Besiktning och Leos Lekland

Nu börjar det äntligen likna någonting här hemma igen, ja.. visst kommer det att dröja länge innan allt ser ut som en fin tomt igen i och med att vi inte kommer få upp gräs på nolltid, men i alla fall ;)
 
Sebbe har nu börjat flytta bak jorden till baksidan och har dragit ut lite mer än hälften där i alla fall skulle jag tro.
 
 
Sen har han ju även flyttat bak allt grus till garageplatsen och gått en vända med paddan.
 
 
Nåja. Igår kom John förbi hit en sväng, han höll precis på att flyga runt med sin drönare när vi kom hem från Enköping. Han hann ungefär vara här en halvtimme innan drönaren på något vis helt tappade GPS-kontakten, så den jäkeln drog iväg långt som sjutton! Först ut över åkrarna bakom oss, men sen kom den tillbaka hemåt och sen drog han iväg åt en annat håll. John sprang efter i full fart och kom inte tillbaka förrän fyra timmar senare. Den jäkeln flög alltså och gömde sig rejält. Dock blev det ju Sebbe som fick ta åt sig äran då det var han som fann den där, på en åker ;)
Lite kul var det ju att se filmen sen i alla fall, haha.
 
Men eftersom att barnen sov när John kom tillbaka och alltså knappt träffade honom någoting, så bestämde sig John för att sova kvar här. Till Emils stora förtjusning som sprang in direkt och väckte honom imorse, haha.
 
Sebbe tog en paus från tomtarbete idag också, han hoppade på motorcykeln och åkte hem till sina föräldrar för lite meckande med bil istället. John var snäll och följde med mig och barnen för att besiktiga min bil, som såklart gick igenom ;) Sen tog vi en tripp över till Västerås och Leos Lekland. Så nu har jag trötta men nöjda barn här hemma i alla fall, så snart blir det till att hoppa i säng för deras del.
 

Arbetet går framåt och tjejmiddag

Som jag skrev sist så skulle jag ju iväg med tjejerna (alltså mina kompisar sen gymnasiet). Vi började med att träffas några utav oss (Jag, Amanda, Annirene, Cattis och Orren) hemma hos Amanda, hon hade dukat upp med massa gott och vi satt och pratade lite innan vi sen rullade vidare till Hamnkrogen där Carro och Linn väntade. Men Orren och Cattis kunde tyvärr inte hänge med ut så dom kramades hejdå där och sen gick vi in och åt massa gott och babblade ikapp lite innan jag vid ungefär halv elva åkte hemåt till ett sovande hus.
 
Blev hur som helst en supertrevlig kväll så tack alla! ♥
 
 
Sen på lördagen så tog vi en sväng till Norrtälje för att besöka American Car Show som vi alltid brukar göra. Blev att kika runt lite där med Sebbes familj och så innan vi sen åkte hemåt och umgicks och grillade lite hemma hos oss tillsammans med Elin, Jocke och Eddie.
 
 
Sen på söndagen så kom min kära mor förbi en liten sväng också, åt lite mat här och busade en massa med barnen.
 
 
Annars då? Arbetet här hemma rullar på, muren är gjuten och klar. Nu ska den bara brinna klart innan det kan fyllas igen igen. Så i väntan på det så håller Sebbe på att iordning lite mer på baksidan igen. Bjuder på några bilder i alla fall igen, blir kanske lite tjatigt för er men jag måste ju dokumentera för min egen del vad som händer ;)
 

Fixar iordning tomten

Som ni såg sist så fick vi hem en grävmaskin. Nu är det alltså dags för våran tomt att få sig ett lyft. Som det sett ut hittills så har i princip ingenting gjorts åt tomten, så den lotten föll helt enkelt på oss istället.
 
