Hos mormor och morfar

Idag spenderar jag och Emil våran dag hos mormor, morfar och morbror Robert medans pappan spenderar den med att mecka pontiac ;)

Här är Emil och hans nya vän!




Uppsala

Igår blev det som vanligt en sväng till Uppsala. Vi började med att gå igenom Barnens Land i hopp om att Stokkes Tripp Trapp skulle vara nedsatt nu i mellandags-tider, men nej. Fortfarande 1800kr för fina stolen. Men då vi fick lite pengar av min mormor som var till oss alla tre, så funderar vi på att köpa oss en ändå :) Vi får se hur vi gör.
 
Därefter blev det H&M i hopp om att hitta någonting för mina presentkort och det gjorde jag. Nu har jag ett kvar på 250kr men det ska nog gå åt det med, haha.
 
Idag har vi inte gjort så mycket. Duschat, gått iväg med alla sopor som blev efter jul (alltså kartonger och papper ni vet) och mitt i allt plockande med kartonger så råkar jag tappa en bakom Sebbe och SJÄLVKLART så sitter ju Emil, just precis DÄR och får den mitt på näsan.. den vassa sidan av kartongen också liksom... Men det gick över och blev bara ett litet rivsår.

Men ändå, så elak jag kände mig, min lilla plutt!
 
Efter bortgång med sopor så tog vi alla en promenad och Emil somnade gott i vagnen och står kvar här utanför köksfönster just nu.
 
Men nejni, nu måste jag gå på toaletten och sen ska jag vänta in Sebbe som tog en sväng in till stan för att hämta ett paket. Senare kommer svärföräldrarna på besök för att hjälpa till att käka upp fikat! Haha..
 
 
Senaste Instagram
Rad 1.
Uppesittarkväll
Kollar filmen vi fick av John i julklapp
Emil var vill-vara-som-pappa-klädd i sina nya byxor :)
 
Rad 2.
Vi tre ♥
Emil lyssnar på musik ur nya sagoboken (från mig och Sebbe)
Sitter fint vid matbordet?
 
Rad 3.
Äter lunch hos farmor och farfar igår
Buspojke idag
Sista här är en film där Emil diggar till sagoboken ;)
 
Rad 4.
Från nyss när vi var på promenaden :)
 

Julen

Hej å hå!
 
Får väl säga God Jul, såhär en dag efter gör väl ingenting?
 
Hade en helt underbar dag igår, hela familjen samlad, en massa paket och en massa god mat. Hela familjen är alltså min familj (mamma, pappa, bröder och våran mormor) OCH hela Sebbes familj (mamma, pappa, bröder och brors flickvän) och så tillsist våran egna lilla familj, Jag, Sebbe och våran son! Helt perfekt.
 
Tyvärr spenderade inte Micke och Tilde hela dagen här utan åkte vidare till nästa firande runt fyra tiden. Men allt blev bra ändå :)
 
Fick en helt underbar julklapp av John. Han har under tillfällen han varit här och vi varit hos honom, alltid filmat små snuttar här och där på Emil och nu hade han alltså valt att sätta ihop allt + några klipp som Robert filmat till en ända liten film på sju minuter. Åh så glad jag blev av att se!
 
Först och främst för att han liksom alltid varit våran lilla bebis och sen att få se hur han har växt upp till att numera vara våran lilla pojke! Jag blev så stolt så! :) Tusen tack bror!
 
Självklart är ju superglad åt alla julklappar jag fick, som t.ex. ett mobilskal från Sebbe, en köksassistens från mamma och pappa, presentkort från alla möjliga håll och mycket mycket mer.
 
Sen är jag så tacksam till allt som Emil fick också! Det var en massa paket som delades ut till honom och jag är så nöjd med vart enda ett!

Men mest tacksam av allt är jag åt att alla ville komma hit och fira dagen med oss och hos oss. Tusen tusen tack! :)
 
Jag gick ner på morgonen och la dit alla julklappar under granen så grabbarna fick komma ner och öppna lite paket.
Emil öppnar sitt morgonpaket (som innehöll byxorna han skulle ha under dagen ;))
Jag och mina fina ♥
Man ser ju vem som fick flest paket om vi säger så ;)
 

Sämst

Jag är rätt kass på att skriva här, jag vet. Varför? Antagligen mest för att min finaste sambo, pappan, är hemma nu :)
 
Hur som helst. Inget speciellt har väl hänt sen sist. Några julklappar har inhandlats, julmat har inhandlats, idag har det städats och även satts upp en gran, joho! Vi tog en sväng in till stan också och köpte oss ett par bingolotter då jag kände för lite uppesittarkväll såhär i väntan på morgondagen. Håller ni tummarna åt oss? ;)
 
Jag vet ju redan nu att vi inte vinner något, kanske som sist då, max! 100kr alltså.. Men men, kul ändå :)
 
Just nu sitter jag här och försöker att få till några juliga naglar. Eller okej, just precis just nu skriver jag ju här, i väntan på att första lagret ska torka.
 
