Nya kläder och sjukstugan fortsätter

Dagarna har visst rullat förbi här hemma. Emil var ju som sagt sjuk under förra veckan och lagom tills han började bli frisk igen, då blev Ellie hängig och är fortfarande sjuk. Men men, man har väl inte så mycket annat att vänta sig.
 
Hur som helst. I fredags var jag och barnen hemma hela dagen själva och lite för sent så tog vi en tripp till affären för att inhandla kvällens mat och lite gott. Strax efter att vi hade satt oss för att äta så kom pappan hem och åt tillsammans med oss, så han hann i alla fall träffa busarna en skvätt innan dom fick hoppa i säng. Eller ja, Emil fick vara vaken snäppet längre ändå eftersom vi hade köpt lite fredagsmys.
 
Sen på lördagen så kom Sebbes föräldrar och lillebror hit. Farmor och farbror fick då stanna hemma med Ellie (som just då sov middag) medans jag, Emil, Sebbe och hans pappa for iväg till vårat blivande hus. Blev en skvätt kaffe, kolla runt lite i huset och så fick vi (läs: Sebbe och hans pappa) en genomgång i hur panna osv. funkar ;)
 
Så nu har Emil fått prova leka i huset och även klättrat i lekställningen som finns på gården. Så nu är det inte längre bara bilder för honom utan nu är det ju mer verkligt för honom också. Idag har vi en månad kvar, 31 dagar kvar tills vi får nycklarna i våra händer och nu har jag gett mig själv tillåtelsen att börja packa. Fyra veckor går trots allt väldigt fort!
 
Igår så åkte vi hem till Sebbes föräldrar för att han skulle sälja iväg en motor. Spenderade lite tid ute i sköna solen men annars var vi mest inne. Kvar över fem däckade Emil i min famn, vaknade till lite när vi skulle ut till bilen för att åka hem, vaknade till sen när vi skulle bära in honom hemma igen och vad då? Jo han vägrar somna om. Så han förblev vaken tills vi skulle gå och lägga oss (ca. 21:30). Så idag ringde jag helt enkelt till förskolan och sa att han fick lov att vara hemma idag. Kanske var det lika bra eftersom att han sov enda till typ 10, haha!
 
Hur som helst så drog jag med mig dom små till Västerås idag för att fylla på Ellies garderob lite. Och eftersom att jag hade fått 100kr på H&M så fick Emil välja ut ett plagg själv där inne så inte han skulle bli utan, hihi. Sen tog vi en vända igenom IKEA och jag var ju så duktig så och köpte endast två toaborstar ;)
 
Men nej, nu har John kommit hit så nu ska jag se till att ge honom lite kaffe!
 

Sjukling

Nu har vi fått en liten sjukling här hemma. Emil hade lite hosta i måndags när John var här, men hosta vet man ju som förälder till ett förskolebarn att det kan sitta i, i en evighet ;)
 
Hur som helst. Igår var han också hostig men i övrigt som vanligt. Sen mot kvällen skulle vi äta mat, han tog någon enstacka broccoli bit och någon liten makaron, sen gick han och satte sig i soffan (ja, jag lät honom göra det för jag såg på honom att han inte alls var pigg) Tog sen tempen och som jag trodde hade han ju feber, så när jag gick upp och nattade honom så kom jag ner efter 5 minuter igen, snabbaste nattningen någonsin med andra ord!
 
Idag däremot har han suttit fast i soffan i princip. Men innan jag hade uppfattat att han var SÅ matt, så tog vi oss ut för att gå bort och slänga lite sopor.. redan på vägen dit så började han klaga på att det var jobbigt att gå så det slutade med att jag fick bära honom hem.
 
När mormor kom och plingade på dörren strax därefter så orkade han dock springa till dörren för att öppna. Men han fick inte i sig någon kladdkaka för den var tydligen inte god (bara det är ju inte alls normalt för att vara Emil ;)) och efter att ha pärlat lite pärlplatta - som mormor hade köpt med sig - så blev det soffläge igen. Tillslut blev jag tvungen att sätta på honom en blöja för han började se riktigt trött ut och bara någon minut senare så somnade han. Helt slut stackarn.
 
