Trasig telefon...

Igår fick vi som sagt besök utav Linn och Elsa. Linn fixade lunch på Subway åt oss och medans hon är där och ska handla (och kunna fråga mig vad jag ska ha för bröd och dressing) så tappar jag min telefon i golvet när jag hämtar Emil på dagis.. och telefonen går sönder! Helvetes skiiiiiiit!
 
Telefonen i sig är hel, men displayen består av myrornas krig eller så är den svart.... Så typiskt!
 

Linn fick i alla fall ihop en smörgås åt mig med hjälp av hon som fixade mackan, haha. Efter att vi käkat och fixat iordning våra små så tog vi med oss småttingarna i vagnarna och Emil ut. Först en promenad för att få barnen att somna och sen till några gungor för att Emil också skulle få ut något kul av den jobbiga promenaden. Väl i gungan satt han tills hans huvud började gunga = han höll på att somna! Var bara att bege sig hemåt men han orkade ju såklart inte gå så fick bära honom hem så blev ju lite lagom svettigt ;)

Men vi hade en trevlig dag i alla fall, så det är ju positivt det i alla fall.

Idag vaknade Emil lite små snorig men eftersom att min telefon var trasig kunde jag inte ringa dagis och höra med dom vad dom tyckte. Så vi vandrade dit ändå och dom sa att det inte var någon fara och dagen hade gått bra ändå. Dock blev det värre under eftermiddagen så tillslut var han så slutkörd att han somnade i soffan kvart över sex! Men han orkade med ett besök utav sin käre mormor, morbror Robert och gammelmormor. Det gillade han såklart en massa :)

Mamma/Robert hade i alla fall med sig en telefon till mig som jag kan ha tills min är fixad så jag passade på att ringa dagis direkt och meddela att Emil får vara hemma imorgon. Så vi får se vad morgondagen kommer att bestå utav, beror ju lite på hur pigg busen är.


Barnfria, nedtrappnig på napp och små tänder har kommit!

Oj vad dagarna rullar iväg. Sist jag skrev nu var ju i torsdags, så jag ska försöka sammanställa våra senaste dagar.
 
I fredags så hade vi grått väder så vi höll oss inomhus. Jag gjorde nödvändigheter, duschade med två ungar hemma - vilket faktiskt funkar bra för det mesta (har hänt en eller två gånger förr) så det är ju bra, och sen började jag fixa mig då jag och Sebbe skulle iväg på skojigheter på kvällen.
 
När Sebbe väl kom hem så blev det en tripp in till affären för att köpa blöjor men även för att köpa en blomma som var en present. Sen var det bara hem och fixa det sista i väntan på mormorn som kom för att vara barnvakt åt busarna (även morfar och morbror kom senare).
 
Då hoppade jag och Sebbe, själva, in i bilen och brummade över till Uppsala. Skumt om något, att få sitta i framsätet bredvid Sebbe och kunna hålla hans hand (som vi alltid gjorde i början ;)) och att inte behöva tänka en enda tanke på att vi har två barn med i bilen. Bara han och jag. Vi åkte nämligen till Uppsala för att fira Matilda (Sebbes brors sambo) som tagit Examen. En kväll utan barn, bara få vara och få umgås. Supertrevligt! Dock åkte jag hemåt vid ca. 22 tiden och Sebbe stannade kvar eftersom att mina kära föräldrar skulle slippa åka hem mitt i natten också, haha. Allt hade i alla fall gått superbra och barnen sov sött när jag kom hem.
 

Sen kom lördagen och jag vaknade upp ensam hemma med mina små hjärtan. Sebbe kom hem senare underdagen med hjälp av sin pappa som skjutsade hem honom när han ändå hade varit och hämtat mammsen på jobbet. Så då fick vi lite kaffegäster en snabbis också. Förövrigt blev dagen lugn men jag avslutade den självklart med att kolla in när Sverige tog hem segern i ESC, såå spännande!! Sebbe somnade dock lagom när alla hade sjungit klart.. om inte strax innan?
 
