Ny liten kisse!

Vecka 30 ska vi hämta hem en till kisse till våran familj. Så jag bara mååååste visa henne!




Hallen är klar!

Ja, äntligen har allt blivit klart i hallen. Hallen i sig har varit klar ett tag nu men sen var det ju det där med att få möbler på plats också. Som jag skrev förr så köptes ett sko-skåp på IKEA men så fort jag hade monterat ihop det här hemma så insåg vi att det var aaaalldeles för stort. Ja, skulle vi ställa det där vi hade tänkt så kändes det ju som om vi hade tapetserat våran lilla fondvägg helt i onödan.
 
Så det dröjde inte länge innan vi packade in skåpet i bilen och drog till Västerås och returnerade skåpet och tog pengarna tillbaka, kanon av IKEA dessutom att det gick att göra så!
 
Istället köptes ett nytt på Jysk som var snäppet mindre och som hade en matchande byrå som vi då kunde passa på att slå till på. Så ja, här kommer före och efter bilder på våran lilla hall som nu är såååå fin! :)
 
Lite skillnad eller? ;)

Vecka 22 (21+0) ♥

Barnet: Barnet är nu ca 19cm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 370g i början av veckan och ca 450g vid veckans slut. Barnet växlar mellan sömn- och vakenhetsperioder och har redan en egen dygnsrytm. När du vilar är barnet kanske som mest aktivt medan det vaggas till söms när du håller igång. Den del av hjärnan som tillverkar hjärnceller utveckals mycket under den här tiden.
 
Mamma: Ditt hår känns kanske tjockare än vanligt, det beror på att du inte tappar speciellt mycket hår under graviditeten. Efter att barnet är fött tappar du hår som vanligt igen. En del upplever till och med att de tappar mer hår än vanligt under amningsperioden. Ditt tandkött kan svullna och det är viktigt att du sköter din tandhygien noga. Även fräknar, födelsemärken och vårtgårdarna kan påverkas. Undvik stark sol.
 
Egna tankar: Om jag jämför med graviditeten med Emil så känner jag redan bebisen, till och med så pass mycket att man kan se magen buffas ut i mellan varven. Kanske beror det på att moderkakan den här gången ligger bak mot ryggen och inte i framvägg som med Emil.
 
Annars så är allt rätt lugnt just nu. Illamåendet finns dock fortfarande ibland, när fasen ska det ge med sig helt? Kanske aldrig? Haha. Hur som helst så är det lindrigt just nu i alla fall i jämförelse med hur det har varit.
 
Tagen idag, vecka 21+0

Sjuka sjuka sjuka.....

Ja, lagom tills vi började bli friska här hemma så kom nästa sjukdom. Söndagsmorgon kom magsjukan och hälsade på. Inget välkomnat besök kan jag ju säga.

Emil började och då satte även jag igång. Tror Emil kräktes två eller tre gånger medanas jag fick springa x antal gånger till.

Under dagen var Emil dock helt sig själv igen medans jag fortsatte på pyton.

Och idag? Ja idag kom Sebbe hem från jobbet och mådde kasst. Så, då var vi alla smittade. Skitsjukdom!

En massa och lite till.

Oj vad dagarna flyger iväg. Helt plötsligt har det visst gått en vecka här inne igen.
 
I lördags hoppade vi dessutom in i vecka 20. Halva tiden är gjord och illamåendet har äntligen börjat ge sig lite (ibland kommer det och går lite i alla fall). Jag tänkte köra på samma grej som med Emil, att lägga ut ett inlägg om veckan med magbild för varje också, men dessvärre blev det ingen bild tagen i lördags - och har ännu inte blivit. Så jag tar ikapp det någon annan gång, haha.
 
Annars då? Jag har varit hemma med Emil eftersom att han fick sin släng av ögoninflammation. Dock var Sebbe hemma med honom under onsdagen då det var lite kris på mitt jobb, och vad tror ni inte jag möts av när jag kommer hem från jobbet? Jo, en herre som står och spacklar i hallen.

Sebbe drog alltså igång en renovering av våran hall när han var hemma och vabbade, haha. Renoveringen har vi pratat om länge då jag tröttnat på den mörkblå hallen så jag blev såklart väldigt glad att han hade tagit tag i det :)
 
Sen har det blivit lite småpyssel på kvällstid efter att Sebbe har kommit hem från jobbet och nu äntligen börjar det närma sig klart. Idag ska han ta hem lite grejer från jobbet också så han kan såga till golvlister och dörrfoder och även borra och fästa sådant som ska fästas på väggarna. Sen ska det nog vara klart? Ja, vi ska ju såklart sätta upp spaljén (om det ens heter så?!) också som har målats från trä till vit. Såklart ;)
 
Igår tog jag en tripp till Västerås och möttes vid IKEA av min käre mor som skulle vara lite hjälp till mig så att jag skulle vara säker på att jag fick med mig allt jag skulle ha, haha.
 
