24/11-14

Dagarna går här hemma. Ellie har redan hunnit bli fyra och en halv dag (ungefär ;)) och allt flyter på bra. Emil är fortfarande lite skeptisk, nyfiken och vill se men vill inte röra och förstår inte att man måste vara jättesuperduper försiktigt med henne. Inte så att han slår henne, men han kan vara lite tokig och kasta grejer åt det hållet där hon ligger, vi är såklart där direkt och säger att det är aja aja aja baja!
 
Idag fick Emil även gå till dagis igen, lite för att han ska få leka av sig och få uppmärksamhet på ett annat vis än vad han får här hemma :) Dock hade dom haft lite fall av magsjuka i slutet på förra veckan så vi har bestämt oss för att ha honom hemma någon dag nu så att han inte råkar dra på sig något. Tänk om han skulle dra hem det till lillasyster liksom, inte kul!
 
Men nej, nu ska jag kolla runt lite på internet - kanske råka kolla efter lite rosa puttinutti kläder till våran DOTTER. Åh. Jag är så jäkla lycklig att jag lyckats få "en av varje", det känns bara så komplett på något sätt, haha.
 
Och nej, jag hade inte blivit mindre glad om det hade kommit ut en pojke, lika mycket kärlek oavsett såklart.
 
 
Senaste från instagram. Klickbara bilder.  

♥ Välkommen till världen Ellie ♥ 20e november 2014!

Nu ligger hon här, våran älskade bebis som visade sig vara en dotter, nu ligger hon här i mitt knä och spanar (och hickar). Så bara helt plötsligt kom hon i alla fall ut, haha.

Så hur gick allt till?

Som jag skrev sist så hade vi tid för överburenhetskontroll på torsdagsmorgonen klockan 08.00. Under onsdagskvällen satt jag och blev besviken och halvledsen då jag bestämde mig för att googla vad detta egentligen innebar och fick fram detta:

Överburenhetskontroll En överburenhetskontroll innebär att blodtryck, urinprov, CTG samt fostervattenmängd och barnets läge i bäckenet kontrolleras då du är i graviditetsvecka 42+0 på Specialistmödravården. En förlossningsläkare gör sedan, utifrån dessa kontroller och din hälsa, en bedömning när och på vilket sätt förlossningen ska sättas igång.

I de fall inga medicinska hinder föreligger och att allt ser bra ut, gör vi dessa kontroller varannan dag mellan graviditetsvecka 42 och 43.Igångsättning av förlossningen görs mot slutet av graviditetsvecka 43, dvs senast 43+0.

Hur löjligt skulle inte det vara? Att få åka dit på en kontroll och allt visar sig vara bra och därför skulle vi sen vara tvugna att åka till Uppsala varannan dag i en vecka till (om ingenting annat skulle hända vill säga). Kändes inte alls okej.

Men, någonting hände. Min väckarklocka var ställd på 05.00 men klockan fyra på torsdagsmorgonen så kom första värken, jag kände så väl igen den där känslan som kom i båda rygg och mage, men den var väldigt svag och det tog ett tag innan det kom en till, men från 04 till 05 så hann jag känna några trots att jag försökte övertala mig själv om att det säkert bara var inbillning eller att de skulle avta igen.

Jag gick i alla fall upp för att ringa förlossningen för att kolla så vi kunde komma in till åtta som det var planerat. Nämnde ingenting om mina värkar eftersom att jag tänkte att de bara skulle visa sig sen under kontrollen ;)

Men tiden gick och mina värkar tog fart, blev helt plötsligt mycket tätare och smärtsammare. Vi fick helt enkelt tänk om. Sebbe ringde sin pappa och bad han möta upp oss utanför förlossningen då vi inte skulle hinna åka hem till dom för att lämna av Emil.

Efter vägen börjar jag bli lite närvös och irriterad då jag känner att det börjar trycka på. Nej, jag vill inte ha krystvärkar. Inte i bilen! Jag nämner det för Sebbe och han frågar om han ska ringa ambulans, jag är väldigt hjälpsam och säger "jag vet inte" medans jag fortsätter hålla emot och andas när mina värkar kommer. Sebbe tar ett eget beslut och slår på varningsblinkers och blinkar med helljuset för att bilarna framför ska hålla sig ur vägen. Tro det eller ej så flyttar alla på sig förutom två små bilar som inte fattade grejen.

Väl framme vid förlossningen är klockan 06.50. Vi går in och blir visade till undersökningsrummet där de ska kolla CTG och alla detta. Jag börjar med att sätta mig och ta en värk. Sen tog hon blodtrycket och efter det är jag tvungen att ta en ny värk och poff.. där gick vattnet. En hel sjö kommer ut och jag får snabbt ombyte så vi kan gå till förlossningsrummet.