 

Och sen kom söndagen. Vi åkte över till Sebbes föräldrar för att han skulle få lite pyssel gjort på bilen och Emil fick vara ute och busa hela dagen lång. Helt underbart väder och efter ett tag fick jag till och med dra på Emil shorts istället för hans fina meckarbyxor. På vägen hem somnade båda barnen sött och plus på Emil som somnade utan nappen trots att han påpekade att han ville ha den.
 
Vi har nämligen tagit bort den helt på dagarna nu, så snart ska den nog gå att ta bort helt. Men första steget är att han får lämna napp och filt i sängen varje morgon. Lite gnäll precis när han göra det men sen glöms den bort och nämns i princip aldrig under dagarna! Bravo!
 
Märkte även en andra tand på Ellie så nu är det två små vassingar där nere, bäst att passa fingrarna ;)
 
 
Och idag blev det en lugn dag, förutom just morgonen då vi råkade försova oss och vaknade 20minuter innan Emil skulle vara på dagis, haha! Men det gick bra ändå. Barnen fick i sin frukost, på med torra blöjor och nya kläder för dagen och sen vandrade vi till dagis. Några minuter sena var vi ju allt, men det gör ju inte något när det handlar om dagis på 15h/v när jag dessutom är hemma om dagarna.
 
Men men. Emil hjälpte mig även att baka en rabarberpaj sen när han kom hem och Ellie var lite mysig och ville sova i mammas famn. Och så lyxade vi ju till det då med rabarberpaj med vispad grädde till efterrätt såhär en måndag. Ja, helst har jag ju såklart vaniljsås, men den var slut så då fick det bli grädde, haha!
 
 
Men nej. Dags att hoppa i säng. Imorgon är tanken att Linn och Elsa ska komma på besök så måste ha energi för lite dammsugning här hemma innan dom kommer ;) God natt!

Underbar dag!

Oj vilket väder vi har haft idag! Helt underbart!
 
Våran dag började dock lite annorlunda idag. Emil brukar ju aldrig ha några problem med att lämna oss och gå och leka med sina kompisar på förskolan. Men idag serni, idag var alla ute när vi kom dit och Emil måste ha blivit lite förvirrad för efter att vi lämnat in hans utebyxor och satt på han en väst så skulle han minsann gå med mig hem igen? Dock skulle ju hela förskolan upp till fotbollsplanen här bredvid för att springa ett litet lopp som de alltid gör denna dag, så jag ville ju gärna se att Emil följe med dom istället för att följa med oss hem och inte alls ha lite roligt...
 
Men tillslut så sa M att jag kunde få följa med upp dit och vara med. Så då gjorde jag det, kollade när alla barnen sprang sina lopp och var med där uppe ända tills det var dags för dom att gå hemåt innan lunchen igen. Vid det laget hade Emil tagit tag i en av dagisvagnarna (istället för i Ellies) för att gå tillbaka så jag sa bara hejdå och svängde av hemåt istället. Han började dock gå efter mig såg jag men sen tog A upp honom och resten av dagen hade gått så bra så. Kändes ju dock inte så kul att han inte ville stanna kvar där på morgonen utan följa med oss hem, för så kul är det inte att ha honom hemma och göra massa hemmasysslor istället för att leka med honom. För ja, hemmasysslorna måste ju faktiskt göras dom med och jag passar gärna på medans han är iväg och leker av sig. Vi får hoppas att det bara var just idag :)
 
Men men, sen när vi kom hem så kom Alice ut strax därefter och sen blev det utelek ända tills det började bli dags för mat igen. Emil körde dock omkull på sin motorcykel och skrapade hakan i asfalten, ajaj! Men det gick bra som tur var så han kunde fortsätta leka ;)
 
Men nej. Nu ska jag ta och slå igen här. Ge Ellie lite mat innan jag hoppar i säng (allt för att hon inte ska vakna klockan fem och vara hungrig ;))
 
Förresten! Idag kände jag även att en tand börjar spricka igenom på Ellie, äntligen! Dom där har kliat ett bra tag för henne :)
 

2015-05-20 Ett halvår!

