Blogg.

Har fått frågan att ändra lite på en tjejs blogg. Blir så sugen på att fixa min lite också men vet inte alls hur :(
 
Får fundera lite på den saker och har inte mycket mer än det att skriva om, haha. Ska fortsätta prata med min fina vän nu sen får vi se när jag tittar in igen.

Världens bästa vän ♥


Allt

Jag känner sånt sug för att skriva någonting, men eftersom att jag aldrig gör något speciellt spännande om dagarna - som jag sen kan skriva om - ja, då kan det bli lite trist.

En sak jag tänkt på, idag, då ångrar jag lite att jag inte hade en bättre kamera att ta bilder med under min graviditet. Har framkallat alla bilder som togs på magen MEN de är ju alla tagna med min mobil och det är så jäkla synd! Tänker på Linda som nu är gravid och alla fina bilder hon tar får mig att bli lite ledsen.. Men självklart glad för hennes och hennes skrutts skull, så himla kul att se tillbaka på dessa bilder sen! Men men, är som det är nu det ;)

Min lilla älskling ligger just nu är på soffan och sussar så sött. Slår mig ibland att jag fortfarande inte riktigt kan tänka "jag är mamma" för det känner jag inte av. Kan fortfarandra inte tänka att jag fött honom till världen, att det var just han som låg inne i min mage i nio månader och sparkades och gärna envisades mot mina revben där mot slutet. Kommer man någonsin förstå det?

Det är hur som helst super kul att se honom växa upp. Att följa honom i sin vikt- och längduppgång, att se honom utvecklas från var dag som går - så som att kunna hålla sitt huvud själv, greppa saker, titta på saker, skratta och le och allt dedär som småttinga gör.
 
Men nej, tappade suget för att skriva nu och väljer istället att gå upp och lägga mig i sängen. Ska krypa riktigt riktigt nära min stora älskling och pussa lite på honom. För att jag är så lycklig åt allt han gett mig!
 
Jag älskar min fina lilla familj (skrutt-katterna är inräknade;)) ♥
 

Bilder

Nja, trött var inte rätt ord. Nu ligger han och pratar med lammen som är på insidan av barnvagnen..
 
Morgonmys tyckte Maya att vi skulle ha!
 
Muffins med hallon.
 

Och medans mamma bakar somnar ju en annan i babygymmet ;)
 

Sover i mammas famn framför tv:n ♥
 

Inte direkt fin bild men jag tycker Emil ser så busig ut, haha

Sitter och "hänger" och kollar var pappa sysslar med.
Sitter på bordet ;) Med nya byxorna på!
 
Ska ut och åka bil!
 

Söndags mys i sängen men ingen pappa brevid! :(


Bilder från gårdagens promenad :)

Sol

Igår bestod dagen ungefär av ingenting.. Jodå, jag tog en lite promenad med Emil - det var ju superfint väder! Och sen när vi kom hem igen så blev det till att tvätta två maskiner. Mycket mer vettesjutton.
 
Under hemvägen på promenaden så hann jag precis träffa på Sandra som jobbat hos oss och just nu är där en dag i veckan. Det var lite kul, då fick ju hon äntligen se lillskrutten vilket hon inte gjort hittils! Och hon tillade även att Emil var lik mig.. Bara fler och fler som säger det nu, hihi :)
 
Idag har jag tagit en liten tripp in till stan för att lämna ett bord som jag fick sålt över FB, smidigt ;) Hon tyckte först det var lite långt från där hon bodde ut till oss, och det kanske det var också - därför så erbjöd jag mig att möta upp hennes mamma i stan eftersom att hon jobbade där, smidigt + att jag ju fick pengar, höhö!
 
Ett ännu större plus är att det imorgon kommer en kvinna och köper min kära gitarr som aldrig blivit använd. Skönt att få bort lite saker som alltid bara stått.
 
Bordet som nu är sålt. Vi köpte detta när vi flyttade ihop och det hade gjort sitt den dagen då vi köpte ny soffa, som ni kanske ser så passade de ju inte så bra där i "hålet" ;)
 
Nej, nu ska jag lägga Emil i vagnen för han ser ut att snart däcka sittande och sen ska jag köra igång en maskin igen :)
 
Kommer snart upp ett inlägg med lite mobilbilder också!
 

Emil ♥

Titta på sig själv i spegeln kan ju vara intressant ;)
 
Och här har vi då Emil i sin hoppgunga med armarn inne i den ;)
 
UPDATE: Ja, fingrarna är en favorit i matväg!

Så var helgen över

Äntligen så tror jag vi har fungerande internet överallt! Jag ska inte säga allt för mycket än, men just nu funkar det. Vi får se om det håller i sig hela dagen och även mot kvällen, vi hoppas på det. Vore verkligen sååå skönt att äntligen ha något.
 