Väl på rummet sätter hon på CTG-mätaren och den som lyssnar på bebisen utifrån magen (minns inte vad det heter?) och ska sen undersöka mig. Men hon får vänta för det kommer en värk, jag andas, försöker fortsätta andas.. men det trycker på. Hon frågar om det känns som att jag måste krysta och jag kan bara säga ja. Värken avtar och hon säger att vid nästa värk så kan jag försöka trycka på lite försiktigt bara, för att det inte ska gå för fort, men medans hon pratar kommer nästa värk och det går inte att styra hur hårt eller löst jag ska krysta, bebisen åker neråt med hjälp av värkens kraft och helt plötsligt får dom lyfta upp mina ben för att göra plats åt bebisen som ligger med halva huvudet ute och min värk avtar.

Barnmorskan retar min mage för att gå igång en ny värk och när den kommer så glider bebisen ut och jag kan inte annat än skratta. Skratta åt hur fort allt har gått! 07.18 kom våran älskade dotter ut, med en jädra fart alltså.

13 dagar över tiden kom en bebis på 3500gram och 52cm ut. Några stygn fick jag ta men strax där efter så är jag uppe och går, tar en dusch och vi bara väntar på att klockan ska bli 15 så att läkaren kan komma för att undersöka bebis innan vi kan få åka och hämta våran stora pojke hos farmor och farfar och åka hemåt.

Så detta var allt, en väldigt annorlunda dag. Att tidigt på morgonen fara genom trafiken med en jädra fart för att senare samma dag åka hem samma väg med ett allt lugnare tempo och två barn i bilen. Våran fina familj på mamma, pappa, son och dotter. ♥

 
 

Snart så...?

För er som kikar in här och väntar på uppdatering om läget så kan jag meddela att allt är sig likt, helt oförändrat. Inga känningar och snart är vi två veckor över tiden, haha. Vad hände liksom, ingen som hade väntat sig detta när bebis var fixerad och "gräsligt långt ner" redan flera veckor innan bf. 

Hur som helst, imorgon har vi en tid i Uppsala för överburenhetskontroll. Vad detta innebär helt och fullt vet jag dock inte, men vi kan ju hoppas att det betyder att bebisen finns hos oss innan veckan är över. Vad tror ni? :)

Men men. Nu vet ni, ingen bebis ännu och ingen på g heller ;)


2 år!

Våran lilla älskade pojke. Vart tog åren vägen? Jag tyckte det var nyss som jag vaknade mitt i natten av lätta värkar och jag tycker det var nyss som vi fick se dig för första gången. Men nej, det var visst två år sedan.
 
Det är sjukt vad mycket ett barn kan ge en, alla bus och skratt som kommer från den lilla kroppen värmer ens hjärta mer än vad man någonsin kan ana. Dock finns det ju alltid stunder då man gärna gömmer sig under täcket och försvinner för en sekund då det lilla livet kan ha rätt kass hörsel ibland - men det hör ju bara till!
 
Än så länge har du även din födelsedag helt för dig själv. Vi lyckades till och med mosa in ett litet kalas med pappans familj så tårta, ballonger och paket bestod gårdagen utav. Idag kommer även morbror John förbi för att fira lite men resten av firandet (min familj) blir troligtvis först nästa söndag. Och ja, det beror ju alltså helt på bebisen, kanske ligger vi på BB då, eller så har vi precis fått komma hem? Allt återstår att se :)
 
Men hur som helst. Grattis "lilla" sonen på DIN dag, snart är du storebror och då kommer du helt plötsligt vara ännu större?! Mamma och pappa älskar dig! ♥
 
Klickbara bilder.

Inne på 5e dagen

 Idag har vi vandrat in på dag fem över tiden. Känns lite snopet, vad hände med att andra barnet kommer tidigare än första? Haha.. Men men, förr eller senare kommer h*n ut, det vet ju alla.
 
Annars då? Det är dessutom 12e november ute och ingen snö ligger på backen. Kanske det inte gjorde förra året heller, men på något sätt känns det ändå lite tråkigt. Allt blir ju så mycket ljusare och mysigare med rätt sorts snö på backen - alltså inget slask. Då är jag hellre utan.
 
Men nej, nu ska jag läsa lite innan jag måste dra upp lillkorven ur vagnen där ute. Trist är det dock, han ser ju alltid ut att sova så jädra skönt!
 

Nej

Ännu verkar inte bebis ha några planer på att komma ut. Emil höll sig kvar två dagar extra, den här gången är vi inne på dag tre. Ingen farsdagpresent till Sebbe blev det, men än så länge har h*n några timmar på sig att ge mig en födelsedagspresent, men nej - jag tror inte det. Men denna vecka lär det ju bli hoppas jag! ;)
 
Listan är i alla fall mer överstruken än inte så som det ser ut idag. Men nu ska jag runda av igen, har inte så mycket att bjuda på. Plus på allt så är jag extremt trött (sover rätt kasst) och en förkylning har smugit sig på.

