Vecka 39 ♥

Kroppen: Bestäm dig för att du är klar att föda ditt barn! Nu är du klar med förberedelser och du är redo. Känslomässigt känner man ofta blandade känslor, man är otålig samtidigt som man kan känna rampfeber.
Livmodertappen har i regel börjat mogna och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Om den lossnar i tidigt skede kan den till och med återbildas. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma ut i små omgångar och vissa märker inte ens av den.

Barnet: Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältningssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.

Taget från familjeliv.se

Egna tankar: Mm mycket trevligheter i veckans text. Vår bebis har börjat gilla att pressa på mot revbenen. Kan säga att jag inte gillar det lika mycket.. Bjussar på bild från idag och en uppdaterad gissa-datum-lista.

30 Linn
5 Elin S, Adina
6 Annirene (pojke)
7 Linn
9 Lisa (flicka)
10 Josefine, Svärmor (pojke), Tubbe, Ella
11 Lisa (pojke), Ulrika, Elin S
12 Linda, Cattis (pojke 51cm 3800g)
13 Amanda
15 Sabine
16 BF Mamma (51cm 3340g)
17 Emelie (pojke 50cm 3340g), Rasmus, Josefine B (pojk 50cm 3478g), Theresa (pojke 50cm 3450g) Putte
18 Ann-Sofie, Elin K
19 John
20 Pauliina (pojke), Frida (pojke)
21 Jocke, Sara
22 Nathalie
23 Zelin
24 Frida (pojke)
25 Kim (49cm 3560g)
26-27 Jelena
2 Pauliina

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig!

E-postadress: (publiceras ej)

Din bloggadress:

Säg vad du vill säga:

Trackback
RSS 2.0