För det var ju det också, frågade EHB och de sa att "alla operatörer som har ADSL borde kunna leverera hit" - Tele2 sa ju då i telefonen till mig att ADSL, ja då krävs ju hemtelefoni också, känns inte det jävligt ovärt? Bortkastade pengar skulle jag vilja säga! Så vi hoppas ni att detta trådlösa mobila kommer fungera :)
 
Hur som helst, igår blev det en sväng hem till Sebbes föräldrar för att Sebbe skulle hjälpa en kompis med en bil. Så jag och Emil umgicks med farmor(svärmor för mig då) och lite senare kom även mormor(min mamma ;)) och då blev det lite mat i magarna men sen bestämde Sebbe sig för att dra iväg på fest så då valde jag att åka hem och titta på Melodifestivalen i sällskap av Emil och katterna istället för att vara kvar där hemma och kolla. Finns alltid en risk att man blir trött och jag vill inte sitta och köra hem hela vägen själv när jag är trött, bättre med lite sällskap då.
 
Hur som helst, min käre mor hade även med sig hoppgungan "Emil" dit så nu har Emil fått prova den lite snabbt igår kväll. Dock är han liite för liten ännu, liksom lite kort ;) Så han fick sitta med armarna inne i gungan, men han var rätt nöjd ändå, hihi. Bilder kommer sen, orkar inte gå ner och hämta kameran just nu.
 
Men nej, nu ska jag kolla igenom lite foton jag fick hem i fredags så vi framkallt, ska lägga dom i ordning för det gjorde tydligen inte de som framkallade bilderna, dryyygt ;) Sen får vi se när kära pappan kommer hem ♥

Nytt till skrutten

Som jag skrev igår så skulle jag och Emil ta oss en liten tripp in till H&M och nu är det avklarat. Tanken var att han skulle få en ny overall då den han har inte var nå bra, det är en sån som man viker en flärp över händer och fötter ni vet? Över händerna funkad okej - bortsett från att armarna vart helt konstiga där inne, men fötterna var bara glömma!
 
Den hade helt enkelt ingen bra passform, vilket var synd då han fick den i julklapp och äntligen växt i den.. Men men. Sen kände jag att han behövde nya byxor då han ha massa bodys i strl 62 men inte tillräckligt många byxor. Så jag kan tycka att jag var rätt duktig när jag kom hem med detta;
 
Alltså ingenting mer än just det jag tänkt! Var bra nära att köpa någon fin skjorta i strl 68 (finns ju aldrig i 62) som han kunde ha på dopet nästa lördag (efter kyrkan alltså) men nej, jag höll mig ifrån det då jag kände att det är onödigt då den troligtvis endast kommer att användas då innan han sen växer ur den, alltså 100kr bortkastade, haha.
 
Men men, nu hoppas vi att detta passar bra också! Han sover fortfarande sen trippen iväg så han har inte fått prova än. Förresten så har jag även fått en AVI om att routern från Tele2 kommer att komma idag, tråkigt dock att den kommer dit först kl. 16 annars hade vi kunna hämtat den när vi ändå var där inne, men får se om vi hämtar den senare annars får det bli imorgon :)
 
Nu ska jag ta mig en kopp kaffe och någon muffins medans jag läser ikapp i lite bloggar.

Alltid så sent..

Här sitter jag, på natten - och vill skriva något litet, är det inte nu man ska sova? Haha.. Nåja, jag vet att jag får sova ut rätt bra på morgonen för Emil så då kan jag sitta här i min tysta ensamhet och skriva lite :)
 
Idag kom förresten kort och tv-modul till tv:n från Boxer, snabba puckar? Ja, som fasen! Jag ringde ju liksom dom igår! Men sånt gillar vi :)
 
Hur som helst, imorgon blir det en liten svängom in till "stan" här för att besöka H&M. Bara jag och Emil ;) Men nej, har inte så mycket intressant att skriva egentligen så jag kör en intressant Barn-lista igen....
 
