Nya stövlar igen

Idag fick vi rulla tillbaka till Västerås då jag upptäckte ett litet fel på stövlarna igår när vi kom hem. Så vi åkte för att kolla om det fanns några nya kvar och jodå, ett par fanns det så dom fick vi med oss hem. Hela också denna gång ;)
 
Om ungefär en timme så kommer det hit en kvinna från EHB som ska kolla våran lägenhet inför flytten, kolla om det är något som måste återgärdas/fixas innan nästa person ska flytta in här. Men, denna gången lär det inte vara något som vi måste bekosta om dom ska fixa något i alla fall. Allt ser ju i princip ut som när vi flyttade in. Ja, förutom hallen som Sebbe har fixat då.
 
När vi flyttade från lägenheten i stan så hade vi ju nämligen fått nytapetserat i alla rum utom hallen, sen kom våra kära katter och klöste mer eller mindre i alla rum = vi fick betala för omtapetseringen... haha.
 
Men nej, nu ska jag börja skriva en lista över vad vi behöver handla sen när Sebbe kommer hem.
 
Ellie hade sin första tofs igår! Så söt ju ♥

Hemmadag

Idag fick Emil vara hemma. Dom ringde nämligen från förskolan imorse och sa att dom hade skickat hem ett barn pga. lös mage igår. Så då valde vi helt enkelt att ta det säkra och stanna hemma.
 
Istället hoppade vi in i bilen och åkte över till Västerås för att leta efter stövlar till Emil. Ja, hans gamla är för små och i detta väder så duger inte vinterskorna så bra längre. Men nu så, nu ska han nog hållas torr om fötterna hoppas vi!
 
Just nu sitter Emil och jag i soffan och tar det lugnt medans Ellie bus tar sin middagsvila. Vad vi ska hitta på sen det får vi se, blir väl bråk och lek om vartannat som vanligt antar jag ;)
 

Nitro Circus Live

Vi fick en väldigt lyckad helg tillsammans med Elin och Jocke. Vi åkte på lördagsmorgonen för att lämna våra små busar hos sin mormor och morfar.
 
Sen rullade vi vidare mot Eskilstuna, tog tåg till Stockholm, jag och Elin tog en kaffe på Espresso House medans karlarna tog en öl, letade upp grabbarna och käkade middag - i lugn och ro utan barn ;), vandrade sen till tunnelbanan och åkte vidare mot Tele2 Arenan.
 
Självklart så började Jocke tveka när vi väl satt på tunnelbanan, "fasen, blev det fel ändå". Mittemot dom så sitter ett par och mannen frågar då vart vi ska någonstans. Hur sjukt är det inte då att han ska stå i entrén så vi får snällt ha honom som guide för att hitta dit helt! Helt perfekt ;)
 
Sen träffar vi ju på honom igen sen när vi väl får gå in eftersom att han som sagt stod i just DEN entrén också, haha!
 
Sen spenderade vi resten av kvällen med att kolla in gänget i Nitro Circus. Kollade sista delen av deras träning och så innan också eftersom att vi hade biljetter för ett tidigare insläpp. Så galet allt dom gör och vi är så nöjda över att fått ha sett detta live. Så jag och Sebbe är ju enormt tacksamma gentemot Elin och Jocke eftersom detta var en födelsedagspresent från dom till oss, hihi!
 
Sen var det bara att ta sig en liten öl/kaffe igen innan vi hoppade på sista tåget och åkte tillbaka till Eskilstuna. Somnade gott och fick sova ostört tills man själv vaknade också, ovant och helt Lovely, haha.
 
Senare så åkte vi hem till mamma och pappa för att hämta hem våra små som hade haft det hur bra som helst. Så vi käkade lite mat och så innan vi åkte hemåt och barnen somnade på direkten i bilen.
 
Men nej, nu måste jag ta och väcka Ellie som inte vaknat från sin middagsvila ännu..
 

Ledsen på förskolan...

Igår hade vi besök utav mormor och morbror Robert. En del bus och även lite utebus under tiden Ellie sov middag, lite fika och lite mera bus. En bra dag helt enkelt.
 
Emil har dessutom fått hoppat över i en annan grupp på förskolan. Som jag nämnt tidigare så bytte han och några av hans kompisar (födda samma år) avdelning här efter jul. Allt funkade bra och han tyckte det var kul att vara på spindeln.
 
