2020

Att kunna se tillbaka, som jag skrev i mitt förra inlägg, blir bara svårare och svårare om jag ska fortsätta i denna takt. Återigen så är det nu över ett år sedan som jag uppdaterade här inne.
 
Jag vill ju kunna gå tillbaka för att läsa om allt som skett i våra liv och framför allt i barnens, nog för att man i vardagen knappt hänger med i deras utveckling då heller, men då blir det ju också desto viktigare att faktiskt skriva ner saker och ting.
 
Jag vet inte riktigt var jag ska börja, när jag läser det förra inlägget så känns allt så himla långt borta på något vis. 
 
Sebbes lillebror har t.ex. tagit studenten, han som var en liten 10-åring typ när vi träffades, hur sjukt är inte det? Och nu är det snart två år sedan som Perra lämnade oss och nu har vi börjat rensa och fixa hemma hos svärmor (och Jonas) eftersom att hon nu kommit till det läget att hon känner att det inte kommer funka att bo kvar i huset. Leta lägenhet och fixa inför att sälja huset är alltså i full gång just nu.
 
En stor del i rensningen var att till en början sälja iväg bilarna. Vi var därför in på Mel´s förr-förra veckan och lämnade in Perras fina Pontiac. Och det gick fort så den är nu såld!
 
 
Så vad har mer hänt sen sist då? Båda barnen har tappat sin första tänder i alla fall, Emil har tappat tre och Ellie har tappat två. Man kan ju säga att det var tur att Emil hann tappa sin första för det var inte lång efter som Ellie tappade sin haha!
 
Emil har haft en hel del besök i Uppsala på Akademiska Sjukhuset för att vi har påbörjat en riktig koll på hans ena öra då han hörde så dåligt och ofta har haft ont. Det har slutat med en operation hittils där dom tog bort en polyp som satt i hörselgången. När den väl var borta så såg dom även ett hål på trumhinnan som därför gjort att han nu även fått en pärlcysta. Så nästa stora steg är en till operation, en lite större denna gång. Och inför den så var vi i torsdags in på en röntgen på huvudet för att de skulle få en klar bild över läget innan operationen. Så det är ju superskönt att det är i full gång i alla fall.
 
Det senaste för Ellie är att hon nu lärt sig cykla. Hon har haft lite jobbigt med det för hon har egentligen inte haft något intresse och har knappt tyckt att det har varit kul, men nu så.
 
 
Två mysiga saker är att våra grannar har fått en liten bebis tidigare i år och nu har barnen även fått sin allra första kusin då Sebbes strorebror och hans sambo fått sitt första barn. Så kul! 
 
Det tråkiga med allt är att vi just nu lever mitt i en pandemi som dom kallar det. Det är ett välkänt virus idag, men om något år så kanske det inte är lite stort längre. Corona. Denna skit innebär att folk ska isolera sig mer eller mindre och vid minsta lilla sjuksymtom så ska man hålla sig hemma. Man måste alltså vara hemma så fort man har lite ont i halsen eller snuva t.ex. 
 
Det känns helt sjukt. Allt är lite upp och ned kan man säga. Så i och med våra små nya tillskott så innebär det också att man knappt träffar dom. Lilla kusinen har vi endast träffat två gånger men jag har inte ens hållt i honom än, jättetråkigt.
 
Detta har också inneburit en tuff tid för en hel del företag, många har fått gå i konkurs. Mitt jobb har som tur var inte kommit till det läget men däremot så blev vi alla korttidspermitterade som det heter. Det har alltså inneburit att vi alla har gått ner 20% i tid nu under maj. Därmot så är planen nu att börja gå upp i tid igen. Men som sagt, Corona har verkligen gjort sina avtryck. Kanske mest i och med att vi i Sverige nu är uppe i en dödsiffra på 3 679. Detta är ju dock en siffra som fortfarande ökat..
 
Men vi hoppas att det ska ska börja vända snart. Annars vet man ju faktiskt inte alls hur denna sommar kommer att bli? Kommer ju bli väldigt annorlunda om man i fortsättningen ska vara försiktig med att träffa människor om man inte måste..
 
Men men, nog babblat nu då jag känner att detta blir väldigt långt. Men jag har en lite känsla just nu av att jag verkligen vill försöka börja uppdatera här lite oftare igen. Som sagt, detta är ju för att kunna se tillbaka över allt om händer :)
 
Jag kommer slänga upp lite bilder nedan på lite allt möjligt som hänt, speciellt i byggväg. För garaget är ju så mycket mer än en gjuten platta just nu. Vi har dessutom rivit den gamla ruttna röda boden som stod när vi flyttade hit och i samband med det så har Sebbe även sågat ner lite träd och en massa sly där omkring, så nu är det mycket mer öppet än vad det varit tidigare. Så nöjd är jag för det, haha.
 
Sen upptäckte jag att lite småpyssel som skett ute i trädgården inte heller visats upp, så det kommer också upp :)
 
 
En ny postlådsställning till oss och grannarna som Sebbe fixade ihop lite snabbt.
 
 
 
 
Här nedan kommer en massa bilder på garaget. Sebbe har alltså byggt det i lösvirke helt själv förutom hjälp vid monteringen utav takstolarna. Jag har såklart hjälpt till så gott jag kunnat men Sebbe alltså - den karln kan :)
 
 
 
Det är lite till som har hänt sen de senaste bilderna. Så jag ska ta lite nya och lägga upp dom nästa gång :)
 
 
Och här har jag inte heller tagit nå bilder sen alla träd togs ner, så det kommer också :)
 
 
 
Och lite nya möbler på solsidan utav altanen :)
 
Så, nu får det vara bra för denna gång. Tack för mig!
 

RSS 2.0