Vecka 20 ♥

Kroppen: Det börjar synas att du är gravid även utanpå kläderna. På vissa börjar naveln sticka ut en aning.

Vissa lider av halsbränna och förstoppning, vilket är helt naturligt. Det orsakas av att musklerna runt tarmarna och magmunnen inte är lika strama som förut. Motion, rätt kost och att hoppa över kaffe och stark mat kan underlätta. Man får också lättare hål i tänderna och ibland svullet eller blödande tandkött.

På de rutinmässiga barnmorskebesöken brukar man göra en del undersökningar för att följa fosterutvecklingen och för att se eventuella avvikelser i mammans hälsa. Vid varje besök mäter man blodtrycket, kontroller barnets hjärtljud och mäter mammans mage. Vid vissa besök kontrolleras även blodvärdet, urinprov och blodsocker hos mamman.

På vissa barnmorskemottagningar ordnas ett gruppmöte, där man får information om föräldraförsäkring, kosthållning, amning med mera. Man kan också prata om hur man kan lindra besvär från rygg och bäcken. Du kan till exempel få hyra ett stödbälte för att minska bäckenbesvär.

Fostret:Fostret växer mycket under den här tiden och är cirka 25 centimeter långt och väger runt 250 gram.

Huden utvecklar nu ett gelélikande lager som kallas vernix, det skyddar huden från fostervattnet. Under mjölktänderna bildas de permanenta tänderna.

Taget från familjeliv.se

Egna tankar: Jag har tyvärr inte mycket nytt att komma med så jag bjussar istället på en bild från idag :)


Svar på fråga

Pauliina om: Tjuvtitt på lite som bebis fått hittils!
Is it a boy? :)

Svar: Vi vet inte vad det är, bestämt oss för att inte kolla upp det :)

Tjuvtitt på lite som bebis fått hittils!

 
 

Oh så mums!

Här luktar det kladdkakemuffins just nu. Åh så gott! Eller ja, det luktar gott i alla fall, har ju inte smakat dom ännu ;)
 
Med andra ord var jag nyss såpass flitig att göra lasagne och muffins på samma gång. Eller inte riktigt samtidigt, men ungefär då....
 
I helgen är planen att bege mig till gamla goa vännen Amanda, får se om man träffar på någon mer under tiden, men det är i alla fall henne jag planerat att träffa och henne som jag ska leva med. Så det ska bli trevligt, att komma dit och ses lite igen. Har ju trots allt gått ett tag sen sist + att jag inte ens sett hennes (och sambons) nya lägenhet! Det är ju dumt.. sjukt längesen de flyttade dit ju?! PLUS att jag inte ens träffat deras bebiskatter som antagligen är feta och vuxna nu? Hur kunde jag missa deras kattungetid? Det är dumt av mig...
 
Men nu ska det bli av! ;)
 
Men nej. Nu måste jag runda av här, duka lite, mannen min har visst kommit hem ser jag nu. Eller ja, bilen står i alla fall i carporten. BYE!

Var bara tvungen!

Satt och kollade runt lite på nätet och då slog det mig att en bok att fylla i om bebis ju är lite utav ett måste! Jag har en sån sen jag var liten och jag tycker det är en kul grej och såklart vill jag ju själv sitta och fylla i en sån till våran plutt. 
 
Hittade då denna bok som ska fyllas i enda tills barnet fyllt fem år! Frågan är bara om man kommer tröttna efter första året? ;) Hur som helst så verkade den rolig så jag klickade hem en från Bokia nyss för lite över 200lappen. Ska bli kul att se när den kommer hem :)
 
Det som är kul är att det är lite allt möjligt i denna bok- Det är allt från hur mamman och pappan träffades till hur boendet man bor i ser ut och självfallet allt däremellan kring bebis, förlossning osv. Klickar ni på länken där uppe så får ni lite mer information kring vad som finns :)
 
 

Vecka 19 ♥

Kroppen: Nu börjar du komma halvvägs genom graviditeten. Det kan vara bra att reflektera över sin livssituation och det som ska komma. Tanken förändras från ”nu är jag gravid” till att ”nu väntar jag barn”.

