! Men som tur var, när han väl kräktes nästa gång så stod han på golvet. En fontän även denna gång och kanske 30minuter senare - ungefär halv elva på kvällen - kom nästa, även den på golvet.
 
Så ja, åtta gånger kräktes ungen. Men inga andra tecken på att må dåligt, hallå?!
 
Natten blev lugn, ingen kräk bara lite hosta. Han fick i sin frukost men fortfarande inte så mycket som förr. Nu sitter han och kikar på paddan här i soffan med hosta och snor som rinner konstant. Stackars lillen.
 
Vi får hålla tummarna att det är över nu och att vi andra slipper bli smittade utav någon, för fy och blä vad jag hatar magsjuka!
 
Från igår och från idag :)

Dålig mamma.

Ibland kommer dessa jäkla vågor av känslan att jag är en dålig mamma. Emil är över två år och har aldrig fått ha några fasta rutiner.
 
När Emil föddes fick han sova mellan oss i sängen den första månaden sen flyttades han till egen säng men i vårat sovrum. När han var fyra månader så flyttades han in i eget rum och om jag minns rätt så (kollade tillbaka lite i bloggen nu bara för att se) somnade han kring 20 på kvällen, alltså en helt perfekt rutin. Han fick somna själv till sin musikmobil har jag för mig också, när han blev äldre somnade han i alla fall med vällingen och sov sen.
 
Men, sen började det gå utför. Han började vägra somna själv, han somnade istället i famnen och så fick man lägga ner honom sen. Sen gick det över till att han skulle vakna varje gång man la ner honom så då blev han ledsen på nytt. Då slutade det helt plötsligt med att han istället sov mellan oss på nätterna igen.
 
Men självklart ska man väl kunna somna fasta tiden fast man sover hos mamma och pappa. Ja, självklart. Problemet var bara att han helt enkelt inte somnar! Ibland kom han in i någon rutin, men det varade bara någon dag. Ibland blev det (som även nu ibland) att han somnade vid 20 i våran säng, vi gick ner - tittade på tv eller gjorde vad vi nu kände för - och efter kanske två timmar så vaknar han superledsen och vägrar somna om. Liksom kom igen!
 
Efter att Ellie kom nu så har vi haft en lite rutin på att han gått upp och lagt sig med Sebbe klockan 21 och somnat så sött medans jag och Ellie varit kvar här nere tills hon fått sitt sista mål mat. MEN, nu har de två senaste dagarna inte alls gått i samma anda, nej då har Emil helt plötsligt kommit ner smygandes efter 10 minuter och helt enkelt inte alls velat sov där.
 
Så igår kväll fick jag bara samma gamla vanliga känsla, fy sjutton vad jag är dålig mamma. Varför har jag inte envisats och kämpat med att ungen ska somna i sin egen säng och ha fasta sov-rutiner?
 
Kan tillägga också att vi provat lägga honom i sin egen säng, men då vaknar han 1-2 på natten och kommer in till oss. Skulle väl få vara okej ändå, om han i alla fall somnade bra på kvällen i sin egen säng...
 
Tips?!
 

STOKKE newborn set

Igår kom det paket från Babyland.se. Jag hade nämligen beställt hem ett Newborn set till våran Stokke stol. Alltså en babysits som man klickar på stolen för att lilla Ellie också ska kunna sitta med vid matbordet i våran höjd liksom, hur kul är det att sitta själv nere på golvet liksom?
 
Antagligen inte alls kul eftersom att det brukar sluta med (oftast till och med innan jag börjat äta) att jag får ta upp henne och hålla i henne. Men nu ska det - förhoppningsvis - vara slut på det.
 
När Sebbe kom hem från jobbet så åkte vi in och hämtade ut paketet och Ellie fick självfallet provsitta den på en gång. Just där och då godkändes den i alla fall, för det om hon bara satt någon minut för att prova den, men ändå. Haha.
 
Imorse fick hon sitta där när jag och Emil käkade frukost och även då var den helt klart godkänd.
 
 
Men nej, nu ska jag gå och se om det finns någonting jag kan baka eftersom min käre mor ska komma hit senare och umgås lite.
 

Önskelista

Nya fina kläder att ha på dopet för kidsen är ganska högt upp på min önskelista. Men när plånboken inte är fet så får jag helt enkelt drömma mig bort. Nu är det helt enkelt annat som kanske får prioriteras, som inbjudningskorten, doptårtorna osv. Men här är i alla fall en liten önskan, någon kanske hör detta och skänker mig en vinst med lite pengar ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ellie: Klänning, leggings och kofta från Kappahl. Strumpor från Lindex
Emil: Allt från H&M
 

Två månader!