Men hur som helst. Nu vet ni att jag lever och mer skrivande blir det nog inte förrän efter julen som är imorgon. Det vet ni väl va? Haha..
 
Bjuder på lite av det senaste från Instagram så länge :)
 
 
 
 
 

Mys! ♥

Som jag skrev igår så skulle vi åka över till Fagersta. Vi var där runt 11 så Emil och Jamie busade ikapp hela dagen och Emil var även superduktig och gick en massa där, kanske lärde han sig utav sin nya vän, hihi :)
 
Det var hur som helst supermys att få träffa Cattis igen efter flera år. Kul att äntligen fått träffa hennes sambo också. Så det blev en riktig lyckad dag och båda korvarna var helt slut efter dagen. Emil somnade så fort bilen började rulla i princip. Lillplutten ♥
 
Just nu ligger Emil och sover igen och jag passar på att bjuda på några bilder innan jag ska läsa ikapp lite bloggar.
 
Två från igår :)
 
Och en tokunge från idag. Alltså ta det lugnt!!
 
 
 
 

Gamle vän!

Imorgon ska jag och Emilbus ta en sväng till Fagersta för att träffa min gamle vän Cattis! Tror inte vi har setts sen vi tog studenten? Hur som helst, vi har inte träffat varandras sambos och vi har inte heller träffat varandras barn! Som det förövrigt bara skiljer ca 3 månader på!! Fy..
 
Men imorgon så. Då rullar vi dit och vi får hoppas våra "bebisar" kommer överrens lika bra som vi mammor gjort tidigare i våra liv ♥
 
Idag blir våran korv här hemma även 13 månader. Månaderna rullar på :) Minns att svärmor berättat att Sebbe gick tills han var 14 månader, återstår att se om Emil vinner över honom och går innan dess, han har en månad på sig ;)
 
Men nej, nu ska jag runda av inlägget. Skriver kanske imorgon igen om hur vårat kära återseende blir imorgon, hihi!
 
Gammal bild på oss ;)
 
 

Helgen

I torsdags så kom ju käre bror förbi, blev mat och han fick även lite kaffe och han begav sig inte förrän runt tio på kvällen :) Trevlans!
 
I fredags åkte vi först mot Stockholm för att Sebbe skulle in på en butik där. Sen blev det Uppsala och förbi svärisarna en sväng.
 
I lördags var det tänkt vi skulle fira min morbror som fyllt 50år i veckan. Så vi åkte över till Norberg redan på dagen och spenderade största delen hos bror John innan vi en liten snabbis även åkte upp till mamma och pappa. Sen åkte vi alla över till Avesta. Tyvärr blev det kortvarigt där då Emil var trött, hungrig och att det troligtvis blev lite väl mycket för honom med 50 främmande människor runt om kring sig.
 
Hela vägen hem gnällde han och först när vi kom hem blev han superglad och ville leka med alla leksaker, hemma bäst eller vad? ;)
 
Och söndagen då? Ja då blev det en heldag hos svärföräldrarna igen eftersom att pappan där hemma fyllde år.
 
Men nej, nu ska jag runda av här innan jag och Sebbe går upp och lägger oss med en sovande pojke. Ja, han sover redan i våran säng då han blev ledsen så fort jag la honom i sin egen säng. Imorgon ska jag se om ena sidan går att ta bort annars är det nog en ny säng som gäller till honom om vi ska slippa våran älskade virvelvind under nätterna, haha.
 
 
 
1. Jagar kissen. 2. Är en film från i lördags där Emil diggar. 3. Är film igen, barnvagnsrally i söndags.
4. Jag och älskling idag. 5. En bild från förra torsdagen, ja nu har han lärt sig klättra upp på tv-bänken också! 6. Kissekatt ligger skönt!

Jobbet!

Idag tog jag och Emil en sväng in till stan för att besöka Intersport och Willys. Intersport mest för skojs skull, för nej, jag har inte råd att köpa någonting ;)
 
Men efter Intersport ringde jag jobbet och frågade om dom ville ha lite snabb besök så jag och Emil rullade dit en sväng. Sist han var där så var han ju pytte! S visade dessutom en bild hon tog första gången vi var där, då var han endast en månad ♥
 
Hur som helst. Vi var inte där allt för länge, babblade lite, Emil kröp runt och nere i källaren kröp han omkring och gapade "öh, öh" eftersom att det ekade lite fint där, haha.
 
