Midsommar

I år körde vi midsommar-firandet här hemma. Vi bjöd över Sebbes föräldrar och mina föräldrar (+John och Jonas) så dom kom hit och spenderade hela dagen här med mat, fika, och ännu mera fika. John åkte tråkigt nog hem eftersom att han skulle ut och jobba tidigt morgonen efter, men resten av ligan sov kvar. Så först vid halv 3 hoppade vi som sista personer i säng.
 
Blev en helt perfekt lagom dag och även dagen efter blev ju helt kanon i och med väder. Däremot var den dagen rätt sysslolös och slö ;)
 
Nu sitter jag däremot och väntar på att Elin och barnen ska komma hit eftersom att Sebbe tog Jocke med sig för att hämta hem Sebbes nya jänkare som han köpt. Men nej, nu ska jag ta och bjussa på lite bilder.
 
Jag och min älskade finaste familj ♥
Tack John för bilderna!
 

Nya sängen, 6 år som förlovade och massa bilder

Nu äntligen har våran underbara säng kommit på plats! Eller ja, jag fick sms om att den hade kommit redan i torsdags, men först på fredagen hämtade vi hem den. Då fick vi tråkigt nog inte med något överdrag till resårkassetterna (madrassen i mitten) så den var ju inte helt komplett. Men självklart så sov vi trots det våran första natt i den direkt.
 
Men idag kom svärföräldrarna (plus Sebbes bröder) hit på besök, så då svängde dom förbi Mio på vägen hit och hämtade ut överdraget, så nu är sängen komplett! Så galet stor, men så perfekt ;)
 
Så skönt att se vårat hem bli mer och mer vårat och faktiskt börja bli lite hemtrevligt nu. Men än finns det ju som vanligt mycket att göra. Som att få upp saker på väggarna, byta matta i vardagsrummet osv.
 
Ett försök till att visa nya golvet i "svarta sovrummet" som ni kanske förstår innebörden utav nu ;)
 
Och nu är även sängen på plats, skulle kunna få komma in en ny huvudgavel bara, men det får bli senare i så fall. Nu är rummet i alla fall fyllt utav en säng, haha! Detta är alltså numera vårat Gästrum.
 
Vardagsrummet med nya gardiner och så, som sagt bara dags att byta ut matta nu. Den kommer att få flytta upp i sovrummet istället.
 
Nu har även Emil fått en gardin, saknas en liten rundstav bara men ändå ;)
 
Och nya sängen, love it ♥
 
Igår hade jag och sambon här hemma även 6-årig förlovningsdag. Dock firades den inte alls, mer än att vi fick hämta hem en ny säng då, haha. Men men, kan lätt bli så när man är helt inne i vardagen ;) Vi överlevde i alla fall.
 
Annars då? Emil har bara två veckor kvar på förskolan i Hummelsta. Sen är det ju sommarlov och därefter kommer han ju att börja på samma som Ellie. Kommer bli så skönt att slippa allt pendlande, men känns ändå lite vemodigt att gå ifrån Hummelsta, där han gått från start liksom..
 
Och Ellie hon bara babblar och babblar. Än så länge mycket som inte ens är ord utan bara hennes egna språk. Men det trillar in mer och mer ord och sjungande. Så härlig lite plutt, oftast i alla fall ;)
 
 
Mys i soffan innan maten. Sjukling som vilar hos morbror. En bild jag la ut på morsdag ♥
Snygg frisyr på lilldamen. Emil som fick fnatt och bad mig ta massa kort. Tacomys med barnen medans pappan var på sommarmiddag med jobbet.
 
Barnen sysselsatte sig ett bra tag med påsklämmor, leksaker är överskattat.. Och från igår när vi hade våran dag.
 
Men nej, nu ska jag ringa min kära moder och sen ska jag nog ta och läsa lite eftersom att mitt stora hjärta däckade på soffan här nu ;)
 

Gardiner och nya kuddar

Nu äntligen har det kommit upp lite gardiner här hemma! Plus på det så beställde jag nya kuddar och kuddfodral i samma veva. Så nu sitter det gardiner i alla fönster här nere, dom uppe tar vi imorgon/i helgen :)
 
Golvlisterna har kommit på plats i svarta sovrummet också, men har glömt ta en bild på det, så det visar jag en annan gång.
 
Men men, bjuder på någon bild nu istället innan jag ska ta och hoppa i säng.
 
 

Besök och nytt golv

I ett utav sovrummen uppe (det enda som jag inte visat bild på) så låg det en svart heltäckningsmatta (det är svarta väggar också). Vi hade från en början tänkt att behålla den för det kändes ändå ganska mysigt med den. Men sen kom käftsmällen med katter som ligger och sover där inne hela nätterna varav alla har mer eller mindre vita hårstån någonstans på kroppen.
 
Igår kväll gjorde jag ett ordentligen försök att dammsuga där inne och jag gav upp efter en halvmeter då året bara drogs med fram och tillbaka men aldrig släppte från mattan. Så jag sa åt Sebbe att den måste ut. Det tog han på fullaste allvar så vi åkte iväg till Byggmax direkt för att leta ut ett passande golv. Vi ville gärna hålla kvar det där "svarta sovrummet" så vi lyckades faktiskt hitta ett svart för ett helt överkomligt pris. Så vi tog och köpte med oss det och sen åkte vi till IKEA för att lämna in våran trappgrind som vi köpte för länge sen, men som aldrig blivit monterad - den kändes helt enkelt onödig, så vi tog ett tillgodokort på IKEA och lämnade tillbaka grinden helt enkelt.
 
