Lördag

Goddagens!
 
Idag har en del av min käre familj varit här på lite besök. Kollat in nya boendet och fikat lite. Sebbe har dock varit borta hela dagen, han spenderade sin eftermiddag hemma hos sina föräldrar (ute i garaget kan jag tänka mig ;)) och kommer väl hem om någon timme, med sällskap. Robin och Maddis ska nämligen komma hit och kolla in boendet dom med. Får se om det kanske följer med en liten Melissa också (som kanske inte är så liten längre....) Trevlans :)
 
Så idag har jag fått lite damsuget i alla fall men bortsett från det så har inte mycket kul hänt utan just nu sitter jag här i soffan, framför tvn med en sovande katt i varje ände utav soffan. Vi är slöa idag :)
 
Men men. Ska väl runda av, gå och stoppa något lätt i magen eftersom att det inte blir mat riktigt ännu. See ya!

Som ni kanske minns..

.. så skrev jag sist när jag satt här i väntan på möblerna. Avslutade det inlägget med "På tal om det så kom dom nu!" Så ni kanske förstår vad helgen som var bestod av?
 
Ja, självklart. Plock, städ och även lite annat.
 
Först och främst så flyttades ju allt in på lördagen. När allt var på plats här så begav vi oss sen in till stan för att börja städa lägenheten och sen höll vi på med det fram tills att jag kände att jag ville ha mat. Blev i alla fall stor skillnad på det vi gjorde, för shiises så grundligt man städar när man städar åt någon annan! Ganska dumt väl? Haha.
 
Sen begav vi oss hemåt, resten av kvällen minns jag inte. Men blev väl något i stil med tv/film och bara ta det lugnt liksom. Sen var det söndag och då fortsatte städandet och det blev även helt klart! Skönt det, men dagen var inte slut där. Sebbe begav sig till sina vänner för att åka lite cross och jag begav mig till Västerås för att besöka IKEA, jiho! Helt själv liksom, vågat där minsann ;) Men jag kom hem med lite nödvändigheter (måsten) och även lite saker jag bara ville ha ;)
 
Bilder kommer säkert sen när det kommer bilder på vårat lilla "hus", men det dröjer ett tag till. För ännu har vi inte kommit i ordning. Men det brukar ju kunna ta sin tid, och det får det faktiskt göra också. Det viktiga är i alla fall uppe, kvar är bara allt småpill, sätta upp hyllor och sånt så foton och annat småpill kan komma upp någonstans.
 
Men men. Ett stort grattis till mig och min finaste som igår firade in vårat 3e år tillsammans. Tiden flyger liksom bara iväg, fort! Det firades inget speciellt mer än att jag hällde upp vatten i badkaret och tände ljus så vi kunde gå och lägga oss där i efter att vi ätit. Mysigt ♥ Så glad jag är att jag har min Sebastian!

Men nej ni, nu ska jag duka fram lite för snart borde Sebbe komma gåendes här utanför fönstret. Hejsvejs!

Vecka 33 ♥

Kroppen: Trots att magen är stor är det bra att försöka hålla i gång musklerna så gott det går. Promenader, simning och yoga för gravida brukar kännas bra. Vissa kan inte vara aktiva på grund av olika besvär – för att inte gå upp för mycket i vikt kan man kompensera bristen på motion med att inte äta mer än vanligt. Graviditeten gör att du behöver ungefär 300 kalorier extra per dag. Det motsvaras av ett mellanmål med till exempel en tallrik filmjölk med lite flingor, en smörgås och ett äpple. Ju tyngre du blir desto vanligare är det att fötter och ben svullnar. Ligg gärna med benen högt en stund och använd stödstrumpor hela dagen. Det är bra att sätta på stödstrumporna redan innan du kliver ur sängen. Ett bad kan hjälpa.

Barnet: Barnet ökar snabbt i vikt och väger drygt två kilo. Om det skulle födas nu behöver det lite andningshjälp, värme och hjälp med att få i sig mjölk under några veckors tid. Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. Tre-fyra procent förblir kvar i sätesställning.

