Macchiato

Här sitter jag med en macchiato och lyssnar på Emils snarkande. Ja, ungefär så.
 
En promend blev det, superskönt ute var det - bara öronen dom frös lite eftersom att jag skippade mössan. Hur som helst, Emil somnade en sväng men inte allt för länge utan vaknade och fick ligga vaken i vagnen på vägen hem igen. Men inte led väl han av det. Han låg där inne och kollade på lammen :) (det är lamm/får på insidan av suffletten på vagnen ;))
 
Dock slog en tanke mig. Enligt vad det står så räcker ju liggvagnen endast till 6 månader - självfallet väldigt individuellt från barn till barn - och om det blir så för Emil, ja då ska hans sittdel invigas i Maj - vilket är ganska snart! Våran lilla bebis växer alldels för fort!
 
Jag som hade sett fram emot att få ta bort åkpåse i vagnen och istället ha honom liggandes där i med endast vanliga kläder och en filt, men se det kanske aldrig hinner hända! Haha.. Får hoppas vi får nästa plutt under en varmare tidpunkt så liggdelen får användas under sommartid också, höhö. Vad nu det ska spela för roll? Bara något psykiskt haha..
 
Men det ska självfallet bli kul att byta till sittdelen också, så han får sitta och titta lite på allt. Sånt är ju spännande tycker han.

Nu i påskhelgen så kommer vi att åka över till mina kära föräldrar. Blir lite mat och umgås med dom och mest troligt så blir det också så vi sover kvar där. Vi har dock inte bestämt än vilken/vilka dagar vi ska åka dit för det kanske blir så vi åker över dagen till Sebbes föräldrar någon dag (då hans mamma är ledig) och blir bjudna på mat också, haha. Så ja, vi får helt enkelt se. Sebbe är i alla fall ledig från och med idag när han kommer hem till tisdag, skönt! Massa tid till oss för att gosa tillsammans och träffa lite folk :)
 
Hade varit kul om Elin kunde komma på lördag och sova kvar också men troligtvis kommer det inte gå att få in allt på den här helgen :( Trots att det är en lång helg! Får helt enkelt ta det så fort vi båda bara har en ledig helg, hoppas på snart! Saknar min fina vän ♥
 
Men nej, nu ska jag runda av detta onödiga inlägg och läsa lite bloggar i samband med att jag dricker upp min lilla skvätt som finns kvar - snart kallt ju!
 

Sol

Ser att solen skiner ute. Våran termometer står tråkigt nog i skuggan så den visar ju den kallaste graden, vilket är 4+ men det lär ju också betyda att det är riktigt skönt ute i solen!
 
Jag ska bege mig ut snart. Ta en sväng med Emil i vagnen men innan dess måste Emil få i sig mat, vilket borde bli när som helst med tanke på att han åt klockan åtta imorse. Känns ju lite onödigt att gå ut innan maten då ;) Tror i alla fall att han kommer somna gott i vagnen under promenaden eftersom att han sitter här i sin stol och hänger bara,  haha. Liksom lutar huvudet mot sin leksak som ligger framför honom. Sötis.
 
Men men, ska kanske kolla lite kläder på internet nu - ja bara kolla då, jag är shoppingsugen på kläder till mig själv, men tänker inte lägga nå pengar på det ;) Men innan det, klä på Emil lite kläder, haha.
 
Fina du ♥
Grattis till bebis Eddie som idag fyller 1år! :)

3,5 år!

Tiden flyger!
 
Jag minns som igår när jag berättade för mitt ex att Elin skulle ha en bebis, och nej, det var inte hennes senaste bebis utan det var Molly det var prat om då! Hon är liksom stoooooor flicka nu! Sen träffade jag Sebbe och i och med rubriken så kanske ni förstår att vi idag firat 3 ½ år tillsammans.. Åh gud så fort det går.
 
Och anledningen till att jag började nämna Elins första bebis så är det för att det imorgon redan har gått ett helt år sen hon födde sin andra bebis. Kan inte fatta att Eddie redan blivit så stor.. Och ja, jag har ju inte träffat dom allt för mycket heller för jag och Elin är sämst. Men det är en annan femma ;)
 
Hur som helst. Dagen bestod av att ta katterna till veterinären och ja, jag lyckades rätt smidigt att få in dom i sin bur. Väl hos veterinären så var de stressade och betedde sig som hunder (ni vet andas med öppen mun?) och jamade sjukt mycket. Men med tiden vi var där blev det bättre och sprutorna var inget problem allst.
 
