Annorlunda helg, men en bra helg.

Den här helgen blev lite annorlunda. För det första så började helgen med att Sebbe var ledig på fredagen, vilket han aldrig är nu för tiden, dock stack han till Uppsala en sväng för att han skulle köra en hälsokontroll som görs genom jobbet. Därefter hade han åkt och hämtat fiberduk (hoppas fasen jag minns rätt på namnet nu) hemma hos sina föräldrar som vi skulle ha här hemma.
 
Sebbe kom nämligen på den smarta idén att lägga ut plattor på våran baksida, från altan ut till väggen av grannens förråd och sen längs med förrådets enda sida ut mot staketet. Alltså "bygga ut" altanen lite plus en väg ut till grinden. Dock skulle det lämnas lite gräs kvar också såklart så vi har liiite grönt här ute ;)
 
Så när han kom hem så började han gräva på baksidan, Emil skulle såklart hjälpa till och efter en kort stund så var allt urgrävet så då slutade det med att vi tog oss en tripp över till Sebbes jobb för att hämta lite sand (som ska ligga under plattorna för er som inte har koll ;)) och andra grejer som skulle behövas. Väl hemma igen så fortsatte Sebbe pyssla och Emil hjälpte till (läs; var mest ivägen ;)) men fick sen följa med in för att packa en ryggsäck och byta om till pyjamas i väntan på att mormor, morfar och morbror Robert skulle komma och hämta upp honom. De skulle nämligen iväg på en lastbilsträff med husvagnen och tyckte ju såklart att Emil skulle få följa med.
 
Jag och pappa gick direkt ut till deras bil för att montera i barnstolen och när vi kom tillbaka så stod Emil och hängde på dörrhandtaget helt redo att åka - jackan, skor och keps var på och han var på väg att gå iväg på direkten. Men jag lyckades få mig en kram i alla fall och sen gick han stolt iväg med dom till bilen och åkte iväg! Stora pojken..
 
Sen kom lördagen. Vi vaknade upp utan Emil mellan oss och jag fick för ovanlighetens skull dra igång dagen med att käka frukost i endast Ellies sällskap. Sebbe är inte mycket för frukost direkt när han vaknar så han stack ut på baksidan och började jobba direkt med orden "frukosten ätas klockan nio". Haha!
 
Lite senare när han gjort så mycket han kunde så hoppade vi in i bilen och åkte först till återbruket och slängde all gräs/jord och sen åkte vi återigen över till Sebbes jobb för att hämta hem lite mer grejer och sen åkte vi hem och lastade av allt i regnet, ja för vid det här laget hade det dugliga vädret ändrats till spöregn varvat med dugg. Efter det gick vi in en stund i hopp om att Sebbe kunde få vänta ut regnet och fortsätta senare.
 
Ja, tillslut lugnade sig regnet så han började klä på sig och i samma stund som han öppnar dörren säger jag "du, det regnar en massa nu igen", "men vadfan" får jag till svar, men han säger sen "äh, det kan inte hjälpas" och så går han ut. När han senare kommer in, blöt som en stackas dränkt katt så är han klar.
 
Måste verkligen få hylla min fina sambo för att han är så grymt duktig på det han gör och att han minsann skiter i vädrets krafter och helt enkelt vill att vi ska få klart där ute.
 
Så efter att han fått torka lite och tagit en varm dusch så tog vi oss ut för en storhandling, varför inte passa på att ta den när Emil inte ens är hemma, för ni minns väl hur det gick för oss sist? Det undviker man ju gärna om man kan liksom ;)
 
Senare på kvällen kom Emil hem, övertrött, superglad och pigg som en lärka. Han hade fått se lastbilar och raggarbilar och så hade han sovit i husvagnen. Så nöjd så! Men sen hoppade vi ner i sängen alla tre för att vakna upp till Morsdag som vi spenderade hemma hos Sebbes föräldrar.
 
Svärmor hade varit i Ullared så hon hade köpt med sig fina kläder till barnen också! Fina farmor!
 
Här har vi grabbarna när dom gräver ur på fredagen.
Här lägger de ut all sand efter att vi vart till jobbet och hämtat den.
Sen så har vi Sebbe som under lördagen börjar pyssla. Just här håller han på och drar och grejer för att få allt rakt och fint MEN ändå med fall så att allt regnvatten rinner mot brunnen som finns på andra sidan staketer till höger.
Sen kom plattläggningen igång!
Trotsar regnet stackarn..
Och så var det klart! Eller ja, nästan då. Sanden som ligger uppepå ska sen dras ut så det blir som fogar mellan plattorna sen när vi har finare väder så allt fått torka upp ordentligt och sen ska ju gräsmattan snyggas till och staketet ska byggas upp igen ;) Helbild kommer när det är helt klart såklart!
 
 
 
Emil fick: en jacka, två pyjamasar (Elin, tycker du om den röda? ;))
Sen: ett par mjukisbyxor, två par shorts, en t-shirt och två par strumpor :)

Och Ellie fick: Två pyjamasar, en t-shirt, ett par mjukisbyxor, en klänning och sen sex par strumpor :)
 
Förresten så måste jag skriva, för mina egna noteringar igen; Att Ellie har börjat försöka ställa sig i krypställning. Hon lyckas hasa sig upp ganska ofta nu, men sen fattar hon inte hur hon ska göra så hon glider tillslut sakta ner på magen igen, busan. Två tänder har hon också! Och nu har vi börjat komma igång med att äta burkmat en gång om dagen, gröt till frukost och håller nu på att vänja in välling (lite åt gången för magens skull) på kvällen innan läggdags. Och imorgon, ja imorgon är det dags för sexmånaderskontrollen på BVC, spännande!
 
Nu säger jag god natt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig!

E-postadress: (publiceras ej)

Din bloggadress:

Säg vad du vill säga:

Trackback
RSS 2.0