Juni 2020

Och så svishade ännu en månad förbi. Corona still going stong så att säga.. Dom har släppt på vissa restriktioner men det är fortfarande stor försiktighet som gäller och dödsiffrorna stiger var dag som går. Sverige är just nu uppe i ca 5230 personer... är det inte helt sjukt så säg.
 
Just nu sitter jag här, helt underbart med denna värme (okej kanske liiiite för varmt mitt på dagen, men man får inte klaga ;))
 
 
Men över till vårat egna lilla liv. Ja ingen utav oss har i alla fall blivit sjuka utan vi har faktiskt fått hålla oss väldigt friska och pigga denna vår och tur är väl det med tanke på hur mycket jag och Emil har besökt Akademiska pga. hans öra (hade vi haft minsta symtom så får vi ju inte åka dit) :)
 
När det gäller Emil och hans öra så har det nu hunnit hända en hel del. Hans stora operation är nu klar. Måndagen den första juni så hade vi tid kl 07.00 för att komma in för att operera bort hans pärlcysta. En operation som varade i ca 5 timmar och en total sövningstid på ca 8 timmar. Heeelt sjukt! Jag sysselsatte mig med att strosa runt på stan, längs ån och bara njöt av det extremt fina vädret.
 
Väl klar så var Emil väldigt trött, hade lite ont men jag trodde absolut att det skulle göra mer ont efter detta än vad han visat sig ha. Veckan efter operationen så fick han vara hemma från fritids eftersom att han fick order om att "leka lugnt". Inte massa spring, ingen studsmatta, ingen fotboll och plus på det - inget badande. Så min fina mamma var här hemma med båda barnen (hennes första semestervecka...) så att jag och Sebbe kunde jobba på som vanligt. 
 
 
 
 
Måndagen därefter så var det dags för återbesök för att ta bort förband som han hade haft under hela veckan. Det såg bra ut men order att fortfarande "leka lugnt", med andra ord så vågade vi inte skicka honom till fridits denna veckan heller utan då följde han istället med mormorn hem till dom för att bli kvar där till midsommar.
 
Ja, Ellie fick också åka dit efter några dagar och stannade där hela veckan hon med. Så dom åkte iväg med husvagnen, fiskade för första gången i sina liv och hade det underbart!
 
 
Sen så, idag var det åter igen dags för ett återbesök för att "städa rent" örat. Allt såg ut som förväntat, inte helt läkt överallt ännu. Men det är på gång. Från och med nu får han äntligen leka som vanligt igen! Men, trots denna extremvarma sommar (ja den har i alla fall börjat så nu, allt från 25-30 grader!) så blir det ju tyvärr inget bad för honom i sommar. Det blir tufft, men vi ska nog allt klara av det också :)
 
 
Nu blev det en jäkla massa prat om Emil och hans öra, haha. Men det får nog räcka så för denna gång. Bjuder på lite bilder istället som jag lovade sist.
 
Underbara sommarkvällar får vi verkligen här ute! Som man kan njuta. Tyst, lugnt, underbar miljö. Haha jag överdriver faktiskt inte ;)
 
 
 
Igår blev vi även klara med detta. X antal år senare så är staketet äntligen helt målat. Blev så vitt nu, haha!
 
 
Och här då, våra absolut första jordgubbar! Vi fick plantor utav grannarna förra året men eftersom att dom flyttades då så hann dom aldrig ta sig den sommaren, men i år så! Hur många som helst på g också :)
 
 
Och åter igen så firades midsommaren hemma hos oss. Detta år med en extrem värme och såklart en massa jordgubbar!
 
 
 
Och här kommer två bilder som jag pratade om sist, utsikten sen träden försvann och garaget. Bilden på garaget sprang jag faktiskt och tog precis nu, så kan försöka bjuda på lite bättre bilder en annan gång. Men nu måste jag faktiskt runda av så jag kan skriva en inköpslista inför morgondagens storhandling. 
 
 
Hej så länge!

RSS 2.0