Nu är Emil på dagis och lillskrutt ligger här på soffan och sover. Tänk, idag är hon redan två månader. Att tiden kan gå så fort ibland är ju helt ofattbart. Men dock helt underbart att få se hennes utveckling. Ja alltså än har det väl inte hänt så mycket, men att hon blir stadigare, ler mycket mer och släpper ut något skratt mellan varven, helt underbart!
 
Förövrigt har jag helt glömt att skriva det, men kyrka och fikaplats för dopet är inbokat, inbjudningskort är beställda och så även tårtor. Tyvärr kunde inte Sandra (som gjorde Emils tårtor) göra dom denna gång, väldigt synd då jag gärna hade velat ha samma så man liksom visste vad man hade att vänta sig. MEN, nu blev det istället My Little Gardenhouse här i Enköping och dom är sjukt duktiga där med så jag känner mig inte ett dugg orolig, dock blev det ju någon krona dyrare ;)
 
Men nej, nu ska jag leta på en bild från när Emil var två månader och så får ni en bild på tösen också ♥
 
Emil 2013-01-16 (två månader minus en dag)
Ellie idag 2015-01-20 (två månader)

2015

Idag fick Emil vara hemma från dagis eftersom att han kom i säng alldeles för sent igår. Det blev nämligen så att han vaknade då Sebbe gick och la sig (strax efter nio) och vägrade somna om. Istället kom han ner smygandes för trappan och kom och satte sig i soffan med mig.
 
Han fick sitta och kolla på paddan lite så att tempot hölls lugnt, men sängen blev hur som helst alldeles för sent. Så imorse kände jag bara att nej, han måste få sova mer. Så jag ringde och sa som det var så imorgon blir det back to normal igen.
 
Vi tog i alla fall och klädde på oss ytterkläderna och gick ut efter att vi ätit våran frukost. Emil fick vara bossen och bestämma åt vilka håll vi skulle gå åt. Tills vi hade varit ute i 1 1/2-2 timmar och han ville gå åt HELT fel håll, alltså så att vi skulle förbli ute i några timmar till, haha. När jag sa att vi var tvungen och gå åt ett annat håll blev han fly förbannad, skrek som en stucken gris och sparkade för fullt när jag lyfte honom - inte en lätt match att försöka lyfta en sprattlande unge i tjock overall och styra en vagn i den andra handen, nej vet ni vad.
 
Jag fick muta honom med att han skulle få titta på djur (en app i paddan) och då blev det andra bullar. Då gick han så snällt hemåt, till och med så han klagade när jag "svängde åt fel håll" för att kolla postlådan, haha!
 
Väl hemma blev det mys under en filt med pepparkaka att smaska på.
 
Annars då? Har insett att min blogg fyller 8år i år, inte förrän i november, men ändå. De första årens inlägg är hur löjliga som helst, men jag är ändå enormt glad åt att jag har allt kvar för att kunna se tillbaka. Ska kolla lite snabbt och se om jag kan se tillbaka just på detta datum för alla år.
 
2008 (20/1)- umgicks jag med mina vänner för fulla muggar, inget annat betydde något då ;) - då singel
2009 (20/1)- tackade alla som stöttat mig för att jag gjort ett stort misstag och längtade några dagar fram då min tandställning äntligen, efter ca två år, skulle bort! - då tillsammans med Dennis
2010 (20/1)- skrevs om en heeeel del plugg då detta var sista säsongen innan jag tog studenten, men jag skrev också om min käresta Sebbe en massa - med andra ord tillsammans med honom.
2011 (20/1)- beklagade jag mig lite halvt över att jag glidit ifrån mina vänner en massa sen studenten, men vid det här laget bodde jag även i Enköping centrum med Sebbe, alltså 10 mil ifrån dom.
2012 (22/1)- skulle jag rulla mot Uppsala för att fotografera nya kollektionen med jobbet
2013 (22/1)- planerade jag dop för fulla muggar för våran älskade Emil
2014 (22/1)- jobbade jag min sista vecka av "jag kommer in och hjälper er-månaden" medans Sebbe var hemma med Emil
 
Se, lite har ju hänt i alla fall ;) Nu ligger Sebbe och Emil uppe och sover. Lillskruttan här på soffan och sover och så även katterna. Så nu ska jag passa på att röja undan lite leksaker efter Emil innan jag lutar mig tillbaka i soffans tills skrutt ska ha mat :)
 
 
Senaste från instagram, de tre från nedersta raden från idag :)
(klickbara bilder)

Isbana!

