Gott och blandat

Nu har jag fått lite klagomål från Amanda om att jag är lite kass på att uppdatera (förstår inte alls vad hon menar?) så jag lär väl uppdatera er lite då kanske ;)
 
Dagen före julafton så körde jag och Sebbe uppesittarkväll. Mot slutet kom även Emil ner så han fick vara med tills allt var slut. Ingen vinst för oss!
 
På julafton var det allt sista fix innan gästerna skulle komma. Blev Sebbes mamma, lillebror och storebror (pappan var hemma och var sjuk och Mickes sambo var hos sina föräldrar) och sen mamma, pappa, mina bröder och min mormor.
 
Barnen (läs Emil) var så nöjd över alla julklappar och slet upp paket efter paket. Ellie lekte mest med papper men i efterhand så har hon lekt nöjt med sakerna hon med. Haha. Kanske ska försöka summera vad barnen fick också.. Så jag har det uppskrivet ;)
 
Emil:
Ett bilgarage - från morbror John
Ett pussel - (blev osäker nu, men tror det var från mormor och morfar)
Tandborste - från mormor och morfar
Tvål - från mormor och morfar
Vägarbetsfordon - från mamma och pappa
Två lastbilar - från mamma och pappa
En lastbilstrailer med tillhörande bilar - från mamma och pappa
Tre par byxor - från både mormor&morfar och farmor&farfar
Två tröjor - från farmor och farfar
En liten chokladkaka - från mormor och morfar
En sagobok med Bamse - från mamma och pappa
"Findus flyttar ut" bok - från farmor och farfar
En bok där man får "titta in" i bilar - från mormor och morfar
En pellesvanslös bok - från mormor och morfar
En legolastbil - från mamma och pappa
En skjorta - från farbror Micke och Tilde
Pengar - från gammelmormor
 
Ellie:
En hink med massa djur - från mamma och pappa
En docka med tillbehör - från mamma och pappa
Aktivitetsleksak "pop-up" - från mormor och morfar
Aktivitetsleksak "bollbana" - från morbror John
En pyjamas - från morbror John
Byxor - från mormor och morfar
Ett fleeceset - från farmor och farfar
Tre tröjor - från farmor och farfar
En tandborste - från mormor och morfar
En "rullande mask" - från morbror John
En telefon - från mormor och morfar
En kofta - från farbror Micke och Tilde
Pengar - från gammelmormor
Raggsockor (egentligen ingen julklapp, men ändå) - från gammelmormor
 
Gemensamt:
Tandkräm
Påfyllning till tågbanan
 
Tror jag fick med allt? Lite svårt.. borde egentligen fota så jag har full koll, hihi.
 
Nåja. Sen jul så har vi vart ute och åkt nästan varje dag. Bland annat så rullade vi hemåt mina föräldrar, eller ja, Sebbe åkte med barnen till mina föräldrar medans jag blev avsläppt i Fagersta för att få umgås med mina fina tjejer sen skolan! Supermysigt men lite trist att inte alla kunde komma såklart, men vi får ju försöka ta och styra ihop något sen igen. Fick även träffa Carros lille bebis (hon är ju dock redan fem månader så) så det var ju mysigt. ♥
 
Imorgon blev det att fara över till Eskilstuna för att fira in det nya året med andra halvan av familjen, haha.
 
Men nej. Nu ska jag ta och måla lite naglar innan vi tar och hoppar i säng. Nu har jag bjudit på lite text i alla fall!
 
1. blandat från dagen innan julafton 2. julaftonsdagen 3. julaftonskvällen
1. nöjd med ny fleece och nya raggsockor 2. jag och Carros bebis 3. Ellie idag ♥

Årets gran

Efter förra julen så sa jag att jag ger upp våran plastgran. Den fick åka till soptippen för jag hade helt enkelt fått nog av den tråkiga fulingen, som dessutom luktar mest damm och förråd medans man drar ut alla grenar....
 
Så i år fick vi helt enkelt skaffa oss en riktig gran! Vi bestämde oss för att ta in den och pynta den idag innan barnen skulle hoppa i säng, Ellie var mest intresserad utav kartongen som vi hade pysslet i medans Emil vart lite hyper och överlycklig, haha. Fast ja, han ville gärna dra i allt pyssel och glitter innan det skulle upp också, barn ;)
 
Nåja. Jag får väl ta och bjuda på en bild nu då så ni får se den också.
 
Och självklart fick Emils egengjorda julkula komma upp! (Japp, kanske ska ta och ta bort hans namnlapp också? haha!)
 
Till nästa år krävs en ny stjärna och nytt pynt helt klart.

4 dagar kvar

Idag har vi fyra dagar kvar till julafton. Ingen snö och 12 plus ute, men det vet ju alla redan om så ;)
 
Emil klarade sig från mer kräk, så inatt hade det gått 48 timmar och både idag och igår har han betett sig som vanligt. Skönt det. Vi andra har också klarat oss, tjoho!
 