Efter det åkte vi till Willys, ja Emil han somnade dock på vägen dit också eftersom att det var middags-vila-dags. Men det vara bara väcka honom och gå in det. Men nu har han snart sovit en timme till så jag ska väcka honom nu vid fyra så att han inte sover för sent :)
 
Senare kommer även bror förbi en sväng så jag bjussar på mat och så får vi se hur länge han blir kvar :)
 
Första gången vi hälsade på, på jobbet! :)
 

Blev bara bilder..

Nu är jag där igen. Jag får mina svackor i detta så kallade blogg-skrivande. Just nu ville jag skriva, liksom så det kliar i fingrarna. Men jag har ju typ INGENTING att skriva.
 
Att skriva hur mycket jag älskar våran son och skriva hur fort allt gått och att det är overkligt börjar bli tjatigt. Okej, inte att jag älskar honom, det kan inte bli tjatigt. Men man kan ju skriva annat än "det är så sjuuukt hur fort det gått, tänkt att han redan...." blablabla.
 
Att skriva hur glad jag är åt min Sebastian, hur mycket jag älskar honom och allt det andra känns också lite same old, same old just nu.
 
Så, vad ska jag skriva? Nej jag ger upp. Bjudet på gamla bilder istället!
 
 
Okej nu ger jag mig ;)
 

Tripp trapp stol

Är sååå sugen på att köpa en Tripp trapp till Emil. Är lite trött på IKEAS som-alla-har-stol för dessa vida ben passar liksom inte in i ett litet kök, stackars små tårna man har på fötterna säger jag bara.
 
Men hur som helst. Så satans dyra dom är! Ca 1700kr för en stol liksom, om man köper en ny alltså. Men frågan är om det kanske är värt det. Den kan ju trots allt användas från bebis med "stolen" för bebisar och sen ja, upp till vuxen person ;)
 
Men vi får se. Är i alla fall extremt sugen..
 
 
Nej, nu ska jag kolla lite H&M och Lindex i hopp om att hitta något kul till Emil!
 

BVC

Nu har vi vart på BVC. Sprutorna fick Emil ledsen som sist, men den här gången la han huvudet mot min axel och blev tyst på en gång. Duktiga pojke!

Vågen stannade på 9880g och längden blev 74,6 :) Han växer på korven!

Nej nu ska jag busa med skrutten innan det är dags för lunch och sova middag.



Tröttis som jag fick väcka halv tio ;)




Lagar mat liiiiite sent...

Nu har jag precis tagit en dusch och även lagat lite mat. Ja, ni hörde rätt och ja, klockan är strax innan tolv på natten, men vad gör väl det? Haha.
 
Som jag skrev tidigare så skulle mor och bror komma förbi, när de kom så satt Emil precis och käkade lite mellis så vi slog oss ner tillsammans med honom runt köksbordet och tog en varsin kopp. Mamma kaffe, jag chai latte och bror varm choklad, haha ja.. inte har han lärt sig dricka kaffe ännu trots han närmar sig 30 ;)
 
Hur som helst. De spenderade hela kvällen här och det blev också så att vi beställde lite mat tillsammans så jag slapp ställa mig och laga något då. Så därav stod jag alltså nu och lagade mat, halv tolv på kvällen. En viss man (och barn) måste ju ha lunch imorgon - ja, jag gjorde till mig själv också.
 
Men men, imorgon är det BVC som gäller och vi håller tummar och tår på att vaccinationen inte tar allt för hårt på våran skrutt. Men såklart så återkommer jag om vikt och längd imorgon ;)
 
Nu ska jag rulla runt bland internetsidor innan jag slår igen och hoppar i säng!

Måndag

Just nu ligger lillkorv och sover. Imorgon är det dags för 1-års besöket på bvc. Bara typ en månad för sent ;)
 
Hur som helst, är så nyfiken på vad vikt och längd hamnar på, ska bli spännande ;)
 
Annars då? Har kört en maskin tvätt idag och även satt upp superjuliga gardiner i köket. Hör ironin. Ja, det ska väl typ vara julgardiner, fick dom förut, hade dom när vi bodde i stan under julen men nej, inte blev det nå extra juligt med dom inte. Haha. Skit samma, får ställa upp granen snart då jäklar..
 