Idag blir våran fina skatt redan sex månader. Vart fasen tog detta halvår vägen?! Minns det ju som igår då vi åkte in till Uppsala i racefart för att inte föda barn i bilen. Att hon liksom bestämde sig för att komma ut just den dagen som det var inbokat för överburenhetskontrollen är ju också lite komiskt, hon ville helt enkelt bara reta oss genom att vänta tills vi fått tiden men sen minsann, i sista minut så dög det att komma ut till oss. 13 dagar över tiden men vad gjorde väl det, det första jag gjorde när hon kom ut var att skratta åt hela situationen eftersom att allt hade gått så fort. Haha! Fina lilla dotter, vad vi älskar dig!
 
Så fort vi hade hämtat Emil idag så blev det till att vara ute resten av eftermiddagen. Efter en pyttestund så kom Alice ut med sin pappa så barnen fick leka en massa. Det åts mat (på riktigt den här gången), grävdes i sandlåda och den lilla vattenpöl som fanns kvar - nu är den dock borta då den tömdes helt på vatten under lekstunden ;)
 
Tillslut kom även mamman och lillebror Lucas ut så alla barnen sprang fram och tillbaka där ute och skrattade ihop. Så jäkla härligt och se dom leka som dom gör! För det om dom är förjäkla bra på att dra med sig varandra på hyss ibland också. Men det hör väl till.
 
Sen minns ni kanske jag skrev att ett annat par grannar nyligen fick bebis? Hon kom ut med den idag då hon skulle gå på promenad så då fick jag se den lilla på riktigt och inte bara på bild och såååååå liten och söt hon är! Så sjukt att man ser bilder men sen när man väl ser barnet på riktigt så är det ju så mycket mindre än vad man tänkt sig. Och ja, hon vägde ju dessutom mycket mindre än Ellie när hon föddes så hon var ju verkligen liten också. Sötnosen! Gjorde ju inte direkt Ellie mindre nu på hennes halvårsdag heller...
 
Men men, sen kom pappan hem och eftersom att han kom hem helt oförberätt så fick maten slås igång medans han pysslade ute i förrådet. Dock var det så himla fint väder så jag satte ner Ellie i vagnen och Emil tog på sig skorna och sprang ut och lekte han med så var vi ute där medans maten lagades. Helt underbart när solen kommer fram och ge så mycket ljus och värme nu. Får hoppas den riktiga sommaren kommer snart.
 
Men nej, nu ska jag ta och hoppa i säng så vi orkar med morgondagen också.
 
Dagens lillfia ♥
Dock har inte våran plutt lärt sig sitta ännu. Emil kunde sitta redan vid 5 1/2 månad, så ska bli spännande att se när hon lär sig det! :)
 


Klickbara bilder.

Tråkväder!

Sista "helgdagen" över för mig och barnen. Imorgon går vi åter till rutinerna med att lämna Emil på dagis en sväng.
 
Dagen blev lugn i alla fall. Lite bus inomhus då vädret var tråkigt, en snabbsväng till affären och sen hem för lite lunch. Tillslut så tog jag mig i kragen och gick ut fastän jag inte hade någon lust alls, men vad fasen.. när klockan bara var ett och jag började glo på klockan hela tiden för att kolla när det var dags att börja med mat så insåg jag att om jag forsätter sitta inne med barnen så kommer Emil somna, haha!
 
Efter ett tag ute så kom även grannarna ut för lite bus. Men tillslut var klockan snart fyra och barnen började alla tröttna ut och ville helt plötsligt gå in. Emil ville ju såklart gå in med Alice, men eftersom att vi skulle börja med mat om en lite stund så fick han helt enkelt acceptera att gå in hemma hos oss, även om han blev riktigt arg och ledsen på mig. Men det gick snart över och barnen fick ta ett mysigt bad efter långleken ute.
 
Nu sover dom gott båda två sen sju (Emil) och halv åtta (Ellie) och det är sååå skönt att bara få slå ner rumpan i soffan och njuta av lugnet tillsammans med Sebbe. Nu sover ju dock även han så bara jag och datan som håller ögonen öppna just nu ;)
 
Från idag  ♥
 

2 1/2 år!

Tänk, idag är våran fina pojke redan 2 och ett halvt år. Fasen vad tiden flyger iväg alltså. Helt galet!
 
Förövrigt så börjar långhelgen leda mot sitt slut. Dock är Emil hemma även imorgon då de har planeringsdag på förskolan, så för mig och ungarna tillsammans förblir det helg en dag till. Så vad har vi gjort hela helgen då?
 
