Du försvann för en sekund.. ♥

Våran lilla solstråle. Idag försvann hon en sekund ifrån mig och fy, usch och blä. En sån liten sak som blir så extremt stor när det gäller ens barn!
 
Jag stod och lagade mat och Emil och Ellie busade under köksbordet. Emil är inne i en period där han verkligen testar gränser, gör massa saker han inte får och framförallt, jäklas med lillasyster. I detta fallet var det att hålla fast henne i tröjan medans hon ville krypa iväg..
 
Jag hörde hur Ellie började gnälla under bordet och jag förstod att det var Emil som bråkade som vanligt, just för sekunden höll jag dock på att hälla i något i köttfärssåsen så jag böjde mig inte ner för att kika på direkten. Men ganska direkt började Ellie gråta mer hysteriskt så då böjde jag mig ner och såg att Emil höll i tröjan för att hon inte skulle kunna krypa iväg. Så jag säger åt honom att släppa henne och det gör han, så samtidigt som hon börjar krypa mot mig så tar jag tag i henne och lyfter ut henne.
 
Då drar hon efter andan (ni vet som när det verkligen storgrinar och ska ta ett nytt andetag och sen tjuta ut i gråt igen?) och spänner hela kroppen och vips så bara sjunker hon ihop. Ungen tuppar av i min famn och jag försöker liksom ställa henne upp för att hon ska "vakna till". Blåser henne lite lätt i ansiktet och då öppnar hon ögonen lite men är fortfarande helt slö och stänger dom igen om vartannat.
 
Jag väntar mig att hon ska "vakna till" med att börja grina ordentligt för att hon kanske kände av vad som hände. Men istället så piggar hon bara på sig och är fortfarande helt lugn. Fy sjutton vilken obehaglig känsla. Att få hålla sitt barn helt avslappnad i famnen. Att för en sekund inte ha någon aning om vad fan det är som händer med ens barn.
 
Hon fortsatte dock att andas lite jobbigt ett tag därefter men tillslut var hon sig själv igen. Och just nu ligger hon uppe i sin säng och har visst vaknat till igen, hon ligger och babblar för fulla muggar. Vilket man ju gärna hör efter en sån här händelse.
 
Men som medlem i mammagrupper och liknande så läser man en hel del och ordet affektkramp låter som något liknande och det kom upp i mina tankar så fort avtuppningen var över. Mest troligt så var det något sådant som hände och det ska även vara helt ofarligt. Men ändå, inte fasen känns det ofarligt när man sitter där med ett barn som bara hänger.. Min älskade lilla tjej ♥
 
 

En dag full i bus

Igår blev det en dag full i bus. När jag hade hämtat Emil på dagis så slängde vi i Ellie lite mat och sen hoppade vi in i bilen och rullade över till Västerås. Där mötte vi upp John för en eftermiddag på Leos Lekland. En överlycklig Emil som fick leka järnet av sig och ropa "kom John" en massa gånger för att se till så att John följde efter honom ;)
 
Vi käkade lite där och sen blev det lite mera lek innan vi gav upp då Ellie började bli trött men hon hade ju minsann ingen lust att sova där heller, fanns ju sååå mycket skoj att kika på.
 
Hur som helst, i bilen somnade hon på direkten och sen åkte vi hem till oss allihopa. Emil och John byggde lego och jag började laga mat. Sen smet jag upp för att lägga Emil (som jag förövrigt trodde skulle somna på tre sekunder, men han var minsann allt för uppe i varv så det dröjde nog en timme. Men när jag kom ner hade den lilla minsann somnat i morbrors famn ♥
 
En helt perfekt dag hur som helst och idag vaknade jag istället upp med halsont. Mindre kul. Men men, nog ska jag väl överleva det med ;)
 

Sex år, en fläskläpp och extrem hosta

Den här helgen har inte spenderats så mycket på hemmaplan, men det är väl så det brukar bli för oss, haha.
 
I fredags var i alla fall Sebbe ledig för att han skulle skriva teoriprovet till MC-kortet och han klarade det. Vilket jag också trodde ;) Resten av dagen spenderades i alla fall hemma med att beställa hem mat och lite utebus innan vi begav oss in för att göra barnen redo för natten.
 
Sen kom lördagen. Vi åkte hemifrån så snart vi var klara här hemma. Började med att åka förbi Lelles (en mc-butik) för att Sebbe ville kolla på lite kläder. Med sig fick han en hjälm. Sen åkte vi vidare till Sebbes föräldrar och spenderade resten av våra sex-årsdag där. Som vilken annan dag som helst ;) Men på vägen hem så köpte vi med oss lite godis och sen hade vi soffmys framför en film.
 