Måste också ge lite beröm till våran fina Maya som ett tag var överviktig och då fick specialmat (slutade med den när vi flyttade ut hit eftersom att de fick komma ut och springa) och endast äta två gånger per dag istället för att vi skulle ha skålarna framme hela dagarna som vi hade från början. Nu till grejen, hon har helt gått ner sin övervikt! 1,5kg är borta och det motsvarar ca 25kg på en människa! You go kitty cat! ♥
 
Annars då, ja jag fixade fläskfilé fylld med vitlökssmör tillsammans med potatisklyftor och bea till middag och en cheesecake med hallon på till efterrätt - dagen i ära bara för mig och min fina stor älskling ♥ Jag älskar dig!
 
Och en sak till, Emil var supersnäll när vi var hos veterinären trots att vi var där över en timme! Han gnällde inte alls trots att han satt i bilstolen under hela tiden :) Bästa du ♥

Övningskörning

Det är så kul att se trafikskolebilarna som jag körde runt i för lite mer än ett halvår sen. Att jag liksom möter dom, kör om dom, åker bakom dom osv. Det känns så bra på något vis att slippa sitt i just dom där bilarna och istället i min helt egna bil som dessutom liksom är just MIN, det är jag som betalt/betalar den och det är jag själv som står på den. Vilket känns väldigt väldigt bra!
 
När jag väl sitter där och åker runt så känner man sig så stolt liksom. Jag ska tillägga också att jag aldrig blir arg på de förarna som sitter i dom bilarna för jag vet precis hur det är, usch usch ;)

I helgen har inte mycket hänt. I fredags blev det ju IKEA och köpa stolen som jag nämnde i förra inlägget och köpte även lite annat smågrejs, men inget värt att nämnas ;) Sen på lördagen blev det en tripp till svärföräldrarna och Sebbe blev sen kvar hos sin bror för att drick öl medans jag och Emil åkte hemåt för att sova.
 
Sen fick jag sms från Sebbe på morgonen (igår) om att jag skulle komma och hämta honom så efter att vi här hemma hade sovit klart begav vi oss mot Uppsala för att hämta hem honom. Men innan dess blev det lite mat på Max tillsammans med Sebbe, Micke och Tilde :) Sen blev det inte mycket mer gjort den dagen.
 
Och idag har inte heller något speciellt hänt, bara tvättat två maskiner och varit in en sväng till Willys för köp av kattmat. På tal om kattmat så är det dags för veterinären imorgon med våra busar för vaccination! Ska även passa på att väga dom eftersom att Maya tidigare var överviktig men jag är rätt övertygad om att hon idag har gått ner sina kilon efter att de fått blivit lite utekatter :)
 
Spännande ska det i alla fall bli, att få se hur jag ska lyckas få in båda katterna i kattbure, själv! För nej, det gillar inte alls buren och sparkas hejvilt när de ska in där så Sebbe sa det nu på kvällen "kom ihåg att sätt på dig handskar och en tröja, annars kommer du bli sönderriven och tappa dom sen får du aldrig tag på dom igen", så rätt så ;) Har man väl tappar dom så fattar dom vad som är på gång och då sticker dom sin kos.
 
Så ja, smyga in en katt när de är helt oförberädda och sen ska jag göra det i god tid så jag inte kommer för sent bara för att dom är dryga, haha.
 
Men nej, inte mycket mer att säga nu. Bjussar på lite bilder istället :)
 
Fast nej det gör jag inte, det är alldeles för segt här..

Nytt i Emils rum

Sist vi var på IKEA och köpte massa inredning till Emils rum såg vi en finfin stol som skulle passa perfekt där inne. Mest för mig om han vill ha mat på natten eller dyligt (tidig morgon händer oftaste nu för tiden). Älskade färgen och ja, se själva :)
 
 

Besök av mormor och morbror

Jo jag vet ni har en Audi, därför jag kunde säga "det kanske du såg" ;) Finns ju dom som inte alls kan bilar som säger "det var en blå" när man frågar vad det är för bil ;) hihi. Men ja, Audi i sig har ju en del likheter från modell till modell :)
 
Men jag hade gärna haft en nyare jag med fast jag hade nog inte råd med en 07 när jag köpte min heller med tanke på att det var i samma veva som jag tog körkotet och det är ju bara min bil, Sebbe har ju en egen :) höhö

Nu sitter jag och Emil här och väntar på besök. Min käre mor skrev nämligen till mig på facebook om jag hade några planer, men det har jag ju (som vanligt ;)) inte - så hon och min ene bror skulle komma över :) Trevlans!
 
Men nej, nu ska jag resa mig från golvet och ge Emil en napp - han börjar bli lite trötter.
 
Ja, han somnar väl säkert lagom tills dom kommer, skit kul ;)

Svar - Pauliina Om: Över 3000kr....

Fråga: Vad har du för modell på bilen? :)
 
Svar: Det är en Audi A4 -05 :) Haha ja, audi såg du ju kanske själv, men ändå ;)

Över 3000kr....