Men sen kom det något bakslag (eller en tillfällighet?) och han upprepade att han inte ville vara på dagis utan ville vara hemma, "dom är dumma"  kläckte han ur sig flera gånger (vilket han brukar kunna fastän ingen är dum) och dagen efter det kom han springades tillbaka i hallen efter att vi hade sagt hejdå, han sa att han inte ville vara på dagis, blev ledsen och ropade mamma när pedagogen lyfte upp honom för att gå och hitta på något. Men då kände jag att jag måste höra med förskolan om det hade hänt någonting, men det hade det inte men jag och M kom fram till att han skulle få prova vara inne hos henne istället.
 
Detta handlar alltså om samma avdelning, men den är "uppdelad" i två grupper. I ena gruppen är två pedagoger som Emil aldrig haft förr och i den andra gruppen är  det en pedagog som följde med från hans förra avdelning. Alltså kände vi för att prova om han istället ville vara inne hos henne.
 
Och det har gått super bra hittills. Inge mera ledsen vid lämning!
 
Och JA, jag kan självfallet ha honom hemma då det just nu inte är ett måste att han är på förskolan. Men, nu dröjer det inte allt för länge innan jag ska börja jobba och efter sommaren kommer han att börja på en ny förskola igen i och med flytten. Så jag kände, att ha honom hemma lite för att sen vara tvungen att släpa dit honom igen en liten sväng (från att jag börjar jobba tills sommarlovet börjar) och sen plus på allt, börja på ett nytt ställe igen efter sommaren. Kändes bara helt onödigt och dumt mot honom.
 
Därför provade vi en liten annan lösning och som det set ut just nu så funkar det ju kanon i alla fall :)
 
Nåja, nog om det. I helgen blir det roligheter för mig och sambon medans barnen får sova hos mormor och morfar. Spännande!
 

En massa babbel

Idag efter förskolan och mellis (och bakning) så kom barnens morbror John förbi. Emil blev såklart superglad när han fick veta vem som skulle komma och hälsa på och sen har dom busat järnet. Mellan fikapauserna då ;)
 
Sen bjöd vi John på lite mat också innan han sen rullade iväg igen för att åka och jobba natt, stackarn.. själv får man ju själv gå och sova i en mjuk och gosig säng, höhö!
 
Vad har helgen bestått utav då? I fredags så slutade Sebbe tidigare, men vi spenderade ändå dagen hemma bara. Sen under lördagen så skulle vi till Sebbes föräldrar för att fira hans lillebror som fyllt 17 år (vart fasen tog den "lilla pojken" vägen?!) med tårta. Så senare på kvällen rullade vi hemåt så barnen fick sova.
 
Söndagen sen spenderade vi också bara hemma, bortsett från en sväng till affären och damsugning av bilen. Vi passade även på att flytta bak Ellies stol i baksätet istället för att ha henne fram. Har alltid varit smidigt, men ju mer man läser på internet så inser man ju att Ellie sitter riktigt utsatt om man skulle krocka (förutsatt att det är en frontalkrock alltså). Så vi pressade in hennes stol i bak och än så länge går det ju bra eftersom att hon är så liten = vi kan ha stolen ändå mot ryggstödet i baksätet, annars kan ju Sebbe knappt köra bilen liksom.
 
Väldigt synd är det, att min älskade Audi a4 egentligen är lite för liten.. Men vi får se hur länge detta komma gå, hade en varit framåtvänd så hade allt blivit mycket enklare, men Emil får allt sitta bakåt ett bra tag till. Han har gott om plats och jag tänker inte chansa en sekund på att hans nacke och rygg ska klara en krock framåtvänt.. Japp, det finns stolar som är godkända för hans ålder och vikt, men det säger ju inte "ditt barns kropp klarar av en krock". Jag vill ha mina barn så skyddade det bara går och byter hellre bort min älsklingsbil än att vända på dom för tidigt. Jag tänker inte riskera livet på dom dyrbaraste vi har!
 
