Vecka 29 ♥

Kroppen: Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad.
Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet.
Nu besöker du din barnmorska varannan eller var tredje vecka, beroende på hur du mår och vilket stöd du behöver. Varje besök tar cirka 30 minuter och varje gång mäter man ditt blodtryck och din mage samt lyssnar på fosterljuden.

Barnet: Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umgås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar.

Taget från familjeliv.se
 
Egna tankar: Håller med om mycket denna gång, magen får liksom en lite udda form ibland ;) Och bebis känns mest hela tiden, vilket är mysigt. Så jag liksom vet att h*n finns där inne ♥ Annars är allt som vanligt, jag är inte gravid - det ser bara så ut, ungefär ;)

Magen v.28+0

La ju aldrig upp någon bild igår så bjussar på en liten kass nu i alla fall (som togs igår). Sen blir det nog beställa hem kebabsallad, orkar inte riktigt laga mat idag ;)
 

Vecka 28 ♥

Kroppen: Livmodern är nu så stor att den påverkar hur du kan röra dig. Du kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om du tar i för mycket. Då kan du få sammandragningar vilket innebär att livmodern drar ihop sig och blir hård. Det kan komma när du går fort eller är kissnödig. En sammandragning håller i sig i 10–30 sekunder, för att den ska släppa behöver du stanna upp. Om sammandragningarna börjar göra ont kan det vara ett tecken på att livmodertappen håller på att mjuka upp sig. Det bör kontrolleras hos läkare eller barnmorska.
Framöver blir besöken hos barnmorskan allt tätare. Man ser över att Symfus-fundusmåttet går uppåt i den takt som det ska och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud.
Nu kan du få humörsvängningar igen, när kroppen börjar kännas tyngre och magen mer otymplig.

Barnet: Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 centimeter och fötterna mäter fem centimeter. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet ökar nu i vikt cirka 27 gram per dag och har börjat drömma. Vad tror du att ditt barn drömmer om?

Kasst

Ja, här har det ju stått still än en gång. Men så blir det lätt när jag egentligen inte gör någonting av värde om dagarna. Jag jobbar, lagar mat, kollar på tv.. ungefär så.. Inte så intressant att läsa om alltså.
 
Men, snart börjar det bli dags att packa ner lite för flytten, okej.. Är en månad kvar tills vi flyttar så jag behöver kanske inte stressa, för SÅ mycket saker har vi inte. Men kan vara skönt ändå att börja lite smått med saker som inte används speciellt mycket egentligen. Men det är sjukt vad jag längtar tills vi flyttar för då ska bl.a.
 
Spjälsäng monteras upp
Barnvagn hämtas ut
Så med andra ord ska massa bebisstuff fixas! Åh så mysigt, hihi. Men men, en månad kvar som sagt. Så än får jag fortsätta längta och istället får jag sysselsätta mig med att jobba för att fördröja tiden ;)
 
I helgen kanske det blir så vi åker över till Norberg, (har inte frågat min fina pojke ännu, men är han snäll, så kanske det blir så ;)) för att byta däck på min kära bil som liksom inte ens används, men hur som. Däcken var sämst på den så jag bad min bror fixa fram nya plus fälgar till. Så kanske blir att åka dit och fixa det. Annars får det bli någon annan gång. Vi får se :)
 
En sista sak bara. Kan inte alla hålla tummar och tår för att jag ska slippa bli sjuk. Vaknade nämligen igår-natt med halsont och det har suttit sen dess och idag har jag börjat nysa en massa och just nu sitter jag med en lite snuvig näsa. Jag orkar inte bli sjuk nu.. har inte råd heller ;)
 
Nu; mat + disk
 
Planlösningen på nya boendet. Dock är den spegelvänd den här ritningen så ja, ni får tänka om lite ;)

DU VET ATT DU ÄR HÖGGRAVID NÄR.........

- När din sambo väcker dig och ber dig varje natt att lägga dig längre bort för att du snarkar.

- Sambon måste parkera om bilen på nytt för att du ska kunna komma ut.

- Du är nära att skära dig varje gång du ska raka dig nertill och du ser inte längre tårna.

