Besök, tråkiga utgifter och städning

Igår började vi våran dag här hemma med att inte göra någonting speciellt alls. Men tillslut pallrade vi oss ut för att tanka lite bilar och för att handla lite. Jag passade även på att köra på en kant så mitt däck gick sönder och blev platt på direkten, SÅ jäkla irriterande när det i princip var nya däck och att det dessutom är sämsta månaden att "kasta pengar i sjön". Plus på det så låter ett hjullager på bilen och så har en lampa tänts om att något med bromsarna behöver bytas (minns inte vad det hette ;)). Så ja, ibland är det så underbart att ha en bil...
 
Men men, Sebbe slängde på nödhjulet åt mig så nu kan jag i alla fall köra (i max 80km/h ;)) tills jag fått tag på ett nytt däck..
 
Senare så kom Elin, Jocke, Eddie och Molly över hit. Vi käkade lite mat, tog det lugnt, åt chips och godis och spelade lite spel innan vi faktiskt kom i säng ovanligt jäkla tidigt för att vara oss (tror den var runt tolv?).
 
Sen idag så drog Sebbe över till sina föräldrar för att pyssla med sin Pontiac, han har nämligen bestämt sig för att sälja iväg den så han gjorde lite småfix bara. Elin med familj var i alla fall kvar här och bara slöade lite innan dom åkte hemåt vid tre-tiden. Då drog jag igång städning här hemma medans ungarna lekte, mestadels utomhus. Var verkligen dags för ett städryck nu kände jag, så jag dammade, torkade, dammsög och sen efter att ungarna hade somnat så skurade jag golven också. Så jäkla skönt att bara få ha städat för en stund!
 
Sen åkte Sebbe och köpte hem pizza som vi fick sitta och äta i lugn och ro. Nu ligger alla andra i familjen och sover och jag tror jag ska vara lite busig och ta fram lite glass ;)
 
Men godnatt på er!
 
 

Stora små busungar

Idag (igår) blev våran lilla älskling 1½ år. Att tiden ska gå så himla fort..
 
Hon är inte längre så liten. Hon gör sig förstådd riktigt bra nu, i alla fall för mig (jag vet ju inte vad andra tycker), genom att verkligen försöka säga det hon vill. Som idag ville hon ha vatten, då stod hon liksom och pekade och sa något ord som tydligen skulle betyda vatten. Frågar man något och hon vill svara ja, så är det antingen "aa" väldigt glatt och nickar eller så säger hon bara "mm" på ett glatt sett, haha.
 
Igår "bet" hon Emil, i alla fall enligt vad han sa men troligtvis var det inget riktigt bit för då hade han nog blivit mer ledsen. Hur som helst. Då sa jag "Aj aj Ellie, man får inte bitas. Nu får du säga förlåt till Emil" då liksom sträcker hon sig mot honom och gör en puss i luften, bara ett litet smack liksom. Så jäkla söt! Ingen aning om vart hon fått det ifrån, för här hemma har vi hittills bara kört med att man ska ge en kram och säga förlåt. Kanske kommer det från förskolan? Får nästan fråga det, haha.
 
Hon förstår i princip allt man säger, Vill du ha mer mat? Nu ska vi borsta tänderna. Gå och säg god natt till pappa så ska vi gå och sova osv. Hon vet exakt vad som ska göras när man säger något och ja, hon börjar helt enkelt bara bli så jäkla stor helt plötsligt. Våran lilla bebis!
 
Men nej, nog babblat om våran lilla dotter. Känner att jag lär slänga in att våra STORA älskling blev 3½ för tre dagar sen också. Även där händer så himla mycket och jag förundras varje dag över hur mycket han faktiskt KAN. Ärligt kan jag säga att jag nog blivit lite blind och inte ser hans framsteg lika tydligt. Det mer slår en som en käftsmäll lite då och då att fy sjutton, han snappar upp allt, lär sig av allt och kan förklara igenom saker så jäkla bra.
 
Vi har ju alltid en liten pratstund mellan förskolorna bara han och jag, där han berättar så bra om sina dagar och ja, helt enkelt så börjar han också bara bli så himla stor helt plötsligt.
 