Och på söndagen då? Ja, då blev det en sväng till Uppsala, IGEN. Först till Gränby för att Sebbe behövde nya skor (äntligen!) och sen vidare till Micke och Tilde där vi spenderade resten av dagen tills ungarna blev trötta. Stackars Ellie lyckades dock slå ett jack i läppen så hon fick en fin fläskläpp. Stackars Emil fick en extrem rethosta under natten och han hostade mer eller mindre hela natten.
 
Sebbe åkte ju till jobbet vid halv sex och från dess till att min klockan ringde klockan sju, så låg Emil och hostade konstant med max 30sekunders paus i mellan. Men som tur var så var det ju planeringsdag på förskolan idag så vi somnade tillslut om och sov till nio då Ellie började babbla och gnälla från sitt rum. (hon hade ju minsann inte störts utav någon envis hosta!)
 
En positiv sak för mig från söndagen var i alla fall att jag fick en hel påse med kläder från Tilde. Alltså kläder som passar till alla bilträffar vi brukar åka till under somrarna. Hur snällt som helst!
 
Idag då? Ja, idag så kom min käre mamma och ena bror på besök. Emil var nöjd som vanligt men höll sig ändå ganska lugn idag och valde inte att köra springtävlingar med vagnarna. Han kände kanske själv att han inte orkade pga. hostan. Vi får hoppas den håller sig borta inatt.
 
Men nej ni. Bjuder på tre bilder sen hoppar jag i säng!
 
Min fina i lördags (bara stövlar och handskar som saknas)
Lillan med sin fläskläpp idag
Och fullt i bus idag. Lyckliga barn :)

Helg

Så var det helg igen. Vad den kommer bestå utav har jag ingen aning om dock. Imorgon är det i alla fall en lite speciell dag då det är min och Sebbes årsdag. Tänk, sex år tillsammans. Helt galet vad åren flyger iväg!

Och så mycket man har hunnit med, två boenden, en förlovning och bäst av allt - två underbara och friska barn ♥

Tankar om rum

Här hemma har vi börjat fundera på att byta ut Emils ferrari-säng mot en helt vanlig 90-säng. Vi har nämligen en liten virvelvind när han sover och han behöver mer plats.
 
Tanken slog mig en kväll när jag nattade honom och efter en stund skulle han vända sig om i sängen och han slår ansiktet rätt i kanten på sängen. Han sov nästan så han började bara smågrina innan han somnade in helt, stackarn.
 
Sen är jag såklart inne i en liten bubbla där jag verkligen vill fixa iordning i bådas rum. Ellies rum är tråkigare än tråkigast just nu, en säng, en expedithylla, ett skötbord och två garderober som tillhör lägenheten. Emils rum är mer inrett, men desto mer oorganiserat och det känns inte alls bra.
 
Min dröm just nu är ungefär såhär:
 
 
Nu blev dom lite små, men hoppas ni ser ändå. Ni behöver inte påpeka något om att jag snörat in mig på blått i ett rum och rosa i ett, helt mitt val och ni andra har inte med den saken att göra ;)
 
Hur som helst, än lär det nog dröja ett tag innan jag får sätta fingrarna i att inreda några rum då föräldrapenning inte räcker så långt, hihi.
 

Gammal bild på hur Emils säng ser ut :)
 
Från idag
 
Men nej, dags att hoppa i säng. Godnatt!

En bra helg

Så var helgen förbi. I Lördags så började vi med att åka till Eligiganten för att hämta ut min älskade telefon. Det tog en vecka, de bytte display, det var gratis. Ibland har man tur och ingen är gladare än jag (okej, kanske Sebbe, för det hade vart hans pengar som hade rykt ;))
 
Efter det så åkte vi till våra fina vänner och spenderade hela dagen där, skratt, god mat och god efterrätt som gjorde mig äckligt illamående (så går det när man inte slutar äta när man bör utan slänger i sig allt.....). Men som tur var gick det över så vi spelade Med andra ord tills Emil kom ner för trappan för att han hade vaknat. Som tur var i rätt tid då vi alla började bli trötta och vi ända hade tänkt åka hemåt. Otroligt nog var vi hemma redan strax innan två på natten istället för tidigt på morgonen som vi burkar ;)
 
Sen på söndagen så rullade vi över till Norberg för att min bror skulle få sin 30-års present. Han fick nämligen en "upplevelse vid ett senare tillfälle" så igår var det dags. Han skulle få flyga över Norberg (speciellt var tanken över brandområdet sen den stora branden som höll igång förra året) och det fanns två platser kvar i planet så även mamma och pappa fick åka med. Dom var nog riktigt nöjda alla tre :)
 
Vi spenderade sen resten av dagen där och åkte hemåt i lagom tid tills busarna skulle sova, dröjde inte lång stund innan Emil sov i alla fall, haha.
 