Taget från familjeliv.se

Egna tankar: Ja vad ska jag nu säga. Har blivit dåligt uppdaterat här på ett tag nu. Men ni kanske förstår att det beror på flytten och inte på grund utav att någon bebis tittat ut, för den får gärna stanna kvar där inne ett litet tag till, hihi. Hur som helst. Magen växer på sakta men säkert, trycker på mest hela tiden mot bröskorgen, men det är klart, h*n tycker nog att det börjar bli liiite trångt ;) Bortsett från det så börjar det ju faktiskt närma sig nu. På söndag ska vagnen hämtas ut och vem vet, kanske slår jag till med att bädda sängen åt hjärtat också, den är ju i alla fall ihop monterad ♥
 

I väntan på möbler

Vi har sovit våran första natt i radhuset nu. Blev tidigare än tänkt då Sebbe bestämde sig för att själv släpa in sängen i bilen och sen ta den hit för att sedan släpa den upp för trappan, hur han lyckades tänker jag inte ens tänka på. Han sa bara "det var ju bara ta den på axeln, är väl inge svårt med det" hmm..?
 
Men men. Avslutade kvällen igår med ett varmt bad, vilken lyx det känns som ;) Haha. Ett badkar liksom.. Sån liten sak som jag uppskattar rätt mycket.
 
Men nej, bjussar på en bild från kaoset (som börjar bli gaaanska lugnt) i väntar på att de stora möblerna ska komma så man får någonstans att packa upp alla saker. På tal om det så kom dom nu!
 

Vecka 32 ♥

Inlägget skulle komma upp i torsdags så idag är jag ju i vecka 32+2.
 
Kroppen: Man kan lätt bli andfådd när man gör något ansträngande trots att lungkapaciteten har ökat. Att man blir andfådd är helt normalt, barnet får lika mycket syre oavsett hur flåsig man känner sig. I slutet av graviditeten kan trycket på pulsådern bli för stort om man ligger på rygg, vilket kan göra att både du och barnet mår illa. Barnmorskan brukar därför rekommendera att man ligger på sidan när man ska sova. Det brukar även vara den ställning som känns bäst, det kan vara skönt att ha en kudde som stöder upp den tunga magen lite.
I vissa landsting görs ett extra ultraljud i vecka 32 för att kontrollera att barnet växer som det ska.

Barnet: Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1500 gram och är ungefär 40 centimeter långt. Nu har barnet något bättre kontroll över sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg.

Härligt!

Vad underbart.
 
Börjar dagen med att (även idag) börja blöda näsblod typ lagom tills jag hade tänkt åka till jobbet, så med andra ord kom jag typ 10minuter senare. Skitnäsa. En sak som var bra var ju i alla fall att jag har ett körkort och en egen bil så jag kunde åka så fort näsan bestämt sig för att vara klar. Tänk om jag hade varit tvungen att åka buss? Då hade jag ju varit tvungen att ta bussen en halvtimme senare. Not good.
 
Väl på jobbet fick jag göra lite andra sysslor med tanke på att Sandrorna liksom gått och blivit sjuka (ena sandra var det sjukt barn men sak samma) och det betydde att jag inte fick göra ett ände ärende i min byten/returhög. Känns inte bra kan jag säga... För högen, eller högarna, liksom bara växer!
 
Under dagen smet jag även iväg, åkte in till EHB för att... ja för vadå? Jo självklart för att hämta nycklarna till radhuset! Ååh! Så så fort vi ätit idag så ska vi bege oss dit med lite kartonger och kolla lite noggrannare på vårat nya hem. Ska bli mys.
 
Men vet ni en annan kul sak? När jag kom hem så väntade ett litet kuvert med en avi - med? Mitt körkort! Aah!
 
Nej, dags för mat!

Exakt..

2 månader kvar ♥
 

Första turen

Jaha, och så var det söndag igen! Kan det inte komma en helg som håller i sig i en vecka snart? Skulle vara skönt..
 
Hur som helst. Igår började jag och sambon dagen med att vakna kl 8. Värt? Men men, blev upp och hoppa, käka lite frukost, vika undan lite kläder som hade tvättats kvällen innan men som aldrig blev vikta och sen begav vi oss hem mot Sebbes föräldrar. Han skulle spendera sin dag där medans jag skulle ta min brummis och bege mig till mor och far för att äta tårta och säga grattis till min kära far som fyllde år.
 