- Du tutar var gång du ska ur bilen för att magen lägger sig över ratten.

- Det inte längre hjälper att “smita förbi” folk sidledes då du är bredare så än framifrån.

- Det känns som om man har sprungit en mil när man går upp för en trapp.

- När man rullar runt för att komma upp från soffan.

- När man är rädd att kissa på sig när man nyser/ hostar.

- När din sambo knyter dina skosnören.

- När man hellre går barfota än att ta på sig strumpor.

- När man inte orkar sminka sig eller fixa håret för att armarna somnar efter bara några sekunder över huvudhöjd.

- När man behöver hjälp för att komma upp ur sängen eller soffan.

- När det enda man orkar plocka upp från golvet är en godis som ramlat ner.

- När man måste kissa igen så fort man rest sig och trott att man var färdig.

- När man letar efter alla andra möjligheter än att behöva använda trappan.

- När de högklackade skorna blir stående bakom de förnuftiga “kärrningskorna”.

- När godisskålen får prioritet före middagen.

- När middagen blir offrad för att få sova lite längre på soffan.

- När allt blir tungt.

- När man flåsar och flämtar som en valross efter att ha fått upp dragkedjan på skorna och måste sätta sig ner efter för att få blod i huvudet och få bort den lila färgen från ansiket.

- När man inte längre orkar stå i duschen utan sätter rätt ner på rumpan på golvet.

- När man sitter på golvet i duschen och inte förstår hur man ska komma upp igen.

- När ingen annan än du får tillgång till soffan längre.

- När dagens höjdpunkt är Dr. Phil och Date My Mom..

- När Grandiosa blir gourmetmat…

- När det känns som om bebisen försöker trycka ut slemproppen och gräva sig ut varje gång du lägger dig ner.

- När man planerar en utflykt utanför hemmet utifrån vart det finns toaletter.

- När anklarna får storlek av en överarm efter två timmar på bion.

- När du lägger på dig 2 kg vatten efter en vecka och säger ja, ja...

- När du börjar gråta för att du inte får på dig skorna själv och sedan nästan skrattar ihjäl dig för att du faktiskt sitter och gråter.

- När du ställer dig med benen en meter från varann för att förbereda dig på att böja dig ner.

- Allt är väldigt irriterande…

- När sambon av ren djävulskap puttar ner dig i soffan och du inte kommer upp igen och han blir sittandes för att se hur det ska gå.

- När BH storleken börjar närma sig slutet av alfabetet.

- När ett ärende om dagen gör dagen fullbokad.

- När mannen din faktsikt måste hålla med om att du inte har något att ha på dig.

- När du har märken på magen för att du inte lyckas låsa dörren utan att träffa magen.

- När du hellre sitter i bilen än att gå in och handla för att det är för mycket besvär att ta sig ut och in.

- När du hellre går i fula bommullsbyxor än i de vanliga gravidbyxorna för de har en söm under magen som pressar.

- Man tappar något på golvet och låter det ligga för att processen med att plocka upp det är för omständlig.


Ska bli spännande och se hur många jag kan pricka av senare ;) Jag är ju inte riktigt höggravid ännu så, haha..


Helgen

Måste börja med att berätta vad jag har för en underlig katt! Jag gick nämligen in i sovrummet igår efter att jag, Amanda och älsk hade kollat klart på en film. Då ser jag först Burken sitta på min byrå och glo upp på väggen - "jaha har det kommit in någon fluga du jagar" tänkte jag. Kollar upp mot väggen och vad ser jag? Jo.. en MOASAD insekt så långt upp på väggen man kan komma!?
 
Allt detta tydde självfallet på att Burken hade hoppat upp för att fånga den. En del av den levde fortfarande så just därför satt hon fortfarande och glodde på den. Amanda fick komma och kolla och hon trodde inte alls på min teori, liksom hur fan kan hon ha kommit dit? ;) Men shi fick hon.. efter att vi setat där en pyttestund så poff hoppar kattjäkeln upp efter den levande delen! Kan ju meddela att den delen inte längre sitter kvar så alltså hoppade hon till samma ställe två gånger.. Så ja, min katt kan hoppa ;)
 
 I den röda pricken ser ni kanske en liten svart prick? Det är en insekt som dragits ut på tapeten (den är typ 1cm långt sträck nu) och ja.. nu ser det kanske inte ut som om dedär är ett jättehopp. Men det är högre på ritkitg.. galen katt!