Jaha. Hade bestämt jag var tvungen att åka in till stan, köpa mat till Emil och lite mjölk. Emil somnar på soffan och jag tänker att ja, han får sova klart så åker vi in sen när han vaknat - han vaknar och ska då även ha mat så han får först mat sen åker vi in och klockan han bli ca. 15 vilket var lite drygt att hela dagen typ redan hade gått innan vi kom iväg, haha.
 
Nu till saken.
 
Svänger av i en korsning och bilen börjar smått hacka, ja ni vet som när man gasar iväg med för hög växel? Ja precis så, hade inte alls för hög växel men tänkte ändå att jag skulle sänka den för att se om det blev bättre. Men icke. Han fortsatte hacka och en lampa tändes, skit också!
 
Stannar efter vägkanten för att ringa Sebbe - inte för att han direkt kan hjälpa mig när han är på jobbet flera mil bort, men ni som har bilkunniga män kanske förstår mig. Det är bara en ren reflex. Svarar han? Nej! Ringer kanske fem gåner men nej, han svarar inte. Varför just nu?
 
Bestämmer mig för att åka vidare till en parkering i seg fart med min fortfarande hackande bil. Lampan släcktes i alla fall när jag startat om bilen, men hacket var kanske det som var mest störande och skrämmande. När jag sen stod på parkeringen så provade jag ringa Sebbe igen.. inget svar. Skickar istället ett sms till en kompis som jobbar på samma jobb och då svarar självfallet inte han på det tillräckligt snabbt heller.. Då slår tanken mig att jag ju kan ringa min fina bror, så det gör jag.
 
Tankarna går lite "tänk om jag inte får köra bilen.. hur ska jag då komma hem igen?" "jag måste ju köpa Emils mat idag för det räcker inte till imorgon, men jag har ingen barnvagn med mig så jag kan gå till apoteket från denna parkering" osvosvosv.. massa tankar.
 
Min bror kan ju självfallet inte hjälpa mig över telefon men han kan i alla fall säga mig på direkten att det som står i instruktionsboken inte alls stämmer. För er som vill veta så står det att Partikelfiltret är igentäppt - ja du har inte ens ett partikelfilter för du har ingen diesel blir min brors tröst. Haha jaha?
 
Men något med motorn konstarerar han och frågar om jag kan ta mig till en verkstad. Japp, verkstad nästa!
 
Väl där kollar dom vad som är fel och han kommer in och säger att en tändspole måste bytas. (Ja, mycket lär man sig)
 
"Bilen går dåligt"
"Ja! Provkörde du den eller?"
"Nej, jag startade den bara"
 
Haha vad fan..För ja, min bil hackade även om den stod stilla!
 
Jaha.. Måste jag lämna bilen här eller får jag köra den eller? "Njaa, du lär inte köra med den"
 
Hmm...
 
Tur var väl att dom kunde fixa det direkt. Men det tråkiga med hela grejen var att de skulle gå på över 3000kr för att byta alla och nej, de pengarna har inte jag såhär dagarna innan lön. Byta en skulle gå på lite mindre men det skulle tyvärr inte räcka det heller. Paniiiik. Han tröstar med att vi kan ta det på ett halvår och alltså betala 500kr i månaden. Ja jo.. lär bli ända valet tänkte jag då för nej, jag fick inte tag på Sebbe nu heller.
 
Mitt i vårat samtal ringde sen Sebbe upp. "Men tändspolarna ska bytas gratis på den årsmodellen då de ska återkallas" Ja men sedär. Så istället för allt detta krångel så hade ju Sebbe SÅ rätt så, killen gick alltså iväg och fixade min kära bil och hur mycket kostade det? 0kr!
 
Åkte vidare och köpte det som behövdes och sen hem - utan hackig bil. Åh så skönt!
 
Bör tilläggas - jag var inte hemma igen förrän halv sex, haha!
 
Gud vad intressant inlägg...
 

Emil ♥

Ja här har ni då resultatet. Eftersom att huden är känslig på halsen så blöder man rätt mycket och det kan därför hända att han får fylla i den lite mer sen när detta läkt, inte direkt så D ville sitta och nöta - då kan det ändå bli så det bara blir förstört. Hur som helst, bra blev det! :)
 
Och som ni ser är placeringen på sidan av halsen.

Babyvakt

Lagom surt är det när skrutt somnat uppe i sängen och sen hör jag att han vaknar och vem har då väckt honom? Jo, Maya som hoppat upp i sängen... antar jag eftersom att det sa duns och hon kom ut därifrån när jag kom upp..
 
Men men, tror han somnade om.
 
