Besök och åter igen besök + äckligare än äckligast...

Nu har vi haft lite besök här hemma ett par dagar. Först så kom bästa vännen Elin och hennes familj (minus största tösen Molly som hellre ville sova hos mormor ;)) i torsdags.
 
Vi åt först lite lunch och sen slank vi förbi vattnet för att bada men eftersom att Emil är fjant just nu så vägrade han och bara stod och grät när jag ville ställa honom i vattnet vid strandkanten - och nej, det var inte för kallt vatten - så vi gav ganska snabbt upp så papporna tog sig varsin öl på "krogen" istället medans mammorna å barnen delade på en varsin slusch. Hur härligt som helst!
 
Sen blev det en sväng förbi affären på vägen hem så att allt som saknades till maten kunde inhandlas. Väl hemma togs det ganska lugnt sen, blev såklart mat och våra två buspojkar busade runt som 100 ungar. Helt galna.......
 
Men tillslut somnade dom och vi fortsatte kvällen med lite yatzy, haha!
 
Igår så kom även Amanda hit, då åkte vi till stranden igen så hon och Sebbe fick bada medans jag satt och glodde med en sovande Emil bredvid mig i vagnen, höhö. Men men, nu har Amandapanda åkt hemåt igen och nu sitter jag och väntar in nästa besök - mamma, pappa och ena brodern.

MEN!! Vet ni någon extremt jävla äckligt?! Vill ni inte veta så kan ni sluta läsa. Hur som helst. Igår morse när jag gick ner för att äta frukost så kände jag att det luktade en svag doft av någonting. Kunde verkligen inte koppla vad det var och kunde inte heller lokalisera var det kom ifrån.
 
Men det luktade mest vid hallen och köket så misstanken var i alla fall att det var någonting där någonstans. Först tänkte jag bara att det kanske var lillkissen som hade råkade kissa eller bajsa på helt fel ställe - även om det inte alls stämde med doften, men ändå.
 
Lite senare så börjar Sebbe babbla om att det luktar lite som död råtta så han fick kolla så det inte låg någon bakom soputrymmet och som tur var så fanns ingenting där. Vi kollade alla skåp och alla lådor och alla sopor togs ut plus att hela sopskåpet skurades rent. Sen blev det inge mer med det, vi åkte som sagt iväg och badade med Amanda där och spenderade då några timmar utomhus och var hemma först igen vid halv sex på eftermiddagen.
 
Vad tror ni att vi möts av?
 
En vägg av extremt äcklig stank som fortfarande var HELT jäkla omöjligt att lokalisera varifrån den kom. Stanken fanns fortfarande bara i hall/kök så vi fortsatte leta runt som tokar. Sebbe tog bort kåpan på lysrörslampan för att kolla där och då säger han helt plötsligt "alltså det måste ha dött en råtta eller någonting på vinden" men sen kommer vi ju på att nej, vi har ju en övervåning där i mellan så istället kommer han fram till att det måste ligga någon i bjälklagen (alltså i taket!).
 
Jag vägrar tro på det då det låter så jävla vidrigt att det ska ligga en död jävla råtta/mus i taket och stinka ner hela vårat hem! Så istället ställer jag mig på en stol för att kolla uppe på kylskåpet om något ligger där men nej, ingenting ligger där utan istället så möttes jag bara utav att stanken luktade tio gånger värre uppe vid taket så jag börjar helt enkelt tro på det Sebbe snackar om. Hur vidrigt det än låter.
 
Jag tar upp telefonen för att ringa hyresvärlden men de har såklart stängt klockan sex en fredag. Ringer tillslut till Anticimex men där får jag bara till svar att hon ska meddela Västerås kontor så ringer de upp.
 
Jag: Men alltså blir det så någon kommer ut direkt idag då alltså?
Kvinnan: Nej de har stängt för dagen nu och du vet dom jobbar ju inte på lördagar och söndagar så det blir ju först på måndag i så fall
Jag: Så du menar att det inte finns en chans att få ut någon alls innan helgen?!
Kvinnan: Ja, det går inte.
 