Våran lilla skrutt blev även 10 månader igår. Helt sjukt.. Om två ynka små månader så fyller hon 1 ÅR! Vart fasen tar tiden vägen...?
 
Idag kom det hem ett litet paket i postlådan också, tjoho! Nya kläder köpta begagnat, alltid bra.
 
 
Som ni ser kommer det mer bilder med min älskade telefon igen, hihi!
 
 
 

Bullbak

Bullbakning blev det i alla fall. Så mycket till städning kan jag dock inte påstå, en maskin tvätt och en damsugning som inte syns längre. Kan lätt bli så när man har två barn i hasorna hela tiden också, haha.
 
Imorgon ska vi rulla över till min bästa vän och hennes familj. En massa bus och god mat står på schemat och såklart en hel del skratt, för så blir det alltid, haha.
 
Men nej, nu ska jag ta och plocka undan fredagsgottet innan jag ska måla lite naglar här innan jag hoppar i säng. Godnatt!
 
Dagens buskorv, sprang och gömde sig och ställde sig och tog en helt drös med selfies, älskade tokunge!

Rutiner

Idag på eftermiddagen så kom min käre mor och bror förbi på besök. Tills dom kom så hade jag och Emil slängt ihop några chokladbollar medans Ellie sov sin eftermiddagsvila. Blev inte så många för vi hade inte så mycket havregryn kvar, så dom är redan slut, hihi!
 
Hur som helst så fick Emil busa av sig all energi som fanns kvar i kroppen och så fort jag hade lagt Ellie i sin säng så hoppade jag och Emil ner i hans och läste saga tills han sov så sött. Resten av kvällen har spenderats i soffan, gloendes på Idol och Sebbe har läst teori. Förhörde honom även en sväng innan han gick upp och la sig och hittills hade han faktiskt väldigt få fel :)
 
Förövrigt så är jag så jäkla glad åt att vi just nu har helt perfekta och fungerade rutiner här hemma. Så länge vi går upp i rätt tid och så länge vi inte åker bil under eftermiddagen så Emil somnar då ;) Men att Ellie så snällt somnar en förmiddagsvila och en eftermiddagsvila och att det vid sju varje kväll blir läggdags för dom båda och så sover dom sen fint hela nätterna. Med undantag för att Ellie vissa nätter vaknar (men då har jag kokat vatten och doseringsburken redo på sängen så jag blandar bara en flaska och går in med den till henne och går och lägger mig igen ;)) och att Emil oftast kommer in till oss någon gång under natten, men det är inget som stör mig.
 
Nu ikväll hörde jag Emil kliva upp samtidigt som Sebbe var uppe och borstade tänderna, sen gick dom in och la sig tillsammans i våran säng och än har ingen Emil kommit ner, så han somnade nog om med pappsen ♥
 
Imorgon tänkte jag göra ett försök till att baka lite bullar här hemma, får hoppas att Emil vill vara snäll och hjälpa mig, hihi. Skulle behöva ta en ordentlig städning också, men vi får se vad som hinns med :)
 
Men nej, nu ska jag nog ta och hoppa i säng bredvid mina killar. Godnatt med er.

Mitt liv ♥

Den där när man ser på sina barn och funderar på hur fasen man kunde få så fina barn. Nog för att jag har en snygg karl, men ändå! Jag är så otroligt nöjd och stolt över vart jag kommit i mitt liv. Helt obeskrivligt!
 
En riktig busunge till dotter som charmar så det bara ryker om det!
 
Och en lite större kotte som dessvärre inte är så lätt att fota längre. En extrem trots skumpar runt i den lilla kroppen just nu, men mellan varven så finns det så mycket kärlek där inne.
 
 ♥

Motorcykel

Dagarna rullar på. Sen sist så har det faktiskt hänt lite smågrejer i alla fall.
 
Först var det fredagen, då var Sebbe ledig för han skulle köra Risktvåan (han håller på och tar MC-kort) och när han kom hem så kom en vän till honom hit. Dracks lite kaffe och babblades lite innan han rullade hemåt sen igen. Annars blev det inget mer speciellt gjort, vi bara var hemma och tog det lugnt.
 