Nu tänker ni kanske - stäng dörren? Ja men visst, hade jag gärna gjort. Men vi har ingen babyvakt så finns en risk att jag inte hör honom då och det gör mig nervös.
 
Ja, jag och Emil kunde inte följa med när Sebbe tattuerade sig då stället var lite trångt enligt tattueraren och ja, det vara bara ett rum i princip sa Sebbe. Tråkigt tyckte vi som hade sett fram emot att få åka iväg lite. Nu är han i alla fall påväg hem från Uppsala så nu väntar jag spänt på att få se hur det blev! :)
 
"Är du verkligen säker på att du vill göra tatueringen där? Det är värsta stället man kan göra på - gör ont som fan" Tatueraren till Sebbe

Tatuering

Idag ska min käre sambo göra sin andra tatuering (den första behöver vi inte prata om...) så jag och Emil ska åka dit och kolla på ;) Men detta är inte förrän ikväll så än så länge får jag och Emil sysselsätta oss här hemma, haha.
 
Vad och vart han ska tatuera sig får ni se senare :)
 
Dags att byta en liten blöja nu känner jag..
 

Mitt barn

Anonym Om: Majs och Potatis
Tycker det är ren idioti att du försöker mata i en 3 månaders bebis puré som inte ens vet hur man ska svälja.
 
Egentligen borde jag kanske inte lägga energi på att svara på detta. Men jag vill förtydliga för alla att jag aldrig någonsin skulle tvinga i min lilla pojke puré! Som jag nämnde i inlägget så fick han smaka och självfallet så har de första gången de äter, svårt att förstå hur de ska göra. Men det betyder inte att han inte alls kunde, för det kunde han.
 
Grejen som var, var att han spottade ut eftersom att han inte gillade det (persika och mango). Morot gick bra och men han hade fortfarande lite svårt att haja grejen MEN - han svalde och han hade inget problem med det. Hade han inte kunnat svälja / satt i halsen eller dyligt, ja då hade jag givetvis inte gett honom!
 
Tror själva grejen med att ge puré för tidigt är magen eventuellt kan påverkas, just därför kan man börja med en enstaka sked och vänta och se hur det blev med magen. Här hemma visade inte Emil några tecken på problem med magen och fick därför smaka lite mer.
 
Sen avslutar jag bara med en sak, "anonym" och alla andra som bryr sig - bry er inte om hur jag matar mitt barn - han är mitt barn så jag vet bäst.

97........

Jaha. Så var även denna dagen över. Har inte hänt något speciellt.
 
Busat med Emil, matat Emil, bytt bölja på Emil, bakat tigerkaka med hallon (ja jag älskar hallon och har det gärna i allt möjligt, haha), lagat mat och så vidare.. haha.
 
Nu är dagen i alla fall över så nu ska jag slå av tv:n och spela slut på de liven jag har - först på datan sen i mobilen.
 
Bana 97, Candy Crush, inte på min sida...

Majs och Potatis

Idag fick Emil äta lite puré igen.
 
Han har fått prova persikopuré - ingen hitt smakmässigt + att det var på hans tremånaders dag så han hade väldigt svårt att äta det. Provade det några gånger till men nej, ingen favorit ;) Provade mango och morot och det som gick bäst hem var utan tvekan morot, men han hade fortfarande lite svårt att förstå hur man svalde det.
 
Så igår köpte jag hem morot, majs&potatis och en liten med päron utifall att han vill ha lite frukt när han nu lärt sig hur man äter, hehe. Hur som helst, majs&potatis var såå mycket mer mums än dedär konstiga smakerna han fick förr ;) Haha.
 
Plus att idag gick det mycket lättare för honom att äta.
 

Tystnad

Helt tyst här hemma nu, förutom tv:n och datan - höhö. Men alla sover. Emil somnade vid halv åtta, vaknade för sista målet mat vid halv nio och somnade sen om. Äntligen har han lärt sig att somna tidigare än 22-00 på kvällen/natten. Men men, man ska väl inte ropa hej än antar jag ;)
 
Super skönt ändå att han nu fått sitt egna rum klart som han sover i, blir så mycket enklare eftersom att Sebbe lägger sig vid nio och förr kunde det liksom krocka lite, så då fick Emil helt enkelt somna här nere på soffan så bar jag upp honom sen när jag gick för att sova. Så inte Emil låg och pratade sig till söms inne hos Sebbe, även om nu Sebbe är döv när han sover..
 
Men nu är allt lugnt. När Emil börjar bli trött mot kvällningen så går jag upp och lägger honom i sin säng så får han somna där och vi stör inte honom och han stör inte Sebbe - perfekt!
 