Det känns lite i hjärtat att man ska förlora så mycket tid med dom, nu när man börjat jobba. Men man får ta igen det så gott man kan när man väl ses. Jag vet ju innerst inne att jag måste jobba för att vi ska klara av vardagen så man får trösta sig med det helt enkelt.
 
Våra älskade barn. Tänk att just NI kom till oss. Världens finaste!
 

2016-05-19

Oj så dagarna flyger iväg här. Jag hinner inte riktigt med att skriva här så ofta som ni kanske märker, men kanske är det lika bra. Vore nog inte så intressant att läsa om vad jag pysslar med på jobbet varje dag, haha.
 
Sen så är det ju faktiskt inte så mycket intressant som händer när jag kommer hem heller. Snarare är det full rulle enda tills man kan slå ner rumpan en stund innan det är dags att hoppa i säng för att orka upp till nästa dag.
 
Rutinen går liksom till att åka och hämta Emil, vidare direkt till att hämta Ellie, skynda hem för att laga mat - ev. slänga in lite tvätt och dra några varv med dammsugaren samtidigt där, äta maten, ev slänga barnen i bad och sen göra dom klara för sängen, natta Emil (som förövrigt kör med allt för att hålla sig själv vaken så att det alltid drar ut på tiden) och sen kanske man kan få ta en dusch innan man kan få ta det lite lugnt, haha.
 
Just nu blir det lite tråkigare också för dom har stängt av motorvägen så det är alltid kö till avfarten så då tar det ju ännu längre tid att komma dit man ska, får kanske ta och köra genom stan istället.
 
Idag var det ju Förskolans dag så Emils förskola hade Hummelstaloppet där dom fick springa och han var så glad för han hade fått både ballong och medalj. Hos Ellie hade dom suttit i brandbilar och på hästar och nu när jag hämtade henne var det dags för sommarfest där alla föräldrar var inbjudna. Dock hoppade vi över det nu då jag kände att det är lite dum tid för oss :/ Men någon gång ska vi också vara med såklart.
 
Men nej, nog för mig. Nu ska jag kolla klart på lyxfällan innan det blir till att hoppa i säng.
 
Lilla hjärtat, så liten men ändå så stor ♥

Lycklig åt livet

Nu har vi gjort våran första vecka i våran nya vardag.
 
Ellie har kört sin första vecka med fulla dagar på förskolan och det har gått helt galant. Dom har sagt varje dag som jag hämtat henne att hon är så nöjd och självständig. Går omkring mellan alla olika leksaker men har även stått låååånga stunder och lekt med en och samma sak. Trött har hon varit när vi kommit hem på dagarna, men det är ju fullt förståeligt.
 
Emil har även han kört sin första vecka med längre dagar och även där har allt gått bra. Han är så glad åt att få äta frukost på förskolan och berättar så glatt vad han fick för något just idag, haha. Sen blir han superglad och kommer springades och kramar om en när man kommer och hämtar, det gjorde han inte på samma sätt förut.
 
Och jag, jag har nu klarat av min första vecka tillbaka i jobbvärlden. Nog för att det känns som om jag är inne tillfälligt och jobba lite extra bara, så trivs jag ändå riktigt bra, även denna gång. Haha. Det är en riktigt stor förändring som skett på jobbet sen jag var där senast för lite mer än 1½ år sen. Flera lokaler för att vi inte längre rymdes i det vi hade från början, fler i personalen och ja, en hel del massa annat. Men som tur var är det inga negativa förändringar, haha.
 
Det känns så himla skönt i alla fall, att alla nya kollegor passar SÅ bra in hos oss. Det var liksom som att komma tillbaka till samma gamla vanliga knasiga gäng, fastän det var dubbelt så mycket folk och dom dessutom är helt nya. Helt underbart.
 
Idag när busarna hade nattats så tog jag en liten svängom med en snabbstädning. Torkade/dammade och dammsög lite innan jag slog mig ner i soffan och njöt av lugnet. Ibland slås man verkligen över hur bra man har det.
 