I torsdags så drog jag och barnen till mina föräldrar medans Sebbe drog hem till sina för att fortsätta fixa med Pontiacen - undrar om den hinner bli klar till sommaren? :) Det slutade hur som helst med att vi alla sov kvar på varsitt håll och var åter hemma igen först på fredagskvällen. Men det gick ju bra det med. Mina fina barn har njutit av uppmärksamheten och massa bus med mormor och morfar (+morbröder) och sambon har fått pysslat med bilen i lugn och ro = alla är nöjda och glad.
 
Sen blev det lördag och vi åkte över till Sebbes föräldrar igen. Han fick pyssla lite igen plus att jag lite snabbt fick gå in på Stadium och köpa en väska så vi har en skötväska igen, gillade inte dedär med att ha alla blöjor och extrakläder i en matkasse från Willys ;) haha! Jag och svärmor tog även en promenad med barnen i varsin vagn, det var skönt.
 
Och idag då? Idag har vi mest bara gjort lite nytta blandat med att inte göra någonting alls. Skönt det med!
 
1. Från i torsdags. 2. Från i fredags.
3. Från i lördags. 4. Från idag.
♥♥♥
 

Ett år!

Idag så har dagen rullat på rätt så bra. Lämnade Emil på dagis, gick hem och duschade medans Ellie sov, dammsög medans hon fortfarande sov, hände in kläder i ungarnas garderob plus tog bort lite för smått ur Ellies, medans hon fortfarande sov ;)
 
Men när hon väl vaknade så myste vi lite i soffan innan vi käkade lunch och gjorde oss sen redo för att ta oss mot dagis igen. Dock hämtade vi honom lite tidigare idag för att vi skulle rulla över till Uppsala direkt. Vi skulle nämligen in till Babyproffsen för att få handtaget utbytt på Ellies vagn då det var lite snett. Bara en grej som störde utseendemässigt dock, var inget fel på det :) Hur som helst så beställde dom för en tid sen hem ett nytt handtag åt oss och idag fick vi åka in och få det utbytt. Så nu är det rakt och fint igen!
 
Passade även på att köpa med mig regnskydd, myggnät och två nya nappar. Så nu äntligen kan vi ta vagnen till dagis även om det regnar ;) Har ju hittills bara regnat en dag som tur var, men då blev det en tur med bilen istället. Haha.
 
När vi sen kom hem så hann vi inte vara hemma långa stunden innan mormor och morbror Robert rullade in på parkeringen. De hade med sig glass till Emils stora förtjusning och så blev det en massa bus också innan dom åkte hemåt strax efter att Sebbe kom från jobbet.
 
Trodde förövrigt inte att Emil skulle gå att söva ikväll då han somnade i bilen till Uppsala. Men det gick! 19.30 sov han, tjoho!
 
Och vet ni en sak till? Idag har det redan gått ett helt år sen våran lilla blyga pojke hade sin allra första ensamma dag på förskolan. Gud så han har utvecklas under detta år. Våran stora älskade son!
 
Såhär såg handtaget ut förövrigt ;)

Inte som planerat

I helgen var det tänkt att Amanda skulle ha kommit, men det blev ändrade planer där. Så under fredagen spenderade vi dagen med att göra lite nytta. Vi började med att ställa ut våra utemöbler, sen rullade till skroten för Sebbe skulle köpa nytt solskydd till sin bil, sen blev det återbruket för att slänga lite skräp, affären för att handla lite smågrejer, hämtade ut paketet med kläder (som jag helt glömt att fota, så bilder från hemsidan kommer här nedan) sen hemåt igen.
 
Väl hemma igen så tog Emil och Sebbe tag i att slipa och olja utemöblerna så de blev lite fina igen. Tur jag har så händiga grabbar! Sen blev det mat och så innan barnen tillslut fick somna för natten och jag och Sebbe dukade fram lite ost och kex. Vilken lyx det är, att ha barnen sovandes på kvällarna. Vi har ju inte varit så bortskämda med det om vi säger så ;)
 
Hur som helst, sen kom lördagen och då rullade vi till farmorn och farfarn. Sebbe skulle fixa med bilen och jag och barnen spenderade största delen av dagen ute med farmorn. Blev lite fika och mat och mot kvällningen rullade vi hemåt så att barnen somnade för natten i bilen. Gäller ju att tänka till lite, haha.
 
