Dagen D kom och är nu förbi!

Idag har vi äntligen fått våra nycklar i handen! Det har totalt blivit fyra vändor ut till huset under dagen (en var för att åka ut och godkänna städningen) med en massa kartonger. Skönt det, för då har vi inte lika mycket småplock kvar när man kommer ut sen. Nu har man ju liksom kunnat plockat upp saker i köksskåpen och i badrummen och lite sånt.
 
Tråkigt nog går inte det stora lasset förrän på lördag. Men vi ska nog stå ut. Det finns ju fortfarande att göra om vi säger så, haha.
 
Men men, bjuder på lite bilder från dagen i alla fall. Självklart så lovar jag att bjuda på bättre bilder sen när vi kommit iordning ;)
 
 
 

Fullt upp hela helgen.

Ni vet kanske redan hur våran helgplan såg ut? Var ju påskmiddag på fredagen, hemmadag på lördagen, kalas på söndagen - sova kvar till månadagen och sen hem.
 
Men, det blev inte riktigt så. Allt blev som planerat, bortsett från att vi redan på lördagen hoppade in i bilen och åkte över till Eskilstuna. Så det blev alltså att sova borta två nätter. Vilket ju såklart var väldigt skönt kan jag tycka eftersom att vi nu helt plötsligt bara har två små ynka dagar kvar tills vi får nycklarna i handen!
 
Hur som helst, helgen blev bra. Barnen fick lite rubbad sömn men vi fick njuta av extrem vårsol och barnen fick leka ute tills alla kläder var överdrivet smutsiga, haha. (Kanske mest var Emil och Eddie det handlade om på den fronten, men ändå ;))
 
Annars då? Sebbe är på jobbet idag, dag 1 av 2. Och jag har sysselsatt mig med att tvätta lite, städa lite, packa lite och mer packa blir det om en liten stund och även lite mera tvätta. Bara göra klart så mycket det bara går nu inför flytten i helgen :)

Men nej, nu bjuder jag på lite bilder från helgen istället:
 
1. Utebus i torsdags. 2. Påskmiddag i fredags. 3. Påskäggsöppning i lördags.
4. Utebus i lördags. 5. "Grattis Eddie" i söndags ;) 6. Ellie i solen igår måndag.

EN VECKA KVAR!

Idag har vi en ynka liten vecka kvar tills vi har nycklarna i handen. Nycklarna till vårat hus. Helt sjukt. Jag tror vi började på ca 140dagar, och nu är vi på 7. Åh!
 
Hur som helst. Emil kom iväg till förskolan. Igår och idag. Så idag hade dom haft lite skärtorsdagsmys. Dom hade blivit bjuden över på en annan aveldning där dom hade fått popcorn och glass och så hade dom fått glass till efterrätt också, hihi. Antar att Emil var nöjd och glad över det ;) Men medans han var på förskolan idag så hoppade jag in i bilen med Ellie och åkte och köpte lite påskägg och lite gott att lägga i. Nu ligger ägget dock gömt så inte Emil ska se det redan idag, haha.
 
Annars då? Nu har vi liksom en lång helg framför oss, tillsammans med pappan i huset. Imorgon blir det att fara över till svärföräldrarna på påskmat tillsammans med Sebbes bror och sambo. Sen på lördag blir det nog ganska lugnt? Kanske en tripp till någon affär för att hitta present till Eddie, för på söndag så ska vi åka till Elin och Jocke för att fina Elin (fyllde år igår) och Eddie (fyller år på söndag) och sen sover vi troligtvis kvar där. Så blir full rulle hela helgen.
 
Sen blir det bara två arbetsdagar för Sebbe nästa vecka och sen tar han ut föräldradagar för Emil på torsdag och fredag. Och ja, Emil har påsklov nästa vecka. Så jag sa det till honom idag, nästa gång du lämnas på förskolan så måste vi åka bil!
 
Men nej, nu babblar jag bara på om en massa onödigt. Så nu ska jag ta och glo runt lite här på datan innan Ellie vaknar och innan Sebbe snart kommer hem också :) Emil sitter här bredvid och kollar på paddan, måste ta det lugnt och tyst nu när Ellie sover, för hon sover så extremt dåligt nu när hon är snorig stackarn..
 