Som jag känner nu så börjar tröttheten smyga sig på (Emil vill trots allt ha morgon halv nio ;)) så jag funderar på att bege mig upp och gosa ner mig under täcket? Ja, så får det bli :)
 
 

4 månader ♥

Våran älskade bebis, redan fyra månader! Vart tar tiden vägen..
 

Vårat hem - Emils rum

Nu kommer här massa bilder från Emils rum. Än är det en del som inte är klart där inne också, därför ser det inte helt bra ut längs den väggen till vänster, men det får komma med tiden :)
 
Sett från dörröppningen/hallen
 

Vårat hem - Övre plan

Hall sett från Emils rum mot vårat sovrum
 
Tredje sovrummet som agerar allt-i-allo-rum
 
Vårat sovrum sett från dörröppningen
 
Sovrummet
 
Och så badrummet
 
Varför inte visa trappan också ;)
 
Finns en del småsaker kvar att göra här och där. Som i sovrummet ser jag gärna det komma upp någonting på väggarna - frågan är bara vad?
 
Sen kan jag ju tillägga att mycket skulle göras om om det inte vore för att detta radhus ju är en hyresrätt. Jag känner inte för att kasta pengar på något som man aldrig kommer tjäna in något på.

Dagens klädsen + lite nytt

Idag fick Emil en outfit som liksom gick ihop lite med varandra på ett eller annat sätt.
 
Grå-vit randig body med gröna detaljer och till det ett par svarta byxor
 
Och nu till det som gör att det hänger ihop ;)
 
De små söta stumorna jag köpte till honom igår. Randiga, svarta och grå alltså lite från body och lite från byxor och så den där gröna detaljen såklart! Haha..
 
Sen köpte vi även nya dregglisar + en jacka :)
 
En utan dregglisarna (okej den matchade ju inte resten av klädseln men den byts ju ut med jämna mellanrum eftersom att han blöter ner dom ;))
 
Och så den härliga jackan!

Vårat hem - Nedre plan

I och med att vi igår var till IKEA och köpte inredning för att kunna fixa i Emils rum, ja i och med det så gjordes hans rum klart och jag bestämde mig därför för att ta tag i att visa hur vi bor :)
 
Här kommer först bilder på det nedre planet!
 
Hall sett från trappen
 
Hall sett från köket
 
Kök sett från trappen
 
Köket
 
Köket
 
Vardagsrum
 
Badrummet har jag redan visat, men det finns i alla fall här!

Ett år.

Tänk att det idag är ett helt år sedan vi hade vårat plus på stickan! Tiden går så fort och på söndag är lillen redan fyra månader! Åh älskling <3

Inatt sover han även i eget rum för första gången :)

Present och annat

Ny vs. gammal
 
Dop-present från mor och far + bröderna
 
Dop-present från kusinens mamma Åse
 
Slog mig också att jag aldrig visat Välkommen-till-världen-presenten Amanda gav Emil
 
Kom också på att jag aldrig visat bilder på vårat nya hem så bjussar därför på en liten bit av vardagsrummet ;)

Besök

Ja, gårdagen bestod av att jag först och främst städade - tur man inte har en lättväckt pojke när han somnar på soffan och jag måste damsuga, se det gick bra ändå ;) Hur som helst. Gick även igenom lite lådor och slängde massa onödigt skräp och mitt i allt ringer mamma och meddelar att hon ska komma förbi :)
 
Två timmar senare kommer då mamma, mormor, min kusin och hennes mamma. Trevlans! Så här blev det full rulle, Meja sprang efter allt - tur att Emil har liiiiite leksaker om vi säger så ;) Glodde in katterna och provade mina skor, så fint så. Bortsett från det blev det lite fika och innan de begav sig hemåt kollade vi på Farmen, höhö.
 
Hur som helst så var det supertrevligt med lite besök och fick även två fina och försenade doppresenter. Kan bjussa på en bild senare eller en annan dag.
 
Idag så har det blivit en liten snabb tripp till Västerås och Elgiganten för att hämta hem mina älskade bilder (jaa(!) mina bilder betyder jävligt mycket för mig att ha kvar) och så fort jag kom hem kopplade jag in den lilla underbara hårddisken (snacka om att den är så mycket snyggare och smidigare än min tidigare, kan visa bild på dom också ;)) och se där, alla mina grejer fanns kvar :D
 
Ska bjuda på lite alla möjliga bilder sen i ett annat inlägg så ni också får njuta lite av dom! Haha.
 
Jag, lille Emil och min kusin Meja ♥

Upptagen arm

Hade bjudit på lite längre om dagen idag om det inte vore för att Emil har beslag på min arm. Att skriva ett helt inlägg med en arm känns inge lockande just nu så det får helt enkelt bli imorgon :) Hejsvejs!

6 månader.


