22/4-16

Så var ännu en vecka förbi, ja snart i alla fall. Emil var ju som sagt hemma tidigare i veckan, han blev hemma båda måndag och tisdag. Men i onsdags och i torsdags så var han återigen på förskolan.
 
I onsdags blev han överlycklig när jag hämtade honom också, eftersom att jag inte var själv ;) Helt plötsligt såg han ju liksom att världens bästa morbror John stod i hallen och väntade på honom, så John fick sig en bamsekram och sen hoppade vi in i bilarna och åkte hemåt. En massa bus, lite fika och en riktig visning av huset fick det bli.
 
Dagarna närmar sig allt mer Ellies inskolning också. Inte nästa vecka, men vecka efter. Är det helt plötsligt dags och sen, veckan efter det. Då ska jag helt plötsligt börja jobba igen?! Gud, det kommer bli en rejäl omställning känner jag.. Visst vill jag ju komma ut och träffa mina jobbarkompisar, få komma ut och faktiskt jobba igen, tjäna mina pengar och allt där till. Men samtidigt så kommer jag ju sakna mina små på dagarna, extra konstigt med Ellie såklart. Men det ska nog gå bra det också ;)
 
Förresten så har Emil fått platserbjudande på samma förskola som Ellie nu. Så nu äntligen är det klart att dom kommer att gå på samma förskola efter sommaren, så jag slipper allt pendlande. Skönt!
 

Trött

Som sagt så kom ju Elin, Jocke och Eddie hit i lördags. Blev visning av huset, tacos till middag, dans och bus för barnen och sen lite chips/ostbågar innan dom fick hoppa i säng. Då blev det till att umgås för oss vuxna, lite skip-bo och en massa babbel. Sen på natten så rullade dom hemåt och vi hoppade i säng efter en trevlig kväll med våra fina vänner ;)
 
På söndagen blev det en lugn dag. Tog en vända ut till Hummelsta för att ta lite skräp och små grejer som legat kvar där, så vi slipper allt sånt sen när vi ska städa. Men annars var vi bara hemma. Det var ju trots allt bara tråkväder ute också så. Plus på allt så har vi nu äntligen börjat släppa ut våra katter!
 
Men nejni, nu ska jag lägga mig och vila lite här på soffan medans Ellie fortfarande sover. Förresten, Emil är återigen HEMMA.. hostade hela natten lång.. alltså ja, får hoppas på att det är som M på förskolan sa: att han tar alla möjliga sjukdomar nu, innan jag ska börja jobba igen.
 
 
Den där när man försöker ta fina bilder på båda tillsammans ;)

Helg

Jaha och så var det redan lördag igen, galet vad dagarna bara flyger förbi.
 
I fredags kördes det en rejäl städdag här hemma. Det torkades, dammsögs, skurades och så vidare, en rejäl storstädning. Så där fick man rent och fint inför helgen. Sen när pappan kom hem så for vi över till Uppsala. Först smet jag och Emil in på XXL och köpte ett par nya skor till honom, sen åkte vi hem till Sebbes föräldrar för byte till sommardäck på min bil (vi tog även med Sebbes sommardäck hem så får han byta sina här hemma) och lite mat och kaffe innan vi sen åkte hemåt strax efter åtta på kvällen.
 
Idag är vi hemma själva igen jag och barnen, Sebbe tog motorcykeln över till sina föräldrar (en gammal kompis till Sebbe, som har flyttat, skulle komma förbi så då ville han ju gärna träffa honom) men han kommer väl inte hem allt för sent eftersom att Elin, Jocke och Eddie ska komma hit lite senare idag :) Dom han ju liksom inte kollat in vårat underbara hem ännu, hihi.
 
Svar till Linn också om Åter på förskolan:
Det finns inte en förskola som ligger närmare där ni bor nu som han kan börja på?
 
