Vi har köpt hus!

Ja, som rubriken säger så slog budet vi la igenom. Kontraktet skev i fredags och imorgon betalas handpenningen in. Känns lite sjukt, overkligt och spännande på samma gång såklart. Dock dröjer det än ett tag tills flyttlasset går, men förhoppningsvis så flyger tiden iväg så sitter vi snart där.
 
Väntan blev lite jobbig för oss. De spekulanterna som var intresserade ville ha mera tid att tänka. Under onsdagen så hade de inte hört av sig och mäklaren hade inte fått tag på dom. Där blev det därför sagt att de skulle få torsdagen på sig annars skrivs det kontrakt med oss.

Senare på eftermiddagen så ser jag att det ligger ett bud på hemnet, som är högre än vårat - men vi har inte fått något sms om detta? Jag ringer såklart upp mäklaren direkt men han meddelar att det inte är något att bry sig om. Denna budgivare hade alltså meljat om att få komma på en visning, men säljarna hade ingen lust till ha någon ny visning. Budgivaren sa då bara "men jag lägger mitt bud ändå" men det tackade säljarna nej till då de (ganska förståeligt) inte vill sälja till någon som inte ens sett huset.
 
Så strax innan fem på torsdagen ringer mäklaren åter till mig och meddelar att det skrivs kontrakt på fredagen. Spekulanterna sen innan hade velat ha mera tid, men säljarna ville få allt klart så fort som möjligt och tyckte det kändes bra med oss som hade lagt vårat bud redan på måndagen och hade hört av oss varje dag.
 
Fredagen kom, kontraktet skrevs och säljarna tyckte allt kändes riktigt bra att få sälja till oss så vi är såklart superlyckliga. Flytten blir av först i april och vi längtar supermycket ;)
 
 
Under precis mitt i allt detta så gick även diskmaskinen här hemma sönder och eftersom att vi köpte den utav de förra hyresgästerna så har vi inget skåp att sätta in i stället, så vi fick helt enkelt till att köpa en ny - fast självklart begagnad. Så typiskt bara, att det ska bli just nu!
 
 
Mamma och mina bröder kom hit och var barnvakt medans vi var och köpte huset sen blev dom kvar är långt in på kvällen och rullade hemåt först vid halv elva. Emil var fortfarande vaken och hans trötthet hade slagit över enormt, haha!
 
På lördagen så åkte vi hem till Sebbes föräldrar och umgicks, Sebbes mamma skulle ha "tantkväll" där även min mamma skulle vara med så Emil var ju superglad som hade mormor hemma hos farmor och farfar, haha. Han blev dock trött redan vid fem och somnade framför barnprogram. Sen vaknade han såklart vid åtta och höll igång tills vi åkte hem vid halv ett, inte konstigt att han sov till 10 imorse ;)
 
Och idag då? Ni minns kanske att jag köpte en Emmaljunga viking för inte allt för länge sen? Har trivts bra med den men saknade våran City cross så himla mycket så idag flyttade Vikingen och en ny City cross flyttade in, nej inte NY men ny för oss, dock ser den verkligen ny ut. Superfin! :)
 
Bild på den kommer. Men bjuder nu på våran nya adventsljusstake istället.
 

15-11-25

Som jag skrev sist så började Ellie kinka sig. Det har faktiskt redan blivit åt det bättre. Dock vägrar hon ta flaskan när hon ska nattas och grinar illa åt att jag går ut i rummet, men efter två sekunder är hon tyst och sen somnar hon. Igår vaknade hon nio (och idag halv nio) och var ledsen. Då tog jag ner henne båda gångerna för närhet men även för att ge henne en flaska. Sen har jag gått upp och lagt henne igen och hon har sovit vidare.
 
Håll tummarna åt att det håller i sig!
 
Igår så tog jag och Ellie en tripp till Västerås. Jag ville kolla efter något till mig själv eftersom att jag fick presentkort på H&M. Fick med mig två tjocktröjor och ett pannband, heter det ens så? Ett sånt som man har ute? Haha.. Så jag är nöjd och glad.
 
Skulle även köpa ny vintermössa och vantar till Emil. Men blev osäker på storleken på mössan så jag köpte bara med mig vantarna och tänkte att Emil får följa med och prova ut en mössa istället. Sen åkte vi hem och käkade lunch lite snabbt. Sen hämtade vi Emil och åkte in till Enköping.
 
Emil hade nämligen klagat på ont i örat och varit kinkig under natten, så vi åkte in till VC för att kolla örat. Men allt såg bra ut som tur var. Sen åkte vi till Intersport så Emil kunde prova mössa. Köpte den och åkte sen och handlade hem lite mat.
 
