29 oktober

Igår skickade jag sms till min fina vän och frågade om dom inte skulle ta och komma och hälsa på lite. Var ju så längesen liksom ;) Haha!
 
Hur som helst, Elin, Molly och Eddie rullade in runt halv ett och grabbarna började röja järnet direkt (dock bara på nedre plan då Ellie låg och sov, grabbarna är ju inte dom tystaste direkt, hahah!) och Molly satte sig med oss i köket och pysslade. Sen hade vi pannkakslunch och så var det ännu mer lek. En helt perfekt dag blev det :)
 
Idag var det äntligen torsdag, vilket betydde Sebbes sista dag för denna vecka då han är ledig imorgon. Jag och barnen har varit inne, tvätta, dammsugit, skurat lite golv i köket och sen efter lunchen så fick Ellie somna i vagnen så Emil fick komma ut och leka lite. Han hann leka lite med Alice också innan Ellie vaknade och vi gick in för lite mellis.
 
Men hur som helst, imorgon åker vi och lämnar våra busar hos mormor och morfarn för att dom ska vi sova där medans päronen här hemma ska få unna sig lite egentid genom att åka på kryssning. Ska bli riktigt skönt, men ändå väldigt konstigt då vi aldrig varit ifrån Ellie en hel natt än så länge, hihi. Men dom kommer säkert bli så bortskämda så och ha det superkul så det kommer gå kanon tror jag!
 
Men nej, nu ska jag försöka väcka min slökarl som somnat på soffan så vi kan lägga oss i sängen och sova istället. Godnatt på er!
 
Från igår
Från idag

Naglar, Leos lekland och förkyld Ellie

Dagarna rullar på här igen. Emil har höstlov och hittills har vi överlevt ;)
 
Som ni vet så hade vi besök i lördags, en stund efter mitt inlägg så kom Elin hit. Vi tog en kopp kaffe i väntan på att våra karlar skulle komma hem med maten. Så då var det bara att dra igång matlagningen direkt så att jag och Elin skulle hinna äta i lugn och ro innan vi skulle åka iväg.
 
Efter lite tacos i magen så kramade vi sen hejdå till våra busungar, hoppade in i bilen (varsin bil då;)) och åkte mot Eskilstuna. Sen fick vi sitta lugnt och stilla i några timmar och få våra naglar fina menad våra män var hemma och tog han om och nattade barn.
 
Sen lämnade vi av Elin&Jockes bil hemma hos dom och åkte sen hem till oss igen. Där satt gubbarna och glodde på film så det blev resten av våran kväll innan dom rullade hemåt runt... halv två kanske?
 
På söndagen ville Sebbe ut och åkta motorcykel, så han rullade hem till sina föräldrar och jag och barnen rullade hem till mina föräldrar och spenderade hela dagen där.
 
Igår så tog jag med mig barnen och mötte upp mamma och bror Robert vid Leos Lekland där Emil fick leka av sig. Ellie fick även hon åka någon sväng i rutschkanan och där tjöt hon av glädje, hihi.
 
Idag har vi bara haft en hemmadag, mestadels inomhus dessutom då lillan vaknade upp dundersnorig igår och nu är helt förkyld. Snoret rinner och hon har inte haft någon direkt matlust alls idag tösan. Men en liten sväng kom vi ut på eftermiddagen i alla fall.
 
Men nej, bjussar på lite bilder sen hoppar jag i säng!
 

Helg

Just nu är Sebbe iväg med Jocke och Eddie till Uppsala för att kolla på motorcykelgrejer. För Sebbes del antagligen stövlar och handskar då det är det han fortfarande saknar. Hur som helst, jag är hemma med Emil och Ellie medans vi inväntar Elin (och kanske Molly?) som också ska komma hit.
 
Vet ni vad vi ska göra sen ikväll? Jag och Elin alltså. Vi ska lämna barnen med våra karlar och sen ska vi åkta iväg och fixa naglarna, tjoho! Ska bli så skönt så, återstår att se hur dom kommer att se ut - har inte riktigt bestämt mig ännu ;)
 
Men nej, nu ska jag visa den fina blomman jag köpte till Sebbe sen ska jag ta och bygga lite tågbana med Emil :)
 
 
Förresten, glömde nästan bort det! Igår var det dags för BVC-besök för Emil. Allt gick superbra och han följer sin egen kurva perfekt. 92,5cm och 14,5kg har han vuxit till sen sist :D

25 år..