Så idag tog vi och åkte över till Sebbes föräldrar. Träffade svärmor som legat på sjukhus så inte träffat henne på ett tag och sen fick jag mysa lite med nya bebiskissen Saffran. Fixade även en julgran så nu står den här hemma (ute i förrådet) och imorgon får den åka in och pyntas, tror jag i alla fall.
 
När vi kom hem så svängde jag förbi affären medans Sebbe åkte hem och la över barnen i sängarna och sen kokade Sebbe lingonsylt och jag gjorde knäck. Imorgon måste jag förbi affären, (IGEN!) och handla lite grejer som jag glömde.
 
Men nej, nu ska jag ta och glo lite på tv innan jag ska ta och hoppa i sängs. Godnatt!
 

Luciafirande och kräk

I onsdags när Emil fortfarande var på förskolan, så kom mamma och Robert. Dom stannade sen här med Ellie medans jag gick och hämtade hem Emil. Har var såklart överlycklig över att dom var här. Sen när Ellie hade sovit sin middag så gick vi tillbaka till förskolan för lite luciafirande.
 
Vi alla satt i en ring på golvet och vi sjöng tillsammans. Så mysigt så. Sen fick vi gå runt och kika på saker som barnen gjort under sina dagar. Allt från teckningar till djur och ljuslyktor. Efter lite fika sen så gick vi hemåt igen och började med maten.
 
Sen då? Vanliga dagar. Bortsett från igår kväll när Emil kom ner för trappan gråtandes. Våran lille plutt hade kräkts och var superledsen över det. Så medans Sebbe drog bort sängkläder så sköljde jag av Emil sen fick han sitta under en filt i soffan och gosa lite innan vi säkrade våran säng och la oss tillsammans allihopa. I soffan hann han kräkas en gång, efter en liten stund i sängen så kräktes han (inget kvar att kräkas upp) igen och sen 01, 02 och 03. Det gick prick en timme mellan gångerna...?
 
Idag har det inte blivit något mer men han har inte riktigt haft någon aptit, men vem brukar ha det efter en sån natt? Vi håller tummarna att det inte blir något mera! Pluttis..♥
 
Men nej, nu ska jag se om jag kan väcka liv i sambon här bredvid på soffan sen ska vi gå upp och lägga oss bredvid Emil. Godnatt på er.
 

4månader kvar

Idag fick jag i uppgift att lämna in ett paket som Sebbe skulle skicka iväg. Han frågade mig igårkväll om jag kunde fixa det och jag svarade väl ja för att vara lite snäll då. Men han missade visst att nämna en detalj. Paketet vägde 11kg och var lite otympligt att bära med en arm medans man skulle ha Ellie på den andra armen......
 
Men, paketet kom in på ombudet så uppdraget slutfört ;) haha.
 
Idag har vi på pricken fyra månader kvar till vi ska få flytta till vårat hus. Ja, jag längtar så sjukt jäkla mycket. Sitter och spar inspirationsbilder stup i kvarten, tänker på vad vi måste köpa, vad jag vill köpa, vad vi ska slänga/sälja och helt enkelt allt. Men än är det ju så långt kvar, så på ett sett blir det ju lite tråkigt att sitta och planera så mycket, haha. Men men, tiden med barnen flyger ju iväg - så varför ska inte dessa månader göra det?
 
Imorgon är det dags för lite luciafirande på förskolan för Emil. Det blir hans första och det ska bli så spännande att se honom. Jag, min mamma och bror kommer att gå dit. Ja, Ellie också då förstås. Men stackars Sebbe hade inte möjlighet då det är så mycket på jobbet nu innan ledighet, så det är ju såklart väldigt synd. Men det kommer väl fler år :)
 
Ett försök till fina kort, haha!
Visserligen är dom ju fina ändå, naturliga och busiga.

Tröttdag

I fredags när Sebbe kom hem så for vi över till Eskilstuna för att spendera resten av dagen hos Elin&Jocke. Jag och Elin spenderade dagen hos dom medans karlarna drog ut. Vi nattade våra busar, åt god mat och efterrätt, spelade uno och skrattade av oss rejält. Sen kröp vi ner i varsin säng medans våra gubbar fortfarande inte hade kommit hem, haha. De kom dock strax därefter.
 
Under lördagen så var vi där en liten stund innan vi sen rullade hemåt under eftermiddagen (Jocke skulle på julbord och Elin och ungarna skulle till stallet och öva till lucia). Väl hemma tog vi det bara lugnt.
 