På lördagen så åkte Sebbe först hem till sina föräldrar, han och hans pappa skulle på någon marknad så han åkte dit tidigt på morgonen. Sen när jag och barnen var klara så åkte även vi hem dit. Det busades, fikades och så vidare. Sen ringer Sebbe när dom är påväg hem från marknaden och säger att han vart och kollat på en motorcykel och att han ska åka tillbaka ikväll och köpa den.
 
Jag tog det som vanligt med en nypa salt och tänkte först att han bara snackade strunt, så jag "mm"-ade med och sen när han kommer hem igen så visar det sig att dom visst ska åka iväg och hämta den sen. Så vi käkade lite mat och sen stack dom iväg igen! Nöjd karl när dom kom hem någon timme senare och han nu är ägare till sin efterlängtade motorcykel. Men än har han ju inget körkort så han får ju minsann inte köra den, hihi.
 
Sen blev det söndag och då ville han ju såklart dit igen för att "pyssla om" sin nya kärlek. Ja, den fick sig en liten tvätt då. Men annars bara umgicks vi och lite senare kom även Micke och Tilde förbi så vi käkade mat alla tillsammans innan vi tillslut rullade hemåt igen.
 
Och igår då? Ja igår blev det för ovanlighetens skull att hoppa in i bilen och åka iväg efter att vi hade käkat våran middag. Vi åkte nämligen över till Micke och Tilde i Uppsala för att hämta ett skinställ som Micke hade köpt till Sebbe (ja han betalade det inte utan köpte det för att Sebbe inte hade möjlighet att åka dit) så nu har han även det. Blev lite kaffe där också innan klockan var nio och lillan började bli gnällig eftersom att hon vart vaken så sent, haha.
 
Men nej. Nu måste jag ta och hänga lite tvätt medans lillan fortfarande sover.
 

Möte

Idag blev det ett besök av mormor och Robert efter att Emil hade varit på dagis. Som vanligt blev Emil överlycklig när han såg mormor står och vinka in köksfönstret så han sprang direkt till dörren och öppnade åt dom. Sen blev det en massa bus, lite fika och vi hann även förbi affären en sväng.
 
Förresten så började jag dagen med att ha möte på dagis. Ett sånt vanligt möte där man pratar om barnet om hur dom trivs osv. osv. Dom hade bara positivt att säga (bortsett från att han testar även dom ;)). Men för Emil så är ju pedagogerna nya eftersom att han var på en annan avdelning innan sommaren, så det är väl som hon sa - att han kollar lite vad dom går för, vad dom har för regler osv.
 
Men sen har han ju även kommit till den åldern nu, när det testas på ett eller annat vis mest hela tiden. Det får vi helt enkelt stå ut med. Hur som helst så tycker jag sådana här möten är så himla kul att få gå på, just av den anledningen att jag får höra hur duktig han är, hur han är och vad han gör under sina timmar han är där.
 
Att få höra att ens snart tre åring är verbal, säger precis det han vill göra/ha eller inte vill, att han är artig, att han leker jätte bra i alla möjliga sorters olika lekar och att han aldrig har problem att visa sina känslor (om än sällan det är han grinar eller är arg). Och så vidare, en hel del kul får man höra helt enkelt :)
 
Men nej. Nu ska jag glo en liten snabbsväng på nätet innan jag hoppar ner i sängen.
 
 

Skaloverall

Idag kom det ännu ett paket i postlådan, haha ja oj vad mycket det blivit på sista tiden känns det som. Men så är det när det blir ny årstid, barnen växer och sen kanske lite att det är kul också ;)
 
Hur som helst. Den här gången var det återigen något som kom hem från en tjej jag köpt av. Så detta var faktiskt begagnat, alltså lite sparade pengar ju, tjoho!
 
Tyckte nämligen att det var dags för Ellie att få en skaloverall så hon kan vara med och leka ute utan att bli kall och smutsig om sina vanliga kläder. Så för 140kr (frakten var då inräknad) så fick jag hem denna skönhet :)
 
Ja.. bättre bild får ni kanske se en annan gång. För just nu vill jag bara lägga ut dom här två bilderna från idag, på världens finaste barn som jag älskar över allt annat. Helt galet vad vi har skapat perfekta barn! :D
 
 

7/9-15

Emil klarade sig bra från någon mer sjukdom. Febern höll sig under torsdagen men när han vaknade på fredagen så var han som vanligt igen, skönt det!
 
