Recept hej och hå

Ja hejsan hejsan!

Som jag skrev imorse så skulle det inte bli mycket update. Därav har jag tänkt på min kära blogg i alla fall.. ända sen jag kom hem, haha!

Det är nämligen så att vi käkade tacopaj till middag och till efterrätt blev det lite Cheesecake. Därför så ska ni få två recept tillsammans med lite mysiga bilder. (ironi för det sistnämnda)

Btw så gick det bättre och bättre för John med åkandet. Kanske kommer upp någon bild sen. Beror på om jag får tag på någon. Bara pappa som fotade ju :)

Tacopaj

Pajdeg:
4 dl mjöl
½ tsk salt
2 tsk bakpulver
50 gram smält smör
1½ dl mjölk

Rör ihop och grädda på 200° i 10 minuter

Fyllning 1:
300 gram köttfärs
1 lök
1 påse med taco kryddmix
1 dl vatten

Bryn lök och köttfärs i stekpanna. Låt koka(?) i ???????? (det är amanda som skrivit receptet ;))

Fyllning 2:
4 tomater
2-3 feferonin
2 dl crème fraiche
4 msk majonäs
1 kryddmått vitpeppar
2 dl riven ost

Blanda detta i och på köttfärsen. Sen in med allt i ugnen i 10-15 minuter till.

Enkelt, gott och ja... fyllning nr 2 är väl kanske helt och hållet upp till en själv. Som vi, vi hade inte någon feferoni eller majonäs men däremot la vi till gurka och majs. Ja, som sagt helt till var och en själva :)


Ser väl kanske inte så gott ut och ser dårakt inte ut som en paj, men vaffan!



Cheesecake

Botten:
250 gram digestivekex
100 gram smält smör

Fyllning:
1 dl socker
3 st ägg
400 gram philiadelphiaost
1 tsk vaniljsocker
1 msk pressad citron

Topping:
3 dl créme fraiche
1½ msk socker
1½ msk vaniljsocker
1 dl lingon, tinade eller färska (vilket bär man vill)

Gör så här:
1. Förberedelser:
Ta ut lingonen ur frysen och låt dom tina på hushållspapper. (Jag hade hallon så jag tog bara ut dom ur frysen ett tag innan så dom inte skulle vara frusna)

2. Botten: Sätt ugnen på 200°. Smält smöret. Mixa digestivekexen till smulor och bred ut på botten av en form med löstagbar botten. Häll över det smälta smöret. Blanda runt så att smöret fördelar sig jämt bland smulorna. Platta till så det blir en jämn blotten.

3. Fyllning: Ta fram philiadelphiaosten så den blir rumsvarm. Vispa ägg och socker pösigt. Rör osten mjuk och rör sedan ner den i äggvispet, vispa tills det blir en slät smet. Tillsätt vaniljsocker och citronsaft.

4. Häll smeten i formen och ställ in i ugnen. Grädda i 40 minuter till smeten har stelnat och kakan har fått en fin brun färg. Ta ut kakan och låt den svalna. (den fick stå både på balkongen och i kylen här hemma, tar ju hundra åååår! Undrar bara varför den måste vara kall?)

5. Topping: Rör ihop créme fraiche, socker och vaniljsocker. Bred över toppingen när kakan har svalnat helt. Strö över bären.

Done! Visserligen var det receptet jag gott efter tänkt till jul så istället för digestivekex står det att det ska vara pepparkakor, as you want!



Sista bilden är ju allmänt kass och äcklig men batteriet dog precis så den duger :D


Kommentarer
Postat av: amanda

tror det är det där tacopaj receptet jag brukar köra efter :)

fast jag brukar ha köttfärsen underst sen själva majonäs/cremefreihe röran över så det knappt syns :P

2011-04-17 @ 14:16:11
URL: http://writteninthestarss.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig!

E-postadress: (publiceras ej)

Din bloggadress:

Säg vad du vill säga:

Trackback
RSS 2.0