Nåja. Nog om det. Amanda har ju varit här och umgåts sen igår. Så gårdagen bestod väl inte av så mycket, lite tjockande och sen mot kvällen blev det film. Idag har vi hunnit gått i lite butiker innan hon tillslut begav sig hemåt igen - eftersom att hon skulle på bio ;)

Hem från butikerna hade jag i alla fall någonting med mig. Min fina vän köpte nämligen kläder till bebis, två-pack pyjamas (den var neutral) och sen hoppas hon visst på att vi ska få en pojk för hon köpte killkläder till den ;) Haha! Men jag tackar så snällt ändå jag, fina vän :)

Men men. Nu ska jag visa vad jag köpte plus lite storleksskillnad på två bodysar jag köpt förut, som är båda i strl 50!
 
 
Ni som vet hur strl 50 ser ut, den till vänster är nog normal. Så ni kan ju bara ana hur liten den till höger är. Typ 40 eller 44? Lite underligt ;)
 
Jag kunde inte låta bli att köpa grisen. Supersöt plus att om man lägger den på rygg/mage så är det som en kudde, väldigt smart ;)

Vecka 27 ♥

Kroppen: Livmodern har vuxit och dess översta del finns nu en bit ovanför naveln. För många fortsätter brösten att vara spända och lite ömma under hela graviditeten och det kan rinna lite vätska från dem. Extra fett lagras i brösten och dess körtlar växer.
Många kvinnor blir andfådda, då de fått en ökad blodmängd i kroppen.
Man kan sova lite oroligt på nätterna när man har kommit en bit in på graviditeten, ofta störs man av att man måste gå upp och kissa. Många upplever också att de drömmer mer nu, ofta om förlossningen eller om barnet. Det är troligen kroppens sätt att förbereda sig mentalt, man kanske inte drömmer mer, men eftersom man vaknar oftare så kan det vara så att man kommer ihåg drömmarna bättre.

Barnet: Musklerna på armar och ben blir starkare och ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont.
Nu har barnet stora chanser att klara sig om det föds för tidigt, men varje vecka, och även dagar, gör stor skillnad. Barnet väger mellan 900 gram och ett kilo. Om det skulle födas kan det andas luft och tarmarna klarar av att ta emot modersmjölk.

Egna tankar: Ja.. här sitter jag och typ somnar. Bara slog till mig av trötthet helt plötsligt! Men hur som helst.. Hittils har inte kissning stört mig ett dugg på nätterna, men jag sover inte alltid lika bekvämt längre. Men jag klagar inte så mycket än så länge.. Värre blir det väl ;) Annars är allt lugnt, knallar på och ikväll ska jag ha massage från min fina ♥

Bil

 
 
Det var det det ;)

Nej, jag är inte bortrövad eller någonting..

...jag har bara inte riktigt haft tanke på min blogg + att jag har vart hemifrån hela helgen!
 
Ja, sist jag skrev så beklagade jag mig över att uppkörningen inte gick hela vägen. Självklart fortfarande besviken, men idag är det inget jag kan göra åt det så jag får helt enkelt gilla läget och vänta på nästa tid.
 
Så vad jag har gjort sen sist?

Ja, i fredags var min första arbetsdag efter semestern och så fort den dagen var över så begav jag mig hem och plockade i ordning lite eftersom att jag och Sebbe skulle bege oss till lite rallycross, dock ingen vanlig utan Up Hill cup som inte alls är samma grej.
 
Hur som helst, sebbe körde både på lördagen och på söndagen så det är vad jag har syselsatt mig med i helgen. Glott på min snygging när han sladdat sig fram på banan, haha.. ;)

Igår hann vi bara komma hem och sätta oss en stund i soffan innan det sen var dags för att krypa till säng. Så jag hade inte så mycket roligare att komma med än detta.
 