I 25 år har min fina sambo funnits i denna värld. En person som växt upp och blivit en extremt fin person (innerst inne) och tar ett enormt bra ansvar för allt i vuxenlivet. Jag är så otroligt tacksam åt att jag lyckades hitta en kille som var så kunnig, ordningsam och ansvarsfull.
 
Att jag fann någon som redan då (18år) hade ett fast jobb, körkort och sparade pengar kändes ju helt overkligt. Att han dessutom kan det mesta och är något trasigt eller vi bara vill fixa till något så kan han göra det. Sen har han en superkoll på alla sina papper, räkningar och siffror på det mesta kan han i huvudet. Så att få in honom i mitt liv är ju bara super då det är så jag vill ha det också. Att se på alla lyxfällan-par (okej, kanske ett överdrivet exempel...) som inte ens har koll på vad ens partner tjänar varje månad, som inte har koll på sina räkningar och att de knappt vet vad den andra partnern har koll på - då, känns det så överväldigande att kunna sitta och diskutera räkningar eller vad som helst med en sambo som har exakt samma syn på allt.
 
Men nu spårade jag in lite på ekonomi och räkningar här känner jag.
 
Hur som helst. Jag är extremt tacksam åt att det var just Sebastian som kom in i mitt liv och att han än i dag står fast vid min sida. Jag älskar honom nå så otroligt mycket och är stolt åt att ha honom som pappa till mina barn.
 
Grattis min fina på 25-års dagen! Vi älskar dig!

Idag hade jag min mamma och ena bror på besök. De kom in på förmiddagen så att de kunde få busa och mysa med den trötta Ellie i lugn och ro innan vi hämtade hem brorsan från dagis. Då somnade Ellie sött i sängen sen och Emil fick all fokus. Kan vara bra ibland känner jag.
 
Jag lyxade till det lite idag när det gäller middag så här mitt i veckan (födelsedag ju!). Så det blev kyckling, pototis/morötter i ugn och dragonsås till, mums!
 
Till Sebbe hade jag köpt hem en blomma, choklad och lite öl. Han blev nöjd ;) PLUS att den fina blomman nu står i köksfönstret och är superfin! Haha, win win ;)
 
Men nej, god natt är det nu!
 

11 månader!

Idag blir våran lilla skrota 11 månader. En månad kvar till ett års-dagen och än mindre för våran stora pojke som fyller tre. Gud vad tiden springer iväg.
 
Idag medans Emil var på dagis så åkte jag och Ellie in till Enköping för lite nödvändig handling. Vi passade även på att svänga förbi jobbet eftersom att jag inte varit där på evigheter! Och det märkte jag ju så fort jag kom innanför dörren. Ingenting var sig likt! En hel drös nya ansikten, utbyggnad av lagerlokalen plus att kundtjänsten hade fått flyttat till en helt egen lokal längre bort i byggnaden. Helt SJUKT vad det företaget har växt (och växer) sen jag började jobba där 2011. Återstår att se hur allt ser ut när jag kommer tillbaka för att jobba sen ;)
 
Annars har ingenting speciellt hänt. En vanlig lekdag här hemma och det har gått som vanligt. Glada miner, ledsna miner, bråk och kramar. Haha, syskon..
 
Men vet ni vad? Imorgon fyller min älskling, min andra halva 25år! ♥
 
Tack till alla också, ni som "röstat" på ryggsäck. Nästan alla röster har hamnat på Fjärilen och det är den jag har tänkt på mest själv också. Så troligtvis blir det en sån hon ska få. Men ja, nu fyller hon snart år och sen är det jul och jag tror faktiskt att jag väntar lite med att köpa den så inte någon annan köpt en ryggsäck åt henne också :)
 
Lillan från idag :)

Ryggsäck

När Emil fyllde ett år så fick han denna utav Amanda. Nu slog det mig att Ellie måste ju också få en ryggsäck så att hon har en när det är dags att börja på förskolan. Så jag klickade in på Jollyroom för att se vad som fanns men då fastnade jag mellan dessa:
 
Vilken är finast?
 