Bankmöte och sjukstuga

Igår fick Emil vara hemma från förskolan. Han har åkt på en förkylning ännu en gång. Så istället hoppade vi in i bilen och åkte hem till barnens mormor och morfar. En hel del bus såklart och så åt vi mat också innan vi åkte hemåt lagom till läggdags.
 
Idag hade jag hoppats på att Emil skulle kunna gå till förskolan eftersom att jag skulle på bankmöte. Ja, det underlättar ju liksom alltid att ha så få barn med sig som möjligt på sådana saker. Men hur som helst så var hans första mening imorse att han inte orkade gå till förskolan. Han lät fortfarande rätt sjuk också så han fick helt enkelt stanna hemma. Plus på allt så har ju självklart Ellie också blivit smittad, så en lite extra kinkig tjej hade vi ju där också..
 
Men in till stan for vi, in på bankmötet, in på apoteket, in på Willys och sen hem igen. Och vi överlevde ;)
 
Idag har vi dessutom ensiffrigt kvar till flytten! 9 små ynka dagar.. Snart så!
 
Men nej. Nu ska jag ta och väcka Sebbe som somnat här på soffan innan vi tar och lägger oss i sängen istället. Godnatt på er!

Vaniljsås och matlagning

Det blev en hel del farande denna helgen tydligen. Sebbe åkte ju på fest i fredags, åkte dit med sin bil och sov kvar där. Sen på lördagen åkte jag över till Sebbes föräldrar för att spendera dagen där (ja, Sebbe kom ju såklart också dit sen) och sen när det var dags att åka hemåt så lämnade vi kvar Sebbes bil där för att man såklart ska undvika att köra bil dagen efter ;)
 
Hur som helst, detta resulterade ju såklart till att vi blev tvungna att åka dit idag igen för att få hem bilen, haha. Så det blev en kort sväng över, lite fika och sen åkte vi hem igen. Sen har barnen badats, det har klippts naglar och busats innan vi sen åt den utlovade maten - kycklingtacos. Sen fick det bli att äta upp de sista chipsen och ostbågarna innan barnen fick hoppa i säng.
 
Fast nej, det ljög jag ju. Ellie krånglar fortfarande.. Jag la ner henne i sängen och hon skrek rätt ut innan jag ens hade hunnit lägga ner henne - alltså så fort hon förstod vad som "skulle hända" ;) Så jag tog med mig henne in till Emils rum för att natta Emil och ha henne med, det gick bra, tills Emil började krångla och jag fick säga åt honom på skarpen. Efter det kunde inte Ellie sitta/ligga still i min famn så jag fick gå och lägga ner henne i sängen igen.
 
Såklart så vrålade hon rätt ut på en gång igen, så Sebbe kom upp och tog Ellie medans jag nattade klart Emil och när jag kommer ner kanske fem minuter senare, så har ju såklart lillan somnat i hans famn i soffan, haha.
 
Dock vaknade hon efter en stund i sängen igen och somnade om nere i soffan igen sen. Vet inte om det kan vara tänderna som spökar igen kanske, hörnen uppe på henne är nämligen väldigt svullna. Vi får se helt enkelt.
 
Men annars då? Ja just nu sitter jag här med en skål vanlijsås/marsan och vräker i mig medans det lagas lite mat här bakom mig. Ja så kan det gå när man inte äter mat som det blir matlådor utav, då får man ställa sig på kvällskvisten och slänga ihop något. Superjobbigt, köttbullar och makaroner!
 
Nej men nu ska jag ta och kolla runt lite på datan här medans maten blir klar och jag äter upp mitt mums i skålen.
 

18 mars

Idag så har vi spenderat lite av våran dag ute med grannarna. Emil ville gunga med Alice så då gick vi ut, blev både åkande på massa saker (sparkcykel, trehjuling, motorcykel, bil) och en liten sväng med häng i lekparken.
 
