Sjuka barn, inflyttningsfest och en del fixande

Nu har det hänt lite här hemma igen. Sebbe har nämligen tagit tag lite i garaget igen, målat, dragit ut heltäckningsmattan, flyttat en vägg osv. Så nu är det mycket ljusare och finare där ute. Men än finns det en del småpyssel kvar.
 
I helgen så hade vi inflyttningsfest här hemma också. Barnen var hos mina föräldrar under tiden. Blev en riktigt lyckad dag/kväll/natt, haha. Idag är jag hemma med våra busar för dom har gått och blivit sjuka. Eller ja, Ellie var sjuk redan i torsdagseftermiddag, så Sebbe var hemma med barnen på fredagen också. Känns dock som att dom lär vara hemma imorgon också, men vi får se.
 
Idag när vi ändå var in och handlade lite som inte fanns när Sebbe handlade i fredags, så smet jag även in på Rusta och köpte med en ny matta till vardagsrummet. Hade ledsnat lite på den lila vi haft så länge nu, då den är lite jobbig att dammsuga ;)
 
Före
Efter
 
Under arbetets gång. Så nu är ju även mattan utdragen och målningen är helt klar. Har inte hunnit tagit någon bild på det bara.
 
1. Emil nöjd med en brandhjälm på. 2. Gräset börjar äntligen komma upp! 3. Tacosmys med barnen efter en jobbig jobbvecka.
1. Sjukling i fredagskväll. 2. Vårat kära hus. 3. Ölspel i full gång.
 
Från i lördags även dessa :)

Vinterkläder

Nu har vi kört en hel vecka av inskolning. Onsdag och torsdag så var jag fortfarande med men gick iväg efter lunch och kom tillbaka lagom tills han skulle sluta (kl 14). Men idag så provade vi att han skulle få vara där själv helt och hållet. Så jag skulle lämna honom till kl 08.30 och hämta 13.30.
 
Till en början var han helt med på noterna, men sen när han väl förstod borta på förskolan att jag skulle åka iväg så började han dra ut läppen och när jag kom fram för att krama honom hejdå så bara började han storgrina. Men jag gick in och lämnade honom hos pedagogerna och sen åkte jag i alla fall där ifrån. Ringde tillbaka vid tio och då var jag som bortglömd, haha. Nä, men han lekte i alla fall för fullt och han hade slutat gråta i princip direkt. Så det var ju bra, för på måndag så drar det igång ordentligt.
 
Efter att jag hade hämtat barnen på förskolan så åkte vi iväg och köpte några overaller till Ellie som jag hade sett på köp- och sälj på Facebook. Fick två vinteroveraller från Everest (en för denna vinter och en för någon vinter längre fram) och en skaloverall från Kaxs för 700kr. Helt kanon när man kan göra sådana klipp! Dom var bara använda en vinter så allt såg ju i princip som nytt ut.
 
Men än finns det en hel del inför höst/vinter kvar att köpa, gäller bara att sprida ut köpen lite så det inte bli så dyrt ;)
 
Men nej, nu ska jag ta och slå mig ner i soffan med lite gott.
 

Kolmården, saknad Lilly och inskolning för Emil

Nu har vi spenderat en hel helg på Kolmården och barnen var nog supernöjda. Blev en del karusellåkande och så fick dom ju se massa djur också. Sebbe, mamma och båda mina bröder invigde Wildfire och för Sebbe och John blev det i alla fall 15 vändor i den, haha!
 
Helgen blev bra trots att vi båda dagarna vaknade och det regnade ute, men som tur var så gav det upp båda dagarna innan vi ens åkte iväg så vi slapp alltså regnet. Vi slapp ju också att det var överdrivet mycket folk, så det var ju skönt.
 
Idag har Emils inskolning börjat också. Vi var först in och lämnade Ellie på sin avdelning, hon gav mig en kram och gick iväg direkt så det var inga problem alls trots ett långt sommarlov. Sen gick jag och Emil in på hans avdelning och spenderade resten av dagen där. Allt gick bra, förutom att han aldrig riktigt ville leka med dom andra barnen, men det lär väl gå över hoppas jag.
 
Vi har även fått tråkiga besked angående våran lilla Lilly. Jag har ju lagt ut bild på henne på facebook och frågat om någon sett till henne då vi saknat henne i ungefär två månader. Tillslut var det en tjej som skrev att hon hade en bekant som hade kört på en katt här ute i Juni och när hon frågat honom med hjälp av en bild var han helt säker på att det var Lilly... Han var en sådan hjärtlös typ som bara lät henne ligga, så för oss finns det ingen möjlighet att faktiskt få veta till 100% att det var hon, plus att vi gått hemma och väntat på henne i två månader medans han alltid vetat han hon legat påkörd.. Inte ens i två år fick vi ha våran lilla pluttis ♥
 
 
Justja, Ellie har ju fått en ny vagn också, hihi!
 
 

Barnfria

Denna vecka är vi helt barnfri. Ja, inte lite annorlunda att komma hem till ett helt tomt hus varje dag.
 
I söndags så åkte vi i alla fall till mina föräldrar och lämnade kvar barnen där när vi åkte hem. Barnen börjar nämligen inte förskolan förrän nästa vecka och eftersom att både jag och Sebbe redan tagit all våran semester, så fick det helt enkelt lösas på detta viset. Så enormt tacksam såklart, att vi har mina fina föräldrar som ställer upp!
 