Att jag 2011 började jobba på House of Lola och än idag 2016 var fullt välkommen att komma tillbaka och fortfarande tycka om jobbet lika mycket är ju en del av allt det positiva. Men att jag har två fullt friska barn, som busar, bråkar, skriker men även visar extremt mycket kärlek och att jag har dom tillsammans med Sebastian som är en helt perfekt person för mig, som kompletterar alla dom punkterna jag själv saknar. Jag har liksom hittat Han som kan i princip allt och därmed kan lösa alla problem som dyker upp. Nu, plus på allt. Så har vi äntligen köpt vårat hus, huset som vi så länge letat efter. Vi trivs riktigt bra här hemma och det pyssel som finns att ta hand om här hemma, är ju bara bra - så min rastlösa karl har något att sysselsätta sig med ;)
 
Men nog babblat. Ville bara skriva av mig om hur nöjd och glad jag är åt att vi kommit hit idag. Bjuder på lite bilder från förra helgens utepysslande plus lite annat.
 

9 maj

Vi har haft en kanonhelg i detta väder, såklart. Först hade jag ju lite inskolning med Ellie i fredags, som förövrigt gick jättebra. Jag sa hejdå till henne efter att vi varit där i typ 10 minuter, gick och satte mig i personalrummet och sen kom dom och hämtade mig först när det var dags att gå hem. Allt hade gått superbra och imorgon börjar hon på förskolan på riktigt. Helt galat!

Sen kom Sebbe och Emil och hämtade oss så vi kunde åka hem och hämta lite grejer och sen hoppade Sebbe på motorcykeln och vi andra hoppade in i bilen och åkte över till barnens farmor och farfar. Spenderade hela dagen där innan vi alla (alltså även farmor och farfar) åkte hem hit, haha. Dom följde med för att dom skulle ha hem deras släp bara, men vi bjöd på lite kaffe och kollade på Let's dance innan dom rullade hemåt vid halv elva på kvällen.

Sen på lördagen så blev det en tripp till Västerås för mig och barnen medans Sebbe var iväg och bytte bromsar på sin bil. Fick med oss sandaler till barnen, tygskor till mig och lite sommarkläder till barnen också. Sen tog vi en Drive In för lite lunch innan vi åkte och mötte upp Sebbe i Enköping för lite storhandling. Resten av dagen rensade vi här hemma på gården, taggiga nyponbuskar och gamla staket har vi bland annat dragit bort.

Sen kom söndagen, den sista biten staket slets bort och sen hoppade Sebbe på motorcykeln och for över till Eskilstuna för att åka lite med Jocke. Jag och barnen bestämde oss för att åka över till Norberg i stället, så vi körde på en heldag med mormor, morfar och morbröder. Barnen somnade såklart gott sen eftersom att dom var helt slut, haha.

Idag var det ju tänkt att jag skulle börja jobba. Men Emils förskola hade ju planeringsdag, så imorgon - då drar en riktig vardag igång! Men jag och barnen har sysselsatt oss med annat, handling, dammsugning, tvättning och jag har även tvättat av bilen igen. Helt förgäves när man har ca en kilometers grusväg för att komma hem och här ifrån, men vi får nog stå ut med det, haha.

Emil blev dock väldigt grinig och trött efter ett tag, så jag misstänkte att han tyckte att det var lite för varmt. Vii gick helt enkelt in och tog en paus, men nu ska jag nog ta och dra ut barnen igen så man får passa på att njuta av det underbara vädret.

 


SOL

Gud så härliga dagar vi har just nu. Idag har vi alla haft en ledig dag tillsammans och den har spenderats utomhus hela dagen. Sebbe fixade med fönstren på garaget och jag städade bilen, grillade lunch och försökte hålla en trött Ellie nöjd.
 
Ellie hade sin andra inskolningsdag igår och allt gick kanon. Hon verkar trivas väldigt bra och igår när hon hade vaknat så tog personalen upp henne och hade suttit med henne i famnen en stund innan dom hämtade mig, första dagen var det jag själv som tog upp henne. Men hur som helst, hon hade inte brytt sig å hon brydde sig inget märkvärdigt alls när jag kom in i rummet igen heller, haha.
 