Sitter och väntar på att min mor och bror ska komma också. Hon ringde för lite mer än 30min sen och sa att de skulle komma hit. Vi får se om Emil hunnit vakna till dess eller inte, han sover ju lite olika länge, ibland halv fyra, ibland fyra och ibland ända till fem (då väcker jag honom för han lär ju fasen sova ikväll också?!) haha..
 
Ute och går lite :)
 
Och nej, Emil har inte börjat gå ännu. Han stannade av efter sin repa på 18 steg. Nu är han igång lite igen och trippar små steg lite här och där och börjar resa sig själv mer. Ja för förr drog han sig bara upp mot saker istället. Så vi får se när han släpper taget helt. Han har nog satt en lite spärr i sin hjärna på stadiet "kryp" för vi vet att han kan gå, klart han trillar ikull men oftast efter de få steg han tar, så sätter han sig. Haha, Fyrhjulsdrift är tydligen bäst!
 
Här ser ni en skymt på gardinerna från när vi bodde i stan. Orkade inte ta en bild nu ;)

00:17

Jag borde börja med att skriva i min egen blogg, innan jag sätter mig och läser igenom alla andras. Det slutar ju alltid med att klockan blir så jädrans mycket!
 
Men skit samma. Gör ett litet inlägg i alla fall.
 
I fredags var ju Sebbe som sagt på julbord, nämnde att jag trodde lördagen skulle bestå av en slö människa men så fel jag hade. Det första han sa på morgonen var istället "ska vi gå ut med Emil i snön idag". Men såklart vi ska!
 
Hade ju tänkt göra det på fredagen på dagen men det var ju bara liiiiite snöslask hos Sebbes föräldrar så det blev inge av med det. Så vi åt frukost och pälsade på Emil innan vi sen lät skrutten krypa ut. Var han nöjd och glad? Nä. Mest förbannad för att han inte kunde röra sig som han ville så det blev en extremt snabbvisit ute. Vi väntar spänt på pulkan som kommer med tomten på julafton istället! Hihi.
 
Idag tog vi också en sväng till svärföräldrarna. Sebbe ville mecka vidare med sin bil så jag och Emil spenderade dagen inne med farmorn (och även "faster" Tilde när hon och Micke kom dit).
 
Stackars Emil blev väckt vid halv nio imorse, helt trött såklart. Men somnade aldrig om i bilen förrän TIO minuter innan vi var framme, liksom vad fan. Såklart vaknade han när Sebbe lyfte ut honom i bilen och därefter var han kinkig, glad, ledsen, glad, kinkig och sen glad igen. Försökte x antal gånger att få honom att somna men nej. Övertröttheten hade smugit sig på.
 
Våran vagn hade lämnats hemma men som tur var så fanns farbror Jonas gamla sittvagn kvar där hemma så vi lånade den och efter en pytte bit ute i den så somnade Emil sött. Tjoho!
 
Men nej, nog om helgen. Bjuder på en första-snön-bild på Emil och även två Instagram's från idag!
 
 

23:45

Aloha!
 
Hela dagen har spenderats i bilen. Känns det som i alla fall.
 
Började med frukost tillsammans innan vi sen rullade mot Uppsala. Sebbe skulle hämta motorn till sin Pontiac och sen blev det en sväng förbi Mickes (Sebbes bror) jobb och till sist hem till svärisarna för att lämna motorn. Där fick Emil träffa farmor en sväng också innan vi strax där efter rullade hemåt igen.
 
Hemma klockan fyra! Alltså som en hel dag ;)
 
Hur som helst. Efter 40 minuter hemma stack Sebbe, lämnade oss själva. Det var dags för det årliga julbordet med hans jobb och än är han inte hemma. Men ja, han lär väl komma hem fuller som vanligt, blir en rolig dag för honom imorgon. Eller hur var det nu?
 
Och att skiva KEVIN VAAAAANNN! Angående Idol behöver jag väl inte. För det har väl alla redan sett antar jag :)
 
Men nej. Nu ska jag klicka ut från min tråkiga blogg och hoppas på att den en vacker dag blir lite roligare.
 

Dagens två.
1. En hungrig pojke, ja, han äter donken mat!
2. Mysigt sällskap till Idolfinalen!

Världens finaste ♥

Som vi älskar dig finaste barn, du är mammas och pappas allt! ♥
 

Julafton

Snart, snart är det jul igen.
 
Ja, förra julen hade vi en liten korv på strax över månaden. En liten liten bebis! Det var Emils första jul, dock en sådan jul som inte blev något speciellt för honom. Han var ju trots allt inte så medveten, sov väl en del och låg mest och tittade sig omkring.
 