Sen skulle vi åka in och möta upp Sebbe i stan för att tanka bilar och handla. Men då minsann vägrade min bil gå i gång, helt stendöd. Ringde upp Sebbe så han kom hem direkt. Det var helt enkelt slut på batteri så han fick åka in till Enköping igen och köpa startkablar - ja, hur kommer det sig att "bilnörden" själv inte ens har ett par startkablar?! ;) Hur som helst, nu har han ett par i sin bil, så med hjälp av dom fick han igång min kära bil så vi kunde åka in och göra våra ärenden, haha.
 
Sen har jag spenderat resten av dagen/kvällen med barnen och nu även själv då eftersom att dom sover. Sebbe åkte nämligen iväg på 25-årsfest. Jag och Emil skulle ha mys i soffan när Ellie hade somnat, dock var hon lite envis och ville inte alls läggas själv i sängen som alltid annars? Så stackars Emil fick sitta och mysa själv i soffan under tiden, plutten ♥
 
Men tillslut så, så somnade hon så jag och Emil fick lite ensamtid tillsammans innan även han skulle sova. Så nu sitter jag här i min ensamhet och tysthet. Visst är det skönt, men samtidigt vill man ju bara dra upp dom små och kramas med dom, hihi. Fast nej, jag njuter fullt ut nu när dom sover, det lovar jag ;)
 
Nej, nu ska jag ta och kolla om det blir något spännande på tv ikväll, annars får jag väl gå och sova eller något. Alla böcker har jag ju packat ner så dom orkar jag inte leta fram, haha.
 

Stolt mamma

Idag när jag kom till förskolan så såg jag minsann att Emil satt i samma byxor som jag lämnade honom i. Med andra ord, inga olyckor idag! Tjoho!

Han hade då alltså även kissat på toaletten idag. Så vem vet, kanske "vägrade" han gå på toaletten förr just för att han hade blöjan och visste att han inte var tvungen. Men hur som helst, jag blev ju såklart jättestolt och nöjd och nu får vi bara hoppas att det håller i sig.
 
Men nej, var mest det jag ville "skryta" om så nu bjuder jag på lite bilder på våran tokfia idag istället, hon älskar nämligen att gå och ta någon mössa ur lådan och sätta på sig ;)
 

Kalsonger

Idag hade Emil sin första dag på förskolan med kalsonger på. Ja, han har ju slutat med blöjan dagtid här hemma för länge sen (olyckor sker tyvärr ibland fortfarande, men det släpper nog så småningom ;)) men på förskolan fortsatte vi med blöjan ett tag.

Dock har han vägrat gå på toaletten där. Han kan sätta sig och så hoppar han ner direkt igen, så han har aldrig kissat på toaletten på förskolan sen vi slutade med blöjan här hemma. Vilket har känts riktigt hopplöst!
 
Men så igår pratade jag lite med en av pedagogerna och hon sa att, vill vi att han ska köra på kalsonger även där, så gör vi det. Jag har ju dock varit väldigt kluven. Vägrar han gå på toaletten för att han inte känner sig trygg med det? Eller vägrar han för att han har blöja och helt enkelt vet att han inte måste?
 
Hur som helst, idag fick han gå dit med kalsongerna på. En liten olika hade skett då dom var ute, men inte mer än så. Dock hade han inte kissat någon gång på toaletten idag heller, men han hade i alla fall suttit där lite mer ordenligt den här gången. Så vi fortsätter på detta och håller tummarna på att det släpper snart! Så att vi kan gå över till ENDAST nattblöja nu, inget natt- och dagisblöja, haha!
 
Packningen här hemma har förövrigt gått och blivit tråkig. Haha.. Ja, anledningen är väl egentligen att det helt enkelt inte finns så mycket kvar att packa ner, haha! Jag menar, vi har lite mer än två veckor kvar här så jag kan ju inte packa ner varenda pinal, vi måste ju trots allt kunna leva också ;)
 
Vi har lite saker i köket kvar, en del leksaker, badrumsartiklar, kläder och skor, pärmar med räkningar osv (packas ner efter att denna månadens räkningar är betalda ;)) och ja, helt enkelt bara sånt som vi använder. Ja okej, gardiner och lamporna i alla fönster är också kvar, vi ska ju inte bo helt kalt heller.. hihi. Men snart så, SNART kan jag slänga i resten också! 16 dagar kvar..
 