Fjäril, nyckelpiga, katt eller mus.

Full helg

Blev en fullspäckad helg för våran del. I fredags efter att Sebbe kommit hem från jobbet så rullade vi över till Västerås för att handla lite inför söndagen. Sen åkte vi hem igen, Sebbe slängde ihop fyllningar till smörgåstårtan och jag började med maten. Därefter åt vi, slängde ungarna i säng och sen blev det bara en lugn kväll i soffan med lite chips framför idol.
 
Sen på lördagen så gjorde Sebbe i ordning smörgåstårtan (förutom dekorationen då) och sen rullade han över till Eskilstuna för att han skulle åka med Jocke och besikta hans lastbil (Jocke övningskör och Sebbe är hans handledare därför Sebbe var tvungen att åka med ;)). Så jag gjorde i ordning en vanlig tårta, fixade i ordning ungarna och lite packning och sen åkte vi också över till Eskilstuna och så blev vi kvar där resten av dagen - såklart.
 
Och idag har det varit full fart. Sebbe skulle firas eftersom att han fyller 25 på onsdag. Så det har varit fullt hus och Eddie (ja, dom kom hit idag för vi saknar varandra så mycket...... hahaha!) och Emil har röjt järnet och vi andra har smaskat i oss smörgåstårta och vanlig tårta. En superbra dag blev det. Sist av alla (vad annars) åkte Elin, Jocke och Eddie hem och kort därefter sov Emil sött i sängen, helt slut ;)
 
Ellie med för den delen. Vi fyra var hon så trött så nappen och filten var tvungen att finnas med hela tiden så hon kunde gosa. Men hon höll sig vaken till halv sju men sen slocknade hon på direkten i sin säng.
 
Men nej. Nu känner jag att jag börjar bli trött så nu blir det till att hoppa i säng. Godnatt!
 
Våra fina från idag ♥

Ett stort grattis!

Först och främst så börjar jag med att gratta min finaste sambo och fästman. Han hade idag uppkörning till MC-kortet och han klarade det, såklart! Jag har sagt både inför teorier (har gjort ett MC och ett för BE) och nu inför den här uppkörningen att han skulle klara det och såklart hade jag rätt. Allt har han fixat på första försöket. Min bästa!
 
Igår efter att jag hade hämtat Emil på dagis och att Ellie hade vaknat, så fick vi ut allihopa i det fina höstvädret. Vi hittade en superbra plats. Där var mest sten där, i kanten av skogen. Så en mamma var ju rätt nervös när Emil hoppade omkring och lekte. MEN, Emil gillade platsen supermycket och klättrade upp och ner och fram och tillbaka hur länge som helst. Men Ellie tyckte in att det var lika underhållande så när hon började ledsna fick vi vandra hemåt igen.
 
Plus på allt så kom Maya jamandes från skogen och följde med oss hem också. Hon har återigen varit borta huuuur länge som helst nu. Måste vara mer än en månad. Så hon sov på soffan raklång hela kvällen. Livsnjutare ♥
 
Sen idag då det är torsdag så då går Emil och hans avdelning till skogen och leker så jag, Sebbe och Ellie lämnade honom tillsammans och sen gick vi iväg på en liten promenad. Senare stack Sebbe iväg till Västerås för en körlektion och sen uppkörningen, så idag tog jag med mig barnen ut direkt efter att Emil hämtades på förskolan. Vi spenderade största delen av tiden vid stenarna igen. Men lite gungning blev det också. Men sen gick vi hem för lite mellis och att invänta pappsen.
 
Med sig hem köpte han chips, cola och choklad för att fira lite. Så skönt när man kan ha en "anledning" att käka onyttigheter mitt i veckan ;) Haha nä, vi måste skärpa oss lite på den fronten. Men nu var det ju ett undantag :)
 
Nej ni. Nu ska jag hoppa i säng.
 