Jag och min familj har ALLTID firat jul ordentligt, samlats hos mormor och ätit massa mat och öppnat massa paket. Liksom spenderat hela dagen tillsammans, hela familjen.
 
Sebbe och hans familj har däremot inte alls gjort någon stor grej av julen. Självfallet har de ätit julmat och öppnat paket. Men däremellan så har de gjort lite vad de själva känt för, Sebbe och pappan = väldigt gärna garaget med andra ord.
 
Så förra året gjorde vi ingen stor grej av att fira julen för Emils skull. Jag tog därför med mig Emil till Norberg (vi samlades hemma hos min bror då istället eftersom att han precis hade flyttat till hus) och spenderade julen där medans Sebbe stack hem till sina föräldrar.
 
Men i år har jag däremot sagt att nu ska vi göra detta för Emil, och alltså inget jäkla dela på oss eller fira jul på olika ställen osv. Med andra ord kommer vi att fira julen HÄR i år. Vilket ska bli så mysigt! Alltså kommer både min familj och Sebbes familj att komma hem till oss på julafton. Jag tror det kommer bli kanon :)
 
Jag längtar lite faktiskt, hihi.. Men innan dess, får det jättegärna komma lite snö?!
 
Hur firar ni julen? :)
 
Emil förra julen ♥

Västerås

Igår tog jag och Emil en sväng till Västerås. En sväng på IKEA, en sväng på H&M och en sväng på Barnens Land (före detta Barnens Hus alltså).
 
På IKEA blev det en röd badrumsmatta, det är ju trots allt jul snart. Och lite annat smått och gott. På H&M hittade jag en klänning att ha på julafton, jag fick ju ett presentkort där när jag fyllde år, så den slapp jag ju betala själv, hihi. Tack mamma och pappa ♥
 
På Barnens Land hade jag tänkt kolla efter julklappar till Emil. Hade spanat in två på Lekmer.se, men för att slippa beställa hem så tänkte jag kolla om de fanns där och det gjorde dom! :)
 
Nåja, blev alltså lite julklappar och annat nödvändigt och mindre nödvändigt. Köpte även julskinka på vägen hem som jag funderar på att dra igång idag, MUUUUUMS!
 
Annars har dagen bjudit på lite bus med Emil och även lite pepparkaksbak. Nu sover Emil och jag måste nog hänga upp lite tvätt, även om jag sitter rätt skönt här i soffan :)
 
     
 
 
 
Blandat från Instagram.

Sjukstuga

Som ni vet har ju Emil varit sjuk ett tag. Hosta, snuva och bara allmänt slö. Dock har han klarat sig helt utan feber, så det är ju toppen!
 
Hur som helst. Nu däremot så är det jag och Sebbe som blivit sjuka och Emils sjukdom har mer eller mindre försvunnit (märks eftersom att han nu igen sover hela nätter i sin egen säng ;)) Så igår låg vi nästan i soffan hela dagen jäkligt sega och inte så pigga.
 
Men idag är Sebbe hemma hos sina föräldrar. Han behövde (och vill ju så gärna ;)) hålla på med bilen där hemma så han kommer någon vart med den plus att de tydligen behöva möblera om lite bland alla bilar, haha ja, ni läste rätt. Så vi får se när han kommer hem igen, hade hoppats på lite adventsmys i stil med baka pepparkakor, lussebullar och tända första ljuset.
 
Men se, det ända som visar advent här hemma är lysande saker i våra fönster. Ja, klart vi kan tända ljus och baka utan Sebbe, men vi har inte allt hemma och barnstolen sitter i passaten. Det som är problemet.
 
Tråkigt är ju att jag inte ens äger några julgardiner. Men vad fasen, nog ska jag väl överleva ändå? Om inte får jag köpa när jag tycker att jag kan lägga pengar på det. Höhö.
 
Ni alla har väl antagligen också redan läst att Paul Walker igår dog i en bilolycka? (Facebook och Instagram bombaderades ju liksom ;)) Känns så overkligt tycker jag. Haha alltså förlåt, känns ju lite fel att skriva så när man inte ens träffat människan eller känner honom över huvudtaget. Men liksom hallå, Fast and Furious-skådisen kan ju inte bara försvinna? Tänk er nu när film nr sju ska komma upp under 2014, hur kommer den att vara?
 
Känns dock som att de utan tvekan kommer att göra filmen "Till minne av Paul Walker 1973-2013". RIP!
 

RSS 2.0