Måste förresten skriva ner det också, igår kväll när jag satt med Ellie här i soffan så knäppte hon med fingrarna! Haha.. Gick ut i köket för att berätta för Sebbe och då knäppte Sebbe med sina fingrar och då gjorde hon det igen, flera gånger! Haha så jäkla söt..
 

Så nära men så långt borta

Idag kom mamma och min ena bror för att ta hand om barnen medans jag och Sebbe hade möte på banken. Mindre än tre veckor kvar tills vi får nycklarna till huset och det var helt enkelt dags för en riktig genomgång av alla kostnader, försäkringar osv. En hel del att hålla koll på, helt klart. Men så skönt att man kan sitta ner med någon som har så bra koll på allt, som hjälper oss på vägen ;)
 
Hur som helst. Med dom stegen som det närmar sig just nu så kan jag verkligen inte låta bli att söka inspiration till diverse saker. Nog för att vi sagt att barnrummen inte ska göras om än på ett tag, men jag kan ju såklart inte låta bli att kolla efter fina tapeter och annat fint.
 
Tvättstugan är ett säkert kort att göra om så fort vi har möjlighet och även där finns det ju en hel del att fundera på. Kanske känns som ett tråkigt rum för många, men för mig som bara har haft en tvättmaskin i badrummet, hängt kläderna på en torkställning i vardagsrummet och dessutom flyttar in i ett hus där det mesta redan är renoverat och fint - så känns tvättstugan som det perfekta rummet att riva ut och fixa precis som man vill ha det.
 
Men bäst av allt är ju att vi flyttar in precis i början av våren, eller i alla fall där den förhoppningsvis börjar komma igång? Vi kommer få njuta fullt ut av att ha en egen tomt där våra barn kan få busa bäst dom vill utomhus. Vi får njuta av varma sommardagar ute på en helt perfekt altan och barnen får klättra i lekställningen och leka i lekstugan. Till och med hoppa på en studsmatta om dom vill. Små saker, men något jag längtar så otroligt mycket efter.
 
 
Nu vill jag bara börja flytta, NU!

Regnkläder

Detta med regnkläder alltså. Jag kollar ju runt för att hitta något som Ellie ska få tills hon börjar på förskolan (och ja, annars också såklart ;)) men frågan är bara vad man ska köpa?
 
Just nu är jag inne på tre olika alternativ:
 
 

Först ut har vi dessa från Lager157. De kostar 150kr per del så dessa blir därför billigaste alternativet, frågan är bara om det håller måttet då också?
 
Sen har vi Kappahl. 249kr per del och blir därmed dyraste alternativet. Jag vet i alla fall att kappahl's skalkläder, fodrade regnset och vinteroveraller funkat alldeles utmärkt för oss hittills.
Sist ut har vi ett alternativ från XXL. Det är didriksons på just dessa och priset för hela setet hamnar på 399kr. Alltså alldeles mitt emellan. Just didriksons har man ju hört bra om så där borde ju i alla fall kvalitén vara bara.
 
Så, Alt. 1 = 300kr
Alt. 2 = 498kr
Alt. 3 = 399kr
 
Så frågan kvarstår, vilka ska man välja? ;)

2016-03-09

Igår fick vi besök utav barnens ena morbror. Han kom hit runt 12 så han följde med till förskolan för att hämta Emil och Emil vart ju lite lagom förvånad när han såg John stå där i hallen, haha. Men glad blev han såklart så han hade någon att bygga hus och bråka med.
 
Packningen här hemma fortsätter så smått. Tar lite saker då och då för att dra ut på allt, som jag säkerligen redan skrivit flera gånger? Haha. Hur som helst, idag har vi 22 dagar kvar (tre veckor imorgon alltså).
 