Jodå, det finns en förskola här mycket närmare oss, det är den Ellie kommer att börja på. Men Emil kommer troligtvis inte att börja på den förrän till hösten, så det kommer att bli lite pendlande till en början :)
 

Åter på förskolan

Idag fick Emil äntligen gå tillbaka till förskolan efter alla diverse sjukdomar. Om man räknar bort att han var där förra måndagen, så har han nu alltså varit hemma från förskolan i 2½ vecka i princip. Påsklov, där på måndagen, hemma resten av veckan, hemma nu måndag och tisdag. Haha.
 
Ja, men snart serni, snart börjar ju våran lillskrota på förskolan och då blir det helt plötsligt fulla dagar för dom båda. Så snart har jag inte längre möjligheten att hålla barnen hemma på samma sätt. Blandade känslor blir det ju helt klart, men vi får hålla alla tummar och tår på att dom får hålla sig någorlunda friska och krya.
 
Medans Emil var på förskolan så slängde jag och Ellie lite glas, handlade lite och tankade bilen. Sen åkte vi hem och gjorde väl ingen direkt nytta, lite damsugning, en maskin tvätt och så lite lek och lunch innan vi fick fara och hämta storebror igen. Blir lite kort om tid känns det som, när det tar nästan 20-30 minuter att åka till förskolan. Alltså 40-60 minuter dit och sen 40-60 minuter hem igen. Och sen dit och hem igen för att hämta hem honom ocskå, haha..
 
Nåja, nog babblat om förskoleåkande. Mycket mer än så har jag inte att komma med idag tyvärr.

Studsmattedag och friska öron

Idag fick Emil vara hemma från förskolan, åter igen. Dock är det inte för att Emil är sjuk. Ellie har fortsatt visa lite problem med magen så jag valde att hålla Emil hemma för att slippa släpa in Ellie med eventuella bacillusker på förskolan.
 
Plus på det, så ville jag ju kolla upp Emils öron. Jag frågade självklart innan om det var okej att vi kom fastän Ellie inte är helt 100. Emils öron visade sig dock vara hela och fina, men vi fick tipset att ge nässpray och Alvedon om det blir såhär igen och även att försöka rengöra hans öron med en speciell spray då han har lite mycket vax i sina små öron :)
 
Annars har vi spenderat största delen av dagen ute på studsmattan, haha ja det är faktiskt sant. Efter frukosten gick vi ut en liten snabbis och hoppade på mattan, eller ja, jag ska ju mest bara sitta/ligga och Emil är den som ska hoppa ;) Ellie vill gärna hoppa hon också, men hon får det inte så kul när någon annan hoppar omkring, för då trillar ju hon stackarn. Haha.
 
Sen blev det lunch och medans Ellie sov middag så åt vi upp dom sista chokladbollarna ute på studsmattan och sen fick vi gå in och väcka upp Ellie för att åka in till husläkaren. En tripp till affären och sen vidare hem och ställa in varorna. Sen blev det glass, åter igen på studsmattan. Körde videosamtal med John också samtidigt så han fick se allt från glassiga barn till en klarblå himmel, plus en grannkatt i dockvagnen och en rundvandring i huset. Ja, det var oftast Emil som höll i telefonen så vad John egentligen såg, det vet jag inte, haha!
 
Men nej. Nu ska jag bjuda på en liten hög med bilder från våran underbara dag.
 

 

Dagar som dessa ♥

Idag vaknade vi upp till gassade sol. Vi åt våran frukost och sen begav vi oss ut på gården direkt. Dagar som dessa så älskar man verkligen att bo såhär.
 
Vi började med att montera ihop studsmattan, nåja, nästan helt i alla fall. Skyddsnätet är inte uppsatt ännu då det saknas lite fästen, men hoppa kan man ju ändå ;) Sen blev det till och ta en lite fika där ute på studsmattan, haha. Sebbe började riva en vägg i garaget och sen kom Micke och Tilde på besök en sväng också. Bortsett från det så har dagen varit lugn. Lite tvätt och damsugning (som alla andra dagar ;)) och njutning av solen så länge det varade. Tråkigt nog så dök det upp en hel hög med moln lite senare.
 