Nu är det inte det roligaste vädret, om vi säger att det är lite isigt ute ena dagen och sen kommer det regn på det? Liksom hallå, det är verkligen som en skridskoplan på sina ställen. Som tur är så är det sandat på de flesta ställen man går, men sen finns det vissa ställen som glöms bort.. eller helt enkelt inte prioriteras ;)
 
Ja, sen kan man ju säga att isen har tillkommit på sina ställen efter sandning också, då hjälper det ju inte så mycket, haha.
 
Hur som helst. I normala fall hoppar Emil upp på ståbrädan och åker någon meter, sen vill han gå. Idag? Ja idag ville han inget annat än att stå på brädan.
 
Vi tog i alla fall en sväng upp till lekplatsen, Emil ville såklart gunga så jag slänger i honom där, men det blev till att ge honom fart en gång sen fick han hoppa ur igen. Hans fötter slog ju i backen (fylld med slask) och sparkade vatten hej vilt omkring sig, haha..
 
Men men, vi fick oss lite frisk luft. Emil fick be om att hålla handen på vissa ställen vid lekplatsen men sen hoppade han på ståbrädan så vi kunde gå hemåt igen. Mammans flötter var dessutom blöta när vi kom hem, inte okej väder helt enkelt ;)

Helg igen.

Nu är Emil hämtad på dagis, hans sista dag för denna vecka och alltså har vi helg från och med nu - ja, om sambon har det det var jag inte, man vet aldrig med honom ;)
 
Annars då? Är såå baksugen, jag tänker på något nytt att baka varje dag. Men sen var det ett litet problem, jag har inte ingredienser till allt och att köpa det, det finns inte på kartan. Jag är liksom fattig :)
 
Just nu ligger i alla fall Emil och snarkar här på soffan bredvid mig, jag tog nyss in honom från vagnen för jag tänkte att han hade sovit klart, men han tänkte annat. Så han får väl helt enkelt sova lite till då. Ellie däremot halvligger också här bredvid oss och käkar upp sina händer, fastän hon nyss åt. Men dom där händerna verkar alltid vara goda i alla fall...
 
Bjussar på lite bilder som svärmor har tagit under förra året :)
 
 

Inspiration

Det är med doptårta, det är fasen inte lätt. Finns ju såååå mycket fint. Flerplans, enplans, rosa, vita, blommor, bebisar, stjärnor, pärlor osv. osv. HUR mycket som helst!
 
 
Ja ni, detta kommer inte bli lätt. Blir troligtvis blir det som med Emils tårtor, att jag ger idébilder och sen får hon fria händer. Nu håller jag bara tummarna för att hon kan, inte fått något svar ännu :) Håll era tummar åt oss ni med!
 
 

Mamma duger, i alla fall ibland

Här rullar dagarna på. Emil går på dagis, och varje dag får jag höra hur duktig han är "och gud vad han pratar!" lät det idag när jag kom, han ska berätta saker, han frågar efter personer och så vidare. Och han ska alltid försöka klä sig själv, går och hämtar snutten i ryggsäcken själv när det är dags att sova osv.
 
Våran pojke har växt så otroligt mycket bara den senaste månaden, nu kan man i princip säga vad som helst och han ska alltid försöka härma det sista ordet man säger.
 
Idag t.ex så gick han upp för trappan och jag frågade
"Vart ska du nu då Emil?"
Emil svarar då, "ommer nart"
Så jag frågar igen, "Kommer du snart?"
Och han svarar med ett glatt "mm" sen kommer han ner igen, han gick alltså typ upp och vände, haha.
 
Så himla kul är det, att se all denna utveckling :)
 
Ellie då? Hon växer på, förra torsdagen så var det BVC besök, vågen stannade på 4400g och längden blev hela 57cm. Stora tjejen!
 
Hon har dock sina svängar där hon är väldigt ledsen, det enda som brukar duga är väl att gå omkring. Ibland duger visserligen inte det heller, men oftast. Som nu ikväll, efter att herrarna hade gått upp och lagt sig, började hon bli gnällig, jag gick runt och det dög, ett tag. Men jag fortsatte, höll henne på massa olika vis i hopp om att någon ställning skulle vara mer populär. Tillslut gick det bra, när jag höll henne med örat mot mitt hjärta så somnade hon tillslut sött. Hon kanske helt enkelt ville bli påmind om hennes tidigare "inneliv" som hon levt i 9månader, lilla hjärtat ♥
 
Idag har jag även bokat in dop så nu ska jag bara höra av mig till hon som gjorde Emils doptårtor och hoppas på att hon kan fixa dom även denna gång :)
 
Men nej, nu ska jag röja undan lite här medans tösan sover, innan det är dags för ett mål mat igen och vi hoppar i sängs.
Såhär sött somnade hon ikväll ♥
 
Emils doptårtor :)
 

2014

Och så var 2014 över, ett nytt år har börjat och i och med det så tänkte jag (som så många andra) bjussa på lite tillbaka blickar från det gångna året.
 