Vad heter ditt barn?
John Emil Mikael (John efter min ena bror och Mikael efter Sebbes storebror)
När var du beräknad att föda?
Den 15e November - fick sagt den 16e vid UL men de sa nog fel eftersom det i sådan fall skulle bli 40+1
Föddes barnet på utsatt datum, om inte när?
Nej, det blev två dagar över så den 17e
Hur stor var barnet vid födseln?
3670gram och 51cm lång!
Hur lång tid tog förlossningen?
Från att vi kom in på förlossningen så ca 4 timmar :)
Tog du någon smärtlindring?
Nej, det hans aldrig med. Provade lustgasen men det var inget för mig
Är du tillsammans med barnets pappa?
Ja, det är jag. Förlovade sen ca 2år & 8månader och sambos sen strax över 2 år :)
Tog ni reda på könet?
Nej det gjorde vi inte, men vi tyckte oss se själva på UL och vi hade ju rätt :)
Om nej, vad trodde ni att barnet var för kön?
Ja, ni ser ju svaret ovan.
Hade ni bestämt vad barnet skulle heta?
På flicknamn hade vi förslag men på pojknamn stod det rätt stilla.. så typiskt ;) Men vi kom överens om ett pojknamn vi gillade och det fick det bli :)
Hade du en svår graviditet?
Haha nej, inte för en sekund :) Lite trötthet/ond rygg vid längre sittstunder och liiiiite illamående vid t.ex stinkande kompost. Men annars inte ett smack :)
Kan du tänka dig att skaffa fler barn?
Det kommer fler! Utan tvekan :)
Har du fått några bristningar?
Syftas det på mage eller vid förlossning här? Bristningar vid fl. uppstod men de är idag återställt så gott som skulle jag tro och angående mage så dök det upp några "runt" min navel under sista veckan - varför just då!? Hur som helst, de är kvar än och om de försvinner återstår att se :)
Var du nervös inför förlossningen?
Aldrig för en sekund. Jag vet att vi kvinnor är skapta för det och jag visste att folk som var kunniga skulle vara runt mig hela tiden så nej, barnet skulle ut hur som helst så det var ju liksom bara köra :) Och kommer inte vara ett dugg nervör inför nästa heller skulle jag tro - med tanke på att allt gick så smärtfritt och smidigt denna.. Eller ja, smärtfritt är det ju inte, men som jag nämnt förr så var jag inställd på så mycket värre smärta.
Hade du några cravings?
Neej :( Jag som så gärna ville ha det, haha!
Hur reagerade du/ni när du plussade?
Jag var ju rätt inställd på något sätt eftersom att mensen var sen, men test efter test ville inte funka för mig så jag köpte en annan sort och när det då funkade och visade ett två små streck så var det bara så skönt att få se att jag hade rätt. Vi blev självklart glada men vi gick ju liksom bara och "väntade" på det så det var inte så himla mycket till reaktion egentligen.
Hur långt gången var du när du förstod att du var gravid?
Åh, jag vet inte exakt men om man tänker att vi fick + den 15e mars och han var beräknad till den 15e november så är det ju en månad bort, alltså kanske v.4 då :)
Hur mycket gick du upp i vikt?
Vet inte exakt där, de vägde mig ju när vi kom in till förlossningen men jag minns inte alls vad det stod! Vilket jag gärna vill veta..  Men runt 10kg tror jag.
Hur länge ammade du?
Skrutten får ersättning då jag aldrig kom igång med amningen på BB och kände att det inte alls kändes bra. Kanske var jag inte tillräckligt envis men nu i efterhand så är jag ändå glad att vi kört med ersättning då det är så smidigt! Bäst var det i början då jag hade ont och mest bara ville ligga still hela tiden, då var det skönt att Sebbe kunde ta Emil och mata honom när jag inte orkade och vi har också alltid tyckt det varit så skönt att se att han verkligen får i sig mat, vilket kan vara svårt att se då brösten inte är direkt genomskinliga ;)
Vem är barnet mest lik?
Tråkigt nog så är han inte speciellt lik någon utav oss tycker jag. Rätt ofta det skrivs på vissa bilder att han är lik mig så kanske är han det i vissa vinklar eller något då :)
Vad är det bästa med att ha barn?
Åh, det är så mycket. Själva upplevelsen att för första gången få se barnet, första gången man ser det le, höra det skratta och prata och ja, bara allt helt enkelt!
Vad är det sämsta med att ha barn?
Sämsta, låter ju tragiskt. Men klart det säkert finns negativa saker. Tröstlösa gråt då ingenting hjälper är något jag hittils tyckt varit jobbigt, även om det inte alls hänt ofta.
Är ditt barn döpt?
Nej, men det ska han snart bli! Den 2a mars :)
Hur gammal är barnet nu?
3 månader och 3 dagar :)
 

Tråkigt..

Svar till Pauliina igen, haha det återstår att se ;) Inget bestämt, mest tankar som går :) Hur tänker ni kring syskon?

Ja här låg Emil och glodde på hängande saker i babygymmet så jag passade på att ställa mig och baka lite, hux  flux så har lillpojken somnat! Liksom jaha? Tröttis!
 
Men men, just nu har Emil en hoppgunga hemma hos sin mormor och morfar att hämta, jiho säger mamma! Fast ja, än är han kanske liiite liten, men prova kan man sa de på BVC, beror lite på hur han sitter i den :) Skojsigast är väl dock att hoppisen heter Emil ;) Så den tackar vi mormor och morfar för!
 
Annars har dagen inte bestått av mycket, ringt Tele2 för att internet är sämst, men de skulle skicka ut en Router som jag får testa, funkar det inte blir det till att skicka tillbaka den. Så värdelöst att internet funkar dugligt i sovrummet och köket men inte i vardagsrummet där vi vill kunna använda det. Hur som, håller tummar och tår för att det funkar sen, får förhoppningsvis hem routern på fredag.
 