Vägrade få det till svar så jag gick istället och letade upp något journummer till hyresvärlden så efter kanske en timme hade vi någon från Securitas här. Han höll helt med om att det stank död råtta och tröstade oss med att det bara var att försöka dölja lukten. Ända chansen annars är och bryta upp allt tak/golv för att leta på den lilla stinkbomben och sånt kan ju vara en stor process med tanke på att man aldrig vet exakt vart den ligger.
 
Han skulle hur som helst meddela EHB och får vi se om dom kontaktar oss på något vis sen.
 
Så resultatet? Ja, vi bor just nu i ett hem som stinker död råtta. Vi hoppas innerligt att det bara är en liten mus (vilket det troligtvis är) då dom ruttnar bort snabbare och är glada åt att det är så varmt så att den även därför ruttnar snabbare. Men mindre glada blir vi ju om vi får bo i detta under en längre tid. Jag hade hoppats på att stanken skulle avtagit redan imorse men nej. Allt är sig likt.
 
Värst av allt är att inget funkar att dölja lukten med. Eldar doftljus för fullt men det känns inte ens och igår tog Sebbe doftsprayen från toaletten och dränkte hela hemmet men det försvann lika snabbt så ja, ingenting hjälper....
 
Oj jäklans vad långt det blev...

Vecka 26 (25+0)

Jag ger upp det här med att skriva om magen hit och dit varje vecka. Sånt är ju kanske bara intressant för den blivande mamman liksom. MEN, jag fortsätter visa magen vecka för vecka i alla fall så här kommer dagens mage :)
 
 

Lilla Lilly!

Här har ni nyaste tillskottet i familjen Fahlström/Karlsson. Hennes första kväll och hon låg så sött och sov där uppe på soffan.
 
Hon börjar i alla fall bli mer hemmastadd nu. Springer runt lite mer, gömmer sig fortfarande under soffan om Emil blir för tokig (vilket är ganska ofta när han är vaken tyvärr, haha!) men kommer fram mellan varven och så. Och sover med oss i sängen gör hon hela nätterna, så nära det bara går sötnosen ♥
 
 

Bildregn

Ja, då var det redan tisdag på min andra och sista semester vecka. Känns faktiskt helt värdelöst att det bara blir två veckor, men inte mycket att göra åt det.
 
Hur som helst. Lilly - våran nya familjemedlem ni vet - hon busar runt här på soffan nu, storkatterna är ute, Emil sover och mannen i huset är hemma och pysslar med sin bil. Hur som helst så är det väldigt skönt att lillkissen busar runt just nu, tidigare idag smet hon och gömde sig, jag letade som en tok, överallt - men nej, såg inte till någon katt.
 
Men så fort Emil hade somnat och ingen annan katt var inne och jag började ropa lite så kom hon fram under soffan. Med andra ord måste hon typ ha lagt sig under, men i soffan, haha.
 
Annars då? Motalaveckan blev bra. Rullade neråt på måndagen och möttes av grått väder, men kan ju säga att det inte gjorde så mycket med tanke på att vi haft stålande sol resten av veckan bortsätt från några rejäla skurar på lördagen. Men då satt jag och Emil i husvagnen så då gjorde det ingenting ;)
 
Nåja, orkar inte babbla en massa så jag bjuder på någon bild istället innan lillkorven vaknar.
 
 

Magen 24-25

Jag hade ett inlägg nästan helt skrivet om vecka 24 (23+0). Men datan dog och sen åkte vi iväg till Motala så jag får ursäkta den kassa uppdateringen ;)
 
Bjuder i alla fall på förra veckans magbild (23+1) och en bild som togs idag i vecka 25 (24+1).
 
Mer om Motalaveckan kommer i ett annat inlägg, inte idag för den delen.
 