Sen håller jag alla tummar och tår på att vi självfallet aldrig ska behöva krocka, men sånt kan man ju inte bestämma i förväg ;)
 
Så hur går det med Emil och blöjan? Under alla ovanstående saker vi gjort (handlat, åkt bil till farmor och farfar, dammsugit bilen, och självfallet bara varit hemma) så har blöjan alltid varit av. Den är fortfarande på på dagis och självfallet under nätterna. Men på dagarna funkar det bra. Bajsar görs iprincip alltid på toaletten nu, hände en olycka där i början men sen dess ingen mer. Peppar peppar! Och kissat på sig har hänt några gånger men desto fler gånger i toaletten. Vi kämpar på :)
 
Titta våra små små busar! Emil hade fortfarande napp, och snutten. Och Ellie var en liten mini ♥
 

Besök av mormor

Idag kom min käre mor på besök, det var längesen nu för hon åkte på en riktigt långdragen förkylning. Så strax efter att hon kom så pälsade vi på Ellie kläder och satte henne i pulkan för att gå och hämta Emil, sen fick hon stanna ute med mormor medans jag gick in och hämtade Emil. Som vanligt frågade han direkt vart Ellie var och kopplade själva sen "är mormor här?" haha. Så han blev ju såklart superglad. Sen fick han åka bob hem!
 
Väl hemma blev det lite fika och han åt popcorn och russin som dom hade fått på förskolan för att dom hade haft julgransplundring.
 
Sen när Ellie hade vaknat efter sin middagsvila så klädde vi på oss och drog ut pulka och bob lite här utanför så barnen fick lite bus i kylan. Dom var så nöjda så, eller ja, Ellie var det i början - sen satt hon mest neutral ;) Sen tog jag med henne in när jag började med maten så fick Emil och mormorn stanna kvar utanför och leka lite till.
 
FÖRRESTEN! Vi har fått tidigare inflyttsdatum! 31/3!
 
Men nej, nu ska jag ta och hoppa i säng. Godnatt!
 
Igår, idag och idag.

Nytt

Idag tog jag lite presentkort och köpte med mig lite nytt till ungarna hem. Förhoppningen var att hitta fler kalsonger till Emil, men det fanns lite dåligt i just hans storlek. Så det blev lite annat :)
 
 
Men nej, nu ska jag ta och hänga lite tvätt.

Tillbaka i rutiner igen

Helgen blev lugn här hemma. Ellie blev lite piggade då hon blev av med sin feber och sin täppta näsa. Men, hennes ögon fortsatte hänga några dagar till och det är väl egentligen först nu som hon börjar likna sitt vanliga jag igen, om än lite gnälligare än vanligt fortfarande. Men snart så ;)
 
Vi spenderade hela våran helg här hemma i alla fall, för när Sebbe kom hem från jobbet i fredags så började en förkylning smyga sig på hos honom också. Men men, när vi skulle till att börja med mat så fick Sebbe fixa det och jag tog med mig busarna upp för att bada. Sen när jag klär av Ellie så upptäcker jag att hon är helt rödflammig och har utslag på kroppen. Själv misstänkte jag direkt nässelutslag men jag ringde ändå till 1177 för att höra med dom och hon höll helt med mig efter att vi pratat, så det var ju som tur var inget allvarligt. Om än kanske lite jobbigt för Ellie, men dittills hade hon inte visat något direkt tecken på besvär.
 
Mot kvällen sen så hade hon fått ett litet utslag bredvid ena ögat. Men jag gick och la henne eftersom det var sovdags för henne. Men efter en stund fick jag lov att få upp och hämta henne igen då hon inte kom till ro och somnade. Sen upptäcker vi att det börja svullna i ansiktet (kring ögonen speciellt) så jag ringer återigen till 1177 och hon tycker att jag ska åka in med henne. Så sagt och gjort så tog jag min ledsna och pyjamasklädda lilla tös och drog till akuten medans pappan och Emil körde film och chips hemma.
 
Väl på akuten visade det sig inte vara någon fara. Hennes nässelutslag hade helt enkelt bara vandrat till ett nytt ställa och det blev i ansiktet. Men hon fick lite medicin som skulle vara stillande mot klådan så att hon skulle kunna få sova lite i alla fall och det fick hon när jag la henne i sängen när vi kom hem. Sen tog jag med mig Emil upp, läste saga och han somnade strax där efter. Sen då?
 