Blodvärdet sjunker och barnet behöver mycket järn. Nästan alla gravida kvinnor behöver ta järntillskott. Blodtrycket kontrolleras regelbundet på barnmorskemottagningen. Det är vanligt att det sjunker lite, eller stannar på samma nivå som tidigare. Om blodtrycket går upp kan det vara ett tecken på havandeskapsförgiftning.

Livmodern växer allt mer och magen börjar få en rund form i profil. Vissa kvinnor kan känna av foglossning omkring den här tidpunkten. Det kan yttra sig som en diffus värk runt bäcken och neråt låren. Under senare delen av graviditeten kan man få problem med ryggen, man kan till viss del motverka det genom allsidig kroppsträning som dessutom gör att man får bättre kondition.

Fostret: Små, ljusa hårstrån så kallade lanugohår täcker kroppen och till och med undersidan av fötterna. Det fina fjunet kan finnas kvar på vissa delar av kroppen efter födseln, t.ex på ovansidan av öronen. Ögonbrynen och ögonfransarna börjar markeras och på barnets fingertoppar finns helt unika fingeravtryck. Benen har nu kommit ifatt och är i rätt proportion till kroppen. Barnet ser ut som en färdig människa, i miniatyr.

 

Taget från familjeliv.se

 

Egna tankar: Ja, vad ska jag säga den här gången då? Har ju inte hänt så mycket med mig under den här veckan, kanske att magen växt ytterst lite - ni fick ju se en bild igår (som för övrigt var tagen i förrgår) - men mycker mer än så är det tyvärr inte ännu :)


Magen vecka 18+5


Allt och inget

Hej hallå!

Som ni vet så bodde jag ju hemma hos mina kära föräldrar i helgen. Blev inte så mycket köra bil som tänkt, men körde i alla fall dit och hem - på olika vägar för att få lite variation.

Hur som helst. Hela lördagen bestod istället utav att jag följde med mamma, mormor, morbors tjej Åse och deras lilla Meja (alltså min kusin) till IKEA. Vi gick alltså runt där hela dagen, åt lite och gick lite till så jag fick passa på att gå runt med en sovande "bebis" i famnen inne på IKEA också och självfallet var mormor tvungen att säga "nu lär ju folk tänka lite när de ser att hon går runt med ett barn i famnen och så en kula där under" hahah! Ja, kanske var det så att jag väntade mitt andra barn då, eller så väntar jag bara mitt första ;)

Men men. Dagen blev bra och jag köpte inte med mig något speciellt alls, åkte mest med för att få umgås lite :)

Sen vill jag ju även passa på att säga grattis i efterskott till mig och min fina sambo som i söndags firade två års förlovning! Åh vad denna tiden bara flyger iväg..

Så nu tänkte jag bjussa på lite bilder. På Meja och på en igelkott som var på besök hemma hos mamma och pappa.
Mum & Dad

Sitter hemma hos mor och far nu. Fick bli att köra hit från Enköping, blev lite race i rondeller och så påvägen, ja än så länge så är det inte tryggt att varken åka med eller i närheten av mig när jag kör! Så ni vet ;)

Sitter just nu här med mamma i tv-rummet med fotbollen på tv:n, är inte så intresserad då jag själv tycker det kan vara ganska tråkigt med fotboll, stor plan, massa gubbar som springer fram och tillbaka, fram och tillbaka, efter en liten boll.. suck. Men men, nu tittar jag hur som :)

Och så försöker jag ha en social pojkvän över sms, men det är inte så lätt, höhö. Fast han kanske sover nu, blir väl en rätt så tidig morgon för dom imorgon eftersom att han ska vara mekaniker till Bromark som ska köra SM i Rallycross, får hålla tummarna att allt går bra :)

Men nej. Nu har jag väl inte mycket mer att bjussa på. Får se vad morgondagen har att bjuda på. See ya!

Väntar..