Fram mot kvällen så gick jag upp och la Ellie och när jag kom ner igen så skulle Emil minsann inte sova utan han kom springandes i kalsonger och skulle visst med pappsen in och basta, haha. Där satte han sig en stund och när han kom ut sen, rödrosig och svettig, så var han nöjd och glad. Det var skönt, men lite varmt sa han i alla fall. Haha. En liten dusch och sen fick han hoppa i säng, lite senare än vanligt.
 
Sjukstugan börjar vända i alla fall. Bara Ellie som måste bli helt bra. Dock är hon långt ifrån sig själv ännu då hon mestadels gnäller och vill att man ska bära runt på henne. Hennes middagsvila idag varade från kanske 12.30(?) till ca 16.30 och då gick jag upp och väckte henne då. Tänkte att ja, nu blir det ju svårt att lägga henne ikväll, men se hon somnade så sött vid 19 i alla fall. Så helt pigg är hon minsann inte. Hoppas på bättre mående imorgon helt enkelt!
 
Men nej, nu ska jag läsa ikapp lite bloggar innan jag hoppar i säng. Bjuder på lite bilder från dagen också.
 
 

Torktumlaren är på plats!

Nu kommer mera torktumlings-prat.
 
Jag skrev ju sist att jag samlat ihop tre alternativ till Sebbe. En hade vi sett ut sen tidigare, problemet var bara att leverans hit kunde ske först den 19e och den fanns inte i någon butik. Därav fick jag lov att kolla upp fler alternativ.
 
Men igår kväll när jag skulle visa honom dom, då ser vi att vårat första alternativ nu finns att hämta i EN butik. Så jag kollar vart den finns och självklart så ligger den så bra till som i Uppsala. Det var bra, eftersom att Sebbe idag skulle åka hem och låna sin pappas släp, med andra ord så bokade vi torktumlaren igår kväll och idag hämtade han hem den. Hur underbart som helst.
 
Jag slängde in en liten hög med kläder i tvättmaskinen på en gång när Sebbe åkte iväg, bara för att ha något att slänga in i torktumlaren när den kom hem. Haha. Nu ligger dom kläderna redan färdigvikta i garderoben och nästa tvättmaskin är igång nu. Alltså SOM jag har längtat efter detta, att kunna tvätta och torka undan tvätten direkt. Att hänga det på en torkställning och vänta in att allt ska bli torrt (i princip alltid till dagen efter) för att sen kunna tvätta en ny maskin kläder, usch så drygt det har varit. Hur som helst, nu är jag nöjd.
 
En ny torktumlare är på plats och våran tvättmaskin är installerad istället för den som satt här.
 
 
Men nej. Nu ska jag läsa ikapp lite bloggar här medans Ellie fortfarande sover en liten stund till. Sebbe är just nu iväg med motorcykeln för att visa sin jobbarkompis (eller för att få åka lite helt enkelt ;)) och Emil sitter i soffan här bredvid mig.

2016-04-08

Sjukstugan fortsätter här hemma för våra små stackare. Dock vände allt även för Emil. Igårkväll när jag satt i kön till 1177 (dom som skulle ge mig en dirket-tid till sjukhuset för att kolla Emils öra) så kräktes även Emil. Hans natt var dock relativt lugn, men det berodde nog mest på att han inte hade något att få upp. För han "kräktes" några gånger, men det kom ju aldrig upp något direkt. Så vi slapp i alla fall hålla på och bädda om sängar och sånt mitt i natten. Ellies natt var väldigt lugn faktiskt, hon sov hela natten bortsett från en kräkning igårkväll.
 
Just nu ligger Emil här med sitt täcke och kudde i soffan och vilar lite och Ellie ligger uppe i sin säng och sover och jag bara sitter och kollar runt på datorn. Har letat torktumlare och tagit fram tre olika alternativ så får Sebbe vara med och bestämma sen vilken vi ska välja. Ja, vi hade det ju så typiskt att den torktumlaren som fanns här i huset (som jag längtat efter enda sen vi skrev kontraktet) valde att sluta fungera när vi tog över den.
 