Idag så kom Ari förbi supersnabbt, sen kom även John förbi. Dock blev det tyvärr väldigt snabbt för honom också eftersom att han gjorde illa sig och var tvungen att åka till akuten. Okej, så allvarligt var det inte. Men han gjorde illa knät i ett lyft med Emil här hemma och 1177 sa åt honom att kolla upp det. Så nu hoppar han på kryckor, hihi.. Måste kanske banta ner Emil lite ;) Haha!
 
Ja. Jag skojade.
 
Men nej. Nu ska jag hoppa i säng.
 
Från igår, från idag och från idag.
Ja jag ser gravid ut på sista bilden, var inte bara jag själv som tyckte det, men NEJ - det är jag inte ;)

Tandläkare, ledsen tjej och budgivning.

Ellie har kommit in i någon liten fas (bara det inte blir som det vart med Emil) och blir ledsen när man ska gå ut från rummet när man lagt henne i sängen.
 
Vi har ju alltid bara lagt ner henne med en flaska, satt på sängmobilen och gått ut. Så har hon somnat så, i princip jämt. Finns såklart något undantag då hon typ sovit middag lite för sent eller liknande. Men hur som helst. Nu har det vart några dagar då hon vaknat mer under kvällen/natten och varit ledsen. Så fort hon läggs ner i sängen så försöker hon komma upp direkt och börjar grina. Men om man testar gå ut efter en stund i alla fall, så brukar hon inte fortsätta grina när hon väl är trött.
 
Med Emil blev det också såhär, dock var han mycket värre och det började tidigare. Därav slutade han ju i princip helt att sova i sin egna säng. Han somnade mellan oss och sov sen hela natten där - då vi tillslut inte orkade ta fighten längre. Nu somnar han i sin säng men brukar tassa in till oss under natten och somna om mellan oss. Fullt tillåtet enligt oss då jag vägrar neka barnen komma till oss under natten. Är vi deras trygghet så är dom fullt välkomna till oss, dom är våra barn för guds skull.
 
Däremot ser jag gärna att dom somnar i sina egna sängar. Håll tummarna åt att det bara är en liten fas för lillan. Inte så kul med en ledsen plutt under nätterna ju.
 
Annars då? Hur gick det med husvisningen? Ja, ett bud är lagt på huset - det är vårat. Imorgon är det en ny visning så vi får se sen hur det kommer gå. Andra budgivningen vi ger oss in i och man vet att man aldrig kan bygga upp (man vill inte heller) något direkt stort hopp. Man blir bara mer besviken då + att vi har nog en hel del tid framför oss i vårat liv så OM detta inte går vägen, så är det inte som att livet rasar för oss.. Men vi håller såklart våra tummar.
 
Idag var Emil ledig från dagis eftersom att han hade tid hos tandläkaren. Han visade så fint här hemma hur stort man skulle gapa hos tandläkaren. Sen när vi väl sitter där i stolen så vill inte ungen gapa! Haha.. Men tillslut gick han med på det och det räknades tänder, kändes på dom med "kroken" och han fick helt godkänt. Skönt :)
 
Igår när busarna satt framför barnprogram med smörgåsrån (i två sekunder sen for Ellie runt) medans jag lagade mat :)

Ellie 1 år och husvisning

Nu är våran lilla skatt ett år. Igår var det hennes dag och jag och Emil började med att gå in och sjunga för henne. Förutom det så blev hennes dag mest som vilken annan dag som helst, bortsett från att hon fick två paket sen när pappan kom hem också.
 
Men ja, fortfarande helt overkligt såklart. Att våran minsta plutt är ett helt år. Hennes första år har flugit iväg, men det blir väl så speciellt när man har två barn att sysselsätta, hihi.
 
Idag körde vi en husvisning, mamma och pappa kom och tog barnen under tiden så vi kunde åka i lugn och ro. Än så länge har vi inte diskuterat så mycket så får väl pratas vid lite i helgen och se hur vi ska göra, huset i sig är i alla fall väldigt bra :)
 
Nu är det bara jag och barnen kvar hemma, Sebbe stack till sina föräldrar och mamma och pappa åkte hemåt igen. Ellie sover fortfarande (en liten stund till i alla fall) så Emil sysselsätter sig i lugn och ro med att bygga lego. Bäst att passa på medans syrran sover så inte kommer och river allt hela tiden ;)
 
 

Klappa händerna

Här rullar dagarna på i full fart. Emil har fyllt år och snart är det Ellies tur. Vart tog hennes första år vägen?! Fasen, hon är ju min lilla bebis fortfarande..
 
Men men. Idag har vi inte gjort något speciellt alls. Jag och Ellie har spenderat några timmar ensamma medans Emil som vanligt var och lekte av sig på förskolan. Under dom timmarna så vek jag tvätt, tvättade två maskiner och sen även hängde tvätten då. Imorgon blir det mer tvättning, kan ju inte ta allt på en gång eftersom att det inte finns utrymme att hänga upp allt, haha.
 