Sitter här och väntar på att min fader ska komma och hämta mig. Tänkte nämligen spendera dagen och morgondagen hemma hos dom med tanke på att jag först och främst måste köra lite bil men också för att Sebbe ändå kommer att vara i Strängnäs och sova där. Så nu får katterna umgås med sig själva och njuta av friden att göra vad man vill utan att någon sprutar vatten/skäller på en, underbart? ;) Eller så tycker dom att det är astrist utan oss, haha..

Men men, pappa kommer väl när som och tänkte väl kela lite kissekat och plocka lite grejer innan så skriver jag kanske mer ikväll eller imorgon. Ha en fin helg allesammans!

Och på söndag, då är det dags för lilla Eddie (antagligen stora nu!) att döpas, mys!

Vecka 18 ♥

Kroppen: Vid den här tiden gör man den första ultraljudsundersökningen. Ofta är det först nu som du på riktigt kan ta till dig att ett barn faktiskt är på väg. Ultraljud görs för att bättre veta när barnet kommer att födas. Barnmorskan visar hjärnhalvorna, magsäcken och det lilla hjärtat som slår snabba slag. Huvudet och lårets storlek mäts, med hjälp av dessa mätningar kan man på ett mer exakt sätt beräkna födelsedatumet. Man tittar även på läget på moderkakan.

Du vet nu, så exakt som man kan komma, när du är beräknad att föda. Det blir ändå bara en riktpunkt, du kan föda inom tre veckor före och två veckor efter detta datum utan att det räknas som onormalt. I regel är detta en period när du mår bra och trivs med din graviditet.

Fostret:
Huvudet är cirka fyra centimeter i diameter, medan fötterna är cirka två centimeter långa. Fostret sväljer fostervattnet och kan till och med skilja mellan mammans intag av söt respektive besk föda. Om det är sött sväljer fostret mer vatten och om det är bittert så grimaserar det istället. Fostervattnet är naturligt sött och kroppen ser till att det innehåller rätt mängd av aminosyra, fettsyra, mjölksyra, citronsyra, salt, glukos, fruktos och sist men inte minst proteiner.

Taget från familjeliv.se

Egna tankar: Ja vad ska jag säga. Nu har vi ju varit på vårat ultraljud. En bebis finns faktiskt där inne! Idag kan jag själv börja erkänna och faktisk hålla med om att min mage börjar synas. En del har sagt det ett tag nu men jag har aldrig riktigt hållt med. Men nu kan jag göra där, nu finns det trots allt en liten kula där mest hela tiden, vilket är väldigt glädjande och underbart!

Sen vill jag även tacka min kära pojkvän för att han hela tiden är så underbar! Han har varit glad åt detta enda sen dag ett och det gör mig ännu gladare. Bara att se han buffa på magen och så vidare betyder riktigt mycket för mig. Älskade Sebastian!


Lilla älskade!

Idag har det varit jobb, men runt klockan två så kom min stora älskling och hämtade mig eftersom att vi skulle till uppsala och se vad vi skulle göra där!;Titta på vårat lilla hjärta ♥


Sjukt att något så litet kan vara så efterlängtat och stort!

Idag är vi inne i v. 17+6 (vi flyttades alltså tillbaka en vecka i tiden eftersom att jag när jag åkte dit "var i v.18+6") så den lille är beräknad till den 16e november :) Kul när jag är född den 10e november och Sebbe den 21a oktober, hihi.

Så nu har vi en lång resa framför oss, som förhoppningsvis ändå ska gå rätt smärtfritt och snabbt. Hittils har ju allt gått bra i alla fall. Skrutten låg ju i alla fall och "cyklade" lite där inne, underbara du - vi längtar efter dig! ♥


En påbörjad garderob för lillen, dock ligger det liiite till där nu (a)


Lång dag

Idag har jag jobbat och jobbat. Eller okej, det var så det skulle sett ut. Skulle ta lite sovmorgon för att dagen troligtvis skulle hålla på till åtta på kvällen, men se vi kunde sluta klockan fyra så det vart ju inte så sent ;)

Vi skulle nämligen få leverans och de hade gett oss beskedet att de skulle komma 15-16 ungefär, men de kom redan vid 13 så det var ju bara bra för oss :)

Så imorgon blir det till attt fota allt, kuuul! Eller ja.. inte jag då, men ni förstår kanske.