Planen är alltså; jämna till uppfarten och lägga annat grus. Jämna till gräsmatten på framsidan. Fylla igen en stor grop på baksidan och även jämna till resterande. Förbereda för Sebbes framtida garage. Detta är till att börja med, sen ska det även upp staket/häck men det kan vi ju ta först när resten är klart ;)
 
Har tagits en del bilder hittills och just nu ser allt visserligen bara ut som kaos, men jag bjussar på några i alla fall.
 
Just nu är Sebbe och hans pappa ute och grejer det sista med formen då dom ska gjuta en mur. Jag och barnen är inne för stunden. Är ju lite lugnare på det viset då det inte är den bästa lekplatsen ute just nu, haha! Men men, jag ska ändå fixa lite här inne och fixa mig själv, för senare idag rullar jag över till Fagersta och träffar mina kära tjejer! Ska bli supermysigt ♥
 
Nu har även Ellie fått åka med, hihi
 
Mellan träden här till höger så var det tidigare en stor grop, blev en mycket större baksida när den blev fylld!
 
Där han har dragit av på denna bild så gick gräsmattan lite uppåt förr, alltså att det sluttade ner mot huset för att gräsmattan var högre upp en husets grund helt enkelt ;P
Påbörjat att ta bort massa överväxta stenplattor.
 
Här tog han ner två stora enar.
Form byggd för att kunna gjuta sulan på till muren.
 
Ett lass grus som vi fått hem och sen lite oreda där omkring ;)
 
Ett lass med jord också, och en Elliebus i Emils gamla meckarbyxor!
 
Här ser ni fyra stolpar, det är Sebbes framtida garage.
 
Sen kom det ett lass till med jord.
 
Plattan gjuten till muren.
 
Pågående utjämning ut mot blivande garaget.
 
Och gårdagens arbete. Där är alltså formen för själva muren på gång. Idag görs den klart och sen ska dom gjuta.
1. Ellie kikar när Emil och pappa kör grävmaskin. 2. Min och Ellies klänning inför Power meet. 3. Påväg in till marknaden på Power meet.
1. Inne på området på Power meet. 2. Senare under dagen på Hälla när regnet ÖSTE ner. 3. Klockan 23 på kvällen när barnen äntligen gav upp en två timmars nattning.
1. Från Power meet igen. 2. Promenad med barnen. 3. Ellie fick åka grävmaskin för första gången.
1. Allt som ni precis sett ovan. 2. Kikar på lastbilen.
 
Nej nu ska jag ta och fixa naglarna lite här innan jag fastnar här på stolen.
 
 

Leos lekland, affektkramp och grävmaskin

I förrgårkväll så fick Ellie en släng av den "kära" affektkrampen eller vad det nu heter. Hon gick och bar omkring på en ren blöja i väntan på att vi skulle byta till den inför natten. Helt plötsligt så tog Emil blöjan i från henne (varför vet jag dock inte ;)) och hon blev superarg/ledsen, hon skrek rätt ut och vi sa direkt åt Emil att ge tillbaka blöjan såklart. Han kastade den till henne och i samma veva ser vi på Ellie att hon bara "skriker ljudlöst", alltså att hon nu istället försöker andas men helt enkelt har slut på luft.
 
Hon står upp, så helt handlöst faller hon rakt bak med huvudet först ner i golvet. Allt detta hände alltså på bara några sekunder, för både jag, Sebbe och Emil stod i köket bara tre meter i från henne.. Men jag var där direkt och lyften upp henne och blåste henne lite lätt i ansiktet - snabbaste sättet att få henne att vakna till igen. Då snurrar ögonen runt lite och tillslut vaknar och till och gallskriker. Ja, detta är helt klart den enda gången man faktiskt blir glad över att höra sin lilla gråta.
 
Såklart så var det jäkligt hemskt att se henne falla handlöst med huvudet först i golvet, men som tur var så är ju ändå dessa parketgolv ganska lindriga. Emil blev nog väldigt skärrad han med för han sa inte ett ljud på jättelänge och när han väl skulle säga något så typ viskade han.. Svårt att förklara för en 3½ åring varför det blev som det blev också, men man får försöka så gott det går.
 