I lördags så spenderade vi våran dag hemma hos mina föräldrar tillsammans med Sebbes föräldrar och mina bröder. Min ena bror fyllde nämligen 30 år på fredagen så vi åt mat, fika, tårta och babblade en massa tills vi tillslut rullade hemåt igen. Blev en väldigt lyckad dag som tyvärr avslutades med att Emil fick "tryckas" in i bilen samtidigt som han skrek och grät, han ville verkligen inte åka där ifrån... Men, en övertrötthet spelade nog in en del och efter att vi rullat ut från gården hade han redan slutat gråta :)
 
Men nej. Nu ska jag ta och hoppa i säng.. börjar själv känna mig matt och känns som att Ellie kommer jäklas inatt då hon redan vaknat till gråtandes tre gånger här ikväll :(
 

Nytt och en sjukling

Nu har de sista paketet trillat ner i postlådan (eller okej, en avi i alla fall - paketet fick jag allt hämta på Ica Maxi). Plus på det så smet jag och Ellie över till Västerås medans Emil var på dagis och då fick jag såklart med mig lite nytt hem igen, hihi.
 
Tråkigt nog fick vi hem en Emil med 39graders feber så han har nu slocknat här på soffan och Ellie sover uppe i sin säng. Blev ju lugnt och skönt, men jag hoppas febern går ner för Emil.
 
Blev först och främst ett nytt skalset då hans jacka (som han redan haft två säsonger nu) börjar bli lite för liten ;)
Och Eftersom Kappahl har 3 för 2 på barnkläder så tog jag en body till Ellie också. Sen en mössa från H&M.
 
Och i paketet låg denna jacka till Ellie! Och en jacka till mig, men den orkade jag inte fota. Från H&M.
 

BVC

Idag tog jag och lillbusan en tripp till BVC. Det var dags gör 10-månaderskontroll för henne och hon var så glad och nöjd så. Våran lilla tös följer sina kurvor helt perfekt också! Vågen stannade på 8580gram och längden blev ca 69cm. Haha. Lillan ;)
 
Sen åkte vi direkt till dagis för att plocka upp brorsan och så åkte vi in till stan igen, för att handla hem lite mat. Sen kom det jobbigaste, strax efter att vi kommit hem så får jag ett sms om att jag har ett paket att hämta ut på Ica Maxi, haha. Så jäkla typiskt! Dock fick det vänta till kvällen, så efter att jag hade lagt Ellie och medans Sebbe la Emil så stack jag in och hämtade ut paketet.
 
Det innehöll dock bara presenter tills barnen fyller år så det var ju inget som gjorde oss glada just för stunden, men ändå ;) Nu ska jag bara se till att tejpa ihop kartongen igen och slänga upp den på en garderob eller något så länge så inte Emil lyckas hitta grejerna redan.
 
Men nej. Nu ska jag ta och hoppa i säng så jag orkar upp med mina busar imorgon.
 
Våran tokfia har dessutom lärt sig dra sig ur/klättra ur sin stol för att ta sig upp på bordet. Nu måste vi skaffa bälte till stolen, typ direkt!

Ett stort val

Nu har vi vart på våran andra husvisning på ett och samma hus. Till en början så kände vi att vi självklart kommer slänga in ett bud. Men under kvällen har vi tänkt, velat, tänkt och kommit fram till att vi kommer att hoppa detta hus. Huset i sig gillar vi väldigt mycket, men det finns små saker som inte är perfekt och vi väljer därför att tänka "vi ska vilja bo här resten av vårat liv" och då glider vi ifrån det allt mer.
 
För det om altaner och kök är något som jag verkligen kan tänka mig att leva mitt liv i, så finns det en tomt och planlösning på huset som gör valet jobbigt. Så vi väljer att hoppa denna gång och vänta in nya hus. Det gäller ju att inte bara hoppa in i första bästa och ta det. Tänka noga innan man köper ett hus är riktigt viktigt.
 
Men men. Annars har inte mycket hänt idag. Gick över en sväng till grannarna igen för det första Emil sa när vi skulle gå hem från dagis var "gå över grannarna leka Alice" haha.. Men sen blev Ellie trött så då tog jag med mig Emil och Alice hem till oss en stund och dom lekte tills vi skulle åka på husvisningen (strax innan då Alice ville hem igen :))
 
Men nej. Nu ska jag kolla klart Paradise sen ska jag hoppa i säng.

Och där kom nästa paket..

Ännu ett paket har trillat ner i brevlådan. Men två är det kvar ännu. Denna är dock en vinst, se vilken tur man kan ha ibland! :)
 
 

RSS 2.0