Stolt mamma!

Idag tog jag och Ellie en tripp till Västerås medans Emil var på dagis. Jag var ju där och köpte ett par solglasögon till Emil förra veckan men de var tyvärr för stora, så jag åkte och bytte dom till en mindre modell. Sen åkte vi hemåt igen, åt lite lunch och bara var en liten stund innan det var dags att gå och hämta hem storkillen.
 
Idag hade han ju sin sista dag för att nu har sommarlov några veckor framöver. Emil var dock inte speciellt sugen på att gå hemåt. Han skulle kolla igenom lådor med olika leksaker, ja han tittade igenom alla. SEN dög det att gå hem ;) Så han vinkade hejdå och vi packade med oss alla kläder och fick även ett häfte med teckningar han ritat under tiden som gått.
 
Varit så extremt fint väder idag så vi har spenderat resten av dagen utomhus i princip. Lagom tills jag skulle börja med maten så kom Alice hem så då skulle busarna minsann leka med varandra vilket de såklart fick. Bara det att dom två alltså..... dom ska typ alltid åka iväg tillsammans. Dom rymmer jämt. Och eftersom att jag var tvungen att laga mat och var ensam så jag inte kunde springa efter Emil hela tiden så fick det sluta med att ungarna fick flytta in på baksidan i stället. På våran sida och på grannarnas sida om vartannat.
 
Helt underbart att se dom leka tillsammans men ack såååå jäkla irriterande när de triggar upp varandra att vägra lyssna på sina föräldrar. De börjar åka hemåt när vi säger det, men sen vänder en håll och då följer den andre med och så fortsätter det så. Men men, nu har vi ju sån tur att våra baksidor ligger intill varandra så de klättrar ju bara fram och tillbaka över staketet där så kan dom ju vara där ute och leka istället = ingen rymmer och vi slipper skälla på busarna, haha.
 
Nu har förresten Ellie börjat ta sig framåt när hon ligger på golvet. Dock inte genom att krypa utan genom att dra sig fram med hjälp av armarna. Dock måste det ligga något som lockar henne framåt, annars ligger hon på sin plats och snurrar runt eller backar bara, haha.
 
Och störst av allt för dagen. Vi har ju för en tid sen tagit bort Emils napp under dagtid. Alltså har han alltid fått lämna napp och filt kvar i sängen när vi ska få ner och äta frukost. Det har funkat helt perfekt. Men idag gjorde vi någonting annorlunda när det var dags för sovtime. Han brukar alltid sitta på soffan och varva ner en stund innan vi går upp och lägger honom, men idag fick han sitta med endast filten. Han gnällde om nappen men vi pratade bort det/förklarade att han är stor nu och inte behöver den.
 
Sen tog jag med honom upp och tänkte att jag får prova lägga honom utan den, fick återstå att se hur han skulle bete sig helt enkelt. Och jag måste få lov och säga att det gick överraskande bra. Han frågade gnällande om den men då tog jag till och förklarade för honom att när man har så många tänder som han har, så är det inge bra att ha napp och han accepterade det. Frågade lite då och då innan han somnade in men fick samma svar från mig varje gång och tillslut så sov han. Efter lika lång tid (kanske runt 15 minuter denna gång) som vanligt så somnade han! Utan sin napp. Tjoho! Våran stora kille!
 
Men nej. Nu ska jag runda av här så ska jag snart hoppa i säng. Trots att Emil är ledig och inget alarm behövs imorgon så har vi ett levande alarm här hemma på tidiga mornar. Våran lilla Ellie är minsann en morgonpigg en!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig!

E-postadress: (publiceras ej)

Din bloggadress:

Säg vad du vill säga:

Trackback
RSS 2.0