23+1
24+1

Onsdag

Och så var sommaren här, på riktigt. Lovely! Lagom tråkigt att jag sitter inne och jobbar hela dagarna bara, men snart så, snart får jag njuta tillsammans med mina killar (och katterna ;))
 
Igår blev det till att jobba över lite då vi har lite mycket att göra såhär innan semestern. Gjorde egentligen ingenting att jobba över just igår för då var Sebbe och Emil ute på andra äventyr, med andra ord kom dom hem bara kanske en halvtimme innan mig. Ingen som led med andra ord. Haha.
 
Idag då? Ja, idag bestämde jag mig för att börja jobba en timme tidigare + att jag jobbade över lite också. Tråkigare idag när jag visste att båda var hemma. Men jag får se det positivt, snart ledigt i två veckor.
 
MEN! Något jag blev riktigt förbannad på idag. Ja, det är få saker som verkligen får mig arg. Vissa saker hatar jag verkligen, och det här är en av dom. På kvällen nu så åkte vi in till stan en sväng för att låna en jobbarkompis nyckel då jag hade glömt min på jobbet. På vägen hem åker vi bakom en bil (på en 50&30sträcka, men det är oväsentligt egentligen) och jag ser helt plötsligt ett barn i baksätet som ser ut att stå?!
 
Jag frågade Sebbe om det stämde och han blev tyst och koncentrerade sig säkert lika mycket som mig för att se om vi såg rätt. Kan säga att det inte var så lätt att se. Hur som helst så närmar vi oss en rödljus sen och den bilen ska åt vänster och vi åt höger så då stannar jag och både jag och Sebbe glor rakt in i bilen och vad ser vi? Jo, självklart att en mamma sitter i baksätet med en unge i knät och bredvid sig har dom en bilbarnstol?!! Jag blir så ledsen, så arg och sååå besviken på människor.
 
Vad är vitsen med att ha ungen i knät? Det finns ingen anledning, aldrig någonsin. Hade det varit kris så hade dom haft hela den (liten väg för den delen) biten vi åkte på att kunna stanna för att göra det som behövdes. Är barnet ledset så låt ungen skrika bäst fasen den vill. Åk fasen ALDRIG med ungen i knät!!!
 
Ja, jag kommer aldrig förstår. Försvara sig kan dom göra med vad dom vill, jag kommer i alla fall aldrig tycka att det är/var okej..
 
Nog om det. Nu har jag fått skriva av mig lite och så måste jag hoppa i säng så jag orkar upp till jobbet, även imorgon en timme tidigare.
 
Bilder från i lördags då vi var på Powermeet.
Bilder från i söndags då vi var ute hos svärföräldrarna.
 
Och från i måndags då jag och Emil var själva hemma medans pappan meckade bilar.

Vecka 23 (22+1) ♥

Barnet: Barnet är ca 20cm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 465g i början av veckan och ca 550g vid veckans slut. Man kan fortfarande ana skelett och organ genom barnets hud. Barnets hörsel förbättras och det kan nu urskilja olika ljud både inifrån och utanför din kropp. När ditt barn föds kommer det att känna igen din röst både på tonläge och på rytm. Du kan stimulera ditt barns utveckling av nervsystemet genom att prata med och sjunga för ditt barn redan nu.
 
Mamma: Allteftersom magen växer så påverkas din matsmältning. Du kan uppleva förstoppningsproblem eller halsbränna. Halsbränna kan lindras om du äter många små mellanmål istället för färre rejäla måltider. En promenad efter maten hjälper matsmältningen.
 
Kanske kan du nu känna barnets kroppsdelar genom bukväggen, en liten fot eller ett knä? Ligamenten som håller upp livmordern töjer sig när barnet rör sig, det kan ibland orsaka smärta i sidan av magen. Det är helt ofarligt. Många kvinnor upplever det som att det drar och känns obehagligt i sidan av magen. Smärtan skall försvinna om du vilar annars ska du ta kontakt med sjukvården.
 