I fredags när jag kom hem från jobbet så hade vi besök utav Micke och Tilde. Vi åt mat och umgicks tills dom åkte hemåt senare på kvällen. Det var trevligt.
 
Sen på lördagen så var det dags för dop. Allt gick bra, för det om Ellie kanske hade kunnat vara liiite tystare i kyrkan men.. ;) Efter dopet så åkte vi hem till Sebbes föräldrar. Efter en liten stund så kom även min mamma dit en sväng. Vi spenderade resten av dagen där innan vi rullade hemåt lagom till sängdags för barnen.
 
 
På fredag så får vi i alla fall träffa våra småbusar igen. Då ska vi möta upp dom på Kolmården och sen spenderar vi helgen där. Och sen så börjar nästa vecka och då är det äntligen dags att skola in Emil på samma förskola som Ellie redan går på, det ska bli skönt, att äntligen ha dom på samma.
 
Men nej, nu ska jag ta och umgås med min käre sambo istället för att glo här.
 
1. Fina blomman från grannen. 2. Nöjd tjej på stora stolen. 3. Busarna innan dopet.
4. På väg till mormor och morfar. 5. Fikasugen tjej hos mormor och morfar. 6. Ellie provar Johns motorcykel.
7. Bild sen det var cruising här i Enköping. 8. En bild på Emil för tre år sen, plutten!

Utveckling

Det är ganska kul att se Ellie nu för tiden. Hon babblar bara mer och mer den lilla damen. Här om dagen sa hon till och med en tre-ords mening!
 
Det är hennes egna ord än så länge:
 
datt = vatten
minne = pinne
disch = filt
backa = macka
 
Där var några småexempel i alla fall, hihi. "min pinne" och "Ellie ska bada" är något hon sa här om dagen. Så det går verkligen framåt just nu, i full fart!
 
Något jag inte heller har nämnt är att Emil äntligen släppt spärren han haft på sin cykel. Förr har han liksom inte kunnat trampa, men sen en dag för någon vecka sen så förstod han hur han skulle göra och någon dag därefter så cyklade han omkring riktigt fort här ute! Så nu ska han bara få öva på ett tag innan han ska få lära sig att cykla utan stödhjulen också, men det får bli senare det ;)
 
Igår när jag var på jobbet så hade det kommit förbi en granne och frågat efter matolja. Dom hade nämligen getter och en utav dom hade blivit sjuk. Sebbe hade gett dom hela våran flaska och sagt att hon kunde komma tillbaka med resten sen (hon hade brottom och vi hade typ en 2-liters flaska). Sen idag så kom hon förbi med en blomma och en ny flaska matolja som tack för att vi räddat deras lilla get. Så snällt av henne tycker jag, att vi fick en blomma och allt :)
 
Men nej, nu ska jag ta och slita Emil från barnprogrammet och borsta tänderna, dags för busarna att hoppa i säng.
 
 
 

Sedan sist..

Nuså är jag tillbaka här igen. Vi blev utan internet ett tag därav har det stått lite stilla.
 
Vad kan ha hänt sen sist då?
 
Först och främst så har Cattis och Fredrik varit här med deras barn Jamie och Leah. Barnen busade omkring för fullt och plaskade med lite vatten. Vi åt god mat och umgicks tills dom åkte hem lagom tills det var sovdags för barnen.
 
 
Sen har vi varit in en sväng till cruisingen som höll till här i Enköping. Körde runt en liten sväng också i svärfars bil, men mestadels stod vi vid sidan om och kollade på. Ellie tyckte det var superkul att åka runt i raggarbilen i alla fall, hihi.
 
 
Jag har även haft Amanda på besök. Kollat lite film, spelat skip-bo, gått på promenad, bakat, ätit och bara umgåtts var väl ungefär vad vi gjorde, haha. Sen när jag skulle skjutsa Amanda till tåget igen så följde även svärmor med, så efter att vi hade lämnat av Amanda så åt vi lunch på McDonalds och sen åkte vi in på ClubXprs i Västerås där jag köpte två par shorts och en t-shirt åt Emil.
 
 
Sen nu i helgen så tog Sebbe och några vänner en tripp med motorcyklarna. Då passade jag och barnen på att åka hem till mina föräldrar och umgås eftersom att det var min sista semesterdag.
 
 
Sen har det självklart jobbats på här hemma med tomten där i mellan. Nu har jag även jobbat två dagar och då har Sebbe och barnen varit hemma själva. Igår så var dom in och köpte gräsfrön och slängt ut dom. Så nu är det bara vänta på att gräset ska börja växa!
 
Uppfarten har äntligen blivit klar. Ja, på bilderna var det inte helt klart så vi fått ett lass till med grus och så. Men nu är det äntligen så att du kan parkera din bil vart du vill utan någon risk att du ska köra fast liksom, haha.
 
Sebbe och Emil tog och drog till jorden på baksidan också. Dock har dom ju som sagt även slängt på gräsfrön nu, så nu får ni nog inte nästa bild på detta förrän det börjar komma lite gräs ;)
 
Men nej, nu ska jag ta och laga lite mat här hemma.
 

RSS 2.0