Men först, lite bilder!
 
Pappan klättrade upp i trädet..
Det tyckte Emil minsann var super spännande (och ville göra likadant efteråt)
Och Ellie kikade nyfiket hon också.
Jagar stackars Maya
Världens finaste Emil. Fastän du är bäst på att testa tålamodet sisådär 100gånger om dagen ;)
 

Dagarna rullar på..

Här rullar dagarna på. I fredags blev det en lugn dag hemma och som jag skrev så tog jag med mig busarna ut. Men Emil var ju jobbig och gjorde i blöjan efter en stund så då var det ju bara att gå hem igen, sen käkade vi lunch och inväntade pappan. Dagen avslutade vi med att beställa hem mat och käka gottis i soffan.
 
Sen på lördagen så åkte vi över till Uppsala för att spendera dagen hos Sebbes föräldrar. Sebbe fixade mitt däck eftersom att jag lyckats köra in en skruv i det och sen umgicks vi mest innan vi åkte hemåt vid sju-halv åtta.
 
På söndagen så var det dags för finaste Molly att ha kalas. "Lilla" tjejen fyllde nämligen 6 år! Helt sjukt vad åren flyger iväg, känns ju inte som att det var längesen jag skrev det här. Blev hur som helst god tårta och en massa bus för barnen. Vi åkte hemåt vid halv åtta något sånt och barnen somnade sött i bilen.
 
Nu har jag haft Sebbe hemma en dag och han är ledig även idag. Dock är han inte hemma hela dagen utan han har haft körlektion för motorcykel och är iväg på det just nu också. Återstår och se om han kommer klara sin uppkörning sen när det är dags :)
 
Vi får se vad vi hittar på idag när han kommer hem, om det bara blir en dag hemma eller om vi gör någonting skoj.
 
Men nej. Nu ska jag ta och leka lite med lilla damen innan det är dags för lunch och gå och hämta hem brorsan.
 
Från i lördags. Iklädda pyjamas redo att åka hem :)
Molly och hennes fina tårta från i söndags
Och från i måndags. Lillan röjer fram medans brorsan är på dagis, så när han kommer hem får han städa ;) haha!

Kärt besök.

Idag fick vi besök här hemma. Till barnens stora förtjusning så kom mormor, morfar och morbror Robert hit. Emil hade såå mycket att berätta för morfar eftersom att det var så längesen dom sågs. Ja, mamma och Robert är ju här desto oftare, men det är för att mamma har lediga dagar mitt i veckan för det mesta.
 
Hur som helst. Det blev en massa bus, lite fika och sen bjöd jag dom på pannkakor också eftersom att Sebbe ändå skulle komma hem senare. Strax därefter så rullade dom hemåt och jag gjorde iordning barnen för sängen. Klockan sju sov dom båda.
 
Som jag skrev igår så har ju Ellie har ändrat sov rutinerna under dagtid. Detta resulterar dock i en rätt kinkig tjej på eftermiddagarna kring fyra-fem tiden. Vilket inte alls är kul, för jag kan ju inte lägga henne då för då skjuts ju nattningen upp en massa. Så jag tror helt enkelt att jag får försöka hålla henne vaken tills vi har hämtat brorsan på dagis, så får hon sova när vi kommer hem istället. Jag ska ta och prova det i alla fall :)
 
Men nej, Ellie var lite gnällig igårkväll precis när jag skulle lägga mig så jag har lite sovning att ta igen så nu blir det god natt. Imorgon ska jag försöka ta med mig mina busar ut lite, jag känner att jag är extremt dålig på att gå ut och leka och låter barnen underhållas på bästa sätt inomhus istället. Superdumt ju... Måste bli ändring på det!
 
Min kväll efter att barnen somnat.
 