Tänk att mitt körkort redan fyller ett halvår! Att tiden ska gå så jäklans fort. Men en liten fråga är ju hur fasen jag hade klarat livet jag lever nu, utan mitt körkort? Alla dessa resor till bvc, "oj där tog det slut måste köpa nytt NU" och ja, helt enkelt allt jag måste åka in till stan för ;)
 
Fine, bussen finns men nej vet ni va....

11e mars 2013

Ja, då var ännu en ny vecka igång. Har inlett den med att busa med bebis, spela candy, startat en tvättmaskin och spelar ännu lite mer candy.
 
Emil har somnat i vagnen och hur länge han kommer sova visar sig, jag ska i alla fall tvätta lite fler maskiner och ska även nu ringa till boxer för att dubbelkolla lite angående min inloggning på deras sida.Annars, inga planer.
 
Eventuellt en tripp till västerås för att hämta hem en ny hårddisk med mina älskade foton - Elgiganten är mina hjältar! Vet inte om jag berättat om det? Hur som helst, en dag när jag satt och kollade lite foton på min gamla hårddisk så "hoppade" den helt plötsligt ur datan (alltså inte sladden utan själva filerna om man säger så) så jag tänker att det kanske blev något knas att sladden glappade eller något liknande. Drar ur och sätter i den igen och då kommer det upp en ruta där det står något likande "filen kan inte öppnas, formatera för att komma vidare".
 
Nja, vadå, formatera om? Betyder inte det typ att den rensar bort allt? Glöm det! Det handlar liksom om alla bilder som jag har tagit sen typ 06-07 och det är INTE okej att dom försvinner! Drar ur sladden och dubbelkollar på google vad formatera betyder och jo, så rätt så - allt raderas.
 
Får tips av min bror då att lämna in den till någon kunnig och hoppas på att de kan rädda allt som ligger på den. Testar först Media Markt men får något svar likande detta; Nja vi har ju en del på kö (tror han sa så för han sa det lite otydligt) så det du kan göra är att prova att (nu minns jag inte vad han sa för det spåket fattar inte jag) göra det själv och funkar inte det så kan det hända att man får skicka den vidare men då kan det tyvärr dra iväg en hel del i pris, då snackar vi kanske 10.000kr.
 
Okej fine, jag vill ha mina bilder kvar och filmer och liksom ja allt. Men 10.000? Går hem och grämer mig. Men efter ett tag testade jag att fråga någon annan och det fick bli Elgiganten. Deras självklara svar "ja men det fixar vi" var sååå skönt! Dock hade jag inte hårddisken med mig den gången så jag frågade bara vad det skulle kosta och sa att jag skulle komma in en annan dag (395kr ungefär).
 
Sen tog det ett tag innan nästa tripp till västerås blev av, men i lördags åkte vi dit. Lämnade in den och han som tog emot den sa också att det faktiskt inte är helt 100 att de kan rädda allt, är det så att de inte kan så får vi välja om vi vill att skicka den vidare men då kan de dra iväg ett par tusen i priset - alltså liknande info som från Media Markt. Men de tog den och hoppades kunna rädda den.
 
Igår ringde de upp mig och meddelade att min hårddisk var rätt jävla trasig så vi hade lämnat in den i just rätt tid. Wow! Hur som helst, köpte en ny hårddisk av dom på direkten så de kunde föra över mina räddade bilder (han trodde sig se att de hade räddat allt) på den istället. De skulle ringa upp mig när detta var gjort, så vi får väl se när det blir :)
 
Priset? 599kr för en ny hårddisk (hade köpt en ny vilket fall då jag inte vågar lita på den gamla mer) och 395kr för arbetet - "vi kan nog slänga ihop något paket pris".
 
Tack fina Elgiganten! ♥

Svar - Amanda Om: Helgen

Åh kan vi inte äta där nästa gång jag kommer ?? ;)
 
Haha jo det skulle vi kanske kunna göra :)

Ursäkta för kass uppdatering här men blir inte mycket bättre nu. Tar igen det någon annan dag men nu ska jag bara lägga mig i soffan och glo på tv. Är inte helt pigg så så får det bli.

Våran pojke ♥

Älskade lilla plutt ♥

Min fina vän.

Min Elin har varit min bästa vän sen ja, skulle tro 2007, det betyder alltså 6 år i år. Under våra år så har vi varit världstöntiga och grinat ner oss på varandra som om man blev sur över något vettigt, men det blev man ju aldrig. Vi var bara töntar.
 
Hur som helst. Under alla dessa år så har Elin alltid varit bäst, snyggast och åter igen bäst. Helt underbar. Det är svårt att hitta en sån härlig vän, man skrattar alltid med henne och då menar jag alltid. Om man inte skrattat åt henne, nästan oftare det så knäpp som hon är. Men när jag väl är med henne så blir jag i alla fall en tiondel så knäpp som henne, så det har alltid jämnat ut sig lite.
 