Idag så har jag och barnen varit hemma medans Sebbe var och hälsade på sin mamma som ligger på sjukhus. Jag och barnen hade såklart också velat åka med, men vi kände att busiga barn inte riktigt passade in, så Sebbe fick åka själv. Sen när han kom hem så har vi åter igen bara tagit det lugnt. Har varit en liten trött dag idag.
 
Men nej. Nu ska jag fortsätta glo på serien som går på tv innan jag också tar och hoppar i säng som resten av min familj.
 

Fullt hus

Igår och idag har Emil fått vara hemma från dagis. I söndags blev han nämligen hostig och snorig så jag kände att han skulle få vila upp sig under måndagen. Sen innan han skulle sova på måndagskvällen så hade han 38,2 i temp så då fick han helt enkelt vara hemma idag också.
 
Lite mattare än vanligt tycker jag nog att han varit idag, men någon mer feber har han inte haft tror jag i alla fall. Får se om det blir dagis imorgon eller inte. Beror lite på hur natten kommer se ut också.
 
Men idag i alla fall, så fick vi besök. Först kom mormor och morbror Robert och medans jag smet in och handlade lite, så kom även morbror John hit. Så barnen har varit så nöjda och glada som fått busa och gosa en massa.
 
Nu sover dom sött i alla fall. Eller ja typ, Ellie ligger upp och "babblar" lite. Hon har liksom gått och blivit förkyld hon också nu så då störs hennes sömn lite. Dock är hon inte ledsen så hon får väl fortstätta "prata" där uppe, haha! Tänkte gå och sova jag med snart så då smiter jag in och säger god natt igen helt enkelt.
 
Men nej. Nu ska jag fortsätta diskutera efterrätter till helgen med Elin, sen blir det godnatt.

Borta hela helgen

Både igår och idag så har vi satt oss i bilen och åkt över till Sebbes föräldrar. Har inte gjort något speciellt där, men har ändå inte haft något speciellt för oss här hemma så.
 
Igår åkte vi även förbi Sebbes bror och hans sambos nya lägenhet, de har nämligen köpt en lägenhet så nu håller dom på och renoverar den lite innan dom snart ska flytta in. Lite lagom avundsjuk blir man ju, att dom redan nu får flytta, hihi. Men men, tiden ska nog gå fort för oss också.
 
Men nej, nu ska jag ta och spela lite candy crush innan jag gå och lägger mig. Ja, jag spelar fortfarande det. Är det någon annan som gör det? ;)

Inspiration

Det här med att flytta till hus är inte så bara för mig. Det är nu jag får sätta fingrarna i att verkligen göra hemmet till vårat hem.
 
Så som vi har bott nu har det bara fått bli som det blivit känns det som. Att köpa in den där superfina tavlan, den där snygga hyllan eller helt perfekta möbeln till ungarnas rum, har på något sätt känts tråkigt. Att inreda ett halvdant hem blir inte kul.
 
Ni kanske inte alls förstår mina tankegångar, men någon kanske gör det. När man bor i hyresrätt är det inte alltid det är rustat och snyggt med perfekta tapeter på väggarna, utan snarare att du får ta över efter förra hyresgästen. Fine, du får tapetsera om. Men vem vill egentligen göra det, när du bara "kastar pengarna i sjön"? Vi har valt att fixa till våran hall då den var så himla mörk och Emils rum fick vi omtapetserat pga. fläckar på väggen, men resterande har fått vart som innan (ja, badrummet fixades också men inte samma sak;)).
 
Så att sätta sig och köpa in nya fina möbler och möblera in till fula väggar känns himla tråkigt. Plus att det man köper in kanske aldrig kommer passa in när man väl flyttar till sitt EGNA? Långsökt kanske, men så har jag tänkt.
 
Idag har jag haft bror min på besök hela kvällen. Sebbe har vart på julbord så när ungarna hade somnat satt vi och babblade och glodde på Idol om vart annat. Vi diskuterade allt möjligt inom inredning och huset och jag ser verkligen sååå fram emot att få flytta dit nu. Men förhoppningen var ju att få köpa på sig nya saker och komma i ordning som man vill ha det på en gång. Men i grund och botten funkar det inte så.
 
Saker kostar och som min kloke bror sa, man kan behöva "bo in sig" lite innan man vet vad man faktiskt vill ha och där har han ju helt rätt. Dock vet jag med mig vissa saker här hemifrån som inte hör hemma i mitt nya hem och dom kommer därför att rensas bort innan vi ens flyttar dit. Jag orkar helt enkelt inte släpa dit något jag egentligen inte vill ha för att rensa det sen, för troligtvis kommer dom bara tryckas in i något hörn då och stå kvar där sen. Med andra ord helt onödigt.
 
Så nu är det bara knappa in alla möjliga sökord och leta inspiration till max. Även om det ju faktiskt är ett litet tag kvar ;) 133 dagar närmare bestämt.
 
Nya vagnen och min lilla tomtenissa ♥

RSS 2.0