Dagisfoto och utveckling

Idag var det dags för Emil att ta förskolefoto för andra gången. Första gången såg han helt lost ut, liksom bara stirrade ut som om han tänkte "vem är du och vad håller du på med?" om fotografen. Tyvärr fick jag förklarat för mig att det hade varit ungefär detsamma denna gång. Fotografen hade kämpat på så gott han kunde för att få honom att le, för det är väl det dom själva vill också. Men nej, inget smile från Emil. Men det kände jag på mig eftersom att våran lilla bus är lite fundersam i början när det är nya grejer som händer ;)
 
Men men, han är ju lika fin för det och att han ser ut på sitt sätt på fotona visar ju bara exakt hur våran bus är i mellan varven ♥
 
Rutinerna med Ellie har förändrats litegrann också. Ni kanske minns att jag skrev att hon somnat vid 9.30-11.30 och sen igen 14-15. Nu är hon ju inte lika trött längre så nu somnar hon först vid 10.30 och sover till 11.30/12. Sen har hon inte någon direkt lust att sova på eftermiddagen.. Dock blir hon lite trött men idag gick det bra så idag sov hon bara en gång :)
 
Det händer så mycket nu. Nu ser man verkligen hur hon leker. Hon försöker själv ta fram leksaker och pysslar på ganska bra själv. Tre tänder hon spruckit upp under samma tid nu så nu har hon sju stycken. Säger jag "aj aj" när hon är vid vägguttagen så tar hon genast bort handen och säger "ajaj" själv också. Vårat lilla lilla hjärta, gud vad du växer! Snart fyller du ett år.. ♥
 
Bus från idag! :)
 

Ikea

En fylld helg blev det för oss denna helg. I fredags så började vi med att rulla över till Uppsala i varsin bil. Jag och barnen hem till deras farmor och farfar för att jag skulle klippa mig och Sebbe in till stan för att han skulle skriva prov till BE-körkort.
 
Strax efter att vi klippt oss och precis hade satt oss ner för att fika så rullade Sebbe in på gården och nå, klarade han provet? Japp! Så nu har han en godkänd teori på både MC-kort och BE-kort som ligger i bagaget och väntar tills det kommer uppkörningar för dom.
 
Sen spenderades hela dagen där i alla fall och mot kvällningen så rullade jag och barnen hem själva medans Sebbe åkte med sin pappa för att kolla på något rally. Han var hemma först runt halv elva på kvällen, men jag överlevde väl för det. Barnen sov ju sött och jag glodde på Idol ;)
 
I lördags så åkte vi återigen till Uppsala för att Sebbe skulle hjälpa Micke att svetsa lite. Sen rullade vi tillsammans med Sebbes föräldrar och lillabror in till IKEA för att dom skulle kolla efter en byrå till deras hall som dom renoverat. Vi hittade även en bilmatta till Emil som vi skulle köpa (väl i kassan betalade visst farmor och farfar ;)) så nu är Emil glad åt att kunna köra bil på sin fina matta. Dock insåg jag ganska snabbt att han måste få småbilar snart. Får se om vi hittar några tills han fyller år eller till julklapp.
 
Igår då? Ja, igår så höll vi oss hemma. En sväng till återbruket mer lite skit som kom fram under tiden som jag gick igenom lite garderober här hemma. Vi flyttade nämligen dom två som stått i Emils rum, in till vårat sovrum för att han ska få lite mer utrymme i hans rum nu när han ska få större säng och så.  Hur som helst, då fick jag ju ta och möblera om lite och organisera om i alla garderober. Så nu är det bra. Bara invänta ett köp av nya möbler till Emils rum då :)
 
Medans jag höll på med det så fixade Sebbe iordning ute i förrådet och ställde undan utemöblerna. Så nu är vi höstklara här hemma.
 
Och idag fick jag lov att ta en sväng med dammsugaren och skura av golven. Det behövdes ju kan man säga ;)
 
Men nej, nu ska jag ta och slänga i mig lite lunch innan det är dags att hämta storebror på dagis.
 
FÖRRESTEN! Igår, vet ni vad Emil gjorde? Han bajsade själv på toaletten! Tjoho! Men, än vågar jag inte hoppas att det börjar vända ännu. Men han blev nog själv glad och stolt så jag hoppas han kan börja tycka det är roligare då och faktiskt VILL gå på toaletten :)
 
 
 
 
 

RSS 2.0