Jag körde en maskin som gick hela programmet, däremot var inte tvätten helt torr. Så jag körde nästa maskin på ett annat program istället men där blev det inte heller helt torrt, trots att den gick hela programmet. Så jag körde om den maskinen en gång till och då valde den att efter en stund blinka och helt enkelt sluta gå. Skit kul jag vet.
 
Och ja, säljarna har även dom varit snälla och kommit hit för att kolla. Dom vill ju såklart att allt ska funka för oss, precis som det gjort för dom. Men nu lyckas varken dom eller vi hitta något fel så vi ger helt enkelt upp och köper en ny istället ;)
 
Men men, nog för denna gång.
 
 

Sjukstuga

Vi har ingen riktigt bra start på "vårat nya liv" här hemma. Innan flytten blev jag förkyld och tack vare flytten så har förkylningen vägrat gett med sig utan blev snarare värre. Dock börjar det bli bättre nu i alla fall, bara rösten/halsen som envisas.
 
I fredags när vi åkte till Västerås så klagade Emil på ont i örat, så pass att han satt och grät i bilen. Så vi gav han en Alvedon och sen somnade han i bilen. Väl i Västerås så frågade vi hur det var med örat och då var det bättre. Sen på lördagen så rann det lite vax ur örat och sen dess har han inte sagt något mer.
 
Sen, i måndags när hämtade jag Emil på förskolan satt han precis på toaletten när jag kom, så jag gick in och hjälpte honom. Dock var han inte så frisk i magen där såg jag men vi hoppades på att det berodde på maten eller någonting. Däremot så sprang han på toa tre eller fyra gånger till sen när vi kom hem så jag fick lov att ringa till förskolan och säga att han skulle vara hemma under tisdagen.
 
Väl på tisdagen var han inte på toa en enda gång, men däremot åt han aldrig någonting. Han var aldrig hungrig sa han. Så åter igen fick jag ringa förskolan och säga att han stannar hemma en dag till.
 
På onsdagen så kom min kära mor och ena bror hit. Vi möttes upp inne i Enköping för jag skulle springa lite ärenden. Sen grät Emil hela vägen hem pga. ont i örat åter igen. Väl hemma fick han lägga sig på soffan för att kolla på film och mormor hade köpt med sig en liten chokladbit som han glatt mumsade i sig. Men han fortsatte halvgrina och jag gav honom en Alvedon och sen ringde jag till våran husläkare för att kolla läget lite. Ringde åter igen förskolan och sa att han får stanna hemma.
 
Sen kom dagen idag. Jag ringde husläkaren direkt på morgonen för att boka en tid för att kolla hans öra. Han har inte grinat mer över det, men frågar jag så säger han att han fortfarande har ont. Jag och våra små busar började med att åka in till Enköping tidigare idag för att kolla efter en torktumlare och för att köpa en ny tv-antenn. Sen åkte vi hemåt och ganska direkt efter att vi kommit hem så kräks Ellie rakt ut. Jahapp..
 
Får lov att ringa till husläkaren igen och be dom avboka Emils tid eftersom att Ellie kräkts. Hon frågade lite hur det är med Emil och ber mig trycka på "flärpen". Emil bryr sig inget märkvärdigt. Sen säger jag att det rinner lite vax ur örat och då frågor hon "det är inte var då? för har trumhinnan gått sönder då gör det inte ont längre" alltså kom igen.. vad fasen ska jag ta mig till nu då? Klart jag vill kolla upp pluttens öra men jag kan ju inte flänga runt med en magsjuk liten tjej på sjukhus och grejer.
 
Hon ger i alla fall mig tipset att OM det inte ger med sig på Emil, om han ev. får feber eller så. Då skulle vi ringa 1177 och be dom boka en tid direkt till stora sjukhuset här i Enköping så att någon av oss kan åka in med honom ikväll medans den andra stannar hemma med Ellie. Så så ser planen ut just nu.
 