Gissning utav BF-datum:

30/10: Lillkjell
1/11 Linn
4/11: Svahn, Rebecka (pojke 3879g 51cm), Putte, Nathalie (pojke)
5/11: Lee, Elin (flicka), Mamma (3400g 51cm), Amanda (pojke), Nina (pojke)
6/11: Pauliina (pojke), Frida (pojke), Ellinor (pojke), Rajli
7/11: Linda E (pojke 3250g 52cm), Malin (pojke 3200g)
8/11: Josephine (pojke), Theresa, Pauliina
9/11: Linda W, John, Rasmus
10/11: Lisa (flicka), Katarina (flicka 3230g)
11/11: Gudrun, Gunilla (flicka), Jessica, Elin
12/11: Zelin, Elin igen ;)
14/11: Svärmor (flicka)
15/11: Sara
17/11: Veronica (flicka)
 
UPDATE: Svar till Pauliina igen. Könet har jag ingen känsla för faktiskt. Har ett tag inbillat mig tjej men är nog tillbaka till att tro pojke. Tror jag..

7/11-14

Dagen är här och dessvärre tror jag inte att någon bebis dyker upp på den rätta dagen, men har jag tur så kommer h*n i helgen så Sebbe åtminstone är hemma, hihi.

Lite fler grejer har kommit in i hemmet idag också. Har länge önskat en vagga att ha på nedre våningen så bebis har någonstans att ligga istället för i soffan som Emil alltid gjorde. Dock är en ny vagga lite väl dyr kan jag tycka så jag har letat begagnde istället, men även där var priserna ofta runt 1000kr så jag har lite halft bara struntat i att skaffa en vagga för stunden. Men så kom dagen.

Det dök upp en för 400kr(!!), här i Enköping dessutom. Så idag åkte jag och köpte den och därefter for vi över till Uppsala för att köpa madrass och dyligt på babyproffsen. Underbart är det verkligen, att vaggan nu står här helt redo :)

Sen helt plötsligt under kvällen så dök det upp en bärsele på en köp- och säljsida för 50kr! Liksom vad är oddsen? Tror nämligen att jag måste ha en när Emil ska hämtas på dagis då han ligger i vagn och sover när han hämtas, kan ju inte direkt gå med två vagnar och att lämna en ev. syskonvagn på dagis känns inte som ett alternativ. Så 50kr lät ju rätt överkomligt i jämförelse med nypriset på över 1000kr.. ;)

Så nu är vi verkligen helt redo! Fusk är ju också att två som väntar bebis efter mig, redan fått/föder just nu! Envisa bebis ;)

Men nej. Nu rundar jag av här och ska väl glo lite tv i min ensamhet innan jag drar med mig de sovande grabbarna till sängen. ♡♥♡

Svar på kommentar:

Pauliina om Vecka 40 (39+2) ♥:
Vad tror du själv att de blir??
 
Svar: Menar du datum? Oj.. jag skulle nästan kunna gissa på att det blir någon dag i helgen (fre-sön) men ingen exakt dag tyvärr, om inte då så blir jag nog igångsatt om två veckor ;) Haha!

En liten uppdatering..

Sen sist så har ingenting hänt, imorgon är dagen D här och som det känns just nu så stannar h*n nog kvar liite till i magen.
 
Däremot så börjar jag få svårt att sova, eller åtminstone så hade jag det i natt. Kändes som om jag vred och vände på mig hela natten och tog två kiss och drick pauser tror jag, haha. Liksom vad fan, kroppen måste ju vara utvilad när allt väl sätter igång så varför fattar inte kroppen det själv och sover när den ska? Haha..
 
Nu har jag hur som helst precis varit och hämtat skrutt på dagis, så han står här utanför och sover sött i vagnen. Det känns lite overkligt, att min lilla lilla skatt där ute, snart ska bli storebror! Älskade pojke ♥
 
Igår hade jag besök också. Först kom bästa Elin och sen kom även min mamma och ena bror. Elin hade med sig en mysfilt till bebis och på filten så satt där en "ficka" för ett litet gosedjur som hörde till. Hur gullig som helst. Och vad tror ni Emil gör det första han gör när han ser den? Jo han går och tar tag i det där gosedjuret och drar med sig hela filten, någon ville visst ha den för sig själv ;) Haha..
 
