Badrummet är klart!

Finely! Vårat badrum på nedre plan gav oss en kass början på denna lägenhet. Vi fick nyckeln hit den 17 september och direkt vi kom hit då upptäckte vi bubblor på vägg och kring golvbrunnen - fukt? Så så fort vi kunde så ringde vi våran hyresvärld för att få någon att komma ut och kolla detta. Så rätt så, det var fukt..
 
I och med det så skulle vi få allt utrivet och in med fläktar som skulle stå ca 2-3 veckor då det inte var så jättemycket fukt. Så tio dagar efter att Emil föddes, alltså den 27 september, då kom de hit - rev ur matta på golv och vägg, böt ut pannan och tog ut toalett och dyligt. Därefter ställde de in fläktarna.
 
Helgen därefter så fick det komma ut folk för att vi hade kallt inne och då visade det sig att de inte hade bytt allt som hade med pannan att göra så den förstod inte hur kallt det var ute, därför drog den inte igång någon värme mer än till varmvatten då.
 
Sen dröjade det nästan en månad och det kom ut lite folk för att förbereda grund på väggar och golv innan nya mattor skulle upp. Den dagen var ungefär;
 
♦ De kom ut runt ca 9 på morgonen
♦ Halv 11 säger de "vi ska åka på lunch nu.. och sen får vi se om vi kommer ut sen. Är ni hemma eller?"
♦ Vi meddelar att någon kommer hålla sig hemma och det slutade med att vi båda stannade
♦ De kommer aldrig ut mer...
 
Vi förstår självklart att det inte kommer bli mer på ett tag då eftersom att detta var 3 dagar innan julafton - och vilka kommer ut i mellandagarna? Hm..
 
Efter att det gått nästan 6 veckor sen de ställde in fläktarna så ringer Sebbe upp dom och funderar vart allt folk tagit vägen och varför ingenting händer. De ber om ursäkt och säger något om att det varit mycket folk borta. Men tillslut är det den 14 januari och det kommer äntligen ut lite folk.
 
De kommer folk fyra dagar den veckan och i och med det så var det nästan klart. Mattor på golv och vägg var i alla fall klart. Veckan efter kom det ut rörmokare för att fixa in toalett och handfat. + på detta så gör rörmokaren en miss, han är van att handfatet sitter rakt upp från avloppet så han sätter det så. Sen märker han när han är klar att "oops, badrumsskåpet sitter inte mitt ovanför!" så ja, vi har tre hål och ett fint litet märke i väggmattan bredvid handfatet eftersom att han fick flytta det lite mer åt höger.. Typiskt! Men men, alla kan göra fel så jag lägger ingen energi på detta.
 
Och så var det också det, vem sätter upp ett badrumsskåp som är rostigt? Som tur var så fick vi till också att de beställde ett nytt!
 
Och så var det då denna vecka. I måndags kom en snubbe ut för att måla lite rör och idag kom de sista personerna - finely! En snällis kom ut och installerade tvättmaskinen och drog åt en mutter då det läckte vatten och sist men inte minst (samtidigt som en präst var här och pratade dop) så kom en annan och satte upp ett nytt skåp och fixade så lampan tänds direkt. DET ÄR KLART!!
 
Behöver jag säga att jag är glad? Äntligen så kan vi på våra ca 4 månader i detta hus, använda badrummet! Åh, och vi kan tvätta när vi vill! Bjussar på lite bilder nu så får ni se hur det blev :) Var dock lite svårt att få med det bra, men men :)
 
 
Bild 3: För att ni ska se mönster på väggen
Bild 4: Våran älskade tvättmaskin som vi fick hem för lääängesen!
 
 
Som jag på tal om det ska gå och tömma nu, hejsvejs!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig!

E-postadress: (publiceras ej)

Din bloggadress:

Säg vad du vill säga:

Trackback
RSS 2.0