Sen sa hon även att om vi inte åker in ikväll, så vill hon ändå gärna att vi kommer in någon gång nästa vecka. Då får någon i alla fall kolla hans öra för det är inte bra om det rinner ur en tre årings öra.
 
Just nu ligger Ellie plutt i alla fall och sover efter att ha kräkts två gånger. Jag hoppas verkligen att detta vänder snart så att vi faktiskt får NJUTA av att ha flyttat hit, haha. Visserligen har vi ju ändå bara haft regn och tråkväder, så på så vis går ju inte världen under ;)
 
Men nej, nu ska jag bara kika till Ellie lite där uppe sen ska jag nog ta mig en kopp kaffe.
 

Vårat hem!

Äntligen börjar vi komma iordning lite här hemma. Finns en hel del plock kvar, men nu är hemmet beboeligt och alla vardagliga saker är upplockad. Saknar såklart tavlor på väggar och så även hyllor, men där vill jag gärna känna in lite vart jag vill ha allt innan man smockar upp det någonstans.
 
Så hur har våran flyttresa gått nu då? Jo, den har gått bra. Tre vändor ut med små plock blev det redan på tillträdesdagen i torsdags. På fredagen blev det en vända till och en tripp till Ikea för att köpa smågrejer och en sväng till Willys för att få fylla upp våran kyl och frys. Därefter åkte vi hem till Hummelsta och packade och sov våran sista natt där.
 
På lördagen så kom min mamma och pappa vid 9.30. Vi lastade in katterna och tog med oss det småplock vi kunde få med oss. Sen åkte vi plus barnen ut till huset. Blev lite småplock av det man kunde i väntan på grabbarna som skulle komma med bussen och de stora grejerna. Det blev totalt tre vändor för dom och efter sista vändan blev det till att käka grillade hamburgare och fika lite.
 
Så fort alla hade åkt hemåt så slog vi oss ner på soffan och slog igång en film. Trots att vi hade fler saker att packa upp så hade orken liksom runnit av en. Ellie nattades, Sebbe satte sig i bastun, Emil satt i soffan med paddan och jag tog min första dusch (Emil kom dock in efter en stund då han tröttnade på att sitta själv och han hade tyckt att det var lite för varmt inne hos Sebbe i bastun, haha!) Båda barnen sov väldigt bra sin första natt i huset. Ja, Emil sov dock mellan oss eftersom hans säng inte ens var ihop skruvad, men ändå. Jag och Sebbe däremot sov inge vidare, kanske mestadels för att vi hade öppet så att katterna kunde ränna in och ut ur sovrummet ;)
 
Sen i söndags så började vi med att åka till Sebbes föräldrar, Sebbe skulle hämta hem motorcykeln. Jag och ungarna åkte direkt till Hummelsta sen för att dammsuga av det värsta där och ta hem dammsugaren. Sen när vi kom hem så var Sebbe åter hemma plus att hans pappa, mamma och lillebror kommit dit också för att kolla in huset. Sen när dom hade åkt hem så skruvade Sebbe ihop Emils säng medans jag lagade mat och sen blev det sovdags för barnen och jag och Sebbe pysslade med lite uppackning åter igen.
 
Nog babblat, här kommer lite bilder från idag i alla fall.
 
Emils rum:
 
Ellies rum:
 
Vårat sovrum:
 
Barnens lekrum på nedre plan:
 
Matplats i vardagsrummet:


Soffplats i vardagsrummet:
 
Kök:
 
Hall ("finentré"):
 
Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum
 
Badrum på nedre plan:
 
 
Sådär. Sen finns det även ett fjärde sovrum på övre plan, men det står just nu helt tomt. En hall som även den är tom och sen ett till badrum uppe som jag helt enkelt inte tog kort på, haha. Nere har vi även en tvättstuga och bastu och utanför där finns även ett litet garage. Så, nu har ni fått se hur vi bort just nu i alla fall! :)
 

RSS 2.0