Vecka 22 (21+0)

Dagarna rullar på här. Efter mitt långa komma-i-kapp-inlägg så känner jag att jag vill rikta in mig lite på bebisen i magen. Idag går vi in i vecka 22 nämligen, så tiden rullar verkligen på.
 
Till en början så har jag mått lite illa och varit ganska trött. Illamåendet har känts värre nu än med både Emil och Ellie men till största del för att jag tycker att det höll i sig mycket längre denna gång. Men nu börjar jag äntligen känna att jag mår helt bra, vilket är väldigt skönt. I övrigt så har jag mått bra, inte andra krämpor och illamåendet har inte varit allt för intensivt, så jag hade absolut kunnat haft det värre!
 
Som ni vet så skaffade vi oss en ny bil, detta till stor del pga. tillökningen. Min Audi A4 har jag älskat sen dag ett och varit väldigt nöjd med, men tyvärr så är den inte den rymligaste bilen trots att det är en kombi, så nu fick det helt enkelt bli till att göra sig av med den och införskaffa i en något större bil.
 
Skodan är en 7-sits, så det finns två extra säten i bagageutrymmet som man kan fälla upp om det krävs. Detta är ju dock endast extra säten, så inte så att vi har tänkt att vi ska sitta där till vardags. haha. Men ett väldigt bra komplement när bilen annars nu kommer att bli helt full. Så länge dessa två extra säten är nere så är det ett superbra och stort bagageutrymme där det utan problem ryms t.ex. en barnvagn.
 
 
När det gäller barnvagn så är det redan inköpt. Det var något som köptes in kanske lite väl tidigt, men det dök upp en väldigt billig och därför kunde jag inte låta bli. Till en början så hade vi köpt en lös liggdel - den köpte jag för att jag älskar färgen och så tänkte jag att jag kan köpa resten av vagndelerna separata sen. Men strax efter att jag hade köpt liggedelen, för 600kr, så dök det upp en komplett vagn. Med chassi, liggdel, sittdel och det följde även med en skötväska. Inte i den färgen som var tänkt, men en komplett vagn - i superfint skick och exakt den modellen jag vill ha - för 500kr(!) kunde jag helt enkelt inte strunta i. Så nu står jag med lite för mycket delar, men det är ingen fara ;)
 
Vi valde att köpa en Emmaljuna citycross. Det är en vagn som vi haft till båda barnen och jag har älskat dom vagnarna. Ett superbra gung med fyra fasta hjul vilket är väldigt skönt här ute längs våra grusvägar.
 
 
 
Som ett komplement så önskade jag dock ha en lite mindre vagn, med svängbara framhjul, som jag sen ska kunna färsta babyskyddet på. Då föll mina tankar mot en Emmaljunga viking. Ja, jag är helt fast besluten om att det ska vara Emmaljungavagnar, så det är inte ett så svårt val, haha. Som tur är så dök det upp en fin sån för 1000kr också, så barnvagnsinköpen är nu helt klara!
 
 
I övrigt så är en spjälsäng inköpt och lite annat smått och gott och även de första kläderna är nu inhandlade! Så det känns som att vi helt klart börjar närma oss nu. Trots att det tidsmässigt faktiskt är en del tid kvar. Men skönt att så mycket som möjligt är klart :)
 
 

2021

Jag hade en tanke om att försöka skriva lite oftare här, för att inte missa så mycket som händer i våra och speciellt barnens liv. Men livet rullar liksom på och tydligen lite för fort eftersom att jag inte alls hänger med här.
 
Det sjuka nu är att det egentligen inte är jättelängesen som jag var in här, men på ett sätt så känns det som om det gått år - med tanke på allt som hunnit hända.
 
Vi kan ju börja med en normal del utav livet som varit, bygget här hemma. Poolbygget. Det har ju fortsatt om än så smått eftersom att vi mestadels inväntar våren så att det kan tas tag i ordentligt. Men en hel del har hunnit hända sen sist med tanke på att väggarna till poolen precis hade gjutits då. '
 
Tills idag har detta hänt.
 
 
Till en början så har det blivit återfyllt runt om.
 
 
Sen har även stommen till trallen kommit upp.
 
 
Och även det lilla poolhuset för diverse agregat till poolen men även badleksaker är nu byggd. Det är där vi står idag.
 
Vi har haft oss ett riktigt grått avslut på året, jag tror att november och december tillsammans så kan jag inte ens minnas att man har sett solen - ipricip. Det är helt sjukt. Det har dessutom inte kommit någon snö under den tiden utan mestadels varit regn eller annat rusk.
 
Men innan vi kom in i dessa månader så var vi ju inne i oktober. Månaden då Sebbe fyllde hela 30år. En födelsedag som fick firas med de närmsta eftersom att Corona fortfarande härjar, en våg nr 2 tog nämligen fart så fort hösten närmade sig. Ett 30års firande som inte var som vanligt och inte heller fick något bra avslut. 
 
Sebbes mamma var nämligen sjuk under denna tid och låg inlag på Akademiska i Uppsala pga. rosfeber. Under tiden hon låg inne så åkte hon även på Corona, turligt nog en mild variant så hon mådde ändå bra - hon mådde desto sämre utav rosfebern. Men under firandet utav Sebbe så hade det ändå känts som att hon börjat må bättre och bli åt det piggare hållet - tills vi fick ett samtal vid ett på natten om att hon inte längre lever. 
 
Det var en käftsmäll som ingen någonsin hade kunnat tänka sig och allting vändes upp och ner. Barnen var fortfarande vakna vid den tidpunkten men detta var inte någonting som vi ville berätta för dom mitt i natten, så medans jag och Sebbe åkte över till Uppsala så fick Elin (som fortfarande var kvar eftersom att dom skulle sova kvar) lägga barnen.
 
Ett sämre avslut på oktober månad kunde vi inte ha fått och barnen står nu helt utan både farmor och farfar. Som vi saknar dom!
 
 
 
Det är fortfarande helt overkligt. Att vi förlorat dom båda såpass tätt och att dom båda var såpass unga! Världen är alldels för orättvis..
 
Kort efter detta så fyllde ju barnen år, 6 och 8år. Sina första födelsedagar utan farmor. Men vi gjorde det bästa utav situationen och dom var ändå nöjda med sina födelsedagar.
 
Men mitt i allt det gråa och eländigt hemska. Så händer det också positiva sakar. Just nu är vi nämligen inne i vecka 20 utav en tredje graviditet. Emil och Ellie ska nämligen få ett litet syskon. I måndags var jag iväg på RUL och allt såg så fint ut så, så i Juni - närmare bestämt den 12e - så är den lille filuren beräknad.
 
 
Vi har två förväntasfulla syskon här hemma och tänk att lilla Ellie nu helt plöstligt blir storasyster! Så underbart.
 
I och med detta så har vi även valt att byta bort min kära Audi. Nog för att jag alltid varit nöjd och älskat den bilen, men med tre barn så blir det dessvärre lite trångt. Så våran nya familjemedlem är varmt välkommen!
 
En Skoda Kodiaq.
 
Men nu tänker jag runda av här. Men vill också avsluta med att meddela att dödssiffran i och med corona idag är uppe i över 10.000 i Sverige. Något jag dock är osäker på hur statistiken först över detta. Jag vet nämligen inte om dessa siffror är PGA Corona eller MED Corona. Det gör ju en viss skillnad. Men ändå, siffran stiger verkligen. Så än är denna skit inte över!
 
Med det så säger jag tack för denna gång.

RSS 2.0