Och på söndagen blev det lite åkande igen. Först för att tanka, sen för att åka hem till ett par och sälja vårat barnvagnschassi, sen vidare till Uppsala igen. Förbi Babyproffsen en snabbis för att fråga en grej, sen Sebbe in på biltema och granngården, sen vidare för att plocka upp farmorn på jobbet och sen åkte vi hem till dom igen. Spenderade en stund hos dom, åt våfflor till middag och sen åkte vi vidare till Micke och Tilde (Sebbes bror med sambo) för att fira Micke som fyllde år.
 
Hann fika lite innan vi fick lov att ta en sväng med ungarna i bilen för att söva dom, Emil gick någon sorts sockerkick och Ellie var trött men asförbannad. Men efter en liten sväng i bilen sov dom båda, var bara bära in i sovrummet och fortsätta umgås tills vi sen rullade hemåt vid kanske halv tio.
 
Idag har det blivit lite utebus och Emil har som vanligt lekt med grannbarnet. Så dom tokar sig! ♥
 
Grattis även till våra andra grannar som fick en liten dotter i söndagskväll! :)
 
 
 
 

Chokladbollar

Imorse när vi gick för att lämna Emil så somnade Ellie i vagnen, hon har slutat med det de senaste dagarna annars och brukar somna lite senare istället. Men idag var hon väl antagligen lite trött då. För jag han hem, duscha och till och med sitta och ta det lugnt i soffan en stund. Men sen vaknade hon när det var dags för mat så det var väl helt okej ;)
 
Sen när vi skulle gå och hämta hem Emil så hade vi 17 grader ute! I skuggan alltså. Sååå skönt ju!
 
Så vi spenderade lite tid ute. Emil gungade, åkte rutschkana, grävde i sandlådan och sen gick vi in för att baka chokladbollar medans Ellie fick sova och det började regna ute. Jag tänkte ju att Emil skulle tycka det var skojs att baka. Ja, att hälla i ingredienserna var kul och att titta på när jag kladdade var kul. När jag gav han lite "smet" för att göra egen boll så gick det väl an. Men efter två "bollar" så sa han "mamma lulla"... ja, han fick helt enkelt titta på och käka smulor/socker som hamnade på bänken ;)
 
Med andra ord gillade han inte att bli kladdig, haha! Fjantbebis ;)
 
Nåja. Lite senare kom morbror John förbi till Emils stora förtjusning. Emil dukade såklart fram tallrik till John också när vi plockade fram (fastän John inte ens hade kommit ännu) och så fort Emil hade ätit lite mat så skulle dom "ygga ego", "ygga hus" - alltså bygga legohus. Vilken lycka det är, att få se min fina son leka så underbart med min underbara bror! Helt perfekt :)
 
Ellie somnade på direkten hon vid halv åtta och Emil somnade så fort John hade åkt här ifrån vid 20. Man blir ju trött utav massa bus ;) Fast ja, dom båda brukar ju alltid somnade runt 19-19.30 men i alla fall, haha!
 
Och idag kom även kläderna jag beställde. Dock fick dom hämtas på Ica Maxi först efter 16 så tar och hämtar ut dom imorgon istället. Ska bli såå spännande att kika! Varför är det alltid så kul att få paket man beställt?
 
Nåja, nu har det tagit alldeles för lång tid att skriva det här inlägget pga. en viss människa (en viss Elin) så nu rundar jag av och fortsätter babbla med henne tills jag ska sova istället, haha.
 
 
Tröttmössa från igår och busarna idag ♥
 
 
 
 

150505

Dagarna rullar på fastän vi inte gör något speciellt. Vi vaknar, äter frukost, gör oss redo och går sen med Emil till dagis. När jag och Ellie är ensamma så blir det antingen någon nytta gjord (tvätt, dammsugning osv.) eller så busar vi. Idag somnade hon dock med maten vid tio så strax därefter drog även mina ögon igen så vi sov tillsammans på soffan tills jag fick dra upp mig själv för att hinna käka lite lunch innan Emil skulle hämtas. Väldigt skönt ;)
 
Förövrigt så vill jag ha sommar nu, värme och sol hela tiden så man bara kan gå direkt ut istället för att klä på och av kläder så fort man ska gå ut. Okej, nu är det ju inte sååå mycket kläder som ska på och av, men ändå. Jag vill helt enkelt bara ha sommar. NU. Haha..
 