Men nu över till det detta ska handla om. Efter sina två barn har hon fått en inblick i att hon inte alls var nöjd med sig själv längre - med sin vikt pratar jag om då. Detta är aldrig något som stört mig då hon alltid varit min Elin, hur hon sett ut har inte jag brytt mig i för det är inte därför hon är min vän. Och det tror jag hon vet, för det är under våran tid som hon ökat i vikt. Men se där, det sket jag fullständigt i.
 
Men i och med att hon inte längre var nöjd och x antal gånger försökte ta tag i det men istället slutade med orden "jag kan inte gå ner i vikt" så lades det liksom lite på is. Tills det liksom tog stopp. Hon insåg att det var tvunget att bli ändring och hennes syster (som antagligen fick slänga ur sig det ena och det andra för att peppa världens envisaste Elin Skogsberg) blev hennes personliga tränare. I och med allt slit och all hjälp hon fått så har hon nu kommit en bra bit på vägen!
 
Hennes mål är ju en viss vikt och hon är inte där än, men se på bilderna nedan så har ni stor skillnad och jag är så jäkla stolt över henne så det finns liksom inte! Väldens bästa Elin, du är sjukt duktig och glöm aldrig, ALDRIG, att du är min bästa vän - oavsett väder, humör, tjafs, inte tjafs (ja nu har vi ju vuxit ifrån detta med tjafs..) osv.osv..
 
Vadå väder? Aja skit samma, haha! Du är i alla fall bäst. SHOOLABOBO BÄBY och det har jag gjort sen dag ett!
 
 
Elin 2006 ;) Första bilden jag såg på henne, höhö. Skogsmulle-Elin ♥

Trött?

Om Emil inte varit trött idag ja då vettefasen.
 
Vi vaknade vi halv tio och då blev det lite mat. Sen somnade han här nere i soffan igen vid 11-12 tiden. Om han inte sover kortkort stund så brukar han ju alltid vakna till för mat under dagtid - vilket alltså skulle bli ca 13.30.. tror ni han vaknade då? Nej fasen heller.. han sov över maten med 3(!) timmar och sov alltså ända till halv fem...
 
Blev då lite mat och sen satt han och glodde på oss när vi åt lite mat och sen satte vi oss framför tvn och tror ni inte han somnade då också? Fast bara för en kortis, tills det var dags för mat igen. Blev sen lite nojig för tänk fasen om han inte vill sova inatt nu!?
 
Men se där, lite sent kanske, men han somnade ganska nyss i sin vagn och nu hoppas jag bara på att jag får bära upp honom utan att han blir arg och sen hoppas vi mest av allt att han förblir sovande hela natten :)
 
Om någon undrar varför Emil alltid får somna på soffan/i vagnen på kvällarna här hemma och inte i sin egen säng så är det för att hans säng står i vårat sovrum och eftersom att Sebbe sover sen innan och ska upp tidigt och jobba så får Emil somna utanför rummet så han inte väcker honom genom att ligga och smågnälla eller prata sig till söms - nu är visserligen Sebbe död när han sover, men vi tar inte så många risker där ;)
 
Imorse möttes jag av honom såhär i sängen.
Tvären brukar han ligga på när man kommer dit på morgonen men inte med fossingarna ut genom spjälorna ;) (han hann dock dra in ena foten innan jag tog bilden)

Svar - Paulina Om: Dopet på riktigt nu

Vad fint allt va! Och snygg "jacka"!
 
Tack! "Jackan" är köpt på mitt jobb och hittas här :)

Emil har fått sin första lilla snuva, den började under gårdagen och idag känns det redan som om den är bättre, det känns ju bra. Hihi. Men men, första snuvan kom alltså 3 månader och 15 dagar gammal ;)
 
Men nej, nu ska jag gå upp och borsta mina gaddingar och sen får vi se om det kommer någon mer update nu medans min lillskrutt ligger här på soffan bredvid mig och sover. Har nog inte så mycket att skriva om egentligen..

Helgen

I fredags blev det en liten sväng till återbruket och slänga lite småsaker och därefter så bestämde jag och sambon oss för att ta en lunch ute - nej det händer ju inte direkt ofta! Så medans Emil så snällt sov i bilstolen på golvet bredvid oss så fick vi äta våran goda sallad till lunch inne i stan. Mums! (Amanda vet hur gott det är ;))
 
Därefter blev det inte mycket mer gjort den dagen. Tog en sväng förbi affären och sen åkte vi hemåt och Sebbe rev ner lite "ris" som hängde här ute på våran altan, sjukt fult och irriterande. Skräpade mest bara ner och tog den enda av den lilla sol som hade möjlighet att komma in, haha. Hur som helst så rev han ner alla klätterväxter och nu är det borta :) Sen blev det lite egengjord pizza framför tv:n innan vi till sist gick till sängs.
 