Men men, jag vill bara att det ska bli september någon gång. Vill börja packa ner grejer, jag vill helt enkelt flytta. Typ nu! Hihi..
 
Men nej, nu ska jag kila vidare. Kanske kommer upp någon bild på Sebbe brummandes sen någon gång :)

JAG ÄLSKAR DIG, SÅ SJUKT JÄVLA MYCKET! ♥

Idag är jag inte så glad. Jag är arg på mig själv för nej, jag klarade inte min uppkörning. Självfallet kan man kanske inte alla gånger tro att man ska klara allt på första försöket. Men att kugga på något som man alltid annars kan gör mig så sjukt besviken på mig själv. Hade jag bara fixat det så var det liksom grönt, allt annat såg bra ut sa han ju. Gud vad jag blir less..

På grund av humör så skickade jag sms till Sebbe (istället för att ringa) och berättade hur det gick. Han ringde upp men jag la på och skrev att jag inte ville prata, men han sa åt mig och svara och kanske var det lika bra. Hans ord är alltid så behövliga, det vet jag ju. Att jag senare fick ett sms där han bara skrev att han älskade mig gjorde mig så mycket gladare. Han vet vad han ska säga för att få mig på rätt humör igen ♥
 
Så med detta vill jag säga till världens finaste människa att han har det största hjärtat av alla. Att jag utan honom skulle sjunkit ner till botten vid så många olika tillfällen i mitt liv. Att jag utan honom inte hade sett så ljust på framtiden.

Jag tvekar inte på något så länge jag har honom hos mig. Han ströttar mig i alla lägen och alla ord han säger är så övertygande. Jag älskar känslan av att han bryr sig, av att han inte vill något annat än att jag ska lyckas med det jag vill.

All min kärlek till honom.

Det är andra gången nu som jag sitter och väntar på att få flytta tillsammans med honom. Vi bara väntar på datumet så vi kan börja flytta här ifrån.

(Vet att jag inte skrivit mycket om detta, allt pga. jag inte varit helt hundra på att allt varit klart. Men hur som helst så kommer vi att flytta till ett radhus i September. Sjukt glad är jag för det!)

Och jag kan säga att jag längtar så sjukt mycket efter detta. Detta gör vi för att vi alla ska få plats, han, jag och Bebis (och katterna), helt utan att behöva tänka på utrymme. Nu får vi plats, utan minsta lilla tvekan. Och att Sebbe längtar efter flytten gör mig så lycklig. Att han vill så mycket med mig, det är för mig helt otroligt. Som en helt underbar dröm!

Sebastian, jag älskar dig. Du är allt för mig. Kanske säger jag det inte varje dag, men nu vet du. Jag tänker aldrig mer leva en dag utan dig, från och med att du kom in i mitt liv, så är det du och jag - föralltid!

Jag älskar dig, jag älskar oss.
 

Vecka 26 ♥

Kroppen: Det är vanligt att man får häftig kramp i till exempel vaderna när man är gravid, ofta när man sover. Undvik att sträcka på tårna. Om man trots allt känner en begynnande kramp kan man motverka det genom att vinkla foten uppåt eller trycka den mot fotändan av sänggaveln. Det är inte ovanligt att du får ryggproblem och måste vila mer. Be din partner om massage, avlasta genom att ligga på golvet med underbenen på en stol.

Barnet: Nu är barnets hud lite tjockare och inte lika genomskinlig längre, skelettet hårdnar alltmer och lungorna utvecklas. Barnet kan nu öppna och stänga sina ögon. Huden är ganska röd och skrynklig men skyddas av vernix-lagret.

Egna tankar: Som ni kanske kan se till vänster, vi är nere på tvåsiffrigt ♥

Det närmar sig..

Ja, snart är det dags för min uppkörning. Känns rätt sjukt att det kan vara så nära, tänk att jag kanske har körkort innan denna vecka är slut? Hm, känns inte så troligt ;) Känns så långt bort allting, även om det är rätt nära!
 
