Svullet

Efter att ha haft en helt orörd tårta kvar från gårdagen så har jag hoppats på lite hjälp med att äta upp den.
 
Emil fick ju lite imorse, jag åt en bit till frukost (ja men vadå, man måste ju äta något ;)), sen åt jag en bit lite senare tillsammans med Sebbe och sen på kvällen när vi bar ut utemöblerna i förrådet så kom grannen och hade hört rykten om tårta så de fick komma förbi och käka lite dom med så nu är det faktiskt inte SÅ mycket kvar. Den klarar jag nog av att äta själv ;) haha!
 
Nog om tårta.
 
Skulle till och natta Emil nu på kvällen, tänkte att vi skulle lägga oss tillsammans med pappan så Emil fick lite mer sovkänsla och lite mysigare. Men så tänkte inte han, han vägrade ligga stilla och det slutade med att han skallade mig. Rakt på min tand och däremellan kom min läpp i kläm. Liksom vad fan?!
 
Men en svullen läpp har väl aldrig dödat någon.
 
Gav upp dedär med att natta tillsammans med Sebbe i alla fall, annars skulle ju aldrig Sebbe själv somna - haha! Men Emil somnade inne i sitt rum sen i alla fall.

Jag har tänkt på en sak. Detta med napp till barn. Satt och pratade med en på facebook nyligen då hennes son håller på (eller har;)) att sluta med sin.
 
Något jag själv inte gillar att se, är när barn på (t.ex) fyra år går runt med napp i munnen och liksom pratar bakom nappen. Det ser inte alls bra ut! Däremot, så tänker jag inte göra någon stor grej utav detta då jag innerst inne tror (och hoppas) att föräldrarna faktiskt kämpar på för att få barnet att sluta.
 
Jag tror ju inte att det går så bra att tvinga barnet att sluta? Men hur som helst. Nu till min sak.
 
Jag känner mig så glad just nu, glad åt tanken att det kanske kommer gå ganska smidigt att få bort nappen från Emil. Nej, jag ska inte ropa hej ännu, han är bara ett år, så allt kan hända. Men Emil har aldrig varit riktigt superberoende utav sin napp, oftast nu för tiden så används bara nappen vid sovtider och ev. om han blir väldigt superledsen/gnällig - vilket inte är så ofta. Trillar han och slår sig behöver han ju inte en napp direkt utan då tröstar mamma och pappa så gott vi kan och tillslut är ju pojken glad igen.
 
Men som sagt, att han just nu som 1 år bara använder napp vid sovtider, känns väldigt bra! :) Jag hoppas och håller tummarna åt att det håller i sig.
Bild lånad från google.
 

Kommentarer
Postat av: Kattis

Håller med dig om att de ser fult ut med stora barn å napp! Blir vansinnig! J har också bara napp när han sover å är grinig, å sen händer de att han hittar någon napp ibland å då får han ha den ett tag sen ber vi om den å han ger bort den :)

Svar: Det låter bra det :D Vi har typ alltid alla nappar i en skål så inte så ofta han hittar någon ;) Men det är bra att J är så duktig och ger er den när ni ber om den :)
Evelina Fahlström

2013-11-18 @ 08:26:34
URL: http://ekattis.blogg.se
Postat av: Nathalie - mamma till världens finaste prinsessa

Åååååååååååhhhhhh vad gott med tårta!

Och nappen, det hänger endast på föräldrarna. Är man envisast så vinner man! Ebba sluta med napp på dagtid för så länge sen att jag inte ens minns, hon har den när hon somnar men spottar oftast ut den på nätterna. Förövrigt så var hon ett sjujäkla napp-barn som mindre.
Trodde hon aldrig kunde sluta.. Men skam den som ger sig ;)!

Svar: Hihi, den är slut nu - tyvärr ;)
Ja men så tror jag med. Låter man barnet ha nappen konstant och få den så fort den vill eller så fort barnet gnäller lite, ja då vinner ju barnet. Man får vara envis helt enkelt ;)

Men såklart, det gör ju inget om lilla Ebbabus har nappen när hon ska sova, dom är ju lite söta med napp också ;) haha!
Evelina Fahlström

2013-11-18 @ 19:21:17
URL: http://nathalieelfstrom.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig!

E-postadress: (publiceras ej)

Din bloggadress:

Säg vad du vill säga:

Trackback
RSS 2.0