Men nej, nu fick jag tomt i skallen på något mer att skriva här så nu ska jag ta och hänga upp tvätten som Emil nyss var snäll och bar hit till soffan. Ja, alltså han brukar själv vilja ta ut tvätten när den är klar och bära allt hit till soffan så jag kan hänga upp dom, inget barnarbete ;)

Night of the jumps

Snart har ännu en helg rusat förbi. I fredags så började jag med att åka och lämna barnen hemma hos mormor och morfar. Kramades hejdå och åkte hem direkt. Väl hemma fixade jag mig lite och inväntade Sebbe från jobbet. Sen rullade vi vidare till Eskilstuna för att hänga med Elin och Jocke resten av kvällen.
 
Vi började med att käka mat på en restaurang i Eskilstuna innan vi sen hoppade in i bilen och åkte mot Stockholm. Där blev det till att kolla på Motorcross VM, i freestyle. (Night of the jumps som det hette). En hel del galna hopp och vi var så nöjda när kvällen sen led mot sitt slut.
 
Vi fick ju, som ni kanske vet, biljetter till Nitro circus live för inte så länge sen. Det var ju födelsedagspresenter till mig och Sebbe. Så då blev detta våran present till dom ;)
 
Hur som helst så sov vi kvar hos dom sen innan vi runt lunch på lördagen sen rullade hem till mamma och pappa och våra älskade barn igen. Åt mat och babblade en massa innan vi sen åkte hemåt när det var sovdags för barnen.
 
Idag har jag och barnen en lugn dag själva här hemma. Sebbe är och hjälper sin bror med lite svetsning så vi stannade hemma. Just nu sover Ellie men hon vaknar nog snart så då blir det mellis. Förövrigt så börjar Ellie äntligen verka piggare!
 

Förskoleplats!

Idag fick vi äntligen ett mejl om att vi fått erbjudande om förskoleplats till Ellie i början på maj. Så nu har jag bekräftat den och det känns så skönt att ha det klart! Nu vet vi liksom att jag kommer att kunna börja jobba direkt och det vill man ju gärna veta nu när vi köpt hus och allt.
 
Nu är det bara invänta att Emil får sin plats där ute sen i till augusti också (håll tummarna!) Till att börja med kommer jag att få pendla hit till Hummelsta, men det är smällar man får ta och det får gå helt enkelt, mycket annat till val har vi tyvärr inte.
 
Men så kommer man till det där med att börja på förskolan då. En hel del saker behöver inhandlas till lillfian. Men det får vi ta lite närmare så man har lite bättre koll på vad hon ska ha för storlek på allt :)
 
Men nej, nu ska jag runda av här och ta och väcka Ellie (taskigt jag vet nu när hon är sjuk, men igår sov hon mer eller mindre hela dagen och fick därför svårt att sova på kvällen) och ta fram lite mellis.
 
Igår.

Packning

Ellie fortsätter att vara sjuk. Så just nu ligger hon och sover, vilket känns skönt då hon hostat mest hela natten så hur mycket ordentlig sömn får man då egentligen? Ja, typ ingen alls. Så det är bra att hon får sova lite nu, så får vi hoppas att hon snart blir pigg och glad igen.
 
Igår började jag hur som helst nedpackningen här hemma. Började med att damma av och packa ner alla Sebbes pokaler och idag har jag tagit lite saker från köket som inte kommer att användas. Jag tar lite åt gången så att jag får dra ut lite på det, annars har jag ju helt plötsligt packat allt som går att packa - vad ska jag då göra liksom? ;) haha.
 
Sen sitter jag och kikar runt på fina tapeter som jag skulle kunna tänka mig att ha som fondväggar i barnens rum, fastän vi inte ens ska göra om dom rummen just nu - men så småningom kanske och då är det ju alltid kul att få kolla lite, hihi. Finns ju så mycket fint!
 
Men nej, nu ska jag nog också vila lite på soffan för jag är också lite trött efter Ellies hostnatt. Jag behövde aldrig gå in till henne, men man känner ju ändå att man visst inte har fått sova ostört..
 

Från förra veckan och från igår

RSS 2.0