Hur som helst. Har lite körlektioner kvar innan det är dags, då ska vi se till att försöka köra lite överallt, köra saker jag är osäker på och allt sånt. Så det ska väl bli bra, sen får vi helt enkelt se hur detta slutar :)
 
Sjukast av allt? Jag känner mig inte ens nervös ;) Fast det gjorde jag inte innan teorin heller, lite underligt. Haha!
 
Men nej, nu ska jag lägga mig här i soffan och vila lite. Känner att jag och lilla magen behöver det :)
 
 
Burkan som alltid ligger så fint och sover ♥ 

Såhär ser min kväll ut:

Tillsammans med min blåa sambo såklart :)

Kära lägenhet!

Lite konstigt känns det ju att se sin lilla lägenhet, där igen, där den låg för snart två år sen då jag var tvungen att snabbt intresseanmäla den för att ha en chans, ja.. nu ligger den där igen. Nu är den någon annan som kommer få glädje utav våran mysiga lägenhet. Konstigt..
 
Måste hur som helst säga att jag trivts riktigt bra här hittils ;)
 

Godkänd?

Mitt teoriprov är klart för idag. Fick skjuts dit utav min kära bror och hans sambo :)

Måste på tal om det tacka alla människor som hittils alltid ställt upp med att skjutsa och köra mig överallt. Detta gäller alltså inte bara John och Ann-Sofie som körde idag, utan det gäller mina kära föräldrar som ställt upp många gånger vid olika tillfällen och det gäller mest av allt min underbara pojkvän som i alla lägen ställt upp och kört mig för att jag skall kunna ta mig över allt. Speciellt nu till alla körlektioner! Jag har sånna underbara människor i min omgivning, så tack än en gång till er! ♥
 
Var där lite väl tidigt, men vi åkte runt lite där ikring innan jag sen gick dit lite i förväg, man skulle ju trots allt ta kort till ett ev. framtida körkort så det fanns ju lite att göra :)

Men nu till frågan, tror ni jag klarade mitt prov idag?
 
Trots att jag igår kände mig ganska självsäker på att jag skulle klara detta så satt jag idag och tvekade... "helvete, den där frågan har jag aldrig fått.. dedär har jag ju ingen aning om?!".. "hmm.. det är det eller det alternativet, men vilket är egentligen rätt?" Ja.. dessa typiska tvekanden med andra ord. Och självfallet får man ju alltid frågor som man inte alls kan! Men ja, nu ska jag sluta dra ut på det.
 
Jag klarade det! Åh så jag är glad och stolt över mig själv! 61rätt!

Jag vill ha dig här..

Här sitter jag, läser allt min fina vän skriver på Facebook. Dom har fått komma hem nu efter att Jamie föddes och nu lever dom alltså det livet som man längtar efter när man är gravid. Allt detta får mig att längta så mycket mer tills våran skruttunge kommer till oss!
 
Vem är du som ligger där inne? Visserligen spelar det ingen roll vem du är, bara jag får se dig och lära känna dig snart!
 
Fast det är klart, har några småsaker som måste fixas klart innan bebis får komma :)
 
Var bara det jag tänkte säga nu.
 
Sen avslutar jag med att säga att jag har en väldigt snygg pojkvän, trots att han ligger är överdrivet bakis ♥
 
Jag älskar dig så obeskrivligt mycket!

Nu bör jag vara redo!

Alla pluppar är gröna! Gjorde nyss Sluttestet än en gång för att testa mig själv..

Jag satte på tid på mobilen för att se hur lång tid det faktiskt tar för mig att göra provet. Och mitt krav var att inte kolla minsta lilla i boken, för det kan man ju inte göra på ett prov liksom ;) Klarade jag det nu också? Ja!
 
Av 70 frågor hade jag 66 rätt (på det riktiga provet måste jag ha minst 52 rätt) Och allt detta tog mig 18 minuter (på det riktigt provet har man 50 minuter på sig) Så jag säger här med att; har jag tur med frågorna, då kanske jag klarar detta imorgon ;)

Men nu ska jag inte ta ut någon glädje i förskott här, jag får säkert alla dessa krångliga frågor som jag aldrig lär mig att förstå.. haha!