Sen har jag även ringt till Boxer idag och beställt Flex 8, lär ju lätt vara värt det! Eftersom att jag satte detta på 12 månader så fick vi kortet som ska sätta direkt i tv:n, gratis - kostar annars över 500kr och vi slipper även andra alternativet, en box som även den kostar.
 
Vi får hem kortet innan helgen och då får vi hela deras utbud under två veckor för att vi ska kunna välja vilka kanaler vi vill ha, när man sen valt meddelar man dom och vi får just de kanaler vi vill ha. Till och med så att man kan "byta" kanaler månad för månad bara man håller sig inom 8st kanaler liksom, mer än så känns rätt ovärt att ha också.
 
Hur som,  första halvåret för 99kr i månaden sen 199kr, klart värt det :)
 
Men nej, nu har Emil vaknat så nu ska vi gosa lite innan jag måste börja med  maten!

Svar

Pauliina Om: Lista
Hur tätt är tätt? :)
 
Svar: Ja, det är svårt att säga, men troligtvis så att jag inte kommer gå till jobbet mellan - kanske för att jobba extra på fredagar då Sebbe är ledig men mer än så blir det nog inte.
 
Sebbe och hans storebror är det ca 1år och 5månader mellan och dom är helt lagom :) Men sen hänger det ju kanske lite på om man nu blir gravid när man väl "planerar" att bli det, annars kan det ju dra iväg någon månad extra.
 
Bild på "bröderna Karlsson" på ytterkanten tillsammans med vänner ;)

Vaccination!

Min stackare lilla plutt blev stucken i benen idag, ooh så ledsen han blev :( Men nu ligger han och sover så sött och vi håller tummar och tår för att han klarar sig utan biverkningar.
 
Blev även väga och mäta och idag låg vikten på 6015 och längden på 61,1.

 
Vill ni förresten se hur fina mina blommor som jag fick på alla hjärtans dag är idag? Sjuuukt fina!
 

Våran "lilla" har provat puré!

Tänk att våran lille bebis redan gått och blivit tre månader! Vart tar tiden vägen? Liksom det känns så konstigt att han kan så mycket, men behöver ju inte längre hålla hans huvud som man var tvungen att göra exakt hela tiden förr, stora pojken, slutar du växa snart så mamma och pappa hänger med i svängarna? Hihi..
 
 
Dagen i ära så kände jag för att låta honom prova lite puré. Haha, inte någon jättehit kanske.. Dock vet jag inte om han bara hade svårt att svälja det eller om det var äckligt, inte så lätt att fråga honom ;)
 
Klart! Så fin man kan bli liksom..
 

Alla hjärtans dag.

Bajs..  här satt jag och skrev ett lagom långt inlägg, påväg att publicera och så fuckade internet ur. Bjuder på denna och meddelar att våran son har skrattat dagen i ära! ♥ Tidigare har han bara lett en massa till oss men idag var det riktiga skratt, fina du ♥
 

Lista

Hur många barn har du idag?
Svar:
Jag har ett barn idag, våran fina son ♥

Hur många barn vill du ha?
Svar:
Förr sa jag alltid tre, idag kan jag tänka mig två - eller tre ;)

När vill du ha ett till barn?
Svar:
Både jag och min sambo är fast i att vi vill ha ganska tätt mellan dom då de alltid ska kunna finnas tillhands för varandra för att leka och busa :)

Skulle den partner du lever med idag, passa som fader till dina barn?
(Hoppa över frågan om din partner redan är fadern).
Svar:
  Då får jag väl hoppa över den då ;)

Vill din parnet, som du lever med idag, ha barn i framtiden?
Svar:
Det vill han utan tvekan, alltid sagt tre :)

Tycker du att ålderskillnaden mellan syskon har någon betydelse?
Svar:
Mer eller mindre. Jag är inte alls jämnårig med mina syskon då det är 6 och 9 år mellan mig och mina storebröder. Däremot glädjs jag alltid åt att se Sebbe/hans storebror att brottas, spela spel, ja bara umgås lite, med sin lillebror när vi är där hemma och hälsar på - då både Sebbe och Micke (hans storebror) har flyttat hemifrån så blir Jonas liksom ensamma syskonet kvar, vilket inte lär vara så kul alla gånger. Däremot hade Sebbe och Micke alltid varandra då det endast är 1 år som skiljer dom åt. Så ja, tankar kring syskon här hemma blir att de ska komma relativt tätt helst :)

Tycker du att man ska vara gammal eller ung när man får barn första gången?
Svar:
Jag tycker att man ska vara i den åldern när man känner att man är i rätt ålder. För varför spelar dedär siffrorna egentligen ens någon roll? Ålder har inte alltid den betydelsen som det pratas om. Förr klankades det alltid ner på unga mammor och det var helt enkelt inte okej att vara det. Men jag säger bara - skit samma! Skaffa barn när du känner att DU är redo för det, det är DU som ska ha ansvaret och inte någon annan!