JANUARI
Vi började med att fira in det nya året hos Sebbes föräldrar, en lugn nyårsafton med mat och raketer.
Sebbe började sitt år med att tatuera in min mun ovanför Emils namn på halsen , Emil började året med att gå allt mer och mer och tillslut kunna gå helt och hållet och jag började året med att jobba en sväng medans Sebbe fick prova på att vara pappaledig under en månads tid.
Emil klipptes för första gången, den lilla Emil vi hade blev helt plötsligt en stor pojke!
 
 
FEBRUARI
En potta införskaffades till Emil som han under ett tillfälle både bajsade och kissade på, dock har han helt tappat intresset för den idag och håller sig hellre till blöjan ett tag till ;)

Vi invigde Leos Lekland!
Elin och Jocke flyttade till nytt hus så vi åkte dit för att se deras nya hem :)
 
 
MARS
På min mormors födelsedag (och Emils dopdag) fick vi vårat andra + på stickan. En ny bebis var på gång!
Emil fick dagisplats!
En hel del farande till Uppsala också då renovering utav Sebbes Pontiac pågått stora delar utav årets första halva ;)
 
Min nya pärla införskaffades :)

 
 
APRIL
Min gammelaudi såldes.
Emil fick ett nytt vrålåk (barnvagn alltså)
Jag och Emil spenderade en hel vecka i Finland tillsammans med min mamma och mormor.
 
 
MAJ
Emil skolades in på dagis och sen var den nya vardagen igång, Emil på dagis och mamma och pappa på jobbet. Liten blir stor!
Jag och Sebbe åkte på kryssning med folk medans mina föräldrar var barnvakt, ensamtid sker inte allt för ofta här ;)
Emil började dagistiden med att dra på sig vattkoppor..
 
 
JUNI
Spenderade tid med kollegorna med lyx i Göteborg, där jag provade på fiskspa för första gången ;)
Emil fick åter igen spendera dagar hemma från dagis pga. feber. Och fick sen även ögoninflammation..
Ultraljud för att se vårat andra mirakel!
Sebbe renoverade hallen!
Lagom tills Emil började bli frisk så insjuknade hela familjen i magsjuka.....
Köpte en lite kissekattunge som dock skulle hämtas lite senare :)
 
 
JULI
Motala en vecka, precis som alla andra år ;)
Vi hämtade hem våran kisse :)
Hade stank hemma utav en död mus....
 
 
AUGUSTI
Jag fick spendera en dag och natt på akuten.
Annars var det väl inget speciellt, förutom då att Sebbes Pontiac äntligen vart klar efter alla renoveringar..
 
 
SEPTEMBER
Emil börjar prata mer och mer. Hans första utvecklingssamtal var också :)
Våran älskade Maya var på rymmen allt för länge... men kom tillslut hem efter flera veckor från oss..
Jag och Sebbe firade 5 år tillsammans och firade genom att ha barnvakt, gå på bio och äta god mat :)
Bebis fick huvudläge "ruckbart" i v.33 :)
 
 
OKTOBER
Inget speciellt skedde. Bebis fick huvudläge "fixerad" och allting här hemma förbereddes för bebis.
Sebbe fyllde även 24 ;)
Jag jobbade mina sista dagar på jobbet för denna gång.
 
 
NOVEMBER
Jag skaffade mig en ny mobil och en surfplatta införskaffades.
BF-datumet kom och gick...
Jag fyllde 23 och Emil fyllde 2år!!
Emil firades även lite smått då bebis visade sig vara sååå envis.
Efter en extremt snabb förlossning så kom våran dotter till världen.
 
 
DECEMBER
Ellies liv började med att hon fick vara förkyld. Snuva och hosta..
Julafton firades hemma hos oss med våra familjer.
Nyårsafton firades hos Elin och Jocke med barnen, god mat och massa mys :)
 
 
Årets första dag spenderades också med Elin m. familj :)
 

RSS 2.0