Snart är alla gröna!

Här hemma sitter jag och pluggar i min ensamhet. Gjorde nyss Vägmärkes-frågor-pricken grön, så nu är det bara en kvar, med de svåraste frågorna. Ojoj ;)
 
Men men, det går framåt. Sluttestet gjrode jag grönt igår. Men ska nog köra igenom det någon mer gång idag så att jag verkligen klarar detta imorgon. Skulle bli så arg och besviken på mig själv annars. Jag ska klara dethär!
 
Hur som helst. Bebis ligger och sparkas, kanske tycker h*n att jag borde röra lite på fläsket och som jag skrev igår bland "dagens planer" så skulle jag bege mig till apoteket, men det blev visst aldrig av. Så det måste jag göra idag istället :)

Solen lyser i alla fall, så jag har ju inte så mycket att skylla på till varför jag inte skulle gå? Haha. Så ja, så får det nog bli, gå till apoteket.

Kul liv.. Men nu ska jag plugga!

Dagens humör: Hittils har jag nog bara varit glad :)
Dagens mående: Bara bra här
Dagens borde: Låta bli denna lista och göra något bättre ;)
Dagens frisyr: Just nu, nyduschad
Dagens smink: Inget
Dagens klädsel: Shorts och linne
Dagens favoritlåt: Trasdockor eller vad den heter ;)
Dagens planer: Plugga och gå till apoteket
Dagens vill ha: Körkortet klart
Dagens längtan: Tills körkortet är klart, tills en flytt sker och tills bebis kommer
Dagens beroende: Inget hittils
Dagens tråkigaste: Plugga, det är ju inte direkt kul, haha

Vem är i rummet med dig? - Ingen
Vem önskar du var med nu? - Jag klarar mig bra som det är just nu
Vem fick du senast sms av? - Cattis
Vem av dina släktingar står du närmast? - De i min familj? haha
Vem ska du träffa idag? - Ja blir väl Sebbe senare då :)
Vem ringde du senast? - Pappa
Vem saknar du? - Mina vänner lite smått ;)

Vad åt du senast? -  Smörgås
Vad har du på dig just nu? - Shorts och linne
Vad hör du just nu? - Sms på mobilen
Vad har du på fötterna? - Inget
Vad för sjukdom hade du senast? - Minns jag inte ens, haha
Vad stod det i ditt senaste mottagna sms? - "Haha lugnt ;) Graviditets minne ;)"
Vad ska man göra för att imponera på dig? - Bra fråga :p
Vad brukar du göra när du får tråkigt? - Ha tråkigt ;)
Gjorde du vid den här tiden för två år sedan? - Enligt min blogg så satt jag hemma hos Sebbe och sysselsatte mig själv medans han var på jobbet ;)

Vart går din drömresa? - Det kan jag tyvärr inte svara på, för det vet jag inte ens själv
Var är din mobil? - Brevid mig
Var har du köpt tröjan du har på dig? - H&M tror jag
Var är din mamma just nu? - Hemma eller på jobbet ;)

Har du några piercingar? - Öronen bara
Har du provat droger? - Nej
Har du piercat dig själv någon gång? - Nej
Har du kysst ett ex efter att ni gjort slut? - Ja
Har du något stort ärr? - Nää kan jag inte påstå
Har du varit kär på riktigt? - Ja!
Har du sagt jag älskar dig till någon? - Ja
Har du allt du önskar dig? - Snart ♥

Hur är du i skolan? - Jag går inte i skolan
Hur många har du varit tillsammans med? - 2
Hur ser du ut? - Kolla på bilder så ser ni
Hur svarar du i telefonen? - Aa det är Evelina oftast
Hur ser folk dig tror du? - Jadu, det kan jag inte alls svara på :)
Hur var du som person för två år sedan? - Ganska lika den jag är idag, lite mer osäker kanske?
Hur var du som person för ett år sedan? - Det är nog rätt snarlika som idag