Så så fick det bli. Efter att spenderat något timme hos Sebbe föräldrar så satte jag mig sen i bilen och åkte iväg. Helt själv. Så sjukt ;) Hihi. Men men, det gick bra. Stannade i Sala för att ta en paus för att gå ur bilen och för att köpa en smörgås och sen åkte jag vidare. Kom hela vägen till Norberg utan problem.
 
Väl där blev det lite tårta, lite mat och sen ett litet snabb besök hos lilla kusin Meja, som liksom bara springer omkring.. gud vad tiden går! Men men, sen blev det till att åka hemåt i mörkret. Var inte hemme förrän halv tio! Hihi, det var inte riktigt min plan, men det gjorde inte så mycket.
 
När jag väl kom hem så fick vi åka iväg direkt. Min fina älskling ville nämligen tanka min bil åt mig. Så se där fick jag en full tank. Fina du ♥
 
Idag ska jag nog inte göra så mycket. Känner för att bara slöa i soffan. Blir nog att slänga ner lite sängkläder och sånt i säckar så att vi bara kan flytta över det mesta småplock imorgon när vi ska få nyckel, ååh vad skönt! Det närmare sig..
 
Och nu när jag har brummat i min bil i x-antal timmar så kan jag säga att jag är nöjd med mitt köp! :)

Kortslutning

Usch vilken morgon.
 
Jag vaknar, tänder ena lampan i hallen som är utanför toaletten/sovrummet och går sen på toa, upptäcker att jag pga. min ständigt täppta/snuviga-natt-näsa (är lite förkyld....) att jag blöder lite näsblod. Fine det är väl skit samma, det brukar hända. Hur som helst. Ska sen tända den andra lampan i hallen som ligger utanför köket och vad händer då?
 
PANG! Säkringen stängs av för hallen, vilket vissa kanske vet att dom kan göra ibland? Men det var inte som det brukar. När jag tröck på knappen så liksom "dunkade" till i knappen så det var verkligen en smäll och inte nog med det så ryker det från den! Jag är ju inte kunnig för fem öre och blir mest bara typ panikrädd.. Brinner det innanför lampknappen tro? I väggen liksom?
 
Jag skyndar mig såklart att ringa min bästa älskling och berättar. Han lugnar mig med att det inte är någon fara så länge säkringen är av. Okej tänker jag och beger mig tillbaka för att plocka fram min frukost men självklart så var ju hall-säkringen densamma som till köket och toaletten så med andra ord kan jag ju inte åka hemifrån med säkringen av för då förstörs ju allt i frys/kyl! Suck..

Ringer upp min fina igen och han säger att jag ska prova trycka på säkringen igen för att kolla. Inget kan hända mer än att det slår ifrån igen säger han och det vet jag ju inners inne. Så ja, jag lyssnar, trycker upp säkringen och i samma sekund så smäller det till ännu högre och det liksom fyger några gnisor från lampknappen tillsammans med ytterliggare lite rök. Då brast allt och jag kunde inte hålla emot. Livrädd blev jag för att jag var själv hemma, så jag brast i gråt och Sebbe bad mig bara ringa upp EHB (hyresvärden) och be dom komma dit.
 
Så jag lägger på, samlar mig lite och knappar in telefonnr. "Felanmälans öppettider är 7.30-..) döööda mig, 10 minuter kvar... Får sen tag på dom. Hon frågar samma gamla vanliga fråga "kan de gå in med nyckel eller är du hemma?" Jag frågar då om de kan komma på en gång? Säger också att jag tänker inte åka hemmifrån förrän de varit här (jag var ju fortfarande nojig över att det kunde ligga och pyra i väggen och vem lämnar det på det viset?) Hon kan inte lova något men säger att hon ska kolla om de kan komma direkt..
 
Tio minuter senare så ser jag bilen rulla upp utanför fönster, aah vilken lättnad!
 