Idag när vi varit hemma och busat lite ett tag så fick småskruttarna hoppa ner i badet. Det gillas av dom båda tills det är dags att skölja håret på Emil, då blir det ett jävla liv! Att försöka säga åt honom att titta på lampan eller dylikt för att vattnet inte kommer i ansiktet då, nä, det hjälpar inte ett smack... Får hoppas detta vänder så småningom. Nu har han dock varit såhär nästan jämt, förutom som liten liten då ;)
 
Dagens mysisar ♥

Lilly 1år, såld barnvagn, lugn långhelg

En långhelg har vi haft och nu är den ändå redan över.
 
På torsdagen så var det ju sista april, alltså Valborg. Sebbe drog iväg till vänner och hade skojs medans jag åkte hem med barnen istället, Emil hade ju haft feber så kände att jag hellre satt hemma med honom än att lämna bort honom och åka på fest. Haha. Hur som helst, Ellie somnade snällt i sin säng och jag och Emil satt i soffan framför tv:n. Strax efter nio gjorde vi oss redo för sängen och gick och la oss tillsammans, en lugn och skön kväll helt enkelt :)
 
Plus på det så var det även våran lilla Lillys första födelsedag! Våran minsta missa fyllde alltså 1år! Jag hade dock glömt det och kom på det alldeles för sent för att hinna ge henne något extra gott eller så. Hon fick lite gos och några pussar istället ;)
 
Sen kom första maj. Jag och ungarna rullade över till Uppsala för att hämta hem en bakfull pappa. Han spenderade största delen av dagen med att sova på soffan. Väldigt social, haha. Men när barnen somnat och klockan började bli ganska sent på kvällen vaknade han till liv och sa åt mig att slå igång en film åt oss. Sagt och gjort, efter halva filmen åkte hans ögonlock trots allt igen, haha! Jag fick puffa på han direkt och slog av tv:n, blev till att gå och sova istället med andra ord..
 
Igår däremot så kom min fina Elin med familj hit. Jag och Elin började med att åka in och handla allt inför dagen/kvällen och när vi insåg hur mycket vi hade handlat för så ville vi inte prata om det nå mer och bara slänga alla kvitton så fort vi kunde. Hur fasen kan man och lite gott för en dag/kväll kosta så jädra mycket pengar?! Hur som helst blev det inte alls en sån lång dag som det brukar bli. Brukar ju kunna sitta uppe till tidiga morgonen med dessa gökar. Men den här gången rullade dom hemåt redan vid halv ett eller något sånt. Skönt ändå eftersom att vi alla var trötta ;)
 
Och idag då? Idag har vi bara varit hemma, gått ut en snabbis med Emil så han fick gunga lite och så. Men annars har vi spenderat dagen med att plocka undan och städa lite från gårdagen, busa med barnen och jag har även klickat hem lite kläder till barnen inför sommaren. Fick ju trots allt vagnen såld i fredags så då fick jag lite pengar att ta utan. Sen avslutade vi dagen med att äta grillade hamburgare med bröd och hemmagjorda pommes till det. Därefter slocknade Emil på tre röda i soffan och kort därefter somnade Ellie i sin säng.
 
Tanken var att vi skulle plocka fram massa gott som blev över från gårdagen (alla var ju så jädrans mätta) och slå igång en film. Jag letade efter film hit och film dit och mitt i allt kommer Emil utdundrandes halvgråtandes och supertörstig. Där sprack kvällen, han somnade om igen men klockan blev för mycket för att slå igång en film helt enkelt.
 
Men men, en helt lagom helg har det varit och nu ska jag nog ta och krypa ner under täcket och försöka njuta av några timmars sömn. Godnatt!
 
Feberpojke, våran Lilly och en bild från idag.
 

RSS 2.0