Strax efter att vi var hemma igen så kom även mamma och pappa förbi på lite kaffe och bus med barnen. Sen, så fort dom hade åkte hem, så drog vi bort golvlister och dörrfoder och slet ut mattan. Nu ligger ett nytt fint golv på plats också! Sebbe jobbade på bra alltså ;)
 
Men bild får jag nog lägga upp en annan gång då vi inte fått tillbaka alla lister ännu ;) Kommer nog bli helt kanon i alla fall.
 
Men nej, nu ska jag ta och vika ihop tvätten innan jag hoppar i säng!
 
Kan tyvärr inte lägga upp några bilder från Instagram heller då blogg.se tydligen har lite problem..

IKEA

I natt fick jag inte ta igen direkt mycket sömn i alla fall. Emil kom in till oss som han oftast brukar, problemet denna gång var bara att han gnydde och gnällde och tillslut grät för att han hade ont örat. Han brukar ju ha det och tidigare när vi varit till vårdcentralen pga. det så har hon sagt att han har ganska mycket vax och ganska trånga öron. Så denna gången vet vi ju vad det beror på, nämligen att det antagligen blir som ett tryck i hans små öron, som för honom blir väldigt obekvämt.
 
Men vi har i alla fall gett honom Vaxol för att lösa upp lite och senare idag hade han inte längre ont i öronen, så vi hoppas på en lugnare natt i natt. Nu ska vi bara försöka komma ihåg att försöka spraya i Vaxol ganska regelbundet, så det slipper bli såhär för stackarn.
 
Vi tog i alla fall en tripp till Uppsala idag för att besöka IKEA. Nu när man fick lite skattepengar så tyckte vi att det var dags att handla hem lite grejer. Blev gardinstänger till alla rum (nu måste jag bara hitta gardiner också, ge mig gärna tips!), barstolar till köksön, vitrinskåp, sko- och hatthyllor, handdukskrokar till badrumet nere, lite glas och några ljuslyktor. Finns fortfarande en hel del kvar att fylla detta hus med, men det var ju i alla fall en bit på väg.
 
Bjussar på lite bilder sen ska jag läsa lite bloggar.
 
Fick lov att prova hänga upp ett par gardiner i alla fall, så vi vet hur det ser ut, haha.
 

Konstig vecka och ny säng

Efter en långhelg så körde vi en annorlunda start på veckan. Vi hade nämligen sommaravslutning med jobbet, så i tisdags efter att ha jobbat till strax efter två, så rullade vi över till Friiberghs där vi hade trekamp, spabad, åt god mat och bara umgicks. I princip alla sov kvar där, men jag och Josefine åkte hem och sov hemma (förutom att jag typ inte sov någonting!) sen åkte vi tillbaka dit morgonen efter. Då körde vi möte hela förmiddagen innan vi fick lunch och sen åkte tillbaka till jobbet.
 
Så helt plötsligt var det torsdag och nu är det redan helg. Väldigt skönt tycker jag i alla fall som är riktigt trött fortfarande efter min natt utan sömn, haha.
 
Bortsett från det så var vi i lördags på fest hos Elin&Jocke eftersom att Jocke fyllde 26. Våra små hjärtan var hos min mamma och pappa och fick sova där till söndagen då vi kom över och hämtade dom igen. Vi fick hur som helst en lyckad kväll utan barnen :)
 
Sen i måndags så tog vi och rullade över till Uppsala där vi gick in på Mio och beställde en ny säng. En 210 bred så nu ska vi nog allt kunna sova där allihopa om vi så vill, haha ;)
 
Men nej, nu ska jag nog ta och läsa lite innan jag hoppar i säng.

Juni

Och så var vi redan inne i Juni. Dagarna på något sätt bara flyger iväg.
 
Förra helgen så åkte jag och barnen till Norberg på lördagen, medans Sebbe åkte till sina föräldrar för att pyssla det sista med pontiacen. Jag och barnen började med att möta upp John i hans garage så han äntligen fick byta ut mitt punkterade däck, sen åkte vi hem till mamma och pappa och spenderade resten av dagen där. Emil åkte tyvärr på feber och somnade skönt i morbrors famn.
 
Sen på söndagen åkte vi över till Sebbes föräldrar för att Sebbe skulle fixa lite med bromsarna på min bil. Barnen fick lite nya kläder från farmor som hade varit på Gekås också, så snällt så :)
 
Sen blev det VAB för mig i måndags och i tisdags. Så nu har både Emil OCH Ellie haft feber, hosta och varit snoriga. Men nu har vi varit tillbaka i rutinerna i alla fall tre dagar, innan vi nu har hoppat in på lite långhelg.
 
Just nu sitter jag vaken själv här hemma, barnen sover sött och Sebbe är iväg på sommar middag med jobbet.
 
Förresten, igår sålde Sebbe även iväg den kära Pontiacen, så just nu står vi helt utan "raggarbil" som Emil så fint säger.. tomt i garaget fick vi ju i alla fall ;)
 
Men nej. Nu ska jag njuta av tystnaden (bortsett från en tv och en torktumlare då, haha) medans jag kan.
 
Hejdå finbilen!

RSS 2.0