Och Ellie då? Ja, hon vägrade typ första gången att sova sin middag?! Resulterade i en rätt gnällig tjej, men hon höll sig vaken tills hon skulle sova för natten. Dock tvärvägrade hon ju sova när jag la ner henne utan hon bara skrek tills Sebbe gick upp och tog henne igen. Så när jag kom ner efter att ha nattat Emil, så hade hon däckat i pappans famn ♥
 
Men nu sover hon i sin säng och Emil har kommit ner till mig i soffan, så nu ska vi ta och gå upp och lägga oss bredvid pappan istället :)
 
Från i måndags, dom två sista från idag.

22/2-2016

Jaha, då var ännu en helg förbi.
 
I fredags så kom ju Amanda hit som ni redan vet. Vi lekte lite med barnen först och främst, sen gjorde vi tacos som vi vräkte i oss tillsammans med barnen. Ellie fick hoppa i säng och sen körde vi godismys i soffan innan Emil också fick hoppa i säng. Då kollade jag och Amanda på Fångarna på fortet och sen 21 jump street som gick på tv. Strax innan filmen slutade så kom dock Emil nedtassandes för trappan, så direkt när filmen slutade så blev det till att sova för oss alla ;)
 
Amanda fick en mänsklig väckarklocka på lördagen då hon vaknade av Ellie (hon ställer sig alltid och ropar, maaamma, maaamma! när hon vaknar ;)). Så vi åt lite frukost innan det blev lite lek med barnen, babbel i soffan och så innan det var lunch och dags för Ellie att sova middag. Då slog vi igång 22 jump street medans Emil la pussel på paddan. Sen åkte hon hemåt.
 
Senare så kom Elin med familj förbi och vi skyndade oss att tänka ut vad vi ville ha för mat så Sebbe kunde köpa med sig grejer hem. Blev kycklingtacos, haha.
 
Spenderade hur som helst hela kvällen med dom, melodifestivalen och lite skip-bo och en hel del skratt som vanligt :)
 
Sen på söndagen så rullade vi över till Sebbes föräldrar för att få mitt däck fixat till bilen (Sebbe hann aldrig kolla det i fredags/lördags när han var där ;)) och sen åkte vi hem först när barnen skulle sova.
 
Nu har Emil sportlov så vi får försöka komma på något vi kan sysselsätta oss med? Idag har vi hittills bara lekt hemma som vi alltid gör - bortsett från att han brukar vara på Förkolan en stund då.. Och snart kommer John hit också. Det vet dock inte Emil om ännu så han får nog snart en glad surprice ;)
 
Men nej, nu ska jag runda av här innan John kommer - han kommer nog när som helst nämligen :)
 
Två från i fredags och så sista från idag.
 
Och så dessa från i fredags också!

Platt däck...

Det är ju bara så typiskt ibland, att allt ska komma på en och samma gång. För ett tag sen hade jag pyspunka på ett framdäck på bilen, men Sebbe och John lyckades göra rent mellan fälg och däck så det verkade hålla tätt.
 
Men så gick jag ut i onsdags och skulle åka och handla, däcket är nästan platt.. Jag åker och fyller i luft och då fick jag se att det visst bara var 0,6 kvar i däcket - med andra ord nästan helt tomt! Men jag pumpade i och åkte och handlade och sen åkte jag hem igen. Sen har bilen stått.
 
Idag medans folk var här på visning så höll jag och barnen till utomhus, jag skottade undan runt bilen och sopade av den och vad ser jag då? Jo, att däcket är HELT platt. Alltså vad fan! Så jag ringer till Sebbe och turligt nog så slutade han precis jobbat så han skyndade sig hem för att byta däck åt mig (inte det lättaste att göra det själv när man inte får under domkraften. Så en av oss får "lyfta" bilen och den andra puttar in domkraften). Ska kanske tillägga att vi inte lyckades få under domkraften ändå så Sebbe gick in i förrådet och hämtade några stenar som han fick köra upp på, då gick det bra ;) Och plus på allt så passade inte hans reservhjul på min bil så han blev tvungen att ta mitt. Det är ett sånt där "nödhjul" som är supersmalt och som man får köra max 80km/h med....
 
Han tog hur som helst med sig mitt platta däck hem till sina föräldrar i hopp om att hitta något hål att laga eller så, vore det inte för underbart att behöva köpa ett nytt däck nu också liksom?
 