Är en förlossning något som du anser är vackert, eller mest skrämmande?
Svar:
För mig blev förlossningen i sig endast en vacker upplevelse. Snabbt och smidigt gick det och jag såg ingen skräck i det hela alls då det bara sa poff och det tydligen var klart, trots att jag trodde att det var lång väg kvar att vandra. Om man räknar en förlossning från att man kommer in till sjukhuset till att barnet är fött så tog min förlossning endast ca 4 timmar och jag trodde allt skulle göra så djävulskt mycket ondare än vad det faktiskt gjorde, så ja, jag ser det endast som något vackert! (kanske inte om man ser det från barnmorskornas sits ;) hahah)

Skulle du kunna tänka dig att göra kejsarsnitt eller väljer du hellre en vaginal förlossning?
Svar:
Jag har alltid känt att jag är villig för de båda. Inget skulle brista inom mig om de sa att jag blir tvunken att göra ett kejsarsnitt. Allt hade kanske varit tragiskt om första barnet blev med kejsarsnitt och att man med andra barnet kanske inte skulle kunna få valet att föda vaginalt, då skulle det kanske kännas trist att inte fått "prova på" det som vi kvinnor faktiskt är skapta för. Men som sagt, barnet ska ut så det får bli som det blir :)

Tycker du att alla människor har rätt till att skaffa barn?
Svar:
Jag vill ju gärna säga ja. Men om jag tänker efter så finns det alltid dom som inte bör ha barn, inte förtjänar att ha barn, inte bör vistas bland barn, ja you name it. Säger lite som Elin skrev, mördare, pedofiler och dyl. eller varför inte bara nämna de som slår sina egna barn?! Så svaret blir nej..


Finaste kollegorna

Ja, kärleksmumsen blev bakade, sen var Emil trött och ledsen så bestämde mig för att ta en tripp till postlådan och liiiite till, men inte mycket! Promenad med vagn på oplogade gator är inte ett dugg kul, vagnen rullar ju knappt - den liksom lite mer glider och sladdar sig framåt.. Kanske ska man ta och köpa ett par skidor till vagnen trots allt?
 
 
Som nämnt sist, jag hade fått post från jobbet! Min fin tröja är nu här :) + typ ett kilo kolor, de är ju för härliga brudarna ;)
 

Besök

Något jag förresten inte skrev igår var att Sebbes bror och hans flickvän kom på besök. Blev mat och fika som vi bjöd på + att de hade med lite extra fika också, haha. De åkte inte hemåt förrän rund nio på kvällen. Trevlans var det!
 
Men nej, jag har fått ett sms och mejl om att paket från mitt jobb är på väg, frågan är om de bara gjort det de ska så ligger paketet och väntar på mig på jobbet, eller så har de råkat skicka det utav misstag, det märks - självklart gör det ju ingenting om de råkat skicka det ;) Ska kolla posten lite senare så får vi se, men innan det tänkte jag försöka baka mig en liten kärleksmums (eller vad alla nu vill kalla det, heter ju 10 olika saker känns det som ibland ;))
 
Så nu blir det baka, bye!

(kanske) magont..

Haha, kom på att jag aldrig förklarade den meningen i förra inlägget. Hur kan ett barn liksom, kanske ha ont i magen? Hur som helst. Det är sällan Emil är övertrött så i och med gnällandet kändes det som att det var någonting mer liksom, men nej, tänker jag efter så var det inget riktigt magont då han inte alls betedde sig så som han gjorde när han hade sin lilla släng utav 3-månaderskolik.
 
Då han liksom kl 20 varje/varannan dag fick ont och skrek otröstlig i en timme. För det om detta bara höll i sig ca 1-2 veckor och var extremt lidrigt om man skulle jämföra detta mot riktigt kolik (som min jobbarkompis, extremt på deras dotter å de liksom lite halft tappade suget på fler barn.. men det kommer ;))
 
MEN, att se han så ledsen och liksom inte kunna göra ett skit(!) det är hemskt.. Ibland dög det att pappa smekte sin hand runt på magen och ibland dög det att man höll honom på ett visst sätt och gick runt runt hemma här. Men inte alla gånger, då var det liksom bara ha honom i famnen tills han i princip somnad av utmattning.
 
Men idag har detta gett med sig så det är vi hemskt tacksamma för - för Emils skull! Klart det var jävligt jobbigt för mig och Sebbe, men det är något som hör till att inte alltid få det "som man vill". Det är ett barn och där är inte allt alltid perfekt. Det finns alltid positiva och negativa saker, men, för mig är allt på sitt sätt positivt. Ser ingen mening med att sitta och "beklaga" mig här på bloggen för att Emil är enormt ledsen och inte går att trösta någon gång - alla vet att detta hör till.
 
