En massa babbel

Idag efter förskolan och mellis (och bakning) så kom barnens morbror John förbi. Emil blev såklart superglad när han fick veta vem som skulle komma och hälsa på och sen har dom busat järnet. Mellan fikapauserna då ;)
 
Sen bjöd vi John på lite mat också innan han sen rullade iväg igen för att åka och jobba natt, stackarn.. själv får man ju själv gå och sova i en mjuk och gosig säng, höhö!
 
Vad har helgen bestått utav då? I fredags så slutade Sebbe tidigare, men vi spenderade ändå dagen hemma bara. Sen under lördagen så skulle vi till Sebbes föräldrar för att fira hans lillebror som fyllt 17 år (vart fasen tog den "lilla pojken" vägen?!) med tårta. Så senare på kvällen rullade vi hemåt så barnen fick sova.
 
Söndagen sen spenderade vi också bara hemma, bortsett från en sväng till affären och damsugning av bilen. Vi passade även på att flytta bak Ellies stol i baksätet istället för att ha henne fram. Har alltid varit smidigt, men ju mer man läser på internet så inser man ju att Ellie sitter riktigt utsatt om man skulle krocka (förutsatt att det är en frontalkrock alltså). Så vi pressade in hennes stol i bak och än så länge går det ju bra eftersom att hon är så liten = vi kan ha stolen ändå mot ryggstödet i baksätet, annars kan ju Sebbe knappt köra bilen liksom.
 
Väldigt synd är det, att min älskade Audi a4 egentligen är lite för liten.. Men vi får se hur länge detta komma gå, hade en varit framåtvänd så hade allt blivit mycket enklare, men Emil får allt sitta bakåt ett bra tag till. Han har gott om plats och jag tänker inte chansa en sekund på att hans nacke och rygg ska klara en krock framåtvänt.. Japp, det finns stolar som är godkända för hans ålder och vikt, men det säger ju inte "ditt barns kropp klarar av en krock". Jag vill ha mina barn så skyddade det bara går och byter hellre bort min älsklingsbil än att vända på dom för tidigt. Jag tänker inte riskera livet på dom dyrbaraste vi har!
 
Sen håller jag alla tummar och tår på att vi självfallet aldrig ska behöva krocka, men sånt kan man ju inte bestämma i förväg ;)
 
Så hur går det med Emil och blöjan? Under alla ovanstående saker vi gjort (handlat, åkt bil till farmor och farfar, dammsugit bilen, och självfallet bara varit hemma) så har blöjan alltid varit av. Den är fortfarande på på dagis och självfallet under nätterna. Men på dagarna funkar det bra. Bajsar görs iprincip alltid på toaletten nu, hände en olycka där i början men sen dess ingen mer. Peppar peppar! Och kissat på sig har hänt några gånger men desto fler gånger i toaletten. Vi kämpar på :)
 
Titta våra små små busar! Emil hade fortfarande napp, och snutten. Och Ellie var en liten mini ♥
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig!

E-postadress: (publiceras ej)

Din bloggadress:

Säg vad du vill säga:

Trackback
RSS 2.0