Är du nöjd med ditt utseende? - Ja :)
Är du singel? - Nej som tur var inte ;)
Är du beroende av nikotin? - Nej
Är du kort? - Lagom
Är du åksjuk? -  Inte nu? haha
Är du helsvensk? - 50% svensk, 25% norsk, 25% finsk ;)
Är du allergisk mot något? - Är jag väl, har ingen koll längre
Är du bra i skolan? - Jag var duglig

Skulle du vilja vara känd? - Nej
Skulle du kunna vara ihop med en som ryktas vara player? - Nu är jag redan tillsammans med Herr Sebastian så det tänker jag inte ens svara på ;D
Skulle du vilja tatuera dig? - Jadå
Skulle du kunna pierca dig någonstans? - Skulle jag väl
Skulle du kunna adoptera? - Ja det skulle jag
Skulle du kunna kyssa någon du vet har pojk/flickvän? - Skulle inte göra det vid medvetande nej
Skulle du kunna donera bort ett organ? - Om jag inte behöver det själv så kanske det ;p
Skulle du vilja har ett förhållande nu? - Jag har ju det
Skulle du kunna amputera bort en kroppsdel för en miljon kronor? - Nää :D


Älskade bebis ♥

Hej på er!
 
Idag har det varit full fart igen. Känns som om vi kört fram och tillbaka, hit och dit, och så lite mer fram och tillbaka de senaste dagarna till massa olika ställen. Kan ju ge lite smakprov från den här veckan;
 
Har haft körlektioner mest hela tiden, i måndags åkte vi ju som nämnt tidigare till Kisa tur och retur, i tisdags åkte vi ju som sagt till Vällingby tur och retur och sen på onsdagen blev det lite knas - hade körlektioner på morgonen, sen skulle jag ha på eftermiddagen och efter det var det tänkt att vi skulle bege oss för att hämta min nya bil. Men blev inte som planerat, bilfirman ringde efter ett tag och sa att han var tvungen att stänga tidigare så hade vi möjlighet skulle vi gärna vara där innan tre...

Då fick jag se till att försöka lösa min eftermiddagslektion och flytta den till en annan dag. Vilket är ganska svårt SÅ sent liksom. Det blev i alla fall såhär; hon gav mig en del av lektionen idag och den andra delen på måndag och om dom inte fick tag på någon annan som kunde "ta över" mina tider, ja då skulle jag ju få lov att betala för dessa lektioner som extra, kul? Nej inte direkt. Men vad gör man inte.

Sen åkte vi ju och hämtade hem bilen och sen var det bara vänta in nästa lite proppade dag.

Jag hade halkbana mellan 12-15 i Västerås och kl 15 hade vi blivit bjudna på visning på en lägenhet här i Hummelsta. Liksom, varför ska allt ske samtidigt? Haha.. Sebbe fick hur som åka på visningen själv och hämtade mig därefter i Västerås. Jag han hem och äta och sen var det bara att åk till den dagens lektion. Hujedamig. Behöver jag nämna att jag hade ont i ryggen på kvällen?

Men idag har det i alla fall varit ganska lugnt. Hade lektion imorse. Efter den skjutsade Sebbe mig till jobbet då de behövde lite hjälp där och sen när jag var klar där så åkte jag hem för att vila lite för att sen orka med ännu en lektion på eftermiddagen. Som jag nämnde ovan så var ju fredagslektionen tänkt att bli en enkellektion och så skulle jag eventullt även kanske få betala för den. Men hade jag tur? Ja.. Istället för att ta halva lektionen idag och halva på måndag och sen få betala för dessa, så fick jag en dubbel idag, inget på måndag och ingenting att betala! Skönt!
 
Hur som, när lektionen var slut så kom Sebbe och hämtade mig och vi begav oss direkt till Barnmorskan där jag hade tid kvart över två. Väl där såg allt bra ut, så det var ju ett bra avslut :) Fick höra bebis hjärtslag och alla prover visade bara förbättringar/bra siffror!