Men nej, börjar bil dags för mat. Så har väl egentligen inte så mycket intressant att bjuda på. Mer än att jag vill ha pengar, alltså mycket pengar. Är det ingen som har typ några miljoner och bara ge mig? NU!

The Vow

Kanske är jag seg. Men nu har jag hursomhelst spenderat min eftermiddag med att snyfta mig igenom filmen The Vow. Det finaste (och hemskaste) av allt är väl ändå att filmen baserar sig på en verklig händelse.

Folk som inte har sett den kanske inte ska läsa mer.

Att ett par är med om just detta men trots allt fortsätter sitt liv tillsammans, även fast en av parterna är helt utan minne från deras tidigare liv tillsammans. Rätt sjukt! Men som man säger, är man menade för varandra, då hittar man tillbaka. Det kan nog stämma :)


Ingen lust

Ja, idag lyser solen här ute. Så det var ju positivt för alla vackra människor som tog studenten här i Enköping idag, grattis till dom!

Och ja, solen har alltså lyst hela dagen, kanske borde jag sitta med balkongdörrarna öppna för att släppa in det härliga vädret och för att katterna ska vara glada och nöjda. Men nej, istället sitter jag här i soffan, ingen lust att öppna dörrarna och vara tvungen att hålla koll på vad katterna gör. Inte heller någon lust att sätta mig där och få lite färg på min likfärgade kropp. Alltså kortfattat så tänkte jag inte öppna några dörrar. Jag skiter i om det är fint väder just nu.

Sen måste jag damsuga lite. Det behöver man när man har katter, dom hårar ner allt. Men det har jag inte heller någon lust med. Så vad ska jag göra för att fördriva tiden? Nu har jag ju liksom kollat allt på datan som jag brukar kolla på.. Drygt..

Jelena och Linnéa skulle ut och mysa på en filt ikväll, med någon cider eller så. Dom sa att jag kunde hänga med, Sebbe är ju inte hemma så det var lite därför dom frågade, snälla vänner dedär. Men nej, det har jag inte heller någon lust med. Alltså, inte det att jag inte har lust att umgås med dom utan mer att jag inte orkar ta mig ut och sitta där. Bara det typ..

Får se, sa åt Sebbe att han ju egentligen inte ens behöver komma hem. Han ska ändå hem till sina päron imorgon också så känns ju lite onödigt att han ska komma hem ikväll för att typ sova sen åka iväg igen på morgonen. Slöseri både på disel och mil på bilen, så vi får se vad han bestämmer sig för ;) Kommer han inte hem så kanske jag säger åt brudarna att komma hit ifall dom skulle bli kalla ikväll. Men vi får se..

Lär väl i alla fall dra igång min kropp nu. Damsuga måste göras. Sen får jag slöa hur jävla mycket jag vill resten av kvällen!

Positivt inlägg? ;)


Fina tjejor på jobbet!
Lägg märke till nyttigheten här (Linnéas hand syns ju dock inte); två cigg och ett äpple.


Man brister i gråt av det han skrev för länge länge sedan

Kollade in hårddisken idag, där alla bilder och dyligt ligger och där ligger även alla "kärleksdikter"/ långa texter som jag skrivit till bl.a Sebbe (har även till vänner och småförälskelser som fanns innan Sebbe, haha.. Men nu till själva grejen. I textmappen med namnet S.K (Sebbes initialer alltså) så låg det massa dokument och däribland ett med namnet "av baby".

Vad tror ni att jag fann där?

Jo, lite sms som Sebbe tidiare skrivit som jag helt enkelt bestämt mig för att skriva upp och spara! Är det inte för underbart? Kan ju berätta att det första sms:et var det som skrevs då vi kom överrens om att 26:e var vårat datum, alltså närmare tre år sedan!