Så istället känner jag för att skriva upp dedär fina, som att han gav oss den fina natten lördag-söndag, för det är det jag vill se tillbaka på när jag kollar tillbaka och tänka "åh, var det så gammal han var när han sov egen säng första gången", "jahaa, var det så gammal han var när han sov sin första hela natt" osv osv, resten minns man lite halvt automatiskt för att man vet att det alltid hör till att bajsa ner hela ryggen, kissa bäst man vill när blöjan är borta, ibland vara otröstlig, kanske gnälla hela dagen för att man inte vill sova - fast man är hur jävla trött som helst, ja allt dedär som händer alla helt enkelt ;)
 
Men en sak är säker, i Emils "första år"-bok så kommer 3-månaderskolik att nämnas. Det kan tjäna till att veta om att mamma och pappa vet hur det är att ha en bebis som är otröstlig. Kanske kan det hjälpa honom den dagen han själv står med ett barn som inte går att trösta.
 
Men bäst av allt, men lär alltid känna sitt egna barn bäst helt själv och det gör man, oavsett om man vill eller ej.
 
 
 

Man blir bortskämd...

Jaha, då var ännu en helg förbi. I fredags blev som sagt badrummet klart, prästen var här och pratade inför dopet och kvällen avslutades framför postkodsmiljonären, gladiatorerna och till sist farmen.
 
Lördagen blev att åkta till svärföräldrarna så snart vi kommit upp ur den sköna sängen och gjort oss klara. Blev visst kvar där lite längre än jag tänkt - min tanke var att vara hemma till Melodifestivalen. Men istället var Sebbe som sist, sugen på att ta några öl där hemma i sällskap av sin far (och oss). Så så blev det och istället blev det melodifestivalen där hemma. Och även QX galan för mig och svärmor sen, men vi kollade aldrig klart, var lite för tråkigt för våran smak. Sebbe åkte istället med sin lillebror hem till en vän och hans dotter (där en annan kompis också var) för att umgås lite.
 

Hur som, Emil åt mat 19 på lördagkvällen. Blev gnällig runt 20 och det var en blandning av (kanske) magont och övertrötthet. Så Sebbe och hans pappa tog vagnen och gick fram och tillbaka på vägen vid 20.30 och sen sov han som en stock.
 
Strax innan 23 bestämde jag att jag ville åka hemåt då jag började blir trött. Var osäker på om jag skulle vänta och se om Emil skulle vilja ha mat vid 23 (då hade det gått fyra timmar) men jag bestämde mig för att åka och hämta Sebbe och hans lillebror och om Emil skulle börja gnälla på den vägen så skulle vi gå in och mata och sen åka hemåt. Så han kläddes på helt och flyttades från vagnen över till bilen. Han vaknade aldrig. Åkte sen och hämtade och åkte sen hem med Jonas och Britt-Marie (hon följde med som sällskap). Han sov fortfarande. Bestämde då att åka hemåt.
 
Blev tillslut att när vi var hemma var klockan runt 02 på natten och misstänkte att Emil såklart skulle vakna när man skulle klä av honom och flytta till sängen - kanske skulle han tillochmed vakna och vara pigg?! Men var bara att göra det. Halvt rätt. Han vaknade, började prata lite där i sin säng -  men så fort jag släkt min lampa så blev han lite tystare och han somnade om! Hur underbart var inte det? Att han inte ens ville ha mat!
 
Sen kom tanken att jag istället skulle bli väckt tidigt då han skulle vakna pigg eftersom han somnade rättså tidigt. Halvt rätt igen. Han vaknade vid 07 för mat. Men somnade sen om mellan mig och Sebbe i sängen och sov ända till klockan 11! Tack finaste underbaraste bebis för att du låter mamma och pappa sova så mycket de behöver! ♥
 
Men, kan ju säga att man blir som lite bortskämd. De gånger han får något fnatt och vaknar tre på natten för att få mat blir man liksom lite irriterad, haha.. Men men. Jag klagar inte. Vi får se om han fortsätter, får väl kanske igen detta sen när han blir lite äldre ;)
 
Han sover här just nu, i vagnen, börjat sprattla så får se fall han vill ha mat nu. Sen blir det upp och sova i sängen för oss båda. Så, godnatt!

Liten blir stor!

Igår blev det BVC-besök.
 
11 veckor och 5 dagar gammal ligger skrutten på 5665gram och 60,9cm och pratar som en 3månaders. Fina "bebis" ♥
 
Sova med katter? Mysigt! (ja, katterna försvann från sängen så fort bilden var tagen)
 
 

Badrummet är klart!

Finely! Vårat badrum på nedre plan gav oss en kass början på denna lägenhet. Vi fick nyckeln hit den 17 september och direkt vi kom hit då upptäckte vi bubblor på vägg och kring golvbrunnen - fukt? Så så fort vi kunde så ringde vi våran hyresvärld för att få någon att komma ut och kolla detta. Så rätt så, det var fukt..
 
