Katterna är inte normala.

Många frågar när dom är här "är det bara den här som är lite vild utav sig?" när dom kastar iväg en av leksaksråttorna och Burken rusar efter den i full fart. Mitt svar blir oftast att det nog kan stämma. Maya är rätt mycket för att sitta och bara kolla när råttan flyger iväg och sen kollar hon på Burken som springer efter.

Jag kan ju i alla fall förklara nu att Maya är långt ifrån våran lugna katt för det om hon inte rusar efter råttorna. Ett tag var hon extremt envis med att öppna skåpet in till soporna. Då kunde ju och hon Burken gräva lite i komposten och varför inte kasta ut något gott på golvet? Ja, när vi märkte det så fick vi ställa en stol framför där så att hon inte längre fick upp luckorna. Dock tröttnade vi ganska snart på att ha en stol ståendes vid diskbänken så Sebbe löste det på detta vis - en skruv och en hårsnodd.



Men när hon märkte att hon inte kunde komma in där längre, då var hon nog tvungen att komma på något nytt. Åtminstonne så verkade det som det igår kväll då Sebbe skulle gå upp och hämta lite vatten. Var tror ni han ser då? Jo, hon har klättrat högst upp i ett utav köks skåpen. I just det skåpet där man har tallrikar, glas och ja, allt sådant. Högst upp! Inte förstår jag hur hon lyckades heller..

I vilket fall så tog Sebbe ner henne. Kom tillbaka in i sovrummet. Sen hörde vi att någon hoppade upp på köksbänken igen. Sebbe gick ut igen och den här gången hade hon också klättrat upp, fast kanske bara halva vägen, men ändå. En snabb och enkel lösning vart då:



Snyggt va?

Men inte nog med det. Imorse när jag satt och åt frukost så var hon i full gång med att klättra i gardiner. Först var hon halvvägs upp i köksfönstret och efter att jag lyft ner henne därifrån så sprang hon in i sovrummet och var lika snabbt halvvägs upp i det fönstret också.. jäkla katt..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig!

E-postadress: (publiceras ej)

Din bloggadress:

Säg vad du vill säga:

Trackback
RSS 2.0