Han böt ut lampknappen som satt eftersom att det hade blivit kortslutning i själva knappen. Tack för det. Efter det kände jag mig rätt lugn och kunde bege mig till mitt jobb - en halvtimme senare en vanligt, men det var väl bra ändå ;)
 
Kan ju påpeka att det var lite drygt att jag liksom var tvungen att blöda näsblod mitt i allt detta krångel. Jag var ju tvungen att äta min frukost också, haha!
 
Gud vad jag är rolig. Skriver väldigt dåligt nu för tiden och när jag väl skriver är det korta små snuttar men nu, ja nu kom ett megalångt inlägg om vadå? Jo, en liten kortslutning..

Vecka 31 ♥

Kroppen: Det är vanligt med besvär från ryggen under senare delen av graviditeten. Livmodern är tung och belastningen blir stor på både ben, rygg och bäckenbotten. För att undvika att få trötthetsvärk i ländryggen är det bra att ha en bra hållning och motverka svank. Personer som tidigare haft problem med ryggen löper större risk att drabbas av besvär.
Förutom den naturliga belastning som blir av den ökade tyngden gör graviditeten i sig att ledband, höfter och ryggrad luckras upp genom ett hormon som heter relaxin. Hormonet vidgar bäckenet och underlättar på så sätt förlossningen. Vissa känner stora besvär av foglossning och kan då behöva hjälpmedel i form av till exempel stödbälte. Undvik asymmetriska rörelser som exempelvis att gå i trappor och bära tunga saker.
Om du har extra tungt arbete kan du ha rätt till gravidpenning (tidigare havandeskapspenning) från och med nu. Du ansöker om gravidpenning hos försäkringskassan.

Barnet: Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan åtta centimeter i diameter och fötterna knappt sex centimeter. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.

Egna tankar: Dedär med ryggen är lite underligt för mig. Jag har inte ont i ryggen där alla säger/skriver att man "har" ont. Jag har liksom ont bredvid ryggraden, typ mitt på ryggen, på min högra sida. Bara. Haha! Så ja, så glad jag är gör att jag har fått körkort, men att köra bil längre sträckor (behövs egentligen inte så långa) är liksom knappt att prata om. Men men, man får väl pina sig ;)

Annars knatar allt på, det har ju liksom gått 31 fulla veckor nu (för ja jag skriver dessa när mina veckor är fullgångna, vet inte om alla gör så?) och imorgon när första dagen i vecka 32 invigs så ska vi besöka barnmorskan för alla grundkontroller, alltid skönt att åka dit och se om allt är som det ska eller inte.

Åh vad jag är glad!

Idag är det en bra dag. (men trött) För tre år sen idag så träffade jag Sebbe för första gången, på en rallycross tävling i Strängnäs. Där vankade jag runt med ett fort slående hjärta, pirrigt. Men se vad bra det slutade.
 
Idag sitter vi här, jag framför datan på ena sidan av soffan (väldigt trött) och Sebbe sovandes på andra sidan. Plus två katter som också sover där emellan. Inte så socialt, men ack så underbart. Glädje ♥
 
Men ja, vad har det med idag att göra? Förutom att det just är tack vara Idag-för-tre-år-sedan som vi sitter här nu. Men nu ska jag sluta dra ut på det - så jag kan få gå och sova någongång.
 
Åkte till jobbet imorse, jobbade på lite i två timmar innan S sen skjutsade in mig till trafikskolan. Väl där hoppade jag in i bilen och begav mig till Sala. Åkte runt i Sala ett tag. Åkte sen för att möta upp nästa person. Åkte runt i Sala och fick sen order "ja, jag får väl gratulera dig till ett körkort". Åh vilken glädje!

Så för er som inte fattat. JAG HAR KÖRKORT! Iih så finfint. Så ja, det är nog något speciellt med den 12e september ;)
 
Men nu har jag bjussat på dagens finaste och bevisar det här nedan. Nu blir det kolla klart Bonde söker fru och sen SOOOOVA! (kan ju nämna att det blev tillbaka till jobbet efter uppkörningen och sen jobba ända till klockan 18 också...)
 