Jag kunde ju i alla fall ta mig till affären, jag åkte igenom stan istället för att åka motorvägen och irritera folk och vara en fara för andra (och oss), haha. Så nu har vi godis och tacos handlat inför min, Amandas och barnens fredagkväll. Mysigt!
 
Förresten så är Ellie uppe och går hela tiden nu så nu kan hon ju helt klart gå i alla fall, tjoho! :D
 
Men nejni, nu ska jag ta och runda av här. Sen får vi se om telefonen plingar snart om att Amanda är påväg hit.
 
Emil igår när vi lyssnade på Pippi och sen är det en gammal bild på busarna ♥

18 februari 2016

Imorgon är det dags för visning på lägenheten, så idag har jag försökt lägga iordning lite bland mina "skräp högar" där hälften ska slängas och hälften ska sparas. Spar - ner i en kartong och släng är samlat så jag kan bära ut det i förrådet och gömma undan det lite. Inte så kul att kolla på ett hem som är stökigt tycker jag, man vill ju se det på ett så fint sätt som går liksom, haha.
 
Hur som helst. Därefter dammsög jag hela huset och känner jag denna familjen rätt så får det bli en liten vända imorgon innan dom kommer också. Ska plocka undan lite mera små plock också, så det inte ligger massa småsaker framme. Så prydligt som möjligt (som visserligen är ganska svårt i denna tvåbarnsfamilj ;))
 
Ellie har hjälpt till, stökat till och lekt på eget håll under tiden. När jag sa "kan du hjälpa mamma och slänga skivorna (cd-skivor alltså) här i soptunnan?" så var hon så söt och gick och hämtade en skiva i taget och gick och slängde den i soptunnan. Hon hann nog gå tre vändor, resten slängde jag själv ;) Men ändå, så hjälpsam ju!
 
Nu har vi även fått tag i ett köksskåp, begagnat. Ringde och dubbelkollade om hur noga det var att köksluckan ska vara likadan? Som tur var så dög det med en vit helt slät lucka. Då dom som sitter nu kanske var 30år gamla, så sa han att det ju kan bli lite svårt att hitta likadana idag ;) Se, någonting har vi ju tur med i alla fall!
 
Kanske ska jag inte "ropa hej" än, vi har ju faktiskt inte vart och köpt skåpet ännu... haha.
 
Annars då? Så fort morgondagens visning är över så har jag gett mig själv tillåtelse att börja packa ner saker. Äntligen! Men det blir inte nu i helgen, för imorgon ska Amanda komma hit och umgås med mig och barnen så då ska här inte packas någonting, haha!
 
Men nej. Nu ska jag ta och vänta in lillan som ska vakna sen blir det mellis med mina busar ♥
 
 
  
Våran lilla bus här om dagen ♥
 
Och så vårat lilla matvrak också, haha!

Onödiga utgifter

Igår rullade vi över till barnens mormor och morfar också. Spenderade hela dagen där innan vi rullade hemåt när det var dags för barnen att sova, som vanligt ;)
 
Idag däremot har vi inte gjort mycket alls. Jag och Ellie har bara varit hemma medans Emil var på förskolan. Vi dammsög ur Emils bilbarnstol och tvättade klädseln då han lyckades ha sönder glas i den igår när vi åkte hem.. Men ingen större skada skedd som tur var, nu är den ju ren och fin igen.
 
Just nu har vi flera jobbiga grejer här hemma.
 
Jobbiga sak nr 1: En nyckel till lägenheten är puts veck. Vi har ju självklart till och med sista april (från och med då vi har sagt upp lägenheten) på oss att hitta den, men om den inte kommer fram så måste vi ju självklart bekosta att dom måste byta ut låset - 2500kr...
 
Jobbiga sak nr 2: Våran diskmaskin som vi köpte från förra hyresgästen gick ju sönder i samma veva som vi skrev kontrakt på huset. Väldigt surt då det inte finns något köksskåp kvarlämnat efter förra hyresgästen? Hur som helst så valde vi då att köpa in en begagnad så att det finns en här och vi slipper det problemet (denna kostade 700kr + en ny slang som vi blev tvungna att köpa då den gamla inte passade). Men nu minsann har denna valt att ge upp den också - såklart! Och eftersom att vi tog över lägenheten i "befintligt skick" så är det nu vi som måste stå för kostnaden för att montera in ett nytt köksskåp. Gör vi detta genom EHB kostar det 1500kr. Alternativet är ju att vi letar på ett billigare själva.. MEN ändå en jävligt irriterande utgift som vi hade klarat oss utan om bara förra hyresgästen hade lämnat kvar sitt jävla skåp i förrådet (som dom borde ha gjort enligt ehb)....
 