Ellie har gått och blivit snorig, IGEN.. helt sjukt vad hon har varit mycket sjuk under hennes första år. Men går kanske inte att jämföra med tanke på att hon har en storebror som drar hem en massa baciller, Emil var ju trots allt själv ;) Men hon håller igång under dagarna ändå, är mest kvällar/nätter hon kan tycka det är jobbigt. Men det går bra ändå.
 
Haha, Ellies favorit här hemma just nu är att få stänga badrumsdörren, haha! När vi båda är där inne samtidigt så brukar jag bara gå ut och släcka lampan, då förstår hon vinken och kryper snabbt ut därifrån. Sen kryper hon runt dörren och börjar putta igen den, tills den stängs ordentligt - då sätter hon sig supernöjd och klappar händerna! Så jädra söt, haha.
 
Men nej, nu ska jag glo klart på paradise hotel sen blir det sängen som resten av familjen.

3år!

Nu är dagen förbi. Emils födelsedag. Vid det här laget för tre år sen, så låg jag precis med en nykläckt pojke på bröstet (och troligtvis syddes) och hade precis påbörjat mitt liv som mamma.
 
Det känns lite sjukt, att det är JAG som fött honom till världen, att det är VI som uppfostrat honom till den han är idag och att det är VI som lärt honom det han kan. Han är verkligen helt perfekt denna fina pojke (vilken mamma säger inte så ;)) som självklart har sina mindre roliga sidor 1000 gånger om dagen, men det hör ju till. Han är ju våran Emil för det.
 
Dagen idag fick han först spendera på förskolan. Där sjöng dom för honom och vid samlingen hade han fått suttit på en stol och så fick han välja låter dom skulle sjunga. Vid maten hade han ätit på den fina tallriken och druckit ur det fina glaset och med sig hem hade han en fin ballong som han så stolt skulle bära hem.
 
Medans han var där så åkte jag och Ellie först till BVC, där var det dags för 1-års kontroll och vaccinationer. Allt gick bra och våran lilla tjej växer på bra! Därefter åkte vi över till Västerås i jakt på en till födelsedagspresent och även ett nytt fodrat regnställ till Emil. Smet även in på IKEA och köpte nya handdukar och julklappspapper.
 
Väl hemma så slog jag in presenterna (även regnsettet så han skulle få mer paket ;)) och sen gick vi och hämtade hem brorsan. Senare så kom mormor och morbror Robert förbi och sen när Sebbe kom hem så åt vi alla pannkakstårta till middag innan Emil fick öppna sina paket.
 
Klockan sju sov han som en stock och han hade haft en bra födelsedag sa han. Då är jag nöjd!
 
Detta fick han utav oss idag:
 
 
 
Än en gång, stort grattis på din dag Emil. Vi älskar dig!
 
 

Kalas för dom finaste vi har!

Idag blev det kalas för våra små. Emil fyller först på tisdag och Ellie inte förrän på fredag, men för att lättast samla ihop hela familjerna, så fick vi lov att fira dom tillsammans lite såhär i förväg. Tror inte att barnen led för det, för det om Emil gärna ville öppna Ellies paket också, eftersom att hon ändå låg att sov till en början ;)
 
Senare än vanligt, men tillslut - så somnade dom sött i sina sängar helt slut efter dagen. Massa tårta, bus, paketöppning, massa folk och lek med nya leksaker på det. En helt perfekt dag blev det, så tusen tusen tack till alla som kom! Vi och våra barn är evigt tacksamma som har er i våra liv :)
 
Bjuder på bilder från dagen istället - även om det helt glömts bort att fotas nästan..
 
Emil hjälpte till med städningen innan alla gästerna kom :)
En typisk familjebild, haha!
 
 
 
Lite från dagen och här kommer presenterna, som jag tror jag fick med alla i alla fall ;)
 
Gemensamt från Mormor, morfar och morbror Robert fick dom detta kök.
Ellie fick detta.
Mackor utav min morbror Ari med familj
Bultbräda från Elin med familj
Mobil och klosslåda från morbror John (och gudfar ♥)
Bilen utav farbror Jonas

Detta från farbror Micke och Tilde
Detta från farmor och farfar

Från farmor och farfar

Från farmor och farfar
Detta fick Emil.
Radiostyrd bil + vita Audin från morbror John
Lastbil med bilar från Elin med familj
Mamma Mu bok från farmor och farfar
Lego dublo bil från min morbror Ari med familj
Röd-gula bilen från farbror Jonas
Från farbror Micke (och gudfar) och Tilde
Från farmor och farfar
Från farmor och farfar
Gemensamt från mormor, morfar och morbror Robert fick dom även denna.

11/11-15

Som ni såg var det bara basic till våran lilla Elliebus. Bortsett från en skjorta till Emil och en jul-klänning och en födelsedags-klänning till Ellie.
 