Egna tankar: Ja, just nu händer väl egentligen inte så mycket. Som vanligt kanske då, med Emil var ju varje egna tankar ungefär "jag känner ingenting speciellt denna vecka heller, allt är detsamma som innan". Haha. Hur som helst, magen växer i alla fall på och bebisen buffas och ibland känner man en hård "knöl" sticka ut - kanske just ett knä då som det skrivs om ovan? Vad vet jag, haha.
 
Emil då, hur reagerar han? Ja... han verkar inte förstå så mycket ännu. Kanske för att vi inte heller gjort så stor grej utav det för honom ännu. Men när han sitter hos mig och jag frågar vart bebisen är så pekar han i alla fall på magen så liten kanske han förstår ändå, hihi.
 
Tagen idag, vecka 22+1.
 
 

Annorlunda dagar

Jag har blivit lite dålig på att skriva här inne. Dels för att jag aldrig får mig tiden då jag inte har någon lust att sitta å knappa när Emil är vaken, men också för att jag lite halvt glömmer bort det.
 
Hur som helst. I torsdags och fredags blev det jobb ända till 20 så då var det Sebbe som fick hämta Emil på dagis. Inventering stod på schemat så det var bara att trötta ut hjärnan totalt bland alla siffror, men det är ju sånt som måste göras det också.
 
I lördags så stack Sebbe hem till sina päron och meckade bil medans jag och Emil stannade kvar hemma. Jag passade - medans Emil sov middag - på att skruva ihop den sista byrån i hallen för att bara få allting klart. Blev även någon sväng med dammsugaren och en maskin tvätt tror jag också blev av. Vi ligger verkligen sååå efter i allt som kallas städning här hemma efter renoveringen.
 
Eller jag kanske överdrev lite nu, vi har börjat komma ikapp ;)
 
I söndags blev det så att jag och Emil åkte med hem till svärföräldrarna. Jag och Emil spenderade dagen inne med farmor medans pappan bodde i garaget tillsammans med farfar. Strax efter att vi hade smockat i oss kyckling, ris och currysås så rullade vi hemåt och svängde förbi på en storhandling på vägen hem.
 
Väl här hemma på parkeringen ÖSTE regnet ner så efter att ha suttit för att "vänta ut" regnet i kanske tio minuter så fick vi helt enkelt ge upp och springa in trots allt regn. Men tur hade väl jag som bara behövde springa en gång = med Emil i famnen. Medans Sebbe sprang med alla kassar, höhöh!
 
Den här veckan har också börjat lite annorlunda. Igår hade både jag och Sebbe sovmorgon. Han började först klockan 08 och jag först klockan 09. Så att vara hemma tillsammans (kanske en kvart men ändå) innan man rullade till varsitt jobb var lite annorlunda! Men mysigt såklart ;) Emil lämnades dock på dagis som vanligt för att han ska få försöka komma in i sina rutiner någon gång......
 
Ännu konstigare blev det när jag klockan 16 (brukar vara 16.45) parkerar på dagisparkeringen och Sebbe ringer och säger att han är hemma. Men se det var ju också bara helt underbart. Jag bakade paj, slängde in tvätt och bytte sängkläder medans Sebbe lagade mat och diskade undan allt. Hur perfekt är inte det? Och Emil somnade vid halv åtta och vi hade därför hela kvällen för oss själva och jag kunde med andra ord duka fram paj, cola, vanlijsås, hallon och allt vi ville ha - på soffbordet. Utan en korv som ska "eeeeh, eeh, eeh" och vilja ha och ta allt!!! Härligt var det.
 
Idag då? Varför skriver jag ett megalångt - förövrigt rätt onödigt? - inlägg klockan nio på morgonen? Jo för att det blev sovmorgon till 10 idag. Allt för denna inventering som måste bli klar på alla sätt och vis innan vi kan komma igång som vanligt igen. Men se där, nu hann jag ju tvätta en maskin tvätt nu på morgonen också, nu ska den bara hängas och jag ska fixa mig inför den här dagen.
 
Ha det bra!
 
 

RSS 2.0