Kan ju förresten tillägga att Sebbe fick se och känna lite sparkar idag också, mys ♥
 
Men nej, massa onödigt skrivande. Nu ska jag istället runda av och kolla om filmen på tv är något att se. Bjuder kanske på andra roligheter någon annan dag :)
 

Nöjd man i huset ;)

Idag kom även Sebbes Ziperall, så nu är han nöjd och glad och nu mot kvällen frågade han så sött om vi skulle sätta på oss dom och mysa i. Så det gör vi just nu. Eller okej, han har "tagit av" överdelen så han bara har byxorna på och jag har öppnat upp dragkedjan, det är trots allt liiite för varmt för dessa kläder just nu, haha.

Men sen då, vet ni vad jag gjort idag? Jo jag har åkt runt på sladd halva eftermiddagen, nämligen halkbanan - inte allt för ofta man gör sånt ;) Men men. jag överlevde det i alla fall.
 
Sist men inte minst, ett STORT grattis till finaste Cattis och hennes sambo som fått en liten plutte son idag ♥
 
Snyggingen min ♥

V.25 ♥

Kroppen: Placeringen av livmodern är vid denna tidpunkt ungefär 2-3 fingerbredder ovanför naveln. Barnmorskan mäter magens mått på ett speciellt sätt som kallas symfys-fundus mått. Man mäter det från blygdbenets topp upp till livmoderns övre del. Siffran skrivs upp och bildar sedan en alldeles egen tillväxtkurva. Vid den här tidpunkten är det vanligt att man får höra barnets hjärtljud på barnmorskemottagningen för första gången, genom en apparat som gör att ljudet hörs i hela rummet. Barnets puls ligger omkring 150 och hjärtljudet låter som en galopperande häst. Man mäter även sitthöjden på barnet, genom att mäta avståndet och blygbenet och övre delen av livmodern.

Om du oroar dig inför förlossningen är det dags att börja fundera över hur du kan förbereda dig och vilken hjälp du vill ha. Som partner till en gravid kvinna börjar graviditeten också bli mer påtaglig. Vissa kan känna av liknande symtom som kvinnan har haft, till exempel illamående och viktuppgång.

Blivande föräldrar kan börja fundera över om man vill gå någon föräldrakurs och eventuellt anmäla sig till det
Om du har extra tungt arbete kan du ha rätt till gravidpennning (tidgare havandeskapspenning) från 60 dagar innan beräknad förlossning. Vill du kunna planera i god tid kan du skicka in din ansökan om gravidpenning redan nu till försäkringskassan.

Barnet: De flesta av barnets organ är färdigutvecklade vid denna tidpunkt och barnet kan nu överleva om det skulle födas. För tidigt födda barn har emellertid svårt att hålla värmen och lungorna är långt ifrån färdigutvecklade. Könsorganen för både pojkar och flickor är färdigutvecklade och barnet kan knyta sina händer och få tag på sina fötter.

Egna tankar: Ja, det känns på något sätt tryggande att läsa texten om Barnet, även om det självfallet kanske inte går att rädda allt för många barn vid födsel vid denna tidpunkt, men ändå.. Och h*n fortsätter att sparka på där inne :) Allt flyter med andra ord på ♥
 
Bjuder på en bild från idag också.

Audi A4

Goddag alla glada och ledsna!
 
Nu var det ett tag sen igen, ovanligt? Nej. Hur som. Sen sist så har jag bara.. ska tänka lite: Intensivkurs, åkt lite bil med Sebbe - lite hit och dit.
 
I måndags t.ex så åkte vi iväg för att Sebbe skulle köpa så smågrejer, vart åkte vi? Jo till Kisa.. det vara bara sisådär 30 mil :) Och igår då? Ja då åkte vi till Vällingby för att kolla på en bil, Sebbe fick provköra den för att se om den verkade bra och så och sen blev det till att ge lite pengar och bege sig hemåt igen.
Idag skulle jag haft två lektioner och därefter åkt till Vällingby igen, för att hämta hem bilen. Men sen visade det sig att bilfirman skulle stänga lite tidigare så jag fick helt enkelt flytta eftermiddags lektionen till annan tid, men det löste sig ju bra så nu är jag ägare till denna underbara pärla!
 
 

RSS 2.0