I och med det så skulle vi få allt utrivet och in med fläktar som skulle stå ca 2-3 veckor då det inte var så jättemycket fukt. Så tio dagar efter att Emil föddes, alltså den 27 september, då kom de hit - rev ur matta på golv och vägg, böt ut pannan och tog ut toalett och dyligt. Därefter ställde de in fläktarna.
 
Helgen därefter så fick det komma ut folk för att vi hade kallt inne och då visade det sig att de inte hade bytt allt som hade med pannan att göra så den förstod inte hur kallt det var ute, därför drog den inte igång någon värme mer än till varmvatten då.
 
Sen dröjade det nästan en månad och det kom ut lite folk för att förbereda grund på väggar och golv innan nya mattor skulle upp. Den dagen var ungefär;
 
♦ De kom ut runt ca 9 på morgonen
♦ Halv 11 säger de "vi ska åka på lunch nu.. och sen får vi se om vi kommer ut sen. Är ni hemma eller?"
♦ Vi meddelar att någon kommer hålla sig hemma och det slutade med att vi båda stannade
♦ De kommer aldrig ut mer...
 
Vi förstår självklart att det inte kommer bli mer på ett tag då eftersom att detta var 3 dagar innan julafton - och vilka kommer ut i mellandagarna? Hm..
 
Efter att det gått nästan 6 veckor sen de ställde in fläktarna så ringer Sebbe upp dom och funderar vart allt folk tagit vägen och varför ingenting händer. De ber om ursäkt och säger något om att det varit mycket folk borta. Men tillslut är det den 14 januari och det kommer äntligen ut lite folk.
 
De kommer folk fyra dagar den veckan och i och med det så var det nästan klart. Mattor på golv och vägg var i alla fall klart. Veckan efter kom det ut rörmokare för att fixa in toalett och handfat. + på detta så gör rörmokaren en miss, han är van att handfatet sitter rakt upp från avloppet så han sätter det så. Sen märker han när han är klar att "oops, badrumsskåpet sitter inte mitt ovanför!" så ja, vi har tre hål och ett fint litet märke i väggmattan bredvid handfatet eftersom att han fick flytta det lite mer åt höger.. Typiskt! Men men, alla kan göra fel så jag lägger ingen energi på detta.
 
Och så var det också det, vem sätter upp ett badrumsskåp som är rostigt? Som tur var så fick vi till också att de beställde ett nytt!
 
Och så var det då denna vecka. I måndags kom en snubbe ut för att måla lite rör och idag kom de sista personerna - finely! En snällis kom ut och installerade tvättmaskinen och drog åt en mutter då det läckte vatten och sist men inte minst (samtidigt som en präst var här och pratade dop) så kom en annan och satte upp ett nytt skåp och fixade så lampan tänds direkt. DET ÄR KLART!!
 
Behöver jag säga att jag är glad? Äntligen så kan vi på våra ca 4 månader i detta hus, använda badrummet! Åh, och vi kan tvätta när vi vill! Bjussar på lite bilder nu så får ni se hur det blev :) Var dock lite svårt att få med det bra, men men :)
 
 
Bild 3: För att ni ska se mönster på väggen
Bild 4: Våran älskade tvättmaskin som vi fick hem för lääängesen!
 
 
Som jag på tal om det ska gå och tömma nu, hejsvejs!

Svar till Linneah

"eve nej nej nej, icke korallrosa och randig marinblå ihop! not good :("
 
 
 
Funkar fint det ;)
 
 
Bild lånad från Lolas hemsida ♥

Egen stol

Efter "Emil's förra inlägg" så testade jag sätta honom lite inpackad i matstolen som jag under en promenad som gravid, fick utav en granne. Här har ni honom ;)
 

Å så satt man här igen då..

Mamma tvingar mig alltid att sitta med vid datan så då brukar jag liksom nypa henne i armarna, med naglarna speciellt - något straff lär hon ju liksom få.

Erik Sebastian Karlsson ♥

Du kom in i mitt liv just under rätt tid. Att du liksom bara fanns där för att slå bort mina tankar från det tråkiga som skedde i mitt liv, utan att du ens visste om det. Bara att du var social genom att svara på mina miljardes, helt onödiga och allmänt dryga sms. Till en början var dina sms bra för att vilseleda min hjärna, men med tiden så kände mitt hjärta att det drogs mer och mer åt ditt håll än å mitt förflutna. Med tiden så insåg jag att det var du som skulle vara med mig, inte någon annan.
 
Att sen få se dig i ögonen för första gången och att få krama dig, pussa dig, ja.. bara se dig - gjorde mina dagar till de bästa man kunde vara med om. Än idag pirrar det inom mig när jag tänker tillbaka på dehär, den nervösa första träffen där i Strängnäs, åh. Kunde inte vara mer glad.
 