Svar till Linn:

Linn Om: Kasst
Ska ni flytta till hus, eller är det etagelägenhet?? :) Såg ut att vara härligt stort iallafall :)
 
Svar: Det är ett hyres-radhus kan man väl säga ;) 91kvm så det är lagom. Inte så jättebra bild kanske, men så här ser dom ut, så kanske du förstår? :)
 

  

Vecka 30 ♥

Kroppen: Det är vanligt att brösten läcker råmjölk "kolostrum" redan nu. Det brukar inte vara fråga om några stora mängder, men det kan det vara bra att införskaffa en skön amningsbehå utan byglar som du kan ha om natten.
Om förvärkarna upplevs som smärtsamma är det en signal om att allt inte står rätt till. Detta inträffar vanligtvis efter en lång arbetsdag eller då du är jäktad. Ta det lite lugnare och förkorta gärna dina arbetsdagar. Om du får kraftiga sammandragningar brukar man kontrollera livmoderhalsen för att se att den inte är försvagad och öppnar sig i förtid. Om så är fallet kan sjukskrivning vara aktuellt för att man ska kunna vila. Ibland rekommenderas en kortare tids sjukhusvistelse och/eller läkemedel som stoppar sammandragningarna.
De flesta föräldrar kommer nu att börja eller har redan påbörjat en föräldrakurs eller förlossningsförberedande kurs.

Barnet: Barnet växer mycket och ökar nu från drygt ett kilo till tre och ett halvt kilo på bara tio veckor. Barnet vaggas till sömns av mammans rörelser och vaknar ofta när hon lägger sig. Den dygnsrytm som barnet har i slutet av graviditeten kan även hålla i sig efter födseln, men det är inte säkert. Barnet hör många ljud inifrån mammans kropp, bland annat ljud från mammans hjärta och mage. Ljud från magen kan i vissa fall uppgå till så mycket som 80 decibel vilket kan jämföras med en kraftigt trafikerad gata.
 
Taget från familjeliv.se

Egna tankar:
 

Gillar inte att jag sitter

Våran bebis måste vara väldigt emot att jag sitter ner. Liksom så fort jag sitter så sparkas det på för fullt åt både höger och vänster (som om ungen ligger tvärs över där inne, men troligtvis så fightas h*n väl med både armar och ben) men  men, jag kan ju inte stå jämt ;)
 
Plus att det virvlas en hel den när jag ligger på sida också..
 
Men men. Har inte mycket att bjuda på nu för tiden. Dagarna rullar på i samma ordning, jobb, mat, tv, sova, kanske något däremellan men sällan något spännande.
 
Hur som så närmar sig flytten och kort där efter firar jag och min älskade hela 3 år tillsammans, åh vad tiden går! Och en månad efter det så fyller Sebbe år! Hua mig vad mycket det blir nu, och vad ska jag hitta på till honom?!

Alltid lika svårt :(

1a september!

Jag har vandrat in i den 30e graviditets-veckan (29+2)och det känns på något sätt inte riktigt verkligt. Jag menar, alltid förr så har man tänkt när man läst vecka 30 att dom liksom snart ska ha barn, men vadå, jag och Sebbe ska väl inte snart ha barn? Långt tid kvar ju ;) Fast nej, det är inte så lång tid trots allt.
 
Hur som helst. Medans bebis rullar runt där inne så hade jag tänkt spendera min dag med att börja packa lite smått. Vi ska trots allt bege oss om 3 veckor och saker som inte används kan man ju ändå börja packa ner lite. Varför inte liksom? Men vad jag mer ska sysselsätta mig med idag vet jag inte. Har bosatt mig i onepiecen så det betyder att min dag ska vara slapp, jäkligt slapp!
 
Ska faktiskt bli skönt. Sebbe är hemma och håller på med sitt nya projekt - han håller på och bygger en ny rallycross bil - och det betyder ju att jag är ensam hemma. Vilket inte gör mig så mycket, ibland kan det vara skönt :)
 
Men som sagt, packa var det. Så ska slita mig från denna dumburk nu och se om jag lyckas hitta något att packa ner, höhö..
 
Här har ni då Sebbes blivande, om ni har något intresse av att se ;) Får se hur denna kommer se ut när allt är klar :)

RSS 2.0