Det där med barnvagnar

Ni kanske minns att jag skrev om tankarna kring barnvagnsbyte. Tanken är väl egentligen att det ska göras till Ellis ska sitta i sittdel och inte redan nu - MEN, hittar man en redan nu så gör det ju inget då det går att ligga i sittdelar också ;)
 
Hur som helst. Största anledningen för bytet är egentligen för att vagnen ska ta mindre plats i bilen. Helst även få plats då Emils Emmaljunga Scooter S är i bilen. Därför hamnade vi mellan vagnarna Emmaljunga Nitro och Emmaljunga Viking då de är av de smalare varianterna.
 
Som nämnt tidigare har vi provat både i bilen och båda går att få in. För och nackdelar kring båda kommer här:
 
Nitro:
För att den skulle få plats i bilen var vi tvungna att ta av sittdelen, ta loss skyddsnätet som sitter i bagageutrymmet i bilen för att kunna fälla upp handtaget upprätt så mycket som möjligt och plus på det även ta av ett utav hjulen. Och ja, självfallet sen även lägga in sittdelen uppepå. En lite krångligare process.
 
I övrigt gillar vi vagnen av den anledningen att den är lik EL's ordinarie vagnar och känns därmed mer robust och känns mer som en EL helt enkelt. Men, den finns i väldigt få färger om den köps ny och det känns inte som att någon färg riktigt fått mig att falla ännu. Dock kollar jag även begagnat så där finns lite andra färgalternativ.
 
En annan sak som tyvärr känns lite tråkig med att välja Nitro är att det känns lite som att byta från våran Emmaljunga City cross till en ny likadan - bara lite smalare. Eftersom att de ju faktiskt är i princip identiska.
En Nitro.
 
Väldigt lik Citycross (vi har ju dessutom svängbara framhjul på chassit vi använder just nu)
 
Viking:
För att få plats i bilen krävdes inga speciella finesser. Dock krävs det nog att ta av sittdelen då den blir lite längre med den på, dock är detta inte något som gör så mycket och tar man av sittdelen går den att platta till enormt mycket så att man till och med kan lägga den inne i bilen om man skulle vilja.
 
Vi tycker ju dock att denna vagn smiter i från EL's design och lutar åt det "mordernare" hållet med sin ergonomiska sittdel. Hjulen som sitter på gör dessutom att vagnen nästan blir lite ful. Men, det finns att välja lufthjul och dessa är helt klart snyggare, frågan är väl bara då om det är mer opraktiskt?
 
En kul grej med just denna är ju också att du faktiskt enkelt kan byta ut sufflett och därför piffa till vagnen lite om du känner för det. Så här känns det inte tråkigt att välja en helt svart vagn.
Viking med de fula hjulen på.
 
Olika sätt att styla på (går självfallet att välja endast sufflett också och inte hela paketet runt om)
 
Priset skiljer inte heller så mycket. För en ny Nitro är det ca 6300kr och för en ny Viking ca 5700kr. Kollar man begagnat så ligger Nitro billigare (mycket skiljer alltså från ordinarie priset) och Viking ligger endast någon slant billigare än ordinarie priset. Frågan är nu, vilken vagn ska man egentligen välja?!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig!

E-postadress: (publiceras ej)

Din bloggadress:

Säg vad du vill säga:

Trackback
RSS 2.0