Så nu slänger vi pengar i sjön på skitsaker istället för att kunna lägga dessa tusenlappar på saker till vårat hus... Så himla snopet och självklart väldigt ledsamt då vi redan har det tight i och med att jag skrapar in dom sista föräldrapennings-dagarna.
 
Men snart så, snart börjar jag förhoppningsvis (så fort Ellie har förskoleplats) att jobba så då ska vi inte ha några problem längre. Men ändå.. någon kan väl skänka oss en fungerande diskmaskin eller ett köksskåp. Gärna hitta på våran nyckel också ;)

Till farmor och farfar

Idag åkte vi över till Sebbes föräldrar. Sebbe skulle svetsa något på en bil och vi andra följde med för att få umgås lite. Sebbes bror kom även förbi, så dom (och pappan och lillebror) körde rally på deras väg och hade såklart skitkul, haha.. Tänk att det kan vara så kul att åka fram och tillbaka på en väg och sladda (och köra i diket ;)) fast man är vuxen, haha!
 
Bortsett från det så har Ellie gått för fullt. Hon försöker gå mest hela tiden, men "fuskar" ibland och tar till krypningen istället. Men snart släpper det nog helt med tanke på utvecklingen hon gjort på dessa få dagar. Heja heja!
 
Annars då? Sebbe har somnat på soffan och barnen sover sött i sina sängar. Jag sitter och babblar med Elin på facebook och hon har äntligen lyckats hitta två gardiner åt mig i alla fall. Förlåt, åt oss - är ju inte mitt hus direkt, haha! Har i alla fall hittat till lekrummet och till vårat sovrum. Bara resten kvar ;)
 
Men nej, nu ska jag ta och babbla lite till med Elin innan jag försöker väcka liv i Sebbe så vi kan gå upp och lägga oss.

Barnen i full gång

Ellies nya favorit, dra ner allt från soffan (filt/kuddar) och slänga dom på golvet..
 
Det går framåt, idag är hon uppe och går mest hela tiden :) Tjoho!

Börjat gå

Våran lilla fegnissa har äntligen börjat våga sig på att gå! Vi har sett att hon har kunnat tidigare, men hon har liksom vägrat släppa på sina spärrar. Har man försökt ställa henne mitt på golvet förr, så har hon bara vikt benen under sig och satt sig ner.
 
Med tiden släppte det och hon stod kvar på platsen en stund innan hon slog sig ner och kröp iväg istället - det går ju så mycket fortare och "fyrhjulsdrift" har tydligen varit ett säkert kort för lilldamen.
 
MEN, nu så börjar hon gå självmant. Hon går från ett ställe till ett annat (om dom ligger tillräckligt nära varandra) och idag gick hon hela vägen här inifrån vardagsrummet ut till hallen för att kramas hejdå med mormorn när dom skulle åka hem.
 
Så snart så, snart går hon nog helt, hihi!
 
Dock har jag haft lite roligt åt hennes stil som hon visade oss idag. Jag och mamma satt nämligen på golvet och lurade henne att gå fram och tillbaka mellan oss. Varje gång hon gick mot mamma så gick hon liksom i sidled - då menar jag verkligen helt i sidled. Det såg ganska kul ut faktiskt, haha.
 
Emil har börjat slarva lite med sitt toagående också. Det går bra ibland och ibland så slöar han till sig och står liksom kvar på sin plats och säger att han kissar. Vet inte vad som händer riktigt.. riktigt tråkigt är det i alla fall med tanke på att man hade fått upp lite hopp. Kanske beror det på att han har blöjan på dagis ännu? Men det är ju eftersom att han tydligen vägrar att gå på toaletten där, hur mycket dom än frågar honom. De få gånger han väl har provat så har han satt sig i någon sekund med meningen "det kommer inget kiss".. Men vi kämpar på!
 
Fettisdagen, såklart. Och sen två från idag.


Och sen är det två filmer från instagram på våran skrutt i lärandets stund. Den sista är från idag då hon gick i sidled (dock lyckades jag såklart inte filma när hon gick så mycket i sidled som hon egentligen gjorde ;P)

Vill handla!