Det där med mig och beställa paket är ju så knäppt så det finns inte. Jag beställde från HM och Cubus samma dag förra veckan. Paketet från HM stod det sen på fredagen att det hade kommit till utlämningsstället, men jag hade inte fått någon avi. Men igår var jag ändå in till stan så då stack jag in där för att kolla om dom hade paketet, så då hämtade jag ut det direkt.
 
Dagen efter, precis när jag lagt Ellie i sängen för sin middagsvila, så plinga telefonen och jag har nästa paket att hämta ut. Kunde det inte kommit lite tidigare? Nåja, får ta det senare i veckan tänkte jag. Idag blev jag tvungen att åka in igen för kattmaten var helt slut så då passade jag såklart på att hämta paketet.
 
Sen då? Jo, i söndags beställde jag grejer från Jollyroom. När tror ni jag ska få hämta det? Jo, smset plingade precis som förr, samma dag som jag redan har varit in - precis när jag lagt ner Ellie ;)
 
Men men, nu får det ligga kvar där tills på fredag när vi ändå ska in och handla inför lördagen.
 
Men nej, nu blir det sova. Godnatt!

Kläder

 

10e november

Idag var det visst min dag, 24 år. Grattis till mig själv.
 
Dagen blev som vilken annan dag som helst, bortsett från en present från Sebbe såklart!
 
Hämtade i alla fall ut ett paket till mina busar (mest till Ellie) som jag inte ens hade fått någon avisering för. Men hade ju Kolli-id i mitt mejl så det löste sig ändå. Återstår att se när - och om - aviseringen kommer ;) Kan försöka fota kläderna imorgon i alla fall, är dock bara basic-kläder i princip, men i alla fall.
 
Men nej. Nu ska jag nog ta och hoppa i säng. Godnattis!
 

Inte som planerat

Oj vad dagarna rullar på här. I veckan som gått har vi väl inte gjort något speciellt alls, bara de vanliga vardagsrutinerna som består av dagis och hemmalek i princip.
 
I fredags så tog jag lite sopor och åkte med barnen till återbruket för att slänga det. Lite skit som legat i evigheter och aldrig kommit någon vart bara.. haha.
 
Igår (till idag) så skulle Amanda kommit hit, men hon blev sjuker så istället åkte jag över till Uppsala (Sebbe åkte tidigare då han gick handledarkurs åt sin lillebror) och spenderade dagen där. Emil lekte järnet med farbror Jonas, de byggde nämligen en bil av en kartong och körde omkring med, hihi. Emil var såå nöjd så. Sen åkte vi hem mot kvällen så barnen fick sova och vi (läs jag, för Sebbe somnade) kollade på Jurassic Park på tv.
 
Idag blev det återigen Uppsala för Sebbe skulle sälja iväg en motor och det gick ju kalas så efter det åkte vi hemåt, handlade lite nödvändigheter och stack hem och lagade mat. Strax efter att vi kom hem så plingade mormorn och morbror Robert på dörren så Emil och Ellie fick busa lite innan det var dags för sängen.
 
Ny vecka imorgon och jag måste komma ihåg att inte kolla postlådan. Haha.. Jag fyller ju år på tisdag och Sebbe har beställt ett paket som han inte vet om det kommer direkt i brevlådan eller liknande så jag får allt hålla mig ifrån den (trots att jag själv går och väntar på egna paket ju!)
 
På lördag blir det kalas för alla E'n i familjen då även barnen fyller år veckan därpå. Helt sämst planering av + på stickan där känner jag ;) Jag 10e, Emil 17e och sen Ellie 20e!
 
Men nej, nu ska jag ta och sova. Godnatt!
 
Bad med skum - Övar på att stå - Kartongbilen

Kryssning och trött helg

I Fredags så packade vi iordning oss här hemma och sen hoppade vi in i bilen och rullade över till mamma och pappa. Barnen började leka direkt så efter en lite stund åkte vi hemåt igen och skyndade till bussen för att åka vidare på vårat äventyr.
 
Barnen hade haft det kanon hos mormor och morfar och våran kryssning blev lyckad med god mat, god dricka och en massa skratt. En trött hemfärd blev det dock men det var helt enkelt bara att lägga sig i tid på kvällen så vi skulle få igen några timmars sömn. Visserligen var vi lika trötta på söndagen sen i alla fall, men vi överlevde ;)
 
Söndagen fick ändå bestå utav storhandling och resten av dagen var vi bara hemma. Tog mig ett litet bad sen på kvällen när barnen hade somnat också, det var ju evigheter sen!
 
Men men. Idag var vi tillbaka till rutinerna, Emil fick gå och leka med sina kompisar på förskolan och jag och Ellie fick sysselsätta oss själva några timmar.
 

RSS 2.0