Vilken lycka det var att läsa dom få jag hade skrivit upp. Jag brast i gråt redan vi första sms:et.. vilken pojkvän jag har och vilken pojkvän jag hade redan då! Kan inte sluta känna lyckan för alla ord han gett mig.

Ett smakprov på ett av de korta;

Åh jag älskar dej. Skulle fan inte släppa dej för allt i världen <3


Frosta av frys

Det är vad som pågår här hemma just nu. Intressant va? Det var nämligen så att jag kom hem igår till en helt isig frys. Bara sådär helt plötsligt! Men men. Idag måste frysen fyllas med massa ny mat så kände att det kanske måste göras innan vi handlar? Eeeh ja.. fast det blir ju först ikväll.

Hur som helst. Idag är det en ledig dag såhär mitt i veckan, vilket är riktigt skönt, men innan vi gick på ledighet från jobbet så spenderade vi hela dagen i Uppsala igår med jobbet, en liten säsongsavslutning som alltid är lika trevliga! Det sjuka är att det aldrig riktigt känns som ett jobb när alla är samlade, visst pratar vi om jobbet men det blir en hel del skratt och mycket mycket mer dessa dagar :) Är himla lycklig att jag lyckats fått just dessa kollegor och chefer!

När dagen var slut så åkte jag och Sandra vidare till lite affärer. Dock handlade inte jag någonting, duktigt ;) Fast det är klart.. var ju inte många dagar sen jag la upp ett nytt plagg här i bloggen som köptes för att användas i sommar. Och inom någon dag borde jag få ett sms om ännu ett paket att hämta.. ops..

Men nej ni. Nu ska jag bege mig från denna trista blogg. Knåpa lite på en ev. ny header eller något sådant kanske :) Det får vi se..


En del av favoriterna från hemorten. Shiis vad man saknar dessa brudar ibland alltså! ♥
(Orren saknas!)


Helgen som gått

Såja.. då var denna lyckade helg över! Det var lite ironi i dedär, men bara lite :)

amanda om Intensivt:
Duktig du är!
Jag måååste jag med men fan jag är för feg ... ;s

Svar: Ååådu.. jag är också jävligt feg, men nu har jag haft Sebbe som "tjatat" enda sen dagen vi blev tillsammans ungefär så jag kan ju säga att hade jag inte haft honom vid min sida som puschat och "tjatat" så hade jag fanimig inte gjort det, haha! Men tror jag kommer vara SÅ nöjd när det är klart :) Men bokade inte din mamma något till dig förr? Eller var det typ bara någon liten del eller vad var det? :P

Nåja. Helgen har sett ut såhär;

Fredag - Först jobbade jag ju, som vanligt och sen begav vi oss till Västerås lagom till sextiden ungefär. Där väntade pappa på oss för att kunna ställa upp bredvid oss i depån (det var alltså rallycross för de som inte förstår) Väl där gjorde vi väl inte så mycket. Ställde upp och lite sånt :)

Lördag - Bestod av dag 1 av denna helg. Det enda som hände utanför vagnen när man vaknade var att det kom lite regn och så kan jag ju säga att det fortsatte hela dagen, fast resten av dagen bestod nog mest av mycket regn och kyla.. och blåst. USCH! Men men.. var bara på med rätt däck och köra och se glad ut det.

Detsamma gällde typ idag. Dock var det lite varmare idag och inte fullt lika mycket konstant regn utan lite mer skurar. Men banan var blöt och det var inte alls så roligt som man vill att det ska vara :) Men men, det har väl gått rätt bra ändå för Sebbe i helgen, det som är huvudsaken.

Annars har inte mycket kul hänt. Sebbe kommer hem vilken sekund som helst eftersom att han har varit hem med bilen. Så då hade jag tänkte lägga mig och kamas lite med honom. Känner att det behövs idag ♥


Gammal bild på finaste ♥


Är det inte för vackert?Man bli så glad på något vis av att se dom :)


RSS 2.0