Jo, då vaknar Ellie direkt igen. Näsan krånglade som vanligt. Så hon fick följa med ner i soffan och somnade sen gott i min famn och fick fortsätta sova där någon timme innan jag vågade prova lägga ner henne i sängen igen med en extra kudde. Sen sov hon.
 
Så på lördagen hade hon några utslag kvar, men det blossade aldrig upp mer och hon verkade inte besvärad, så vi slapp hämta ut receptet på medicinen vi fick på akuten.
 
Sen på eftermiddagen kom i alla fall John förbi och umgicks lite. Vi åt mat och babblade en massa innan han vid kanske halv tolv(?) åkte hemåt igen.
 
Söndagen blev ännu lugnare, bortsätt från en snabb handling.
 
Förresten så har vi börjat dra på Emil kalsonger här hemma nu. Vi tycker att det är dags nu eftersom att han hittills alltid gått med blöja och inte visat minsta lilla tendens till att bry sig om toaletten. Men nu försöker vi på riktigt. En hel del tjatande och lite olyckor blir det, men vi hoppas på att det släpper snart :)
 
Idag fick Emil även byta avdelning på dagis - igen. Men allt hade gått bra och jag hoppas att han är lite sugen på att gå dit imorgon igen.
 

Sjukstuga

Har haft lite sjukstuga här hemma. Våran minsting har legat med feber och jag själv har åkt på hosta och snuva/täppt näsa. Men nu börjar det vända. Dock hade Ellie en jobbig natt inatt pga. att hon också råkat ut för en täppt näsa, stackarn kan ju inte andas då eftersom att hon har napp, pluttis. Men nu sover hon sin middagsvila i alla fall och än så länge har hon fått sova utav besvär.
 
Vi tog en snabb (extremt snabb då jag inte var tillräckligt pigg än kände jag) sväng ut med bob och pulka också efter att vi hade slängt lite sopor och kollat posten. Sen gick vi in och käkade lite lunch. Så vi har en lugn dag.
 
Men nej, nu ska jag ta och hänga lite tvätt innan jag ska till och plocka ner julen.
 
 

Nyår, besök och IKEA

Vårat nyår firades in hos Elin med familj. Vi åkte dit efter att jag hade köpt mig ett par ordentliga vinterskor (hade bara ett par med klack och det är ju helt värdelöst rent ut sagt ;)) och spenderade sen dagen med busande ungar, matlagning och en massa babbel. Emil somnade runt 20(?) men kom ner efter max en timme och var ledsen för att jag inte låg kvar hos honom. Sen vägrade han somna om och höll sig vaken långt in på natten fastän hans ögon gick i kors..
 
Han fick därför vara med vid tolvslaget men diggade inte riktigt raketerna då han tyckte dom lät illa. Får köra på hörselkåpor nästa år om han är vaken då med.
 
Dagen efter var vi alla väldigt trötta men vi spenderade ändå hela dagen där och åkte sen hemåt när det var dags för ungarna att sova för natten.
 
Sen var det lördag igen och då kom Elin med familj (utom Molly) hit (nej, vi är inte beroende utav varandra) och spenderade hela dagen här. Sen sov dom även kvar här på soffan, haha.
 
Sen på söndagen så åkte vi över till IKEA tillsammans. Jag hade knåpat ihop en lista nämligen på lite nya saker som vi behöver ha och som jag ville ha tills vi flyttar och då tyckte jag att vi kunde åka och korta av den listan redan nu. Så vad fick vi med oss hem?
 
Några nya köksknivar då ett gäng av våra var så dåliga
En träslev då jag alltid saknat ett så
En ny tv-bänk eftersom jag sålde våran stora klump
En säng till Emil (inte den som jag hade tänkt från början) + madrasser och lakan
En ny soptunna till badrummet då våran gått sönder
Nya kastruller, stekpanna och wokpanna eftersom att det är induktionshäll i huset
Tvålpumpar och nya tandborstmuggar
En sil
 
Sen igår kväll så märkte jag att vi hade råkat ta en grå säng istället för en vit som Emil valde. Så idag åkte vi och bytte den och fick även med oss två bokhyllorna till barnens rum.
 
Men än är det lite nytt som måste köpas, men vi får ta lite åt gången.
 
 

RSS 2.0