Lördagen bestod ju av dop och gårdagen bestod väl inte heller av allt för mycket. Egentligen ingenting. Mest bara vara hemma och inte göra någonting alls! Men det var skönt.
 
Idag däremot serni, idag har jag varit hos tandläkaren på typ... vet inte hur längesen det var! Fick ju en tid förr som var i Norberg kl 8 och den var ju bara avboka och då slog det mig att ja, kanske skulle man liksom byta tandläkare till hit till Enköping? haha. De var då lite kö så det var bara vänta och för ett tag sen nu så fick jag en tid :)
 
Men, inte allt för lätt med Emil utifall han blir ledsen kände jag så jag hade tur att min kära mamma var ledig idag så ja.. idag åkte jag hemifrån utan Emil och var utan honom i en hel timme.. aldrig hänt och liksom, lilla Emil ♥ hihi
 
Han hade hur som helst varit snällis under svängen jag var borta och mina tänder såg också super ut så nu fick jag en tid först igen om två år, aah! ;)
 
 

Dopet på riktigt nu

...fast han skulle ju bara ha mat :)
 
Dagen igår började med att vi åkte till församligshemmet där vi skulle ha vårat fika efteråt. Var där till nio och mötte upp hon som hyr ut det. Hon gav oss lite nycklar och vi kollade om det var något vi behövde köpa med oss.
 
Sen begav vi oss in till stan för att köpa lite mer fika än tårtorna (och bullar som finaste mormor (Emils gammelmormor) hade bakat) - alltså typ kakor. Sen åkte vi och mötte upp Sandra som fixade tårtorna.
 
Gud så fina dom var! Helt sjukt duktig. Så för er som bor i Enköping så kan jag varmt rekomendera henne! För alla slags tårtor dock. Kolla hennes blogg så ser ni själva :)
 
Därefter åkte vi tillbaka till församlingshemmet och gjorde så mycket som möjligt redo. Laddade kaffebryggare, tog fram allt porslin och skedar, dukade upp med kakorna och ja, massa sånt smått. Efter ett tag kom mamma, pappa, ena bror och mormor för att ev. hjälpa oss om det skulle behövas. Dock behövdes det inte speciellt mycket hjälp utan det slutade med att vi åkte hemåt hit så jag och Sebbe kunde byta om och lite sånt :)
 
Men vi åkte tillbaka till församligshemmet så fort vi var klara och kanske var det lika bra det med tanke på att nästintill alla kom lite tidigt ;) haha!
 
Emil hade såklart somnat - skönt tänkte jag så han inte är trött och gnällig. Istället blev det vänt åt helt andra hållet - vi var tvugna att väcka honom! Blev han glad då? Nej! Så arg som han blev blandade vi en liten skvätt mat och böt smidigt ut nappflaskan till napp när maten tog slut och vad då? Jo han är nöjd! Åh lovely!
 
Sen kom prästen in och vi begav oss i kyrkan. Allt gick bra och Emil var hur snäll som helst! Lite gnäll då han fick vattnet på huvudet men inte mer än så :) Sen efteråt blev det såklart fika och present öppning och ja, bjuder på lite bilder nu istället :)
 
 
De två sista är två mobilbilder :)
 
 
Hur som helst. Allt blev väldigt lyckat och vi vill tacka alla som kom och för alla presenter och självfallet ett stort tack till Sandra som fixade tårtorna och till Sebbes storebror som numera är gudfar till Emil! :)
 
Och ett grattis till finaste mamma, mormor, gammelmormor och även farmor - Lea - som fyllde hela 75 år på dagen ♥

Dopet

Nuså. Emil blev lite ledsen här på kvällskvisten, otröstlig som jag nämnt förr. Det är så hemskt att se honom så ledsen och inte kunna göra något. Försökte med de som brukar hjälpa men idag dög det inte. Efter en kort sa Sebbe han skulle ta över - han gick runt med Emil en liten stund (på ett sätt som brukar hjälpa) men när det inte funkade la han istället ner skrutten i vagnen - eftersom att han även var trött - och gick runt runt här hemma tills Emils skrik avtog och istället blev en sovande bebis ♥
 
Passar därför på nu att skriva om dopet och hoppas att lillen förblir sovande en stund till.... där sprack det....

John Emil Mikael

Idag har våran fina lillskrutt blivit döpt. Han var superduktig trots att vi var tvugna att väcka honom innan vi kunde klä på honom klänningen och gå ut, bästa bebis ♥
 
Bilder kommer imorgon :)

RSS 2.0