Senare på kvällen så vaknade hon ledsen och då hade hon såklart åkt på feber.. Var bara att ge Alvedon och sen höll natten i gång på ett eller annat sätt (alarm för att kittla under foten efter smällen och sen vaknade hon även av sig själv och var ledsen några gånger så..)
 
Men sen dagen efter (igår) var hon pigg och feberfri igen, så vi hoppade in i bilen och mötte upp John vid Leos Lekland. Åh så glada barnen blev! Detta var ju första gången som Ellie faktiskt kunde vara med och springa runt och leka själv, och som hon njöt! Hon sprang och sprang och skulle klättra på allt, plus på det så älskade hon rutschkanorna. Efter lite lunch så la jag henne så hon fick sova en sväng och Emil fick all uppmärksamhet för en stund.
 
Sen kom även mamma och Robert förbi och lekte ett tag (då var Ellie åter vaken igen) innan vi sen rullade hemåt igen. När vi kom hem så la sig Ellie på soffan direkt och låg där resten av eftermiddagen, för då hade minsann febern smugit sig på igen. Men efter lite Alvedon var hon pigg nog att spana in när det kom en lastbil och lastade av en grävmaskin till oss. En helt perfekt dag för dom små helt enkelt ;)
 
Emil hade turen nog också att få köra lite med pappan efter att Ellie hade somnat. Så han var nog gladast av alla.
 
Idag har vi haft en lugn dag. Ellie har varit feberfri ett tag, med efter middagsvilan så kom den tillbaka och efter det låg hon däckad på soffan. Sov eller tittade på tvn var allt hon gjorde. Men nu ligger hon i alla fall i sin säng och sover istället. Ja, Emil också då såklart.
 
Jag ska nog ta och göra detsamma jag.
 

Semester och sommarlov

Som jag skrev sist så skulle Elin komma förbi och det gjorde hon ju såklart. Hon och Eddie blev det. Vi spelade mest Skip-Bo medans barnen busade omkring. Sebbe, Jocke och Molly (hon åkte med dom) kom hem först vid kanske sju-halv åtta tiden och då lastade dom bara av bilen innan dom sen stack iväg igen. Sebbe åkte ju iväg igen eftersom att hans bil stod i Eskilstuna. Sen i alla fall, så när Sebbe kom hem hade jag till och med lagt mig för att sova redan.
 
Men men, nu har barnen äntligen fått dra igång sina sommarlov och jag har gått på semester.
 
Vi började allt med att åka över till Västerås i fredags när jag hade slutat jobbet. Vi köpte en varsin "sommarpresent" till barnen, blev att par nya skor till Ellie och en ny keps till Emil. Sen åkte vi hem och åt tacos innan vi åt lite godis i soffan och sen sängdags.
 
På lördagen så åkte vi över till Sebbes föräldrar eftersom att Sebbe skulle hålla på med nya bilen. Bjöds på blåbärspaj och jordgubbar och så mat på det också. Sen åkte jag och barnen hemåt för att det började bli sovdags och Sebbe stannade kvar och fortsatte med bilen ett tag till (vi hade åkt dit i varsina bilar ;))
 
Söndagen började vi med att storhandla, hem med maten och sen åkte vi över till Sebbes föräldrar igen. Och som vanligt rullade vi hem lagom till sovdags för barnen igen.
 
Idag har vi inte gjort så mycket. Jag har tvättat ikapp lite, barnen har lekt, vi har åkte till Ellies dagis och lämnat en kanin som hade råkat komma med hem hit, som inte var våran alltså. Sen förbi affären en snabbis, lite lunch och nu sover Ellie medans Emil leker lite.

Ja, bjuder på lite bilder nu istället.
 
 
1. Ungarna kollade in när pappa kom hem med bilen. 2. Sommarpresenterna. 3. Smultronplock och nattning av barn.
4. Emil i pappas nya "finbil". 5. Tröttbuse efter att ha skippat middagsvilan ♥

RSS 2.0