Att vi strax där efter liksom bara var fast i varandra är jag så jävla lyckig för. För ända sen dag ett så har du varit det bästa i mitt liv. Men troligvis så var allt detta meningen. Varför skulle vi annars sitta här, fyra år efter att jag - med pojkvän och helt utan någon speciell anledning - skickade ett sms till dig? Ett litet litet sms.
 
Jag har älskat dig i alla dessa år och självklart fortsätter det så än idag, mer och mer för varje dag som går. Du har liksom gett mitt liv en mening. Men störst av allt är att du har gett mig ett extra litet hjärta som är hälften av dig och hälften av mig, våran son.
 
Ända sen dag ett älskling, så har du varit mitt allt och så kommer det att förbli.
 
Jag älskar dig, jag älskar oss. Hela tiden, varje sekund, varje minut, varje dag. Uttryck det hur du vill, bara det betyder alltid.
 

Klocka

Söndag idag, har gjort som jag skrev sist, åkt med lite mer skit till återbruket och har även burit ut granen som stått opyntad sen början av året, kändes bara så jobbigt att bära ut den i förrådet när det var så rörigt där ute. Men nu är allt helt okej.
 
Har även fått upp klockan så här kommer en bild på den för nu ska jag käka något lätt och sen göra mig redo tills Sebbe kommer hem, blir att åka och hämta en moped till Sebbes lillebror nämligen. Skojsigt ;)
 

Februari

Igår blev det mycket gjort här hemma känns det som. Jag har alltid tyckt våran hall varit så trång eftersom att det stått en fet garderob där som liksom är städskåp.. alltså ett skåp man ju behöver, men en trång hall är så jävla värdelöst!
 
Så vi började dagen med att åka till barnmorskan då det var dags för efterkontroll, och så bra - allt såg bra ut ;) Men först var planen att åka till Elin m. familj efteråt, men eftersom att hon blivit sjuk (stackars bäby <3) så blev dagen helt annan..
 
Först åkte vi hem och tog rätt på massa skit, Sebbe rev ner alla hyllor ute i förrådet eftersom att vi var tvugna att ställa ut garderoben där (vi får nämligen inte kasta dom då de tillhör lägenheten) och för att han avskydde dom -man tar vad man har om vi säger så.. - hyllplan utav en gammal spjälsäng?? Låter kanske inte allt för bra ;) Så efter typ 10 min var det rivet.. alltså vääldigt lättrivet och då hade vi tillsammans med massa annat skräp fyllt hela bilen och stack sen till till återbruket för att slänga.
 
Efter det blev det Jysk för att köpa en klocka till vardagsrummet - ni vet en sån klocka där siffrorna sitter löst på väggen liksom? Visar bild när vi satt upp den :)
 
Sen efter det så blev det en sväng över till IKEA för att köpa en hylla och lite annan förvaring till våran lilla "garderob" under trappen, allt för att kunna få bort den där jäveln i hallen! Så med oss hem hade vi då en hylla, lite förvaring och även fyra korgar till garderoben vi har uppe i sovrummet så att vi kan utnyttja den helt eftersom att den tidigare bara hade en stång, så mycket häng-kläder har vi faktiskt inte!
 
Så sen blev det hem, skruva upp hyllan och få in alla grejer på ett bra sätt under hallen och vet ni va, fasen så nöjd jag blev! Och därefter bar vi ut skiten från hallen och vips så var hallen sååå mycket bättre. Även om jag hade en tanke att jag ville kunna ha vagnen där, men då blir det ju liksom trångt igen? Haha.. vi får se hur det blir.
 
Sebbe satte även in korgarna i garderoben i sovrummet och då kunde vi tömma hans byrå med kläder så vi kan få bort den från sovrummet också, alltid skönt med lite mer plats. Sen vet jag inte om så mycket mer blev gjort, för tillslut var klockan 20 och det var dags för gladiatorerna.
 
Så så blev våran fredag. Idag är Sebbe hemma hos sina päron för att mecka lite, har fundering på att åka dit med Emil jag med för att ha något att göra, men en annan tanke var att en vän skulle komma, men hon har inte hört av sig.. vi får se hur det blir. Trist att bara sitta hemma utifall att.. Imorgon blir det åka till tippen en gång till för att släng skit som kom fram under tiden vi fixade under trappen och på måndag kommer en person och ska måla lite rör i badrummet så snart är även det klart och fy så jag längtar! Vill kunna koppla in våran tvättmaskin, kunna ställa tillbaka alla grejer och se ur allt blir där när det äntligen blir klart.

MEN, jag tänker inte ställa in ett skit där förrän allt är HELT klart.. med andra ord ska vi ha hit ett nytt badrumsskåp först också och sen får vi se om det är något mer som ska göra där eller ej :) Skönt ska det bli i alla fall..
 
Men nej, nu ska jag runda av, betala en liten räkning och sen göra mig i ordning lite och plocka lite här hemma. Skulle behöva städas ;)
 
Där ligger han just nu, sussar så sött ♥
 

RSS 2.0