Onödiga utgifter

Igår rullade vi över till barnens mormor och morfar också. Spenderade hela dagen där innan vi rullade hemåt när det var dags för barnen att sova, som vanligt ;)
 
Idag däremot har vi inte gjort mycket alls. Jag och Ellie har bara varit hemma medans Emil var på förskolan. Vi dammsög ur Emils bilbarnstol och tvättade klädseln då han lyckades ha sönder glas i den igår när vi åkte hem.. Men ingen större skada skedd som tur var, nu är den ju ren och fin igen.
 
Just nu har vi flera jobbiga grejer här hemma.
 
Jobbiga sak nr 1: En nyckel till lägenheten är puts veck. Vi har ju självklart till och med sista april (från och med då vi har sagt upp lägenheten) på oss att hitta den, men om den inte kommer fram så måste vi ju självklart bekosta att dom måste byta ut låset - 2500kr...
 
Jobbiga sak nr 2: Våran diskmaskin som vi köpte från förra hyresgästen gick ju sönder i samma veva som vi skrev kontrakt på huset. Väldigt surt då det inte finns något köksskåp kvarlämnat efter förra hyresgästen? Hur som helst så valde vi då att köpa in en begagnad så att det finns en här och vi slipper det problemet (denna kostade 700kr + en ny slang som vi blev tvungna att köpa då den gamla inte passade). Men nu minsann har denna valt att ge upp den också - såklart! Och eftersom att vi tog över lägenheten i "befintligt skick" så är det nu vi som måste stå för kostnaden för att montera in ett nytt köksskåp. Gör vi detta genom EHB kostar det 1500kr. Alternativet är ju att vi letar på ett billigare själva.. MEN ändå en jävligt irriterande utgift som vi hade klarat oss utan om bara förra hyresgästen hade lämnat kvar sitt jävla skåp i förrådet (som dom borde ha gjort enligt ehb)....
 
Så nu slänger vi pengar i sjön på skitsaker istället för att kunna lägga dessa tusenlappar på saker till vårat hus... Så himla snopet och självklart väldigt ledsamt då vi redan har det tight i och med att jag skrapar in dom sista föräldrapennings-dagarna.
 
Men snart så, snart börjar jag förhoppningsvis (så fort Ellie har förskoleplats) att jobba så då ska vi inte ha några problem längre. Men ändå.. någon kan väl skänka oss en fungerande diskmaskin eller ett köksskåp. Gärna hitta på våran nyckel också ;)

Kommentarer
Postat av: in :) 23 år och mamma till två busungar <3

Nej vad surt :/ Hoppas nyckeln kommer fram och att ni hittar en superbillig diskmaskin!
Det låter ju ifs galet att ni ska behöva betala för ett nytt skåp när det var förra hyresgästerna som tog bort det... Diskmaskinen har ni ju köpt så det är ju inget som ingår i lägenheten :/

Svar: Jo jag vet, skit surt. Men både jag och Sebbe har pratat med henne och hon är omöjlig. Sebbe hade tagit upp det också, om det står i det tidigare besiktningsprotokollet att det fanns ett skåp? Men det sa hon inte skulle spela någon roll för i så fall hade vi haft 2 veckor på oss att anmäla att det inte fanns något skåp. Och vem fasen tänker på det när man precis flyttat in och använder diskmaskinen just då? Nej, allt är bara så jäkla dumt och typiskt..
Evelina Fahlström

2016-02-15 @ 20:52:34
URL: http://elinskogsberg.blogg.se
Postat av: in :) 23 år och mamma till två busungar <3

Har ni kollat med hyresgästföreningen? :/ Låter ju som att hon bara sätter sig på tvären bara för att...

Svar: Nej vi är inte med där längre heller, men det verkar stämma att det är som hon säger. Bara att en själv inte tycker det är okej ;)
Evelina Fahlström

2016-02-15 @ 22:44:07
URL: http://elinskogsberg.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig!

E-postadress: (publiceras ej)

Din bloggadress:

Säg vad du vill säga:

Trackback
RSS 2.0