Sebbe slutade tidigare igår och så jag svängde förbi här hemma och hämtade honom innan vi sen åkte allihopa tillammans för att hämta hem från förskolan. Blev såklart grillat till middag och Ellie hoppade i säng redan vid kl 18, hihi. Senare på kvällen så kom min käre bror på besök en liten sväng också, Emil som redan var lite övertrött vart ju såklart superlycklig och stängde helt av öronen för att lyssna på mamma och pappa - i princip i alla fall ;)
 
Just nu är Sebbe iväg och kolla/köper en åkgräsklippare, jag sitter i soffan och barnen sover. En lugn kväll efter en utomhusdag helt enkelt.
 
Imorgon får Emil och Sebbe följa med in lite snabbt på Ellies förskola när vi ska dit, så Sebbe vet vart han ska sen. Blir nämligen han som kommer att hämta barnen på fredagar eftersom att han slutar lite tidigare än mig då :)
 
Men nej, bjuder på någon bild innan jag ska ta och vänta in Sebbe och sen blir det nog sovdags.
 
 

160503

Nuså. Nu är Ellies allra första dag på förskolan avklarad. Allt gick helt galant. Hon möttes upp direkt i hallen utav två lite större tjejer där på avdelningen och dom började pyssla och leka med henne direkt medans jag visades omkring lite på avdelningen. Alla andra barnen var ute i skogen så hon fick en lugn början, men sen åts det mat tillsammans med alla andra innan hon fick nattas i vagnen, vilket gick ganska så snabbt, hihi. Allt kändes väldigt bra i alla fall och imorgon kör vi en timme extra där så hon får vara med på mellis också.
 
Sen när jag hämtade Emil så satt dom ute i solen och åt mellis så vi hoppade in i bilen och åkte hem för att spendera ännu mera tid utomhus. Helt underbart väder!
 
Här hemma händer det lite grejer också, eller ja - ute i garaget i alla fall ;) Sebbe har nämligen fixat och donat för att sätta i fönster där ute så nu är dom på plats, bara lite småfix kvar. Bra att karln har något att pyssla med, hihi.
 

 
Och från dagens utebus:
 
 

Nya regnkläder

Nu har det blivit lite tomt här ett tag. Blev utan internet några dagar och då blir det ju lite svårt att uppdatera ;)
 
Så vad kan ha hänt sen sist då? Lite kortfattat har vi kört flyttstädning i Hummelsta, haft besök av mina föräldrar, bröder och min mormor, 18-månaderskontroll på BVC för Ellie, firat Valborg här hemma tillsammans med Elin, Jocke, Eddie och Molly där dom sov kvar också. Ja, det är lite av det vi hunnit med i alla fall.
 
Tog en tripp till Västerås en dag också då vi köpte på oss regnkläder och stövlar till barnen. Beställt hem lite nya kläder från H&M har jag också gjort eftersom att Ellie kommer att behöva en hel del nytt. Kanske kan visa det en annan dag.
 
Imorgon är det dags också, Ellies inskolning drar igång och snart ska våran lilla lilla plutt alltstå börja förskolan. Gud vad tiden springer ifrån mig.. Men mer om inskolningen får ni väl kanske höra imorgon. Nu ska jag ta och hoppa i säng men innan dess ska ni få lite bilder i alla fall.
 
 
Som ni ser blev det inte någon utav dom regnkläderna som jag frågade om tips på förr, jag var alldeles för seg på att handla helt enkelt. Jag hade ju siktat in mig på att köpa Didriksons på XXL för 399kr. Men det visade sig att dom nu hade slutade med dom.. det fick helt enkelt bli dessa set för samma pris istället.
 
 
1. Emil somnade sött med dockan som föreställer honom själv. 2. Dags för 18-månaderskontroll på BVC. 3. Njuter av att kunna laga mat och se Emil leka utanför fönstret.
4. Nöjd Ellie som får leka med leksakerna ifred. 5. Glada mitt i matlagningen. 6. Bad med massa skum.
7. Nyfiken Ellie som kikar på pappa när han klipper gräset. 8. Älskade små busar. 9. Trött Emil igår, efter ett dygn med Elin, Jocke, Eddie och Molly.
10. Idag, jag njöt av kaffe och barnen lekte.

RSS 2.0