Plus på det så gick han runt och gosade med filten imorse också, haha.. Så det var ett bra köp Elin, även om det var tänkt till bebisen ;)

Gissning utav BF-datum:

30/10: Lillkjell
1/11 Linn
4/11: Svahn, Rebecka (pojke 3879g 51cm), Putte, Nathalie (pojke)
5/11: Lee, Elin (flicka), Mamma (3400g 51cm), Amanda (pojke), Nina (pojke)
6/11: Pauliina (pojke), Frida (pojke), Ellinor (pojke), Rajli
7/11: Linda E (pojke 3250g 52cm), Malin (pojke 3200g)
8/11: Josephine (pojke), Theresa, Pauliina (drog till med att gissa nytt datum helt plötsligt ;))
9/11: Linda W, John, Rasmus
10/11: Lisa (flicka), Katarina (flicka 3230g)
11/11: Gudrun, Gunilla (flicka), Jessica
12/11: Zelin
14/11: Svärmor (flicka)
15/11: Sara
17/11: Veronica (flicka)


Samsung galaxy x3

De senaste dagarna så har våran prylfamilj ökats lite. Det började med att jag i onsdags var ute och glodde runt lite i affärer, köpte då med mig ett fodral till min mobil. På vägen hem från affären så ringer Tele2 för att mitt abonnemang måste förlängas. Samtalet avslutas och helt plötsligt var mitt köp av fodral helt onödigt då det inte passar den nya mobilen som ska komma. 

Redan dagen efter får jag ett sms om att telefonen finns att hämta på Ica Maxi. Helt plötsligt har min ett år "gamla" S4 bytts ut mot en S5. S4an köpte ju Sebbe i födelsedagspresent till mig och hans senaste mobil ligger numera på återbruket efter allt för många skador, så jag tycker inte att det var mer än rätt att han såklart fick ta över min telefon. 

På fredagen tog vi en sväng till Västerås för att Sebbe ville ha lite grejer från Biltema och Jula. Väl där passade vi på att köpa ett skal till S4an eftersom att Sebbe behöver något mer skyddande än det jag hade. Och hoppsan så råkade det visst följa med en surfplatta hem också!

Så på bara några dagar ökades teknikfamiljen på. En Samsung galaxy S4, en Samsung galaxy S5 och en Samsung galaxy tab 3 10.1.

Kan ju tillägga att jag har varit och köpt ett exakt likadant fodral till min nya mobil nu. Det andra blir väl liggandes, oanvänt och nytt. Haha. Tur var väl att de är köpta på just maxi - de kostade bara 149kr ;)

Något negativt i våran tillökning? Japp. Fredag kväll ser jag att (återigen) Ica Maxi säljer surfplattan. För hur mycket? Självklart 300kr billigare...... men lugna serni, vi åkte tillbaka till Elgiganten på söndagen och sa som det var och prisskillnaden fördes genast åter till mitt konto. Love it! ♡

Vecka 40 (39+2) ♥

Jaha, då var vi inne på sista veckan. Inga känningar ännu så vi får väl se när det blir dags :) Dock kände jag ju aldrig något med Emil heller förrän natten då allt drog igång, men ändå, haha!
 
Två gissade datum har även passerats på gissa-datum-listan. Så nu kan jag ju börja lägga upp den också så får vi se om det blir någon som gissar rätt ;)
 
Med Emil så hade jag flest personer som gissade på den 17e och där visade det sig ju även bli den 17e! Så om vi ska gå på samma spår den här gånger.. ja då blir det på onsdag, spännande ;)
 
BB-väskan är nu packad och även en väska som får åka med Emil så att han har extra kläder och dylikt. Lite svårt att packa för honom kan jag tycka, jag vet ju nämligen inte alls om det kommer gå lika snabbt att komma hem igen denna gång, som det gjorde med Emil (vi åkte hemdagen efter). Jag kan inte heller packa ner en massa "uti fall att" eftersom att ungen måste kunna ha kläder till vardags nu också, haha!
 
Nåja, här är en uppdaterad lista och så bjuder jag på en mage från igår.

Gissning utav BF-datum:

30/10: Lillkjell
1/11 Linn
4/11: Svahn, Rebecka (pojke 3879g 51cm), Putte, Nathalie (pojke)
5/11: Lee, Elin (flicka), Mamma (3400g 51cm), Amanda (pojke), Nina (pojke)
6/11: Pauliina (pojke), Frida (pojke), Ellinor (pojke)
7/11: Linda E (pojke 3250g 52cm), Malin (pojke 3200g)
8/11: Josephine (pojke), Theresa
9/11: Linda W, John, Rasmus
10/11: Lisa (flicka), Katarina (flicka 3230g)
11/11: Gudrun, Gunilla (flicka)
12/11: Zelin
14/11: Svärmor (flicka)
15/11: Sara
17/11: Veronica (flicka)

 39+1

RSS 2.0