Med mig hem fick jag:
Ett skoskåp
En lampa
Två ljushåller + ljus
En hatthylla
Smått och gott som, sugrör, iskubsformer, ett lakan och sen tror jag inte det var nå mer?
 
Vi har även köpt ett nytt nyckelskåp på Rusta som kommer passa in mycket bättre än det förra :)
 
Och ja, jag lovar att det självklart kommer bilder när allt är helt klart!
 
Förövrigt så har jag varit hemma med Emil idag också då ögonen inte har gett med sig helt ännu, men snart så!
 
 

När liten blir stor ♥

Imorse rullade mamma in på parkeringen här hemma för att komma och ta hand om Emil en sväng då han som sagt hade feber igår. En feberfri dag hemma säger dom väl? Idag har det inte visat något feber och inget mer krångel med ögat så förhoppningsvis kan han gå till dagis imorgon igen!
 
Så medans mamma var här och vaktade lilla barnbarnet så åkte jag och Sebbe över till Uppsala för att besöka Akademiska Sjukhuset. Rutinultraljud stod på schemat och på bilden hittade vi ett småsyskon till Emil. Ett bultande hjärta och viftande armar och fötter. Allt för att visa "jag lever och busar på en massa här inne" ♥
 
Så våran lilla pojke, våran älskade lilla son blir helt plötsligt väldigt stor. Han kommer i november (ja, hur bra planerat var det egentligen??) att bli storebror och fylla två år i samma veva. Vart tog bebisen vägen?
 
Vi är alltså just nu inne i veckan 19 (18+2) och väntar såklart med spänning på den lilla busen där inne ♥
 
 

Barnfritt födelsedagsfirande

Som jag skrev sist så hämtades Emil tidigare från dagis (förskolan jag veeet!) och sen dess har han lite då och då haft feber, allt från något på 37 upp till 39. Inga superhöga siffror men ändå så att han varit lite hängig mellan varven.
 
Igår lämnades han dock hos mormor och morfarn eftersom jag och Sebbe skulle åka på fest - ja det var ju inte igår... Elins Jocke fyllde nämligen 24 i veckan så de skulle ha lite födelsedagsfest för honom. Så vi åkte och lämnade Emil (feberfri då) och åkte vidare till Eskilstuna.
 
Väl där spenderades alltså hela dagen och hela kvällen men någon sväng efter midnatt bestämde vi oss för att rulla hemåt. Tusen tack för att vi fick komma förbi bästa! ♥
 
Idag kom våran lilla älskling hem till oss igen och han verkade minsann pigg och glad. Däremot kom det gnäll senare och tempen visade 38,1. Inte så högt som vanligt, men han var extremt gnällig så en Alvedon fick han i sig och strax efter det somnade han sött i mammas och pappas säng och ja, han somnade för natten alltså.
 
Kan inte förstå vad det är med tempen, har tänkt tänder men nu börjar jag istället misstänka att det kanske är någon ögoninflammation på G istället då mamma sa att han hade haft lite klegg och nu ikväll såg ena ögat "smalare" ut än det andra. Vi får helt enkelt se vad morgondagen visar!
 
Nej, nu bjussar jag på lite bilder istället. (Instagram-bilder dock ;))
 
(Klickbara bilder)
1. Precis när jag kommit hem från Göteborg och han fick sig ett bad.
2. Sprang in i hyllan och gick finaste märket på kinden - inte alls blått nu någon dag efter......
3. Busar bakom pappas rygg (där ser ni ju kinden igen!)
4. Trötta pojkar ♥
5. Är egentligen en film, men lillen vill ju hjälpa pappa att blåsa upp nya poolen! (Halvfull med vatten nu - plus leksaker och sist men inte minst; en näve jord......)
6. Äntligen ett nytt soffbord!

Home sweet home

Även om vi hade två lyxiga "jobbdagar" med spa, god mat, mycket skratt och en underbar säng så är hemma alltid bäst.

Tänker inte rabbla allt utan låter bilderna tala för sig själva.

Idag ringde de från förskolan en timme innan jag slutade jobbet och meddelade att Emil tydligen inte var sig själv riktigt. Ville mest sitta i knät (vilket han aldrig velat gjort något speciellt på dagis förr och dessutom u knät på en ur personalen från andra avdelningen) och kändes lite varm.

Så jag hoppade in i bilen och plockade upp skrutten. Väl hemma verkade han pigg men tempen stannade på liiiite förhöjt - 38,5. Men sen, ja sen sprang han rakt in i en hylla och slog i kinden så sen dess vill han bara sitta här i min famn med napp och snutte. Plutte tussen ♡






























Mot Göteborg

Nu sitter jag på tåget med kollegorna påväg mot Göteborg för lite jobb. Eller var det mer typ hotellmys med spa och god mat?

Ja, vi säger att det är jobb ;)

Sebbe förblir hemma med Emil så inatt får dom minsann sova utan mamman!

Nu vet ni i alla fall vad jag gör idag.

RSS 2.0