Dagarna rullar på här. Äntligen är vi tillbaka till rutinerna i och med att vi alla är friska igen. Dagarna mot flytten minskar i antal också, nu är vi nere på 51 dagar kvar.
 
Allt känns på något sätt fortfarande väääldigt långt borta. Men snart, snart får jag börja packa ner lite smått och då tror jag dagarna kommer att gå lite fortare. Jag har sagt till mig själv att när det är en månad kvar, då får jag börja ;)
 
Problemet just nu är ju bara att jag inte kan köpa allt som jag vill köpa. Haha. Finns så mycket man vill ha ju, hihi. Men något jag just nu letar efter, det är en matta att ha vid soffan i vardagsrummet - våran lila ryamatta har gjort sitt under soffan känner jag då alla popcornskal och annat småskit liksom glider ner i mattan och aldrig går att dammsuga upp igen, ungefär ;) Sen kommer det behövas nya gardiner till i princip alla rum. Fönsterlampor i barnens rum. Sänglampor och sängbord till vårat sovrum. Ja, listan kan göras lång.
 
Helst av allt skulle jag bara åka iväg och köpa allt NU. Men samtidigs så måste jag ha pengar plus att det ju faktiskt kan vara kul att få komma in i huset först och se vad som kommer att passa in.
 
MEN, om någon har tips på någon snygg matta, snygga lampor eller något annat med för den delen - så är det ju bara att tjoa ;)
 
Det är ju inte lite man längtar i alla fall. Tänk att vi snart kommer bo i vårat alldeles egna HUS. Helt galet underbart!
 

Sjukstuga..

Det blev visst sjukstuga hela veckan för oss den här veckan.
 
Det började med att Sebbe fick magsjuka i måndags, och i samma veva åkte jag på en förkylning och Ellie snuva och feber. Emil klarade sig fint till en början där men fick vara hemma från förskolan eftersom pappan låg hemma i magsjuka.
 
På tisdagen var Sebbe bättre och jag mådde lite bättre medans Ellie fortfarande var helt slut. Under onsdagen skulle Sebbe åka tillbaka till jobbet och Emil gå tillbaka till förskolan.
 
Men vid 00 kommer Emil in till oss och gråter och säger att han kräktes. Så bara upp å bada av honom, säkra våran säng och lägga honom där och sen får jag ta reda lite lätt på hans säng också innan jag själv kryper ner i sängen igen. Emil kräks två gånger till och sen känner jag hur det börjar rulla runt inne i min mage så det är bara att gå upp för mig igen, så helt plötsligt vart vi smittade också...
 
Så jag varvar min halva natt med att själv springa på toa, torka kräk från Emil och trösta Ellie som sover dåligt. Men när hon väl ger upp och jag åter får ligga i sängen (kanske 03:30?) så lugnar sig allt. Jag får gå upp själv kanske en gång till medans barnen får sova vidare. Så när Sebbe sen vaknar slutar det med att han får stanna hemma för att jag ska slippa ligga magsjuk OCH ta hand om sjuka barn själv.
 
MEN. Dagen efter är Emil helt som vanligt, jag är matt och har ingen matlust men ingen kräks mer? Alltså gick det väldigt fort över, som tur var. Hihi!
 
Ellie är bättre hon med nu. Nu har hon bara lite snuva kvar och nu har det visat sig att hennes "sjukdom" berodde på att det kom upp lite nya tänder, precis som sist hon var snuvig och febrig, haha.
 
Så idag har jag äntligen fått tillbaka min energi så idag har jag tagit tag i vårat äckliga hem. Eller åtminstone så kändes det äckligt, ingen har ju direkt hålla efter städning och tvätt så idag blev det både damsugning, bädda rent alla sängar (ja självklart har jag redan bytt dom som Emil har kräkts ner, men det hoppas jag att ni fattar? haha!), skurat golv och en del tvättande och plockat undan högar med ren tvätt som liksom bara blivit liggande utan att få komma till sina rätta platser ;) Ja.. ni förstår.. det har hamnat efter lite.. hihi.
 
Men nej, nu ska jag ta och läsa lite bloggar här innan lilla vaknar. Senare kommer barnens mormor och morfar på besök eftersom vi är själva hemma här. Sebbe åkte iväg och skulle dricka lite öl med en kompis :)
 
 
 

RSS 2.0